“Καλοκαίρι στο Μουσείο 2023” στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου διοργανώνει φέτος μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία γνώσεων όπου μια περιπετειώδης ομάδα από παιδιά εξερευνά και μελετά τα μουσεία και τις συλλογές του ΠΙΤΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και δημιουργίας, οι μικροί μας φίλοι θα φανερώσουν κρυμμένες ιστορίες εντός και εκτός του μουσείου, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου.

Το ταξίδι ξεκινά με μια πρώτη γνωριμία με τις συλλογές και τα μουσεία του ΠΙΤΚ: αρχαιολογικά ευρήματα, καρτ-ποστάλ, χάρτες και νομίσματα.

Ο σχεδιασμός βασίστηκε στο εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος #deneinaisxoleio.

Μέσα από εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες τα παιδιά μελετούν τις συλλογές και συλλέγουν σαν αρχαιολόγοι ιστορίες, στοιχεία και νέες εμπειρίες.

Μαζί με τους εξειδικευμένους εμψυχωτές του ΠΙΤΚ, σας περιμένουμε για ένα μοναδικό καλοκαίρι στο Μουσείο.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαστήρια με βάση του υλικού των μουσείων και των συλλογών του ΠΙΤΚ μέσω μουσειακής αγωγής, εκπαιδευτικού παιχνιδιού, εικαστικής αγωγής, τρισδιάστατων κατασκευών, κεραμικής, αφηγηματικού παιχνιδιού, διαδραστικά παιχνίδια άσκησης και αναπνοής, μουσικής δημιουργίας και άλλα.

Διάρκεια: 26 Ιουνίου - 7 Ιουλίου 2023 (2 εβδομάδες)

Ηλικίες: 8 –12 ετών Ωράριο: 08:00-15:00

Προσέλευση από 7:00 π.μ.

Αναχώρηση μέχρι τις 15:30 μ.μ.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: 22128163

Κράτηση απαραίτητη (δυνατότητα επιλογής μίας ή δύο εβδομάδων)

Δομή: Τα οργανωμένα προγράμματα διαρκούν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή στο κτήριο του ΠΙΤΚ με εξαίρεση τις Τετάρτες οι οποίες θα αφιερωθούν σε εκπαιδευτικές εκδρομές εντός Λευκωσίας. (οι γονείς θα ενημερωθούν εκ των προτέρων γραπτώς για την τοποθεσία της επίσκεψης)

To ΠΙΤΚ θα μπορεί να παραλαμβάνει παιδιά από τις 7:00 π.μ. και να τα επιβλέπει μέχρι τις 15:30 μ.μ. Τα προγράμματα στο ΠΙΤΚ ξεκινούν στις 08:00 π.μ.

Κάθε μάθημα διαρκεί 60-90 λεπτά και μεταξύ τους υπάρχουν διαλείμματα.

Θα προσφέρονται πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα αντίστοιχα.

Το κόστος ανά παιδί ανέρχεται στα €150 ευρώ την εβδομάδα για όλα τα εργαστήρια/δραστηριότητες και ξεναγήσεις (συμπεριλαμβανομένου πρωινού, σνακ και μεσημεριανού φαγητού).

Δειτε Επισης

Η Λάρνακα 2030 με πολύ κέφι και ενθουσιασμό εισάγει το Cyprus Arts and Education (C.AR.E) Festival: 6, 7, και 8 Οκτωβρίου
Η Λάρνακα 2030 παρουσιάζει το νέο έργο «Πριγκιπίσσης Ζεχρά» του Λαρνακέα θεατρικού συγγραφέα Κώστα Μαννούρη.
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η καρδιά της Λάρνακας χτυπά δυνατά στην πλατεία Ζουχουρί που γίνεται ο κατ’ εξοχήν τόπος του “μαχαΛάrt”
Ένα υπέροχο καλοκαιρινό ταξίδι έφτασε και φέτος στο τέλος του για το θερινό σινεμά στο Nicosia Mall
«ΓΟΥΡΟΥΝΙΑΣΜΑΤΑ»: Το πρωτότυπο μιούζικαλ που άφησε εποχή επιστρέφει!
Education Creativity Center και "Hope For Children" συνδιοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό για γονείς και εκπαιδευτικούς
Restart your engines- Motion show στις 16 – 17 Σεπτεμβρίου 2023 στη Μαρίνα Λεμεσού
Drumming up Art and Hope 16, 17 & 24 Σεπτεμβρίου σε γειτονιές της Λάρνακας & στην Πλατεία Ζουχουρί μία δράση του μαχαΛάrt
Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Μωρά Θαύματα: Ένα ταξίδι στον κόσμο της προωρότητας
Καραϊσκάκειο Ίδρυμα: Ενημερωτική εκστρατεία με το μήνυμα «Σάλιωσέ το»...για καλό!