Το μοναδικό στο είδος του Εκθεσιακό- Εκπαιδευτικό Κέντρο Χελώνας Ίννιας-Λάρας, άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Ιούνιο του 2023, στην Κοινότητα της Ίνειας, στην επαρχία Πάφου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό δημιούργημα επιστημονικής έρευνας με άρτιο μουσειολογικό σχεδιασμό, που αποτελεί τον πρώτο εξειδικευμένο χώρο στην Κύπρο, αφιερωμένο αποκλειστικά στη θαλάσσια χελώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση και οι πολύπλευρες συνιστώσες των εκθεμάτων του Κέντρου, σε συνδυασμό με τις θεματικές διαδραστικές παρουσιάσεις, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, αποκαλύπτοντας λιγότερο γνωστές και άγνωστες πτυχές του κόσμου των χελωνών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που τις φιλοξενεί, σε ένα ελκυστικό περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους.

Το Μουσείο χελώνας, σάς προσκαλεί να ταξιδέψετε στον μαγευτικό κόσμο της θαλάσσιας χελώνας σε ένα ονειρικό ταξίδι πέραν των 200 εκ. χρόνων από την εμφάνισή της.

Το οδοιπορικό ξεκινά από την ιστορία της εξέλιξης της χελώνας στη Γη, μέχρι την εμφάνισή της στη Μεσόγειο και στις αμμουδιές της Λάρας και Τοξεύτρας, παγκοσμίως ξακουστές, καθότι αποτελούν βιότοπο ωοτοκίας των δύο ειδών θαλάσσιας χελώνας, της Χελώνας Καρέτα (Caretta Caretta) και της Πράσινης Χελώνας (Chelonia Mydas).

Η εξόχως ενδιαφέρουσα εξερεύνηση διαδραματίζεται στη διάρκεια μιας συναρπαστικής διαδρομής, ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των υπό εξαφάνιση/ απειλή αυτών θαλασσίων ειδών, όπου οι επισκέπτης ευαισθητοποιείται και καθίσταται πρεσβευτής για την προστασία των ζωντανών θησαυρών της οικολογικής μας κληρονομιάς.

Ανακαλύψτε τις συλλογές από τα διάφορα είδη κελυφών των χελωνών, που κυκλοφορούν στους ωκεανούς και τις θάλασσες της Γης, βυθιστείτε στη μαγεία της υδρόβιας ζωής τους μέσα από μοναδικά εκθέματα, φωτογραφίες, χάρτες, διοράματα και άλλα εποπτικά μέσα και απολαύστε φιλμάκια, παρουσιάσεις και διαδραστικά παιγνίδια, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μουσειακές τεχνολογίες.

Δίπλα ακριβώς από το Εκθεσιακό Κέντρο, δημιουργήθηκε το Εκπαιδευτικό Κέντρο Χελώνας, το οποίο λειτουργεί ως ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με ειδικά διαμορφωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και ψηφιακές καλές πρακτικές για μαθητές κάθε ηλικίας.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο θα παρέχει πολυσχιδείς δυνατότητες διαφώτισης και εκμάθησης σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με παιδαγωγικό στόχο την καλλιέργεια και εμπέδωση μιας διά βίου περιβαλλοντικής συνείδησης. To Μουσείο Χελώνας είναι ανοικτό στο κοινό ολόχρονα.

Από Μάιο μέχρι Οκτώβριο λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακές και Σάββατο απόγευμα.

Δειτε Επισης

#Cannes Film Festival 2024: Όρθιο το κοινό καταχειροκρότησε για έξι ολόκληρα λεπτά τον Γιώργο Λάνθιμο!
#Cannes Film Festival 2024: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και όλα όσα έγιναν μέχρι στιγμής
Η Opening Fiesta του Guaba ήταν το απόλυτο success!
Μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία από τα Μ&S για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Μαγνήτισε τα βλέμματα η Πρώτη κυρία, με το αστραφτερό χαμόγελο της, στα 16α #INBusinessAwards
Οι δυναμικές κυρίες του επιχειρείν, έκλεψαν τις εντυπώσεις και στο Red Carpet των 16ων #INBusinessAwards
Easter deserves LURPAK®! Ένα ξεχωριστό διήμερο απόλαυσαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της LURPAK®
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Άνεση και κομψότητα σε κάθε βήμα, με τη νέα συλλογή PILLOW WALK της ALDO!
McDonald’s™ Κύπρου: Ο διαγωνισμός ‘Meet & Greet’, μέσω του McDonald’s™ App, ολοκληρώθηκε και οι νικητές γνώρισαν… τον Χρήστο Μάστορα!