Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα δίπλα στα πρόωρα της Λεμεσού και Πάφου

Δωρεά 14 καλυμμάτων θερμοκοιτίδων για τις ανάγκες της ΜΕΝΝ στο ΓΝ Λεμεσού

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στην παρουσία της Υπουργού Υγείας Δρος Πόπης Κανάρη, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης εξοπλισμού στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, από τον Σύνδεσμο Μωρά Θαύματα.

Η δωρεά 14 καλυμμάτων, ειδικά για θερμοκοιτίδες, προέκυψε από το βραβείο «Madame Figaro», Γυναίκα της Χρονιάς 2022, στην κατηγορία κοινωνικής προσφοράς, που έλαβε η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, την οποία και ευχαρίστησε θερμά η Υπουργός.

1

Τα εν λόγω καλύμματα αποτελούν σημαντικό μέρος της εξατομικευμένης νευροαναπτυξιακής φροντίδας που λαμβάνουν τα πρόωρα νεογνά στο Τμήμα.

Είναι κατασκευασμένα για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θυμίζει τη μήτρα της μητέρας, ελαττώνοντας το άγχος και προστατεύοντας τα ευαίσθητα μάτια των πρόωρων νεογνών από τον έντονο φωτισμό.

Την ίδια ώρα, τα καλύμματα αυτά ενισχύουν την ανάπτυξη του βιολογικού τους ρολογιού και την εγκατάσταση φυσιολογικών προτύπων ύπνου με το μοτίβο του κύκλου ημέρας – νύχτας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Δρ Κανάρη, εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το Σύνδεσμο Μωρά Θαύματα.

«Ο Σύνδεσμος βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας, όποτε κι αν τους χρειαστούμε. Από το 2015 που ιδρύθηκε, προσφέρει μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη για τα πρόωρα νεογνά και τους γονείς τους. Παραλαμβάνουμε λοιπόν, ένα πολύτιμο και αναγκαίο εξοπλισμό που θα ενισχύσει το έργο που επιτελείται καθημερινά στη Μονάδα», είπε.

Η Δρ Κανάρη, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας συνεχάρη τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού του ΟΚΥπΥ αλλά και τη διοίκηση, για την καθημερινή μάχη που δίνουν, σώζοντας ζωές.

Από την πλευρά της η κα Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, ευχαρίστησε την έντιμη Υπουργό Υγείας που τίμησε με την παρουσία της την τελετή παράδοσης, το συγκρότημα ΔΙΑΣ για το χρηματικό βραβείο, τον ΟΚΥπΥ, και το Προσωπικό των Μονάδων της Λευκωσίας και της Λεμεσού για το εξαιρετικό έργο το οποίο επιτελούν και για τις προσφερόμενες Υπηρεσίες στα πρόωρα νεογνά της Κύπρου.

Διαβεβαίωσε, τέλος, πως «Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών για να έχουν τα πρόωρα μωρά και οι γονείς τους ό,τι χρειάζονται σε αυτό το δύσκολο ξεκίνημα της ζωής τους».

3

Δειτε Επισης

Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar!
London Essences: Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!