“Hope For Children” CRC Policy Center και Dove ενώνουν δυνάμεις για τη νέα εκστρατεία “Νοιώθω Αυτοπεποίθηση”

Με στόχο την εκπαίδευση και την ενημέρωση των παιδιών για το μείζον κοινωνικό φαινόμενο της επιρροής που έχουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) στην αυτοεκτίμηση, την εξωτερική εμφάνιση καθώς και τα ιδανικά πρότυπα εμφάνισης τους, ο ανθρωπιστικός οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center και η Dove ανακοινώνουν την έναρξης της εκστρατείας “Νοιώθω Αυτοπεποίθηση”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Πρόκειται για μια ειδικά σχεδιασμένη εκστρατεία που με τη μέθοδο της μη τυπικής εκπαίδευσης και βιωματικής μάθησης, επιδιώκει να διερευνήσει και να καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΚΔ επηρεάζουν την εικόνα που έχουν τα παιδιά για τον εαυτό τους.

Οι εξειδικευμένοι λειτουργοί του HFC, έχουν ξεκινήσει ήδη εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε παιδιά ηλικίας 12-18 ετών. Κατά τις επισκέψεις στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαζί με τα παιδιά, αναλύουν το πως τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα ιδανικά πρότυπα εξωτερικής εμφάνισης σήμερα.

Συζητούν μαζί τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι σήμερα διαχειρίζονται τις πιέσεις που ενδεχομένως δέχονται σχετικά με την εξωτερική τους εμφάνιση και πως η άποψη που διαμορφώνουν επηρεάζει την αυτοπεποίθησή τους.

Πηγή έμπνευσης της εκστρατείας “Νοιώθω Αυτοπεποίθηση”, αποτελεί η παγκόσμια καμπάνια της μάρκας Dove με τίτλο “Reverse Selfie”, η οποία αποτυπώνει την έντονη πίεση που αισθάνονται οι νέοι να επεξεργαστούν και να διαστρεβλώσουν την πραγματική τους εικόνα ώστε να συμμορφωθούν σε ένα «τέλειο» πρότυπο στα ΜΚΔ το οποίο όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί στην πραγματική ζωή και αυτό μπορεί να γίνει επιζήμιο για την αυτοεκτίμηση τους.

Με το μήνυμα «Let's Change Beauty» που πηγάζει από την αποστολή του Dove Self Esteem Project, η Dove έχει στόχο να βοηθήσει 250 εκατομμύρια παιδιά μέχρι το 2030, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.

Για τη σπουδαιότητα της εκστρατείας και των μηνυμάτων που αναδύονται από αυτήν, η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα του HFC, κα. Άντρια Νεοκλέους δήλωσε: “Τα ΜΚΔ έχουν πλέον έναν καθοριστικό ρόλο στη ζωή όλων μας και ιδιαίτερα στη ζωή των παιδιών.

Με τη συνεργασία Hope For Children και Dove διερευνούμε το αντίκτυπό τους στην καθημερινότητα των παιδιών και προσπαθούμε να μεταφέρουμε μέσω των εκπαιδεύσεων που έχουμε δημιουργήσει, τρόπους για να ενισχύσουμε τα παιδιά, ώστε να είναι πιο ανθεκτικά απέναντι στα στερεότυπα που δημιουργούνται από τις τάσεις των ΜΚΔ.

Μαζί με τη Dove εγκαινιάζουμε μια νέα εκστρατεία που εστιάζει στην προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους και την ευχαριστούμε πολύ που επέλεξε να συνεργαστεί με το HFC”.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Unilever Tseriotis κα Σώτια Παπαγεωργίου, μίλησε για τη μακροχρόνια δέσμευση της μάρκας Dove να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου η ομορφιά είναι πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Αποστολή μας είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

Είμαστε χαρούμενοι που μέσα από το Dove Self-Esteem Project, το 2022 ξεκινάμε τη συνεργασία μας με το Hope For Children δημιουργώντας μια σειρά από σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία της Κύπρου. Στόχος είναι να μεταδώσουμε τις απαραίτητές γνώσεις και συμβουλές στα παιδιά, ώστε να περιηγούνται, να επικοινωνούν και να δημιουργούν στα ΜΚΔ με θετικό τρόπο, καθιστώντας τα χώρο περισσότερο για την αυτοέκφραση και λιγότερο για την επιβεβαίωση».

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία “Νοιώθω Αυτοπεποίθηση” καθώς και για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Οργανισμού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το “Hope For Children” CRC Policy Center καλώντας στο 22 103234, καθώς και στην ιστοσελίδα www.uncrcpc.org.cy.

Δειτε Επισης

Τι φέρνει φέτος ο Άγιος Βασίλης και η Τράπεζα Κύπρου στο Nicosia Mall;
Η πιο μαγική εποχή του χρόνου έφτασε Φέτος τα Χριστούγεννα Βρισκόμαστε Μαζί, στα Starbucks.
Ramen ‘your way’ νέο φθινοπωρινό μενού στα Wagamama!
Το κοινό μίλησε και η Baci Perugina παρουσιάζει τον Baci Caffè, συνδιάζοντας δυο μαγικές απολαύσεις της Ιταλικής παράδοσης
Ο καφές NESCAFÉ® Classic ενσωματώνει τη Γραφή Braille στις συσκευασίες του στην Κυπριακή αγορά
Οι ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ συμμετέχουν στην εκστρατεία ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη
Γιορτάζουμε τα 5α του γενέθλια το Nicosia Mall με 5 μεγάλα δώρα και πολλές εκπλήξεις
Η Cryos συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας με φετινό θέμα την ψυχολογική υποστήριξη των γυναικών και ζευγαριών που θα υποβληθούν σε θεραπείες γονιμότητας
To Ciacco ανανεώνει το ραντεβού του για την Άνοιξη του 2024
Το OLIO επιστρέφει πλήρως ανακαινισμένο την καινούρια σεζόν