Θανάσης Ευθυμιάδης: «Διαφώνησα με τον δάσκαλο, εκνευρίστηκε & έσπασε ένα ξύλινο χάρακα χτυπώντας με»

«Ελπίζω σήμερα να λένε άλλα πράγματα στα παιδιά»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Με αφορμή τον εφιάλτη που βίωσε η χώρα τις τελευταίες ημέρες από τις πυρκαγιές, ο Θανάσης Ευθυμιάδης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα για τα δέντρα και τη φύση.

Ο γνωστός ηθοποιός δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία όπου αγκαλιάζει ένα δέντρο και διηγείται μια ιστορία από την παιδική του ηλικία.

Η ανάρτηση του Θανάση Ευθυμιάδη

«Όταν πήγαινα στο δημοτικό και ήρθε η ώρα να μας μιλήσει ο δάσκαλος για τα έμψυχα και τα άψυχα, μας είπε ότι τα δέντρα και τα φυτά ανήκουν στα άψυχα. Για άλλη μία φορά διαφώνησα μαζί του: “Μα τα δέντρα είναι φίλοι μου, μιλάω μαζί τους”.

Εκνευρίστηκε και για άλλη μία φορά έσπασε ένα ξύλινο χάρακα χτυπώντας με στις παλάμες (με την άδεια και τις ευλογίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων). Ελπίζω σήμερα να λένε άλλα πράγματα στα παιδιά. Εάν δεν επιτρέψουμε στα παιδιά να νιώσουν αυτή τη σύνδεση με τα δέντρα, θα κάνουν και αυτά τα ίδια λάθη που κάνουμε κι εμείς.

Μόνο αν διδάξουμε στα παιδιά πόσο πολύ μας αγαπάνε τα δέντρα, θα αφυπνίσουμε αυτή τη φιλία. Μόνο αν εξηγήσουμε στα παιδιά ότι η εκπνοή μας (διοξείδιο του άνθρακα), είναι δηλητήριο και αυτό το δηλητήριο το παίρνουν οι φίλοι μας τα δέντρα, το φιλτράρουν και το μετατρέπουν σε ζωή (οξυγόνο), που το παίρνουμε με την εισπνοή μας, θα καταλάβουν πόσο πολύ τα χρειαζόμαστε. Μόνο αν επιτρέψουμε στα παιδιά να σκαρφαλώσουν σε ένα δέντρο, θα καταλάβουν ότι το δέντρο είναι ζωντανό και τους αγαπάει.

Παρόλες τις ανησυχίες των γονιών, το παιδί θα νιώσει ασφάλεια στην αγκαλιά του δέντρου ίδια με αυτή της αγκαλιάς τής μητέρας του. Μόνο έτσι θα αγαπήσει το παιδί τα δέντρα. Βέβαια στα πάρκα και στα άλση των πόλεων, τα δέντρα κλαδεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απαγορευτικό να ανέβει ένα παιδί. “Μα γιατί τα κλαδεύετε έτσι;” τους ρώτησα κάποτε. “Για να μην πάρουν φωτιά”, μου απάντησαν. “Για άλλη μία φορά προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την ασθένεια, χωρίς να ψάξουμε την αιτία της”, σκέφτηκα. Μόνο αν τα δέντρα μπουν στις προσευχές των παιδιών, θα γλιτώσουν από την τρέλα τού σύγχρονου ανθρώπου.

Δειτε Επισης

Τάσος Τρύφωνος: «Τρεις μέρες με τον Γιάννη Στάνκογλου, δεν έπιασε το ραντάρ μου ότι βρίσκεται σε σχέση»
Τραγουδιστής κατέθεσε αγωγή εναντίον του Νάσου Γουμενίδη και ζητά 100.000 ευρώ - Τι λέει ο ίδιος
Πάρτυ γενέθλιων για τα 62α Σοφία Βόσσου! Το φιλί στο στόμα με τον Ανδρέα Μικρούτσικο
Στο «σφυρί» το συγκρότημα 30 στρεμμάτων του Δημήτρη Κοντομηνά στην Παλλήνη που στεγάζεται ο Alpha
Γιώργος Μαργαρίτης: «Κάποιος ήθελε μία παραγγελιά να χορέψει και μας έδειχνε το όπλο του»
Μαριάννα Τουμασάτου: «Στην Ελλάδα έχουμε ατιμώρητους κακοποιητές, είμαστε: μπάτε σκύλοι αλέστε»
Ναταλία Γερμανού: «Είμαι πάρα πολύ σκύλα στη δουλειά. Έχω υπάρξει σκληρά αυστηρή με συνεργάτες μου»
Ο παραδοσιακός γάμος του αδελφού της Μαρίνας Σάττι, στην Ινδία
Αντώνης Κανάκης: «Στα καλά καθούμενα, 49 χρονών το παλικάρι μας άφησε. Συνεργάζομαι μαζί του 23 χρόνια»
Μαίρη Συνατσάκη – Ίαν Στρατής: To βίντεο από τον τοκετό και τον πρώτο χρόνο ζωής με την Ολίβια