Άντζελα Γκερέκου: «Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ήταν ένα χατίρι που έκανα στον Τόλη Βοσκόπουλο»

«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας για να τα καταφέρω. Στην πολιτική βίωσα την προκαταλήψη. Ήμουν η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Άντζελα Γκερέκου έδωσε συνέντευξη, με αφορμή το φινάλε της δεύτερης σεζόν της #GiTisElias, το οποίο πλησιάζει.

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή #XamogelaKaiPali κι αναφέρθηκε αρχικά, στη σειρά του MEGA.

«Η “Γη της Ελιάς” μπήκε στη ζωή μου πριν από 2 χρόνια και ζω μία εμπειρία παράλληλα με τις ασχολίες μου ως πρόεδρος του ΕΟΤ, και μόνο ο τίτλος της σειράς με έκανε να πω αμέσως το “ναι”. Τι πιο Ελλάδα από την “Γη της Ελιάς”; Μέσα από αυτό το σίριαλ προβάλλεται η Μάνη και η ευρύτερη περιοχή, τα προϊόντα της, τα ήθη και τα έθιμα και συνδέεται άμεσα με αυτό που κάνουμε στον ΕΟΤ, και εγώ προσωπικά, προσπαθώ να προβάλλουμε τους τόπους της Ελλάδας μας, με τις δικές τους αυθεντικές ταυτότητες», είπε αρχικά.

«Είπα αμέσως “ναι” στον Αντρέα Γεωργίου για τη “Γη της Ελιάς”»

«Η “Γη της Ελιάς” ήρθε και έμεινε στη ζωή μου, είπαμε για δύο χρόνια και θα συνεχίσει μάλλον και στον 3ο χρόνο. Ο Αντρέας Γεωργίου κατάφερε να με κάνει να επιστρέψω στην τηλεόραση. Ήταν η κατάλληλη στιγμή, γιατί για 15 χρόνια δεν είχα ασχοληθεί. Ήμουν δοσμένη ολοκληρωτικά στην πολιτική, ήμουν 11 χρόνια βουλευτής και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όταν έγινα πρόεδρος του ΕΟΤ και μου έγινε αυτή η πρόταση είπα “ναι”, και σε έναν άνθρωπο όμως ο Αντρέας που είναι ένας πολυτάλαντος και καλός άνθρωπος. Σου εμπνέει τόση εμπιστοσύνη, έχει αστέρι πάνω του αυτό παιδί και ό,τι δύσκολο έχει περάσει το έχει μετατρέψει σε δημιουργία. Αγαπώ και εκτιμώ αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αυτό το άλμα. Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι και φτάσαμε εδώ», πρόσθεσε η Άντζελα Γκερέκου.

Σχετικά με τον ρόλο της «Αθηνάς» στη σειρά ανέφερε πως, «είναι ένας ρόλος πολύπλοκος. Στην αρχή ήταν πολύ κόντρα ρόλος αλλά εξελίχθηκε σε μία άλλη γυναίκα. Όταν ένας ρόλος είναι σκληρός πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που τον κάνει να είναι σκληρός αυτός ο άνθρωπος. Τα τραύματά της “Αθηνάς” ήταν πολύ βαθιά. Εκεί αγαπήσαμε την “Αθηνά”. Γνώριζα την ιστορία της “Αθηνάς” για να μπορώ να την ενσαρκώσω. Ο Ιάκωβος για εκείνη ήταν ένα λιμάνι και το έχασε και αυτό. Και ήρθε στη συνέχεια η Φιλιώ που της συνέβη ό,τι πιο φρικιαστικό μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί. Όταν έμεινε μόνη της, όλα τα συναισθήματά της ήθελε να τα αφιερώσει σε εκείνη, αλλά και στην επιχειρηματικότητα που είναι ένα κομμάτι που έχει πετύχει»,

»Υπάρχουν όμως όλες δυσκολίες γιατί αυτά τα παιδιά έχουν πολλά τραύματα μέσα τους και για να επουλωθούν χρειάζεται πολλή υπομονή και πολύς χρόνος. Υπάρχει και πολλή απογοήτευση. Η “Αθηνά” έχει και το βαρύ παρελθόν της αλλά θα πολεμήσει για να διεκδικήσει το παιδί και να πετύχει την εσωτερική γαλήνη του κοριτσιού. Μέσα από αυτό στέλνεις και κοινωνικά μηνύματα, με αγγίζει πάρα πολύ σε πολλά επίπεδα».

«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας για να τα καταφέρω»

Για την ζωή της μίλησε μεταξύ άλλων η Άντζελα Γκερέκου.

«Πάντοτε θυμάμαι τον εαυτό μου να θεωρεί ως πι σημαντική αξία, τις ανθρώπινες σχέσεις, και στην αγάπη που μπορεί να τα θεραπεύσει όλα. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, τις συνθήκες που επικρατούν και τις επιλογές που κάνεις βάσει των συνθηκών, να είσαι σταθερός σε αυτή την αξία· να εξελίσσεσαι μέσα από την πεποίθηση ότι με αγάπη, ενσυναίσθηση και ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων, θα γίνουν όλα», υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Είναι στιγμές που έχω λυγίσει, αλλά έχω σηκωθεί πάνω πριν πέσω κάτω κάτω, έχω σηκώσει μανίκια και έχω πει όχι. Όταν υπάρχει αγάπη για τη ζωή εκεί επιστρατεύεις το κέντρο σου. Εάν έχεις δουλέψει τον εσωτερικό σου κόσμο, ξέρεις πώς να γυρίζεις μέσα σου. Να μπορώ να κάνω την υπέρβαση, και να μπορώ να μετατρέψω το κακό σε καλό».

Ποια συμβουλή έχει δώσει στην κόρη της η Άντζελα Γκερέκου;

«Θέλω να αγαπάει τον εαυτό της. Ό,τι και να της πουν, θετικό ή αρνητικό – και θα το έλεγα σε όλα τα παιδιά αυτό -, να ξέρει ποιά είναι, να έχει αγαπήσει τον εαυτό της και να έχει μία σταθερή δυναμική μέσα της. είναι σημαντικό για κάθε παιδί να έχει το δικό του σταθερό εσωτερικό κέντρο, αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση. Να μην εξαρτάται από άλλη δύναμη έξω από εκείνον. Όλοι επηρεαζόμαστε, αλλά πάντα να υπάρχει αυτή η σύνδεση με τον εαυτό σου», σημείωσε.

«Ήμουν πάντα ανήσυχη από μικρή, ήθελα να ανακαλύψω τον κόσμο. Αισθανόμουν ότι έχω ένα καταφύγιο που μπορούσα να γυρίσω, να πάρω δύναμη και να ξαναγυρίσω. Αυτό έχει να κάνει με την αναζήτησή μου που χρειάστηκε να κρύψω πολλές φορές. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας και ανάλυσης. Σιγά σιγά μετατράπηκε σε ταξίδι αυτόγνωσίας και βοήθησε και η πίστη μου στον Θεό», αποκάλυψε η Άντζελα Γκερέκου.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, η πολιτική, οι προκαταλήψεις και το έργο του ΕΟΤ - «Στην πολιτική βίωσα την προκαταλήψη – Ήμουν η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου»

Ποιά ήταν η συμβολή του Τόλη Βοσκόπουλου στην ανακάλυψη και αποδοχή του εαυτού της;

«Ο Τόλης Βοσκόπουλος με δέχθηκε τόσο πολύ με όλες μου τις ανησυχίες. Αφοσιώθηκα στην κοινή μας ζωή από αγάπη, αλλά αυτό που δεν μου ζήτησε ποτέ ήταν να αφομοιωθώ, με την έννοια να χάσω τον εαυτό μου. Αντίθετα, παρόλες τις δυσκολίες που πέρασε, με προέτρεψε να ασχοληθώ με την πολιτική. Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί ήταν – σχεδόν – ένα χατίρι που έκανα στον Τόλη Βοσκόπουλο», τόνισε.

Κι πρόσθεσε η Άντζελα Γκερέκου: «Αγαπούσα την Κέρκυρα, είχα και ένα παιδάκι 2,5 ετών, είχα πετύχει στην καριέρα μου, και το εγκατέλειψα για να αφοσιωθώ στην πολιτική. Υπήρχαν προκαταλήψεις, ότι είσαι γυναίκα, είσαι καλλιτέχνης, σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, έχεις μία εμφάνιση και επιτρέπεται να έχεις και σπουδές; Ήταν πολύ «βαρύ» αυτό για το σύστημα. Δεν τα παράτησα, για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μία γυναίκα μπορεί να έχει πολλά πεδία θετικά με το μέρος της, που τα έχει κατακτήσει, δεν της έχουν χαριστεί και συγχρόνως στην πολιτική να είναι χρήσιμη, δημιουργική και να κερδίσει. Ο Τόλης με προέτρεψε σε πολλά πράγματα όπως και για την “Γη της Ελιάς”».

«Ο τουρισμός είναι ο αιμοδότης αυτής της χώρας»

Για τις εκλογές και τον ΕΟΤ μίλησε μεταξύ άλλων η Άντζελα Γκερέκου.

«Τα αποτελέσματα μίλησαν από μόνα τους, ο κόσμος έδειξε ότι έχει ανάγκη από σταθερότητα. Έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία στην κυβέρνηση και θέλει τα όποια λάθη που έχουν γίνει να διορθωθούν και να συνεχίσει αυτή η σταθερή εξέλιξη. Είναι μία τεράστια ευθύνη. Πάνω από όλα ο άνθρωπος και το περιβάλλον του», σχολίασε η πρόεδρος του ΕΟΤ.

Για τις αρμοδιότητές της ως πρόεδρος του ΕΟΤ και για το γεγονός ότι δεν κατέβηκε υποψήφια στις εκλογές, η Άντζελα Γκερέκου επεσήμανε πως, «η επιλογή μου φάνηκε, δεν κατέβηκα στις εκλογές γιατί η δυνατότητα που έχω τώρα να συνεχίσω στον ΕΟΤ, με βρίσκει ικανοποιημένη. Έχουμε τη δυνατότητα να παίρνουμε πρωτοβουλίες πάντα όμως βάσει του υπουργείου Τουρισμού. Ο ΕΟΤ έπαιξε σπουδαίο ρόλο με τις καμπάνιες του στην πανδημία».

«Το 2023 πηγαίνει πολύ καλά, ο τουρισμός είναι ο αιμοδότης αυτής της χώρας. Στόχος μας είναι να κάνουμε τον τουρισμό αειφόρο και τουρισμό εμπειρίας. Το όραμά μου μέσα από το Συμπόσιο με τίτλο «Ελλάδα: Η χώρα του ευ ζην», είναι ότι η χώρα μπορεί να σου δώσει 3 συνιστώσες: φυσική ευεξία, ψυχική και πνευματική. Ο παράλληλος στόχος μας είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Η Ελλάδα έχει χειμώνα. Δεν είναι εύκολο γιατί χρειάζονται υποδομές και συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις, μέχρι στιγμής αποδίδει όπως και ο αστικός τουρισμός. Ο πολιτιστικός τουρισμός είναι το απόλυτο ζητούμενό μας», είπε κλείνοντας η Άντζελα Γκερέκου.

Δειτε Επισης

Η Νia Vardalos είναι σε σχέση! Η επίσημη εμφάνιση με τον νέο της γοητευτικό σύντροφο
Σε δίκη o Πρίγκιπας Harry για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της #MailOnSunday
Γιώργος Αλκαίος: «Έκανα ελεύθερη πτώση, έσπασε η ουρά μου, χτύπησε στο νευρικό σωλήνα, έμεινα παράλυτος»
Μαριάννα Τουμασάτου: «Είχα φάει πολύ ξύλο, με παράτησε αιμόφυρτη και λιπόθυμη στο αμάξι πεταμένη»
Νατάσα Θεοδωρίδου: «Δεν ήθελα να πηγαίνω στο σχολείο τους γιατί οι κόρες μου ήταν κακές μαθήτριες»
Ελένη Τσολάκη: «Σίγουρα θα ήταν διαφορετικά, θα ήταν αλλιώς και εγώ θα ήμουν διαφορετική αν είχα ένα παιδί»
Η απάντηση της Κατερίνας Στικούδη στα αρνητικά σχόλια για τις σέξι εμφανίσεις της στον 7ο µήνα της εγκυµοσύνης της
Τα τρυφερά λόγια του Σάκη Ρουβά για την Κάτια Ζυγούλη: «Μεγαλώνει 4 παιδιά, είναι θαυμαστό!»
Δανάη Μπάρκα: «Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω με κλάματα, που δεν δεν μπορώ να ανασάνω»
Χάρις Αλεξίου για την περιπέτεια με τον καρκίνο: «Το πώς βγήκε αυτό έξω και πώς επικοινωνήθηκε είναι άλλο»