Morrissey, Russell Crowe και Jamie Lee Curtis τοποθετούνται δημόσια για την Sinéad O'Connor

«Δεν είχατε τα κότσια να την υποστηρίξετε όταν ήταν ζωντανή» - «Τι καταπληκτική γυναίκα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια, Sinéad O'Connor έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, βρέθηκε αναίσθητη στο σπίτι της στο Λονδίνο, ενώ ο θάνατός της δεν θεωρήθηκε «ύποπτος» από τις Αρχές.

Η Sinéad O'Connor έδινε τα τελευταία χρόνια μάχη για την ψυχική της υγεία, η οποία και επιδεινώθηκε μετά την αυτοκτονία του 17χρονου γιου της, Σέιν πριν από ενάμιση χρόνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη τόσο στο κοινό της, όσο και στον καλλιτεχνικό κόσμο, που τη θαύμαζε για την ιδιαίτερη χροιά και το ταλέντο της.

Θέλοντας να την αποχαιρετήσει δημόσια, ο Russell Crowe θυμήθηκε μία συνάντησή τους, την οποία και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο ηθοποιός έγραψε αρχικά: «Πέρυσι, δουλεύοντας στην Ιρλανδία, πίνοντας μια μπύρα στο κρύο έξω από μια παμπ στο Dalkey με μερικούς νέους φίλους, μια γυναίκα περνούσε από μπροστά μας. Το φουσκωτό παρκέρ της είχε φερμουάρ μέχρι τον αυχένα και το σκυφτό κεφάλι της ήταν καλυμμένο με ένα κασκόλ. Ένας από τους νέους μου φίλους μουρμούρισε ένα επιφώνημα, πετάχτηκε πάνω και κυνήγησε τη γυναίκα. Τριάντα μέτρα πιο κάτω, ο φίλος και η γυναίκα αγκαλιάστηκαν. Εκεί, κάτω από τα φώτα του δρόμου με την ομίχλη στην αναπνοή μου, συνάντησα τη Σινέντ. Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε με αφοπλιστική απαλότητα: "Ω, εσύ είσαι, Ράσελ"».

«Ήρθε μαζί μας πίσω στο τραπέζι και κάθισε στο κρύο και παρήγγειλε ένα ζεστό τσάι. Σε μια συζήτηση χωρίς όρια, περιπλανηθήκαμε στον πρόσφατο καύσωνα του Δουβλίνου, στην τοπική πολιτική, στην αμερικανική πολιτική, στον συνεχιζόμενο αγώνα για την αναγνώριση των ιθαγενών σε πολλά μέρη, αλλά ιδιαίτερα στην Αυστραλία, τη θερμή ανάμνηση της Νέας Ζηλανδίας, την πίστη, τη μουσική, τις ταινίες και τον αδελφό της, τον συγγραφέα. Είχα την ευκαιρία να της πω ότι ήταν μια από τις ηρωίδες μου. Όταν το δεύτερο φλιτζάνι της έπαιρνε τον νυχτερινό αέρα, σηκώθηκε, μας αγκάλιασε όλους και απομακρύνθηκε μέσα στα θαμπά φώτα του δρόμου. Καθίσαμε εκεί οι τέσσερις μας και εκφράσαμε ποικιλοτρόπως το ίδιο πράγμα. Τι καταπληκτική γυναίκα. Ειρήνη στην θαρραλέα σου καρδιά Σινέντ», συνέχισε στις αναρτήσεις του ο Russell Crowe.

O Morrissey στράφηκε εναντίον των δημοσιευμάτω, καθώς και των διασημοτήτων που αποτίουν φόρο τιμής στη Sinéad O'Connor στα social media.

Η τραγουδίστρια με καταγωγή από την Ιρλανδία έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 26 Ιουλίου, με την αιτία του θανάτου της να μην έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία είχαν επιδεινωθεί μετά την αυτοκτονία του 17χρονου γιου της, Σέιν πριν από ενάμιση χρόνο.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, πλήθος διάσημων και μη προσωπικοτήτων κάνουν αναρτήσεις στα social media, για να την αποχαιρετήσουν και να τιμήσουν τη μνήμη της.

Ωστόσο, αυτό βρίσκει αντίθετο τον Άγγλο τραγουδιστή, Morrissey, ο οποίος φρόντισε να επικρίνει όλες αυτές τις αντιδράσεις και να τονίσει πως η καλλιτέχνιδα δεν είχε όλη αυτή την υποστήριξη, όταν βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Με ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό του ιστότοπο, εξηγεί πως ήταν αναμενόμενο η τραγουδίστρια να φύγει από τη ζωή μετά από όσα έχει περάσει, ενώ αναφέρει επίσης πως όλοι αυτοί που τώρα την αποχαιρετούν, κάποτε αγνοούσαν την ύπαρξή της ή και την έκριναν.

«Είχε μόνο τόσο "εαυτό" να δώσει. Αποσύρθηκε από την εταιρεία της αφού πούλησε 7 εκατομμύρια άλμπουμ γι' αυτήν. Έγινε τρελή, ναι, αλλά αδιάφορη, ποτέ. Δεν είχε κάνει τίποτα κακό. Είχε περήφανη ευαλωτότητα ... και υπάρχει ένα συγκεκριμένο μίσος της μουσικής βιομηχανίας για τους τραγουδιστές που δεν "ταιριάζουν" (αυτό το γνωρίζω πολύ καλά), και ποτέ δεν επαινούνται μέχρι το θάνατο - όταν, τελικά, δεν μπορούν να απαντήσουν. Το σκληρό παχνί της φήμης ξεχειλίζει από επαίνους για τη Sinead σήμερα ... με τις συνήθεις ηλίθιες ετικέτες "είδωλο" και "θρύλος". Την επαινείτε τώρα ΜΟΝΟ επειδή είναι πολύ αργά. Δεν είχατε τα κότσια να την υποστηρίξετε όταν ήταν ζωντανή και σας έψαχνε. Ο Τύπος θα χαρακτηρίσει τους καλλιτέχνες ως παράσιτα εξαιτίας αυτών που αποκρύπτουν ... και θα αποκαλούσαν τη Sinead θλιβερή, χοντρή, σοκαριστική, τρελή ... αχ, αλλά όχι σήμερα! Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της μουσικής που είχαν βάλει το πιο γοητευτικό τους χαμόγελο καθώς την αρνούνταν για το ρόστερ τους, κάνουν ουρά για να την αποκαλέσουν "φεμινιστικό είδωλο", και 15λεπτες διασημότητες και καλικάντζαροι από την κόλαση και δισκογραφικές εταιρείες τεχνητά διεγερμένης ποικιλομορφίας στριμώχνονται στο Twitter για να τουιτάρουν τα φληναφήματά τους ... ενώ ήσουν ΕΣΥ που έπεισες τη Sinead να παραιτηθεί ... επειδή αρνήθηκε να της βάλουν ταμπέλα, και υποβαθμίστηκε, όπως υποβαθμίζονται πάντα οι λίγοι που κινούν τον κόσμο. Γιατί εκπλήσσεται κανένας που η Sinead O'Connor είναι νεκρή; Ποιος νοιάστηκε αρκετά για να σώσει τη Judy Garland, την Whitney Houston, την Amy Winehouse, τη Marilyn Monroe, τη Billie Holiday; Πού πας όταν ο θάνατος μπορεί να είναι το καλύτερο αποτέλεσμα; Άξιζε αυτή η μουσική τρέλα τη ζωή της Sinead; Όχι, δεν άξιζε. Ήταν μια πρόκληση, και δεν μπορούσε να εγκλωβιστεί, και είχε το θάρρος να μιλήσει όταν όλοι οι άλλοι παρέμεναν με ασφάλεια σιωπηλοί. Την παρενοχλούσαν απλά και μόνο επειδή ήταν ο εαυτός της. Τα μάτια της έκλεισαν τελικά αναζητώντας μια ψυχή που θα μπορούσε να αποκαλέσει δική της. Όπως πάντα, οι λαμόγια χάνουν το ηχηρό σημείο, και με κλειδωμένα σαγόνια επιστρέφουν στα προσβλητικά ηλίθια "είδωλο" και "θρύλος", όταν την περασμένη εβδομάδα θα αρκούσαν λέξεις πολύ πιο σκληρές και απαξιωτικές. Αύριο οι φαφλατάδες επιστρέφουν στα διαδικτυακά τους shitposts και στη φιλόξενη κουλτούρα του καρκίνου και στην ηθική τους ανωτερότητα και στους επικήδειους του παπαγαλισμένου εμετού τους ... όλα αυτά θα σας πιάσουν στα ψέματα σε μέρες σαν τη σημερινή ... όταν η Sinead δεν χρειάζεται τον αποστειρωμένο χυλό σας», έγραψε.

morrissey

Θέλοντας να την αποχαιρετήσει και δημόσια στα social media, η Jamie Lee Curtis έκανε μια ανάρτηση για εκείνη. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μία φωτογραφία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και κάτω από αυτή περιέγραψε τη γνωριμία της.

Στη λεζάντα της ανάρτησής της αναφέρει: «Κάποτε άκουσα τη Sinéad να τραγουδά ακαπέλα σε ένα άδειο παρεκκλήσι στην Ιρλανδία. Ήταν υπό κατασκευή στην ιδιωτική κατοικία του οικοδεσπότη μας. Ήταν ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Στη συνέχεια πήγαμε μαζί να δούμε τον Eminem σε ένα φεστιβάλ. Την αγάπησα. Τη μουσική της. Τη ζωή της. Αυτό είναι τόσο λυπηρό. Δείτε το ντοκιμαντέρ «Nothing Compares». Εξαιρετικό. Ραγίζει καρδιές. Αναπαύσου καλά. Αναπαύσου με δύναμη. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Δειτε Επισης

Σοφία Βογιατζάκη για την απώλεια της μητέρας της: «Πέντε χρόνια μετά, και δεν έχω συνηθίσει να ζω χωρίς αυτή»
Χρήστος Μάστορας για το χωριό του στη Βόρεια Ήπειρο: «Βάζω τα κλάματα όταν πατώ αυτή τη γη»
Νένα Χρονοπούλου: «Δε θα έλεγα ποτέ ότι στερούμαι τον καφέ για να πληρώσω τα ένσημά μου»
Η εξομολόγηση του Ντέμη Νικολαΐδη για τη ζωή στην Ισπανία με τη Δέσποινα Βανδή
Κωνσταντίνος Παντελίδης: «Η εφηβεία μου ήταν άσχημη γιατί έφυγε από τη ζωή ο αδελφός μου. Ήμουν 14 ετών»
Σάλος με την Ειρήνη Παπαδοπούλου - Πιλόταρε αεροπλάνο ενώ υπήρχαν επιβάτες- Απολύθηκαν οι δύο πιλότοι
Η Πέμη Ζούνη δικαιώθηκε εναντίον πρώην συνεργάτιδάς της για την υποτιθέμενη συνεργασία με τον Ang Lee
Δημήτρης Καραναστάσης: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που με χωρίζουν συνέχεια με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου»
Μελίνα Ασλανίδου: «Ο Τάκης Ζαχαράτος είναι φίλος μου και μου αρέσει το χιούμορ του»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Εγώ δεν είμαι στη Βουλή για να βγάλω χρήματα. Τα ίδια χρήματα έβγαζα από το θέατρο»