«Μύδροι» Νικήτα Τσακίρογλου και Δημήτρη Καλλιβωκά για την Επίδαυρο: «Είναι κατάντια, πονάει η ψυχή μου»

«Τα πράγματα με τον θεσμό της Επιδαύρου είναι τραγικά. Ξεφεύγει η κατάσταση από την τραγωδία και έχει γίνει… παρωδία» - «Κάποιοι πέρασαν τα όρια και το αποτέλεσμα είναι δυσάρεστο».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Θέση στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στην Επίδαυρο κλήθηκε να πάρει ο Νικήτας Τσακίρογλου και ο Δημήτρης Καλλιβωκάς μιλώντας στην εφημερίδα #Espresso και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα.

Αφορμή για τις δηλώσεις του σημαντικού ηθοποιού στάθηκε ο σάλος που ξέσπασε γύρω από τις παραστάσεις της Λένας Κιτσοπούλου και του Φρανκ Καστόρφ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νικήτας Τσακίρογλου εξομολογήθηκε πως «νομίζω πως είναι κατάντια και πονάει ειλικρινά η ψυχή μου με όσα συμβαίνουν. Είχαν πάει δικοί μου άνθρωποι στην παράσταση του Καστόρφ και έφυγαν εκνευρισμένοι, πολύ πριν τελειώσει το έργο. Οι παραστάσεις πλέον είναι από το κακό στο χειρότερο. Δεν ξέρει κανείς τι θα αντικρίσει».

«Κάποτε, εμείς, καλούσαμε προσωπικότητες όπως ο Πίτερ Στάιν για να μας φωτίσουν από την εμπειρία τους και πως βλέπουν τις παραστάσεις. Εδώ πρόκειται για πειραματισμούς. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον. Είναι πολύ κρίμα γιατί ο τόπος της Επιδαύρου ζει από τον θεσμό του αρχαίου θεάτρου. Λυπάμαι αλλά, όπως φαίνεται, θα σταματήσει ο θεσμός αυτός να υπάρχει με την πορεία που βαδίζει. Μιλάμε για το κατεξοχήν ιερότερο μνημείο του ελληνικού πολιτισμού. Παγκοσμίως, όταν μιλάει κάποιος για θέατρο, μιλάει για την Επίδαυρο. Τα πράγματα με τον θεσμό της Επιδαύρου είναι τραγικά. Ξεφεύγει η κατάσταση από την τραγωδία και έχει γίνει… παρωδία».

Σε ερώτηση, δε, σχετικά με το αν ο ίδιος θα πήγαινε να δει μια τέτοια ανατρεπτική παράσταση, ο Νικήτας Τσακίρογλου είναι κάθετος. «Σε καμία περίπτωση, όχι. Απέχω από όλη αυτή την ιστορία εδώ και χρόνια, γιατί λυπάμαι και πονάω. Έχω και σπίτι εκεί και δεν μου κάνει αίσθηση να πάω, λόγω των θεαμάτων αυτών και να μη δω παραστάσεις. Δυστυχώς, τα πάντα γίνονται με κομματικές σφραγίδες και για αυτό έφτασε εδώ που έφτασε η Επίδαυρος».

1

Από την Τήνο όπου μένει εδώ και έναν χρόνο ο Δημήτρης Καλλιβωκάς παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσπαθεί να αντιληφθεί γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

«Με μια φράση θα σου πω όλο το νόημα των λεγομένων μου: Δεν πρέπει να περνάμε τα όρια. Όλοι. Το όριο είναι το σημείο που πρέπει να έχει κάθε πολιτισμένος άνθρωπος στη ζωή του, σε όλους τους τομείς. Κάποιοι πέρασαν τα όρια και το αποτέλεσμα είναι δυσάρεστο. Δυστυχώς θα σου πω μια αλήθεια: πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν. Όπως υπάρχει η καταπίεση μέσα σε ένα ζευγάρι, όπως υπάρχει αντιστοίχως και μεταξύ γονέα και παιδιού, κάτι ανάλογο υπάρχει και στο θέατρο.

Το θέμα είναι πού βάζει ο καθένας το όριό του. Το θέατρο με όσα ακούγονται έχει ήδη κλονιστεί. Ωστόσο πάντα βγαίνει αλώβητο μέσα από τις στάχτες του, γιατί το θέατρο είναι έκφραση. Και εμένα μου συνέβησαν πολλά στο διάβα της ζωής μου μέσα από το επάγγελμά μου. Θα σου πω ένα απλό: εγώ που δεν υπήρξα ποτέ πρωταγωνιστής καθημερινά με έπαιρναν θαυμάστριες στο σπίτι τηλέφωνο και ζητούσαν από τη γυναίκα μου εμένα (γέλια). Το θέμα λοιπόν είναι πού βάζει ο καθένας μας τα όρια» αναφέρει ο σπουδαίος ηθοποιός!

Untitled

Δειτε Επισης

Υπό επιτήρηση στη φυλακή o Diddy - Υπάρχουν φόβοι για αυτοχειρία
Ο καβγάς στο αυτοκίνητο με τον Ben Affleck και τα δάκρυα της Jennifer Lopez
Νίνο: «Έχω περάσει πολλά μαύρα. Δεν μπορώ να χωνέψω πόσες φορές έπρεπε να σηκωθώ»
Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης απαντά στο: «Είσαι μεγάλος σε ηλικία για να κάνεις παιδί»
Η Έλενα Τοπαλίδου απαντά στo: «Πώς ο πεντάμορφος Νίκος Κουρής διάλεξε την τερατίνα;»
Δύσκολες ώρες για τον Τέρη Χρυσό – Καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από πτώση
Χριστίνα Μπόμπα: «Είναι πολύ δύσκολο να κλέβεις τη στιγμή από τα παιδιά και να κάνεις stories»
Ξεσπά η Ιωάννα Μαλέσκου για το συμβάν με γυναίκα οδηγό: «έρχεται βολίδα, με προσπερνά και με βρίζει»
Πέθανε σε τροχαίο ο Διονύσης Πρώιος, με την ίδια μηχανή που σκοτώθηκε και ο γιος του, στα 19 του
Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: «Τα τελευταία 15 χρόνια ζω με έναν καλό φίλο και με έναν μισθό 1400 ευρώ!»