Γεράσιμος Γεννατάς: «H ζωή μας είναι όλο επιβολές, δεν υπάρχει καμία ελευθερία»

«Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολύ σκληρά πράγματα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γεράσιμος Γεννατάς στο ελληνικό περιοδικό #Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Πάνο Σταματόπουλο με αφορμή τη συμμετοχή στην καθημερινή σειρά του OPEN, #ΈρωταςΦυγάς. Μεταξύ άλλων, δε, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στα όρια που ενδεχομένως φέρει το θεατρικό σανίδι αλλά και την εικόνα της σημερινής κοινωνίας.

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας βίωσε μια σειρά από δύσκολα γεγονότα όπως είναι η πανδημία, η οποία έφερε σημαντικές ανακατατάξεις στην καθημερινότητά μας, αλλά και στην οικονομία. Πώς διαχειρίστηκες όλη αυτή την κρίσιμη κατάσταση και από πού άντλησες την αισιοδοξία μέσα στην ζωή σου;

Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολύ σκληρά πράγματα. Λόγω του ότι το πρωτεύον πλάσμα που είμαστε είναι πολύ προσαρμοστικό, συνηθίζουμε να λέμε ότι μας έτυχε και αυτό και καταλήγουμε να προσαρμοζόμαστε σ’ αυτή την κατάσταση και σε ό,τι μας έρθει στην πορεία. Εγώ βλέπω ότι η ζωή μας είναι όλο επιβολές, δεν υπάρχει καμία ελευθερία, υπάρχει μόνο ανελευθερία, κάτι που βλέπουμε ότι δεν ενδιαφέρει τόσο τον κόσμο.

Πολλοί συνάδελφοί σου στον χώρο έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βρίσκονται μέχρι τελευταίας στιγμής στο θέατρο και να είναι ενεργοί στη δουλειά, καθώς αυτό τους ευχαριστεί και τους δίνει ζωή. Προσωπικά έχεις θέσει κάποιο όριο λέγοντας ότι μέχρι την στιγμή που νιώθω καλά, θα βρίσκομαι σ’ αυτή τη δουλειά;

Θα σου έλεγα ναι, διότι η δουλειά μας δίνει χαρά, αλλά θα ήθελα να βάλω στην κουβέντα αυτή μια μικρή παράμετρο, ποιο είναι το κίνητρο για όλο αυτό; Αυτή η αναίτια χαρά που έχουμε για τη σκηνή πρέπει να έχει 1-2 παραμέτρους ή δεν πρέπει να έχει; Εγώ τις έχω ορίσει για τον εαυτό μου και αυτές είναι η επικοινωνία μου με τους ανθρώπους σε κοινωνικό και φιλικό επίπεδο. Τα πράγματα είναι τοποθετημένα μέσα σε μια κοινωνία. Ο σπουδαίος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης έλεγε: «Ποιητή, πες μας στον αιώνα σου τι είδες;». Δεν μπορεί τα πράγματα να είναι ξεκομμένα από την κοινωνία. Τα θεατρικά έργα δεν είναι απλώς για να γελάει ο κόσμος. Μπορεί να γελάει με αυτό που βλέπει, αλλά θα πρέπει αυτό που βλέπει να μιλάει στην σκέψη του.

012

Δειτε Επισης

Δεσμεύουν τα ακίνητα της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά και της αφήνουν τη σύνταξη χηρείας
Ναταλία Γερμανού: «Θέλω γύρω μου ανθρώπους που θα μου λένε «εδώ ήσουν φάουλ»
Ο Γιάννης Στάνκογλου για τη νέα του σχέση: «Με παρουσιάστρια; Πείτε μου ποια είναι να τη μάθω κι εγώ»
H Άντζελα Δημητρίου εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και έχασε τις βαλίτσες της
Ορέστης Τζιόβας: «Το να θυμώσεις με τη σεξουαλικότητα του άλλου, σημαίνει ότι έχεις κάποιο πρόβλημα»
Βικτώρια Καρύδα: «Τα παιδιά μου έμαθαν από το ίντερνετ για την δολοφονία του μπαμπά τους, Γιάννη Μακρή»
Εύη Βατίδου: «Δεν έχω καταλάβει σε ποια σύντροφό του αναφέρεται! Να βάλουμε μία αγγελία στο silver alert;»
Η Ελπίδα λύγισε για τη στιγμή του θανάτου του συζύγου της: «Έπεσε στην αγκαλιά μου και δεν μου ξαναμίλησε»
Η Ζήνα Κουτσελίνη «καρφώνει» ξανά τη Μαίρη Συνατσάκη και συνεχίζει τον ντόρο γύρω από το όνομα της
Το ταξίδι στην Αθήνα της Σοφίας Καρβέλα και το συγκινητικό reunion με την 91χρονη γιαγιά της