#Eurovision 2024: Ανακοινώθηκαν η πόλη και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού - υπερshow

Τέλος λαμβάνει το «θρίλερ» με την κούρσα διεκδίκησης του 68ου μουσικού διαγωνισμού της #Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2024 στη Σουηδία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Μετά τη νίκη της Loreen, που συζητήθηκε λόγω της επιρροής που άσκησαν οι κριτικές επιτροπές στο αποτέλεσμα, η διοργάνωση παίρνει για 7η φορά στην ιστορία του τον δρόμο για τη Σουηδία.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η EBU πριν από λίγα μόλις λεπτά, ο διαγωνισμός της Eurovision 2024 θα διεξαχθεί στο Μάλμε στις 7 (Α’ Ημιτελικός), 9 (Β’ Ημιτελικός) και 11 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός). Σημειώνεται πως τη φιλοξενία του θεσμού διεκδικούσαν επίσης στενά η Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Όρνσκολντσβικ.

Το Μάλμε έχει διοργανώσει τη Eurovision δύο φορές στο παρελθόν: το 1992 αλλά και το 2013. Είναι η πρώτη φορά που επί 5 συναπτά έτη ο διαγωνισμός δεν διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της νικήτριας χώρας, αφού προηγήθηκαν το Λίβερπουλ, το Τορίνο, το Ρότερνταμ και το Τελ Αβίβ.

«Ανακοινώνουμε με ενθουσιασμό την επιστροφή σε αυτή τη ζωντανή και δυναμική πόλη που έχει αποδείξει ότι διαθέτει τους χώρους και τις υποδομές για να φιλοξενήσουν απόλυτα το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του κόσμου. Το Μάλμε ταιριάζει τέλεια με το πνεύμα της διαφορετικότητας που διέπει τον διαγωνισμό», αναφέρει ο Executive Supervisor της Eurovision, Martin Österdahl.

Η επική, δεύτερη, νίκη της Loreen στον διαγωνισμό οδηγεί τη #Eurovision επί σουηδικού εδάφους για 7η φορά, αφού προηγήθηκαν οι διοργανώσεις στη Στοκχόλμη (1975, 2000, 2016), το Μάλμε (1992, 2013) και το Γκέτεμποργκ (1985).

Μέχρι στιγμής 18 χώρες έχουν δηλώσει και επίσημα το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη #Eurovision του 2024, με την επιστροφή του Λουξεμβούργου μετά από 30 ολόκληρα χρόνια αποχής να ξεχωρίζει. Μάλιστα, το «Μεγάλο Δουκάτο» έχει ορίσει ως ημέρα διεξαγωγής του εθνικού του τελικού για τις 27 Ιανουαρίου του 2024.

Δειτε Επισης

«Δεν θα υπάρξει νέα Ελευθερία Αρβανιτάκη. Για να ξεχωρίσεις ως καλλιτέχνης πρέπει να έχεις δικό σου μονοπάτι»
Συγκίνησε η Δέσποινα Βανδή από τη σκηνή του Λυκαβηττού 23 χρόνια μετά: «Σας ευχαριστώ! Eίμαι ευγνώμων!»
Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Φταίει ο Μάρκος Σεφερλής που βγάζει τον νάνο ή οι 4.000 που ξεκαρδίζονται από κάτω;»
Νίκος Ορφανός: «Ο Μάρκος Σεφερλής γελοιοποιεί πρώτο τον ίδιο του τον εαυτό»
Μιχάλης Αεράκης: «Ε όχι ρε φίλε, δεν επιτρέπονται τα πάντα στη σάτιρα! Υπάρχει ένα μέτρο»
O Νίκος Πορτοκάλογλου ακύρωσε τις συναυλίες του- Η επίσημη ανακοίνωση & το πρόβλημα υγείας του
Η ανακοίνωση της Γεσθημανής Κουτούζογλου του #SurvivorGR μετά τoυς μπελάδες με το ΓΕΣ
Στην αντεπίθεση ο Μάρκος Σεφερλής με αγωγές κατά πάντων: «Οργανωμένη επίθεση εναντίον μου»
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Προσπάθησα για συναυλία & ζήτησα την Φουρέιρα. Οι αντιδράσεις ήταν τρομακτικές»
Κατερίνα Λιόλιου: «Τα είπε όλα ο κύριος Σταμάτης Κραουνάκης, με υποστήριξε δημόσια και τον ευχαριστώ»