Συνεχίζονται ακάθεκτες οι αντιδράσεις για τις #Σφήκες, της Λένας Κιτσοπούλου, παρόλο που «καίγεται το σύμπαν»

Θανάσης Αλευράς: «Η Λένα Κιτσοπούλου μάς μάρανε, δώστε στον λαό κλιματική αλλαγή» - Σπύρος Μπιμπίλας: «Η Κιτσοπούλου, με κανιβάλισε επί μακρόν, κρίμα που δεν έχουμε μιλήσει ποτέ ανθρώπινα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στα social media, με αφορμή την παράσταση “Σφήκες” του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία της Ελένης Κιτσοπούλου.

Υπό συνθήκες καύσωνα στο Αργολικό Θέατρο, οι θεατές παρακολούθησαν μία παράσταση που μάλλον… ενόχλησε αρκετούς, που αποχώρησαν πριν από τη λήξη της σοκαρισμένοι και γρήγορα ξέσπασε ένας πρωτοφανής πόλεμος στα social media περί ποιότητας και για την Επίδαυρο που μας αξίζει ή δεν μας αξίζει.

Θέση σε όλα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν αποφάσισε να πάρει και ο πρόεδρος του ΣΕΗ -και βουλευτής πλέον – Σπύρος Μπιμπίλας. Στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρει ότι ενημερώθηκε πως στην εν λόγω παράσταση η Λένα Κιτσοπούλου κανιβαλίζει και σατιρίζει και τον ίδιο. Ωστόσο, ο Σπύρος Μπιμπίλας τονίζει πως είναι υπέρ της ελευθερίας της Τέχνης αφήνοντας όμως αιχμές για τη σκηνοθέτιδα που παρουσιάζει τις δουλειές της με έντονα μηνύματα κατά του κράτους και του συστήματος που την επιχορηγεί. 

«Άφησα να καταλαγιάσει κάπως ο πόλεμος που ξέσπασε ευτυχώς για την τέχνη αυτήν την φορά για να πω και εγώ δύο ψύχραιμα λόγια! Προσωπικά δεν γνωρίζω την αιρετική αντισυστημική και εξτρίμ καλλιτέχνιδα Λένα Kιτσοπουλου, ούτε είχα την χαρά να δουλέψω μαζί της, γιατί έχω δει δουλειές της, άλλες θαύμασα κι άλλες με άφησαν με απορία για όσα είδα. Στην τέχνη όλα επιτρέπονται και κανείς δεν μπορεί να βάλει χαλινάρι στις απόψεις των δημιουργών όσο κι αν προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Τα ίδια λέγαμε όταν οι Χριστιανοταλιμπάν ούρλιαζαν έξω από θέατρα που έθιγαν κατά την άποψή τους τα ιερά και όσια τους. Αν δεν σου αρέσει το θέαμα φεύγεις κι έχεις δικαίωμα κριτικής. Ο κανιβαλισμός δεν είναι δείγμα πολιτισμένων ανθρώπων κι αυτό ισχύει και για τους υποστηρικτές της Λένας που κανιβαλίζουν τους αντίθετους με αυτήν. Κι η ίδια κανιβαλίζει με ανορθόδοξους τρόπους γιατί έτσι εκφράζεται.

Μαθαίνω ότι στην παράστασή της και την ελεύθερη διασκευή που έκανε για το έργο του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΦΗΚΕΣ που (σημειωτέον είναι το πρώτο έργο που εμφανίστηκα στην Επίδαυρο ως κορυφαίος του Χορού πλάι στον Κώστα Βουτσά το 85), κανιβάλισε επί μακρόν εμένα ή με σατίρισε ή με πρόσβαλε ή με ανέφερε όπως μου είπαν πολλοί. Ίσως να μην με γνωρίζει καλά , ίσως της έχουν δώσει λάθος πληροφορίες.

Κρίμα που δεν έχουμε ποτέ μιλήσει ανθρώπινα για να με καταλάβει.. Προσωπικά δεν με πειράζει μιας και τελευταία οι επιθέσεις στο πρόσωπο μου μέσα από την ελευθεριότητα του διαδικτύου εντείνονται. Αυτό ίσως αναπαρήγαγε αλλά πού υπάρχει συνειρμός με το συγκεκριμένο έργο;

Παρ όλα αυτά είμαι είμαι υπέρ της ελευθερίας στην όποια τέχνη , υπέρ της όποιας Λένας που θυμίζει πολύ την Ξενουδάκη του 80 που έβριζε το κοινό και άρεσε, η οποία όμως δεν είχε καμία κρατική υποστήριξή καμία βοήθεια κι επέμενε με δικά της έξοδα και μικρές βοήθειες από φίλους σε αντίθεση με την Λένα που όλα είναι δοσμένα σε αυτήν από το σύστημα που κατακρίνει ορθώς και εξευτελίζει. Ασφαλώς και θα δω την παράσταση της» σημειώνει στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

99880-min

Στην κάμερα της εκπομπής #ΚαλοκαίριYES μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας και αναφέρθηκε στην Λένα Κιτσοπούλου και τις έντονες αντιδράσεις που έλαβε για την παράσταση #Σφήκες

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ τοποθετήθηκε μέσα από τα social media του σχετικά με την παράσταση, με το Instagram και το Facebook να του κατεβάζουν τις αναρτήσεις.

Ωστόσο, ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε πώς αν τύχει θα δει την παράστασή της και υπάρχει δημοκρατία στο να μην αρέσει σε κάποιον ή και το αντίστροφο.

«Είμαι ένας άνθρωπος ψύχραιμος που την Τέχνη την αντιμετωπίζω με αγάπη. Στην Τέχνη είναι όλα επιτρεπτά και ο καθένας μπορεί να καταθέσει αυτό που μου αρέσει, άσχετα με το αν προκαλεί τους άλλους. Αυτό που μπορεί να μου αρέσει, σε κάποιον άλλον μπορεί να μην αρέσει καθόλου. Εγώ την θαυμάζω την Κιτσοπούλου.

Κάποιοι με την ανάρτησή μου έγραψαν ότι είμαι οργισμένος. Εγώ λέω αυτό που μου είπαν οι άλλοι, δεν λέω τη δική μου προσλαμβάνουσα. Ακόμα και να μην μου αρέσει η παράσταση θα την υπερασπιστώ. Έχουν δικαίωμα κάποιοι να μην τους αρέσει και να δυσανασχετούν.

Την ανάρτησή μου στο Instagram κατέβηκε μόνο του γιατί θεωρήθηκε κριτική μίσους. Πιθανόν η αναφορά μου στους Χριστιανοταλιμπάν να θεωρήθηκε ρητορική μίσους.

Δεν με ενοχλεί τίποτα. Ό,τι και αν δω στην Τέχνη μπορεί να διαφωνώ, αλλά ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που τον εκφράζει».

Φανερά ενοχλημένος από τις πυρκαγιές που καίνε από χθες πολλές περιοχές γύρω από την Αττική και τεράστιες δασικές εκτάσεις καθώς και με τον τρόπο που ο κρατικό μηχανισμός αντιδρά σε τέτοια φαινόμενα είναι ο Θανάσης Αλευράς.

Ο ηθοποιός, μάλιστα, σε αναρτήσεις που έκανε στον λογαριασμό του στο instagram τόνισε πως για όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στη χώρα μας και την καταστροφή της φύσης δεν ακούει κανέναν να αντιδρά, ενώ αντιθέτως βλέπει να γίνεται τεράστια συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο η Λένα Κιτσοπούλου παρουσίασε την παράσταση “Σφήκες” στην Επίδαυρο.

«Η Κιτσοπούλου μας μάρανε. Δεν ακούω “αίσχος, ντροπή”. Μας κακοποιήσατε. Για τόσα αίσχη που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Δύναμη στους ανθρώπους και στα ζώα. Δεν έχουμε πυροσβεστικά αεροπλάνα; Δεν έχουμε σχέδιο; Δεν έχουμε πυροσβέστες; Δώστε στον λαό κλιματική αλλαγή» έγραψε στην ανάρτησή του ο Θανάσης Αλευράς.

361618233_824812438848993_713129216116414190_n-1152x2048

361728738_834743988022018_2997642745260382115_n-1152x2048

Δειτε Επισης

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Προσπάθησα για συναυλία & ζήτησα την Φουρέιρα. Οι αντιδράσεις ήταν τρομακτικές»
Κατερίνα Λιόλιου: «Τα είπε όλα ο κύριος Σταμάτης Κραουνάκης, με υποστήριξε δημόσια και τον ευχαριστώ»
Ορέστης Χαλκιάς: «Τι σε νοιάζει ρε αν φιλιούνται 2 άνδρες; Τι να του πω; Θα καταλάβει;»
#SurvivorGR: Δεν συμπλήρωσε καν μία εβδομάδα, αποχώρησε οικειοθελώς πέντε μέρες μετά την πρεμιέρα
O ALPHA Κύπρου παρουσίασε το πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σε φίλους και συνεργάτες
Καίτη Γαρμπή: «Στην αγκαλιά του Διονύση και του παιδιού μου θέλω να πεθάνω, όχι πάνω στη σκηνή»
Νότης Σφακιανάκης: «Δεν επιστρέφω. Δεν μου αρέσει να συνδιαλέγομαι με ανθρώπους που δεν με κατανοούν»
Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ξέσπασε σε κλάματα on air: «Δεν μπορώ να πάω στην συναυλία χωρίς τον Θάνο»
Η Άννα Βίσση συγκίνησε τραγουδώντας το «Δώδεκα» αγκαλιά με τους Παραολυμπιονίκες
#FarmaGR: Γνωρίστε τους 20 παίκτες - Οι ηλικίες και τα βιογραφικά τους!