Συγκλονισμένοι με την καταστροφική πυρκαγιά οι Ροδίτες celebrities - Tα μηνύματα τους

Συγκλονισμένοι Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Τριαντάφυλλος, Βαλάντης, Γιώργος Χειμωνέτος, Μιχάλης Σεΐτης, Λιλή Πυράκη, Τζέιμς Καφετζής και Στηβ Μιλάτος - Εκτάκτως στη Ρόδο και ο Σάββας Πούμπουρας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Για οκτώ ημέρες, η φωτιά στη Ρόδο έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα γης, με ολόκληρους οικισμούς και ξενοδοχεία να εκκενώνονται. Το πυροσβεστικό σώμα σε συνδυασμό με τους εθελοντές δίνουν τη δική τους μάχη για τις αναζωπυρώσεις.  

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι κατάγονται από την Ρόδο και θρηνούν μαζί με τους συμπολίτες τους την καταστροφή της φυσικής ομορφιάς του νησιού. Καθημερινά προσπαθούν να βοηθήσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο είτε έμπρακτα από το νησί είτε μέσα από τα social media. 

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Η γνωστή παρουσιάστρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο, μη μπορώντας να πιστέψει ότι οι περισσότερες παιδικές αναμνήσεις της καταστράφηκαν μέσα σε λίγες ημέρες. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έκανε έκκληση και ζήτησε από τους followers, αυτές τις ώρες, το περιεχόμενο των αναρτήσεων να αφορά μόνο τη φωτιά στη Ρόδο, ώστε να γίνεται σωστή ενημέρωση και να καλυφτούν οι βασικές ανάγκες στο νησί.

«Αυτές τις μέρες το διαμάντι της Ελλάδας, η Ρόδος μας πενθεί τις δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν, τον πανέμορφο φυσικό της πλούτο, τις περιουσίες των ανθρώπων που παλεύουν μια ζωή και καταστράφηκαν από ανεξέλεγκτη φωτιά.

Παρακαλώ πολύ, αν έχετε την καλοσύνη, μην ανεβάζετε τίποτα άλλο, εκτός από τις ανάγκες ή την κατάσταση που επικρατεί, έτσι ώστε να αποσυμφορήσουμε τα ΜΜΕ και να παρακολουθούμε όλοι το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων και να βοηθήσουμε άμεσα. Κάθε λεπτό μετράει», ανέφερε στην ανάρτησή της η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

spyropoyloy-1

Τριαντάφυλλος

Αποσβολωμένος παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο Τριαντάφυλλος. Ο δημοφιλής τραγουδιστής κατάγεται και εκείνος από την Ρόδο και πονάει βλέποντας το νησί του να παραδίδεται καθημερινά στις φλόγες. 

Μάλιστα, ο ξάδελφός του Παναγιώτης Σωτηρίου είναι πυροσβέστης και βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο, προσπαθώντας να σβήσει τις φωτιές.

Κωνσταντίνα Μιχαήλ

Όπως αποκάλυψε η γνωστή ηθοποιός γεννήθηκε στην Ρόδο και εκεί έζησε τις πρώτες στιγμές της ζωής της. Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ ήθελε φέτος να γιορτάσει εκεί τα γενέθλιά της, αλλά φυσικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ύστερα από τις δραματικές στιγμές που ζει το νησί.

«Είχα πει να γιορτάσω φέτος τα γενέθλιά μου στην υπέροχη Ρόδο στην οποία γεννήθηκα και περπάτησα τα πρώτα βήματα της ζωής μου. Δεν τα κατάφερα και τι γιορτή να κάνω σε έναν τόπο που μάχεται και κλαίει πάνω από τις στάχτες του. Είναι ανώφελο ακόμα κι αυτό που γράφω αλλά η καρδιά μου ματώνει κι η ψυχή μου κι η σκέψη μου τρέχει κοντά σε αυτούς τους τόπους, στους ανθρώπους, στην καταπληκτική φύση, στα ζωάκια, στις περιουσίες, στα σπίτια, στα χωριά, στις γιαγιάδες, στους παππούδες, στα παιδιά που γεννιούνται και κάνουν τα πρώτα τους βήματα, όπως εγώ πριν πολλά χρόνια» έγραψε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

constantinamihail_31531671557537

Με συνεχή ροή πληροφοριών για τις ανάγκες που χρειάζεται το νησί του, ο Γιώργος Χειμωνέτος είναι κοντά στους πυρόπληκτους.

xeimonetos

Ενώ με ένα λιτό αλλά σοκαριστικό μήνυμα ο κορυφαίος παραολυμπιονίκης Μιχάλης Σεΐτης δίνει το στίγμα των όσων συμβαίνουν και τον έχουν στεναχωρήσει για όσα συμβαίνουν στη Ρόδο του.

«Έχει καεί όλο το νησί» όπως λέει χαρακτηριστικά.

seitis

Τζέιμς Καφετζής

Ο Τζέιμς Καφετζής από τις πρώτες ώρες της φωτιάς στην Ρόδο, έσπευσε στις κόκκινες περιοχές προκειμένου να βοηθήσει με το σκάφος του μεταφέροντας τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες. Ο πρώην παίκτης του Survivor ζει και εργάζεται μόνιμα στο νησί των Ιπποτών και από την πρώτη στιγμή βοηθάει έμπρακτα όποιον το έχει ανάγκη.

«Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον! Συγχαρητήρια σε όλους που βοηθάνε με τον τρόπο τους! Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση στα social media. Θα ενημερωθώ σύντομα για το τι χρειάζεται και που, και μέσω efood άτομα εκτός Ρόδου μπορείτε να στείλετε προμήθειες (θα ανεβάσω διευθύνσεις σύντομα)» έγραψε χαρακτηριστικά.

kafetzis-rodos

Steve Μιλάτος

Το γνωστό μοντέλο για ακόμη ένα καλοκαίρι επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, καθώς εργάζεται σεζόν σε γνωστά μαγαζιά. Ο Στηβ Μιλάτος δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο με τους καπνούς από την πυρκαγιά στην Λίνδο να σκεπάζουν τον καταγάλανο νερό.

«Οι φωτιές δεν είναι αποτέλεσμα κλιματικής αλλαγής, κάποιος τις βάζει» έγραψε το μοντέλο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

362311360_807788337388059_6473828018777891943_n-768x1365

Ο Βαλάντης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το γνωστό τραγούδι του Michael Jackson, Earth Song

Σε ζωντανή σύνδεση βγήκε η Λιλή Πυράκη για να μιλήσει για τις πυρκαγιές στη Ρόδο καθώς είναι ο τόπος καταγωγής της. Η δημοσιογράφος με συγκίνηση περιέγραψε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται στο νησί για όγδοη ημέρα.

«Έρχομαι το καλοκαίρι εδώ, η οικογένειά μου είναι εδώ. Είναι ο τόπος μου, ο οποίος έχει πληγεί πάρα πολύ. Λέγαμε πόσο χαρούμενοι είμαστε που η Ρόδος μας είναι πράσινη και φέτος συνέβη αυτό. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τις στιγμές που έχουμε ζήσει. έλεγαν για αναζωπυρώσεις και ξαφνικά το Σάββατο έγινε αυτό. Εκκενώθηκαν χωριά, κατέβαιναν οι τουρίστες. Η εθελοντική δράση των εθελοντών είναι τόσο αξιέπαινη.

Είναι ο τόπος μας κι από τις στάχτες του θα αναγεννηθεί. Η επόμενη ημέρα θα μας βρει εδώ για να παλέψουμε και να είναι όμορφος ο τόπος μας. Αυτό νιώθω. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους κατοίκους του νησιού κι από τους πυροσβέστες. Οι κάτοικοι του νησιού έφτιαξαν τείχος στη φωτιά. Είναι φοβερές οι εικόνες. Εντάξει, εγώ συγκινούμαι και λίγο, δεν θα ήθελα να συνεχίσω. Είναι πολύ συγκινητικό» είπε η Λιλή Πυράκη που με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά της.

Στη Ρόδο μεταβαίνει εκτάκτως ο Σάββας Πούμπουρας για τις φωτιές που μαίνονται σε όλο το νησί

Ο γνωστός παρουσιαστής θέλει, μαζί με φίλους και συνεργάτες, να βοηθήσουν όπως μπορούν την κατάσταση. Γι’ αυτόν τον λόγο, διέκοψε τις διακοπές του και ταξιδεύει στο νησί των Ιπποτών.

Με βίντεο στο Instagram, ο Σάββας Πούμπουρας λέει χαρακτηριστικά: «Φιλαράκια καλησπέρα. Κατεβαίνω εκτάκτως στη Ρόδο μαζί με φίλους και συνεργάτες, αλλά και με τη στήριξη των εταιριών που συνεργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια και είναι πάντα δίπλα μου, όποτε χρειάζεται για να βοηθήσουμε όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή. Θα έχουμε την κουζίνα μας, στην κουζίνα του παλιού νοσοκομείου εκεί όπου γίνονται τα συσσίτια για τους άπορους. Από εκεί θα χρειαστούμε ανθρώπους με οχήματα, που θα μεταφέρουν στις δομές τα τρόφιμα και τα προϊόντα. Θα σας επικοινωνήσω μέσα από stories τι θα χρειαστούμε και τι ώρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ο γνωστός παρουσιαστής μίλησε ζωντανά στην εκπομπή #ΚαλοκαίριYes για την απόφασή του να βρεθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων και να βοηθήσει στην τροφοδοσία.

«Σε τέτοιες καταστάσεις όλοι γινόμαστε μια γροθιά και βοηθάμε ο καθένας με τον τρόπο του. Βρίσκομαι στον δημοτικό οργανισμό στην Ρόδο, εδώ που βγαίνει το συσσίτιο για τους άστεγους και εκείνους που έχουν πρόβλημα και χρησιμοποιήσαμε αυτή την κουζίνα για να μπορέσουμε να βγάλουμε φαγητό αρχικά για τους πυροσβέστες που είναι στην πρώτη γραμμή και στη συνέχεια για όλους όσους το χρειάζονται» ανέφερε αρχικά ο γνωστός παρουσιαστής.

Ο Σάββας Πούμπουρας τόνισε για την απόφαση του να πάει στην Ρόδο: «Σε αυτές τις καταστάσεις, όχι μόνο εγώ όλος ο κόσμος γίνεται με γροθιά και πηγαίνει να βοηθήσει γιατί ό,τι έχουμε είναι ο ένας τον άλλον. Έχω κάποιες διασυνδέσεις, μιλάω, μπορώ να βρω που υπάρχει πρόβλημα, μίλησα και με την Πυροσβεστική για να δω που υπάρχει ανάγκη. Αν δεν υπάρχει ένας συντονισμός χάνονται. Όλες οι εταιρείες με τις οποίες έχω συνεργαστεί από την πρώτη στιγμή μου είπαν με ποιον τρόπο μπορούν να βοηθήσουμε. Ξέρουν ότι εμείς έχουμε συνεργασίες, είμαστε πιο κοντά με εταιρείες με τρόφιμα και μπορούμε να βοηθήσουμε. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

«Η φωτιά είναι κάτι ανεξέλεγκτο. Αυτό που θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο είναι όσο μπορεί να μη σπέρνει κακεντρέχεια στο διαδίκτυο και στα social media, γιατί όλοι εδώ κάνουν το καλύτερο δυνατό. Τα πράγματα είναι τραγικά αλλά μέσα από όλα αυτά φυτρώνουν λουλούδια από την αγάπη του κόσμου. Θέλουμε ο κόσμος να προωθεί την αγάπη και όχι το κακό» κατέληξε ο Σάββας Πούμπουρας. 

Δειτε Επισης

Shaya: «Είχα γυναικολογικό πρόβλημα και οι γιατροί δεν μπορούσαν να σώσουν τη μήτρα μου»
«Λύγισε» η Φαίη Σκορδά μιλώντας για τον θάνατο του πατέρα της – Η συμβουλή της μητέρας της
Υπό επιτήρηση στη φυλακή o Diddy - Υπάρχουν φόβοι για αυτοχειρία
Ο καβγάς στο αυτοκίνητο με τον Ben Affleck και τα δάκρυα της Jennifer Lopez
Νίνο: «Έχω περάσει πολλά μαύρα. Δεν μπορώ να χωνέψω πόσες φορές έπρεπε να σηκωθώ»
Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης απαντά στο: «Είσαι μεγάλος σε ηλικία για να κάνεις παιδί»
Η Έλενα Τοπαλίδου απαντά στo: «Πώς ο πεντάμορφος Νίκος Κουρής διάλεξε την τερατίνα;»
Δύσκολες ώρες για τον Τέρη Χρυσό – Καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από πτώση
Χριστίνα Μπόμπα: «Είναι πολύ δύσκολο να κλέβεις τη στιγμή από τα παιδιά και να κάνεις stories»
Ξεσπά η Ιωάννα Μαλέσκου για το συμβάν με γυναίκα οδηγό: «έρχεται βολίδα, με προσπερνά και με βρίζει»