Ελένη Φιλίνη: «Δειγμάτιζα ρούχα και μόλις βγήκα από το δωμάτιο, είδα τον βιοτέχνη γυμνό»
10:22 - 22 Ιουνίου 2023
Η Ελένη Φιλίνη έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε, στη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη: «Έχασα ρόλο από πολύ γνωστό θεατρικό παραγωγό, επειδή δεν ενέδωσα, όπως έχασα επίσης και δύο ταινίες»
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus
Η ηθοποιός μίλησε στο ελληνικό περιοδικό #Λοιπόν κι αρχικά, αναφέρθηκε στους ρόλους που έχασε εξαιτίας παραγωγών και σκηνοθετών που την είχαν παρενοχλήσει.
«Στο θέατρο, συνέβαινε συχνά από σκηνοθέτες και παραγωγούς που έλεγαν εν ψυχρώ "αν δεν έρθεις μαζί μου, δεν θα πάρεις τον ρόλο". Έχασα ρόλο από πολύ γνωστό θεατρικό παραγωγό, επειδή δεν ενέδωσα, όπως έχασα επίσης και δύο ταινίες», αποκαλύπτει.
«Μια άλλη περίπτωση που θυμάμαι ήταν σε μια βιοτεχνία ρούχων. Δειγμάτιζα ρούχα με κόσμο, δούλευαν δίπλα οι υπάλληλοι και η γυναίκα του βιοτέχνη και με το που βγαίνω με τα ρούχα, τον βλέπω γυμνό. Θυμάμαι τον εαυτό μου να με κυνηγάει και να αρπάζω ένα μπουκάλι ουίσκι και να του λέω "θα στο φέρω στο κεφάλι αυτή τη στιγμή, φύγε γιατί θα φωνάξω και θα γίνει κόλαση". Το μόνο που σκέφτηκα για να μην ουρλιάξω ήταν η γυναίκα του. Από τότε, φυσικά, δεν ξαναπήγα εκεί ούτε κατά διάνοια. Δεν ήταν ποτέ του χαρακτήρα μου να ενδώσω για να έχω κάποιο όφελος. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Προτιμούσα να χάσω δουλειές, παρά να με εκμεταλλευτεί καποιος σεξουαλικά κι ανήθικα», πρόσθεσε η ηθοποιός.
Ωστόσο, ακόμα κι αν έχασε κάποιους ρόλους, κατάφερε να γίνει μια από τις πιο γνωστές Ελληνίδες ηθοποιούς. «Είχα την ευλογία τη δεκαετία του '80 να συμμετέχω σε ταινίες. Με λάτρεψε ο κόσμος μέσα από αυτούς τους ρόλους. Για να δούνε τις ταινίες μου, περίμεναν τότε 2 μήνες στο βιντεοκλάμπ. Έκαναν ουρές. Στο θέατρο "Άλσος" κάθε βράδυ είχαμε δύο χιλιάδες άτομα. Εγώ είμαι παιδί του θεάτρου. Αργότερα, με την τηλεόραση, άλλαξε το τοπίο», εξηγεί.
Τέλος, σημείωσε πως στο παρελθόν, η καλή εμφάνιση δεν βοηθούσε στην καριέρα μιας γυναίκας. «Τη δεκαετία του '80, στην οποία αναδείχθηκα εγώ, θεωρεούταν "κακό" να έχεις μια ωραία εμφάνιση, σε αντίθεση με σήμερα που είναι το πρώτο κριτήριο. Όταν, όμως, ήμουν κοριτσάκι με ενοχλούσε να με κρίνουν μόνο από αυτό, πληγωνόμουν. Αργότερα, στην πορεία, όταν είδα ανθρώπους που κατηγορούσαν μια ωραία εμφάνιση να την προβάλλουν, ηρέμησα», είπε κλείνοντας.