Άννα Κυριακού και Δέσποινα Στυλιανοπούλου αντιδρούν εκνευρισμένες για τις παραστάσεις στην Επίδαυρο

«Πληγωνόμαστε αφάνταστα, δεν θα αντέξουμε όσα θα δούμε» - «Είναι ντροπή, είναι εξευτελισμός για το επάγγελμά μας. Όλο αυτό λέγεται πορνεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Άννα Κυριακού και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μίλησαν στον Νίκο Νικόλιζα και την εφημερίδα #Espresso σχετικά με τις αλλαγές που φέρει με τα χρόνια το αποτέλεσμα των παραστάσεων που παρουσιάζεται στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Γι’ αυτό στάθηκαν σαν αφορμή τα σχόλια που συγκέντρωσαν πρόσφατα οι παραστάσεις «Μήδεια» και «Σφήκες».

Η Άννα Κυριακού υπογραμμίζει πως «θα ήθελα πολύ να βρεθώ σε αυτές τις παραστάσεις με τα «σκουπίδια» και τις «μπασκέτες», αλλά δεν μπόρεσα να βρεθώ εκεί, να τους πω «αυτά που κάνετε εδώ, κάποιοι έδωσαν το αίμα τους για να τα κρατήσουν ζωντανά». Εμείς που παίξαμε εκεί πληγωνόμαστε αφάνταστα και όσοι ζούμε, έχουμε χρόνια να πάμε σε παραστάσεις γιατί δεν θα αντέξουμε όσα θα δούμε».

«Τι να δούμε; Είναι τραγική η κατάσταση. Αυτές τις μοντερνιές που κάνουν στα αρχαία έργα και τα κείμενα, ας τα κάνουν σε καινούργια έργα, δικά τους. Ας παίξουν στο σπίτι τους, αν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Η Επίδαυρος δεν είναι το αποκούμπι καθενός που θέλει να παρουσιάσει μια παιδική παράσταση. Στην εποχή μου, όταν παίζαμε στην Επίδαυρο απαγορευόταν να ανεβάσει έργο ο οποιοσδήποτε. Πρώτα πήγε ο Ροντήρης και μετά ο Κουν. Δεν έπαιζε όποιος ήθελε στην Επίδαυρο. Οι τραγωδού έπαιζαν ως επί το πλείστον εκεί. Η Επίδαυρος είναι ιερός χώρος για όλη την υφήλιο».

«Εγώ έτυχε να είμαι και στο «μαξιλάρωμα» του Κουν. Τι ήταν το «μαξιλάρωμα»; Τότε ο Κουν ανέβασε τους Όρνιθες του Αριστοφάνη με κάποια ελάχιστα μοντέρνα δείγματα μέσα στην παράσταση. Το κοινό δεν δέχθηκε τη μοντέρνα ματιά του Κουν και άρχισαν να πετάνε μαξιλάρια. Μάλιστα, καλεσμένη στην παράσταση ήταν και η σύζυγος του Αγά Χαν. Ξέρετε πόσα μαξιλάρια έφαγε στο κεφάλι;» συμπλήρωσε η Άννα Κυριάκου για την δική της ανάμνηση από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Untitled

Φανερά εκνευρισμένη και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα μέσα από την #Espresso:

«Είναι ντροπή, είναι εξευτελισμός για το επάγγελμά μας. Το επάγγελμα που έπρεπε να διδάσκει το ήθος, το γέλιο, τη χαρά και την αγάπη. Και όχι την πορνεία δυστυχώς. Όλο αυτό λέγεται πορνεία.

Είμαι πολύ θυμωμένη. Θέλω μαζί με τον πρόεδρό μας Σπύρο Μπιμπίλα να πάμε στην υπουργό Πολιτισμού για να επαναφέρει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Τώρα είναι μπάτε, σκύλοι, αλέστε. Άνθρωποι για να προβληθούν κάνουν τα πάντα αλλά και δίνουν τα πάντα.

Οι θύτες σαφώς είναι οι υπεύθυνοι όλης αυτής της κατάστασης. Είναι μια λεπτή ισορροπία μεταξύ θύτη και θύματος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί νέοι ηθοποιοί που προκειμένου να έχουν δουλειά υπομένουν πολλά πράγματα.

Εμείς οι παλαιότεροι και όσοι έχουμε απομείνει στη ζωή πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να ζητήσουμε εσπευσμένα την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Πρέπει και οφείλουμε να προστατεύσουμε το θέατρο.

Όταν τελείωσα τη δραματική σχολή, με πήρε ο Ηλίας Σταματίου και πήγαμε να παίξουμε στα Τρίκαλα. Και επειδή δεν είχε έρθει η άδειά μου στα Τρίκαλα, ήρθε ο εκπρόσωπος του σωματείου και με σταμάτησε. Τρεις μέρες σταμάτησε το θέατρο να παίζει, επειδή εγώ δεν είχα την άδεια κοντά μου.

Και ξαναλέω, είμαι πολύ εκνευρισμένη. Αν μου έλεγαν τώρα δέκα συνάδελφοί μου να βγω στους δρόμους να φωνάξω για όσα συμβαίνουν, θα το έκανα. Είναι ντροπή όλο αυτό που γίνεται. Είναι κατάντια. Κάποτε ο κόσμος εμάς τους ηθοποιούς μας λάτρευε και τώρα είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι σαν εγκληματίες. Ντροπή».

Untitled

Δειτε Επισης

Η Έλενα Τοπαλίδου απαντά στo: «Πώς ο πεντάμορφος Νίκος Κουρής διάλεξε την τερατίνα;»
Χριστίνα Μπόμπα: «Είναι πολύ δύσκολο να κλέβεις τη στιγμή από τα παιδιά και να κάνεις stories»
Κατερίνα Λιόλιου: «Τα είπε όλα ο κύριος Σταμάτης Κραουνάκης, με υποστήριξε δημόσια και τον ευχαριστώ»
Ξεσπά η Ιωάννα Μαλέσκου για το συμβάν με γυναίκα οδηγό: «έρχεται βολίδα, με προσπερνά και με βρίζει»
Ορέστης Χαλκιάς: «Τι σε νοιάζει ρε αν φιλιούνται 2 άνδρες; Τι να του πω; Θα καταλάβει;»
#SurvivorGR: Δεν συμπλήρωσε καν μία εβδομάδα, αποχώρησε οικειοθελώς πέντε μέρες μετά την πρεμιέρα
O ALPHA Κύπρου παρουσίασε το πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σε φίλους και συνεργάτες
Καίτη Γαρμπή: «Στην αγκαλιά του Διονύση και του παιδιού μου θέλω να πεθάνω, όχι πάνω στη σκηνή»
Νότης Σφακιανάκης: «Δεν επιστρέφω. Δεν μου αρέσει να συνδιαλέγομαι με ανθρώπους που δεν με κατανοούν»
Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ξέσπασε σε κλάματα on air: «Δεν μπορώ να πάω στην συναυλία χωρίς τον Θάνο»