#TELETHON 2023: Και φέτος τον Ιούνιο «ας μιλήσει η καρδιά μας»!

Την επίσημη έναρξη του μήνα TELETHON 2023 έδωσαν σήμερα το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ο Σύνδεσμος Μυοπαθών και η ΟΠΑΠ Κύπρου, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, παρουσιάζοντας το έργο του φιλανθρωπικού θεσμού και τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στόχος των εκδηλώσεων, είναι η συλλογική ευαισθητοποίηση και μαζική συμβολή για συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης που θα προσφέρει έμπρακτη στήριξη σε ασθενείς με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις, καθώς επίσης και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων που διεξάγονται από επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και φοιτητές της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν άμεση εφαρμογή με τους ασθενείς.

«Ο φιλανθρωπικός θεσμός TELETHON, μέσα από τις εκδηλώσεις ανθρωπιάς και αγάπης που διοργανώνονται στο πλαίσιό του από το 1994, έχει προσφέρει στήριξη σε χιλιάδες συνανθρώπους μας», ανέφερε ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής & Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, σε δηλώσεις του.

Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο κ. Φυλακτού αναφέρθηκε στη δράση του TELETHON που όπως τόνισε «είναι καθημερινή, όπως καθημερινά βρίσκεται πλάι στους ασθενείς.

Μέσα από τις δραστηριότητές του ο θεσμός, ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και παράλληλα στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις.»

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες του ΙΝΓΚ ο κ. Φυλακτού εστίασε στα ερευνητικά προγράμματα τα οποία διεξάγονται από επιστήμονες του Ινστιτούτου και φοιτητές της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου επισημαίνοντας ότι «σήμερα υπάρχουν 30 προγράμματα σε εξέλιξη που αφορούν τη μελέτη, τη διάγνωση και τη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Ως ΙΝΓΚ, μαζί με τη μεταπτυχιακή Σχολή του Ινστιτούτου, αξιοποιούμε τους πόρους που διατίθενται από το TELETHON για την έρευνα, με τον καλύτερο τρόπο και πάντα προς όφελος των ασθενών μας.»

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου αποτελεί το πρώτο κέντρο που δραστηριοποιήθηκε στους τομείς της εξειδικευμένης νευρολογίας και γενετικής στην Κύπρο και από το 1990, η αποστολή του εστιάζεται στην προσφορά υπηρεσιών, στη διεξαγωγή καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων και στην παροχή μεταπτυχιακών προγραμμάτων, μέσα από τη μεταπτυχιακή Σχολή.

Στα άμεσα πλάνα του, περιλαμβάνεται και η ανέγερση ενός νέου κτηρίου, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, και που αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο από την ίδρυσή του ΙΝΓΚ.

Στο νέο αυτό κτήριο θα στεγαστούν νέες ερευνητικές ομάδες σε τομείς αιχμής, οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας, με αντίκτυπο στις ζωές των ασθενών.

Προσθέτοντας στα πιο πάνω, το Ινστιτούτο δηλώνει παρών στο ΓεΣΥ, συνεχίζοντας έτσι την παροχή ιατρικής περίθαλψης προς στους ασθενείς.

Τέλος, ο κ. Φυλακτού, αφού ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για την πολυετή στήριξη του προς το TELETHON, αλλά και όλες τις εταιρείες που στηρίζουν φέτος τον θεσμό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη φετινή σύμπραξη μεταξύ ΡΙΚ και ALPHA Κύπρου, στην προώθηση των εκδηλώσεων, αλλά και για τη φιλοξενία ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ, από τη συχνότητα του ΡΙΚ1 την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, κ. Πάμπος Παπαδόπουλος επεσήμανε πως κύριο μέλημα του Συνδέσμου είναι η εξεύρεση λύσεων στα πολλαπλά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις.

«Το ποσό που έλαβε ο Σύνδεσμος από το TELETHON του 2022 ανήλθε στις €110.000, και με αυτά τα χρήματα αγοράστηκαν αναπνευστήρες, οξυγόνα, αναλώσιμα υλικά, τεχνικά μέσα για βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών μας, πληρώθηκαν φυσιοθεραπείες, υδροθεραπείες, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ατόμων και των οικογενειών τους, όπως επίσης δόθηκε και οικονομική στήριξη λόγω στενότητας αρκετών οικογενειών του Συνδέσμου μας.»

Αναφερόμενος στις ιδιαίτερες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Αναγκαστήκαμε να λειτουργήσουμε εξ αποστάσεως και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. Οι υπηρεσίες και οι παροχές του Συνδέσμου Μυοπαθών όμως συνεχίστηκαν αδιάκοπα με νέο τρόπο παροχής. Ήμασταν σε επαγρύπνηση σχετικά με τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας σε σχέση με τα μέλη του Συνδέσμου μας».

Στην ειλικρινή σχέση που άρχισε από το 2012 και λειτουργεί απρόσκοπτα, ακόμη και στις εποχές που η πανδημία έθετε τα προσκόμματα της αναφέρθηκε στη δική του παρέμβαση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Δημήτρης Αλετράρης.

«Αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, τόσο στη διάγνωση και πρόληψη νευρομυϊκών, γενετικών και άλλων ασθενειών, όσο και στην μετέπειτα στήριξη των ασθενών, η ΟΠΑΠ Κύπρου, πέραν από τη συμμετοχή της στο TELETHON, ενισχύει και ερευνητικά προγράμματα των φοιτητών της Μεταπτυχιακής Σχολής του Ινστιτούτου.

Στηρίζει επίσης και τους ίδιους τους ασθενείς μέσα από τους σχεδιασμούς του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου. Στη βάση αυτής της ειλικρινούς έγνοιας, η ΟΠΑΠ Κύπρου προχώρησε και στη δημιουργία της Μονάδας ημερήσιας νοσηλείας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, διευκολύνοντας σημαντικά την περίθαλψη των ασθενών.»

Χαιρετισμό στη δημοσιογραφική διάσκεψη απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου κ. Ιωάννης Μάτσης και ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσώκος.

Οι κυριότερες εκδηλώσεις του TELETHON 2023:

• Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 21:00, το πρόγραμμα του ΡΙΚ1 θα ξεχειλίζει από αγάπη, καθώς ο Τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, από όπου ξεκίνησε το 1994. Σε μια ζωντανή, μαραθώνια εκπομπή προσφοράς, η καρδιά των τηλεθεατών θα κτυπά για τον φιλανθρωπικό θεσμό TELETHON, με στόχο την οικονομική στήριξη των ατόμων με μυοπάθειες, αλλά και την προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων του ΙΝΓΚ. Οι αγαπημένοι παρουσιαστές Χριστιάνα Αριστοτέλους και Σταύρος Κυπριανού, θα υποδεχθούν τους τηλεθεατές, μέσω της συχνότητας του ΡΙΚ, σε μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη ψυχαγωγία και έντονα συναισθήματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου, θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο που έχει αναλάβει η CYTA στελεχωμένο από εθελοντές μεταξύ των οποίων δημοφιλείς καλλιτέχνες και γνωστές προσωπικότητες, που θα καταγράφουν τις εισφορές των τηλεθεατών.

• Το Σάββατο 10 Ιουνίου θα διεξαχθεί έρανος από δεκάδες εθελοντές, οργανωμένα σύνολα και προσκόπους σε υπεραγορές και μεγάλα καταστήματα Παγκύπρια.

• Την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 21:00 το TELETHON σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου διοργανώνει φιλανθρωπική συναυλία-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και της Πρώτης Κυρίας κα. Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, Επίτιμης Προστάτιδας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου. Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου θα παρουσιαστεί ένα εξαίσιο ρεπερτόριο με τις μαγευτικές ερμηνείες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου Günter Neuhold.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω της SoldOutTickets. Χορηγός Εκδήλωσης, Caramondani Group of Companies. Κύριος Υποστηρικτής, BD Swiss.

Υποστηρικτές: AstroBank, Hellenic Bank, Petrolina & PPT Aviation Services Ltd, Coca-Cola Cyprus, ΑΗΚ, Chrysostomides, Cyproman, Andrey & Julia Dashin’s Foundation, Bakertily, Χαραλαμπίδης Κρίστης, Scientronics, Procopiou Medishop, C. Georgiou Lab Supplies, Vouros Group of Companies, PWC, KPMG, Deloitte, EY, Ghalanos Distributors, Olive Bee, Agathocleous Group, Flexi Flyers, The Best, SoldOutTickets Και φέτος τον Ιούνιο, «ας μιλήσει η καρδιά μας»!

Δειτε Επισης

Η Βαλεντίνα Σοφοκλέους άνοιξε το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτογαλίας με έργο για την πράσινη γραμμή
24/seven Street Party: Γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια
Η Shakira ξεσήκωσε τους 65.000 θεατές στο ημίχρονο του τελικού του Copa America - Το ποσό που έλαβε
Introducing the stunning Swarovski Fall/Winter 2024 Collection!
Το λαμπερό πάρτι του Shoebox για τα 35χρονά του, συγκέντρωσε όλη την κοσμική ζωή του νησιού
Σάρωσε ξανά τα βραβεία ο καταξιωμένος Κύπριος κομμωτής, Μιχάλης Μιχαήλ (Mangelo)
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το νέο project του Σοφία για τα Παιδιά «Elephant in the room»
Sands Beach Club Resto: Ο απόλυτος all-day προορισμός δίπλα στο κύμα!
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική εκδήλωση του κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση «Σε κάθε φάση μαζί!»
Βιώσιμη πρόληψη του Καρκίνου το θέμα του Προγράμματος "Άκου Το Σώμα Σου" από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με την Ευρ. Επίτροπο Υγείας