Καλλιτέχνες & δημοσιογράφοι εξέφρασαν δημόσια τον αποτροπιασμό τους, για τα ψεσινα έκτροπα στη Λεμεσό

Μαρίνος Ξενοφώντος, Φανή Πέτσα, Νατάσα Ιωάννου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Κατερίνα Αγπητού, Αθηνά Βιολάρη, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Κυριακή Κωνσταντίνου, Κωσταντίνος Κωσταντίνου, Ευάγγελος Ευαγγέλου, Άντρη Δανιήλ, Θανάσης Ιωάννου, Κωνσταντίνος Οδυσσέως

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Καταδικάζουν σύσσωμοι, με μυνήματα καταπέλτη, την δράση των κουκουλοφόρων κατά τα χθεσινά βάρβαρα, αδιανόητα και αποτρόπαια επεισόδια στη Λεμεσό.

Επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς, ΜΜΕ, βανδάλισαν καταστήματα και περιουσιες, έβαλαν φωτιές και έκαψαν οχήματα, εριξαν βομβες μολότοφ προκαλώντας το απόλυτο χάος

Ο ηθοποιός Μαρίνος Ξενοφώντος έγραψε σε ανάρτηση του

«Η Χριστιανική μας πίστη δεν κινδυνεύει από τους μετανάστες, παράνομους και νόμιμους. Αν δεν είναι ψεύτικη και δεν είναι ουσιαστικά μια πνευματική στην εκκλησιαστική εξουσία υποδούλωση, τίποτε και κανείς δεν μπορεί να την εξαφανίσει ή να την κλονίσει.

Ούτε οι δουλειές μας κινδυνεύουν από τους μετανάστες, παράνομους και νόμιμους. Τις δουλειές που κάνουν για να συντηρείται η γεωργία και η κτηνοτροφία και να καταλήγουν τα έτοιμα στη δική μας κοιλιά, δεν καταδεχόμαστε να τις κάνουμε στην ευρωπαική νήσο με τις χιλιάδες των ανέργων επιστημόνων.

Ούτε η οικονομία του κράτους μας φυσικά κινδυνεύει από τους παράνομους και νόμιμους μετανάστες. Επειδή πολύ απλά οι ίδιοι οι εκλεκτοί του λαού σε κυβερνήσεις και βουλή έχουν προ πολλού μεριμνήσει για ξεπούλημα και κλείσιμο τραπεζών, κουρέματα καταθέσεων, εκποιήσεις κατοικιών και δεν συμμαζεύεται. Με τη δική μας ανοχή.

Ούτε η ασφάλεια μας και η σωματική ακεραιότητα μας κινδυνεύει από τους μετανάστες παράνομους και νόμιμους. Δεν είμαστε οι Κυπρέοι τα αγγελάκια επί γης και μήν θυμηθούμε τώρα εδώ χιλιάδες θλιβερά περιστατικά, τα αστυνομικά δελτία δεν είναι απόκρυφα.

Και φυσικά και ούτε η κουλτούρα μας κινδυνεύει από τους μετανάστες παράνομους και νόμιμους. Επειδή πολύ απλά είναι ανύπαρκτη. Την κουλτούρα των γιαγιάδων και παππούδων μας, μόνοι μας οι νεοκύπριοι την απαρνηθήκαμε και τη διαγράψαμε από τις αρχές κιόλας της δεκαετίας του 80 που άνθισαν τα καμπαρέ και άνοιγε η αγκαλιά μας στις "καλλιτέχνιδες" από το ανατολικό μπλοκ αρχίζοντας μαζί όλη η εκμετάλλευση και η εμπορία του ανθρώπινου πόνου.Μόνοι μας παραδώσαμε τη μισή σχεδόν πατρίδα μας στους Τούρκους με το μίσος, τον εθνικισμό και την ηλιθιότητα μας.Βροχή η χρυσή λίρα της λησμονιάς μετά το 74 και την ονομάσαμε οικονομικό θαύμα.Παλάτια στην άμμο.

Σήμερα ξεσκεπάστηκε ο αρχοντοχωριατισμός μας και έλαμψε η πνευματική μας γύμνια. Σήμερα κινδυνεύει πραγματικά η ανθρωπιά μας. Αν πραγματικά έχουμε μέσα μας Θεό, αν μπορούμε να δούμε τον Θεό στο αθώο βλέμμα του σκύλου μας, δεν μπορεί να κλωτσούμε τα χέρια των παιδιών που ζητούν προστασία.

Σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε το μυαλό μας. Έχουμε κράτος, έχουμε δημοκρατία, υπουργεία, υφυπουργεία, αστυνομία, βουλή, αρμόδιες υπηρεσίες.Πληρώνονται για να κάνουν τη δουλειά τους, να προστατεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, να προασπίζονται τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών αυτού του κράτους, να μεριμνούν για την ευημερία των ανθρώπων, ντόπιων και ξένων. Σε αυτούς απευθυνθείτε. Για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Τους γνωρίζουμε.Τους ψηφίζουμε.

Το χρυσοπράσινο φύλλο μας δεν κινδυνεύει από τους μετανάστες.Μήν γινόμαστε κανίβαλοι και τα βάζουμε με ανθρώπους που δεν φταίνε πραγματικά για την κατάντια του τόπου μας. Άλλοι είναι οι πραγματικοί αίτιοι της οικονομικής καταστροφής στη χώρα και της γενικευμένης ανασφάλειας που επικρατεί παντού.»

2

Η ηθοποιός Φανή Πέτσα έγραψε η ανάρτηση της

«Όχι....

Τι ειναι αυτα;;;

Είμαστε ανθρωποι;;;;

Σπαραξε η καρδιά μου!!!

Μπράβο ρε μαγκες της φακής;;;Ικανοποιηθήκατε;;;»

1

Η δημοσιογράφος Νατάσα Ιωάννου έγραψε σε ανάρτηση της

«Τι έγινε;

Το Προεδρικο τα δίπλωσε;

Η Υπουργος Δικαιοσύνης εκαταλαβε τι γίνεται ;Μη μου πείτε πως θα πάει να διαπραγματευτεί με τις κουκκουλες;

Ζούμε μία μεγάλη κρίση και την ευθύνη εχουν τα κόμματα και οι εκαστοτε κυβερνήσεις.Τώρα;;;Τώρα ο Θεός να βάλει το χέρι του...

και φυσικά δεν ειναι αναγκη να σας πω πως η αυριανή διαμαρτυρια υπερ μεταναστων πρεπει να ακυρωθεί.Ελπίζω να το έχετε εμπεδώσει μετα και τα αποψινά.

Και εκείνη της Τετάρτης, γιατί παίζει να μπουν στο Προεδρικό από εκεί που εφυγε ο Μακάριος το 74!!

Τζιαι μη μου πειτε πως εφταιαν οι προηγούμενοι...Παραιτήσεις θα έχουμε ή εγνοια σου;Υπουργέεεε ;

ΑΥΤΑ»

3

Ο δημοσιογράφος Χριστόδουλος Χριστοδούλου έγραψε σε ανάρτηση του

«Τέρμα στην σιωπή...είσαι συνένοχος

Οι κουκουλοφοροι τα φασιστακια δεν ξύπνησα ένα πρωινό και είπαν είμαστε ρατσιστές και φασίστες. Έτσι μεγάλωσαν. Κάποιοι τους καθοδηγησαν, τους έμαθαν, τον σκοτεινό πρόσωπο του φασισμού. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές είναι οι ίδιοι οι γονείς τους. Είναι Αυτοί που κάποια χρόνια πριν κρατούσαν ρόπαλα, μαχαίρια, καλασνικωφ. Αυτοί απλά πήραν την σκυτάλη.

Τιποτενια δειλά φασιστακια είναι, γιατί αν δεν ήταν ψευτομαγκες δεν θα κυκλοφορουσαν με κουκούλες, δεν θα κυκλοφορούσα στο σκοτάδι.

Τι κάναμε όμως εμείς; Τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια που βλέπαμε τον θεριό; Τι έκανε η πολιτεία?

ΤΊΠΟΤΑ

Μαλιστα κάποιοι όχι δεν κάνανε κάτι, αντίθετα με τις ενέργειες τους ή την σιωπηλή ανοχή τους ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΈΝΟΧΟΙ

Και εσείς ρε φασιστακια είστε μαμοθρεφτοι, τσοχλανια, δειλοί..χτυπάτε "ξένους", χτυπάτε πολιτες που απλά περνούσαν από εκεί, κανετε επιθεση σε εργαζόμενους (δημοσιογράφους, εικονοληπτες)

Αν οι αρμόδιες αρχές δεν μπορουν...ο λαός μπορεί

Όλοι ξέρουν...ξέρουν ονόματα και διευθύνσεις

Τέρμα στην σιωπή»

4

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Αγπητού έγραψε σε ανάρτηση της

«Ναι καλημέρα σας... Εχει πάει κανείς σπίτι ή όλοι είναι ακόμη στις θέσεις τους?

Πάντως αν ανηφορισουν εκτάκτως όλοι πάλι στο προεδρικό για επίσημη ενημέρωση....εγώ .... "ΕΝ ΝΑ ΣΙΗΣΩ ΤΟ ΜΑΓΙΟ ΜΟΥ"
#nowordstodescribe

A few minutes later :

ΕΣΙΗΣΑ ΤΟ....officially»

5

Η ραδιοφωνική παραγωγός Αθήνα Βιολάρη έγραψε σε ανάρτηση της

«Ο φασισμός που την είχανε τόσα χρόνια τα όνειρα μας ξανάγινε εφιάλτης μας…»

6

Ο ηθοποιός Χριστόφορος Χριστοφόρου έγραψε σε ανάρτηση του

«Δυστυχώς το αυγό του φιδιού έσπασε. Όσο το αναθρέφεις τόσο γιγαντώνεται. Ο φασισμός ειναι η απόλυτη καταστροφή, ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου.

Απο όπου κιαν προέρχεται, με οποιαδήποτε αιτία.

Οχι στο φασισμό και το φανατισμό.»

7

Η ηθοποιός Κυριακή Κωνσταντίνου έγραψε σε ανάρτηση της

«Εδώ και κάποια χρόνια η λεκτική μου αντίδραση στα κακώς κείμενα της κυπριακής μπανανίας (πάντα με μικρή δόση υπερβολής και σαρκασμού) είναι η ατάκα :

" Θέλω να μεταναστεύσω ".

Χθες βράδυ μετά τα επεισόδια στη Λεμεσό επανέλαβα τη φράση αυτή χωρίς ίχνος χιούμορ , σαρκασμού ή ειρωνείας αλλά με μεγάλη δόση φόβου, απογοήτευσης και ανασφάλειας . Σε μια χώρα που κάποιοι δήθεν αντιδρώντες κατά του μεταναστευτικού και των μεταναστών καταστρέφουν κυπριακές περιουσίες τότε αυτόματα οι νοήμονες πολίτες αυτής της χώρας παύουν να αισθάνονται ΑΣΦΑΛΕΙΑ . Εχθρός μας τελικά δεν είναι ο Τούρκος απλός πολίτης ούτε και ο μετανάστης .

Εχθρός μας είναι ο κακός μας εαυτός και το τέρας του φανατισμού , του ρατσισμού, της ημιμάθειας και της μισαλλοδοξίας που κρύβει μέσα του μια "μεγάλη" και επικίνδυνη μειοψηφία αυτού του τόπου . Σήμερα ο μετανάστης αύριο ο Τουρκοκύπριος μεθαύριο ο οποιοσδήποτε δεν συνάδει και δεν χωράει στα αρρωστημένα και υποκινούμενα μυαλά κάποιων. Η ιστορία επαναλαμβάνεται , ο κύκλος αίματος και βίας ανακυκλώνεται .

Ντροπή σας .

Είστε η ντροπή αυτού του τόπου και οι δήθεν πολιτικές ομάδες που σας υποκινούν αλλά και όσοι σας υποστηρίζουν θα είναι η αιτία καταστροφής αυτού του τόπου για πολλοστή φορά . Ακόμη πιο τραγικό το γεγονός ότι οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι . Η υπόθεση βρωμάει από παντού.»

8

Ο δημοσιογράφος Κωσταντίνος Κωσταντίνου έγραψε σε ανάρτηση του

«Μαγκιά είναι να έχεις το θάρρος με επιχειρήματα να λες αυτό που πιστεύεις και να σε κοιτούν οι άλλοι στα μάτια.

Πλανάσαι αν πιστεύεις πως προσφέρεις εθνικό έργο με το να δέρνεις απλούς πολίτες ή αδύναμους που οι αρχοντοχώριατοι γονείς σου έχουν για δούλους με 300 ευρώ. Και μάλιστα να το κάνεις με κουκούλα.

Άντε, βγάλε την κουκουλα και τραβά τώρα στο γήπεδο να πισκαλιάς του «μαύρου» που θα σκοράρει υπέρ της ομάδας σου.»

9

Ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Ευαγγέλου έγραψε σε ανάρτηση του

«Μας είπαν ρουφιάνους μας είπαν και πολλα αλλα…..

Μπορείτε να έχετε οποιαδήποτε άποψη για τους δημοσιογράφους …. Κρατείστε την όμως μονο για τον εαυτό σας..!!

Εμείς ουτε σας ρουφιανέψαμε όπως λέγατε ουτε κινηθήκαμε εναντίον σας!!!

Έχουμε και εμείς οικογένεια και μας περιμένει στο σπίτι ..!! Κανουμε τη δουλειά μας όσο πιο σωστα μπορούμε και πάντα τουλάχιστον εγώ αλλα και οι συνάδελφοι που βρίσκονταν απόψε μαζί μου προσπαθούμε να είμαστε ουδέτεροι κ να κρατάμε τις ισορροπίες ..!! Αν θέλατε να κάνετε τους μάγκες χτυπώντας μας και σπάζοντας ή αρπάζοντας τον εξοπλισμό μας ….αυτά αλλου όχι σε εμάς…. Την πληρώσαμε χωρίς να φταίξουμε…. Κάνουμε απλά τη δουλειά μας…. Χωνέψετε το..! Δεν φταίμε σε τίποτα..!!!

Πραγματικά λυπάμαι για την κατάντια μας..!!

Υ.Γ. Συγχαρητήρια και στην αστυνομία για το σχέδιο δράσης της…!! Εκαμετε τα σιονι με ολο το σεβασμό .!!!»

10

Η δημοσιογράφος Άντρη Δανιήλ έγραψε σε ανάρτηση της

«Ανάμεσα στις θλιβερές πραγματικότητες, υπάρχει ένας απατεωνίσκος της κακιάς ώρας, ο οποίος αλλάζει καπέλα κατά καιρούς και καταφέρνει μέσα από διαφορα γκρουπ στα ΜΚΔ, να οργανώνει τους εξαγριωμένους της κοινωνίας και να τους ωθεί σε βανδαλισμούς και εγκληματικές πράξεις, ικανοποιώντας απωθημένα του ή εμμονές ή και βίτσια του στην τελική.

Επιτέλους συλλάβετε τον και απομονώστε τον. Ψες ήταν η Λεμεσός…»

11

Ο ηθοποιός Θανάσης Ιωάννου έγραψε σε ανάρτηση του

«2023 ΛΕΜΕΣΟΣ."Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ"

Στις 9 Νοεμβρίου το 1938 οι γερμανοί κατέστρεψαν τις βιτρίνες και τα σπίτια των εβραίων. Στην ντροπιαστική ιστορία καταγράφηκε ως " Η νύχτα των κρυστάλλων"
Μετά περιττό να πούμε τι ακολούθησε.»

12

Ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως έγραψε σε ανάρτηση του

«Οι κουκουλοφόροι που χτυπούν είναι άτομα επικίνδυνα για την κυπριακή κοινωνία και όσοι τους δικαιολογούν είναι συνένοχοι. Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει. Τα γεγονότα που συνέβησαν στην Γερμανία τις δεκαετίες του 1930 και 1940 ήταν σαν να συνέβησαν χθες. Πολύ νωπά στην ιστορική μνήμη.

Πράξεις ρατσιστικής βίας όπως η χθεσινή και τις προάλλες στην Χλώρακα είναι τρομακτικά όμοιες με εκείνα που έκαναν οι ναζιστικές ομάδες εφόδου στη Γερμανία. Είναι ο ίδιος τρόπος σκέψης και αν επικρατήσουν, η μοίρα μας θα είναι η ίδια. Διότι πίσω από αυτές τις πράξεις δεν κρύβεται η λογική που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν με διογκωμένα και σε μεγάλο βαθμό πλαστά στοιχεία όσοι δικαιολογούν τέτοιες πράξεις. Πίσω κρύβεται η μισανθρωπία και τα ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου.

Αυτό που περιγράφει η Μαρίνα θυμίζει τη Νύχτα των Κρυστάλλων στο ναζιστικό Βερολίνο το 1938 και το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη το 1955.»

13

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»