3ος Διαγωνισμός Βιώσιμης Γαστρονομίας Lidl Κύπρου, εκεί όπου η γεύση συναντά βιωσιμότητα Νικήτρια ομάδα του μεγάλου βραβείου τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΜΙΕΕΚ).

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο 3ος Διαγωνισμός Βιώσιμης Γαστρονομίας της Lidl Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου, ενώ η τελετή απονομής έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου, στον κήπο της Lidl Food Academy.

Ο Διαγωνισμός Βιώσιμης Γαστρονομίας διοργανώνεται ετησίως στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιώσιμης Γαστρονομίας, η οποία έχει οριστεί από τη διεθνή κοινότητα στις 18 Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία της Lidl Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καθώς και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Κύριος στόχος του είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, αλλά και η στήριξη της υιοθέτησης νέων, πιο βιώσιμων πρακτικών στον χώρο της γαστρονομίας.

Η βιώσιμη γαστρονομία ορίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ ως «η κουζίνα που λαμβάνει υπόψη της από πού προέρχονται τα συστατικά της, πώς καλλιεργούνται τα προϊόντα και πώς φτάνουν στις αγορές και, τελικά, στα πιάτα μας».

Αναγνωρίζοντας τον θετικό αντίκτυπο της βιώσιμης γαστρονομίας στο περιβάλλον του σήμερα και του αύριο, στην υγεία των καταναλωτών καθώς και στην αποτελεσματική χρήση των πόρων, μέσω του διαγωνισμού, η Lidl Κύπρου προωθεί τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, με την ελπίδα και την προοπτική ότι έτσι θα υιοθετηθούν νέες, πιο βιώσιμες τακτικές και πρακτικές.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος τα κολέγια /σχολές Intercollege, American College, KES College, τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και η Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να στήσουν ένα δημιουργικό μενού το οποίο να ξεχωρίζει γευστικά, ταυτόχρονα όμως, να ανταποκρίνεται και στα κριτήρια που έθεσε η επιτροπή, τα οποία ήταν μεταξύ άλλων, η εποχικότητα, η εντοπιότητα των πρώτων υλών, η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και νερού, η χρήση βιώσιμων προϊόντων και η ανακυκλωσιμότητα των συσκευασιών.

Μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Σχολή ΜΙΕΕΚ (Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ).

Την ομάδα αποτελούσαν η Κατερίνα Γιάγκου, η Μαρία Ξινάρη, και η Χάρις Νικολάου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Δρ. Μιχάλη Αναστασίου που με μεγάλη περηφάνια δέχθηκαν τα βραβεία τους.

H βιωσιμότητα και η αειφορία, ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η ενσυνείδητη και υπεύθυνη κατανάλωση, αποτελούν κεντρικό πυρήνα στις αξίες της Lidl Κύπρου, κάτι το οποίο και διαφαίνεται έμπρακτα μέσα από τις ενέργειες και τις δράσεις της με στόχο τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο τόσο για τον πλανήτη μας, αλλά και για όλους.

Ο Διαγωνισμός Βιώσιμης Γαστρονομίας έχει ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, αλλά και τη στήριξη της υιοθέτησης νέων, πιο βιώσιμων πρακτικών στον χώρο της γαστρονομίας.

Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου και στα: team.lidl.com.cy corporate.lidl.com.cy lidlfoodacademy.com.cy facebook.com/lidlcy instagram.com/lidl_cyprus youtube.com/lidlcyprus twitter.com/Lidl_Cyprus_ linkedin.com/company/lidl-cyprus

352943032_6104363536358959_6316409289659837156_n 352943019_1025857738789714_3885277411371867698_n 352997071_1437326840378065_2921838542662444078_n 353007502_809397333706364_5474217374958788206_n 353017902_808829594139119_5868720218775380810_n 353042738_1909908966060071_2531193895662015943_n 352880673_3516962805200306_4229699868605059506_n 352878651_227825070101476_4962417136908806254_n 353017892_1652280011943314_3496395120040598753_n 352943040_1233764230661323_4090096851600489124_n 353091042_813609959912836_8979040908291095810_n 353068511_266573262640989_3287848304382444520_n 353084284_154838447600660_4318502550771669515_n 352918355_276035348295139_7737210326675536294_n
352943032_6104363536358959_6316409289659837156_n 352943019_1025857738789714_3885277411371867698_n 352997071_1437326840378065_2921838542662444078_n 353007502_809397333706364_5474217374958788206_n 353017902_808829594139119_5868720218775380810_n 353042738_1909908966060071_2531193895662015943_n 352880673_3516962805200306_4229699868605059506_n 352878651_227825070101476_4962417136908806254_n 353017892_1652280011943314_3496395120040598753_n 352943040_1233764230661323_4090096851600489124_n 353091042_813609959912836_8979040908291095810_n 353068511_266573262640989_3287848304382444520_n 353084284_154838447600660_4318502550771669515_n 352918355_276035348295139_7737210326675536294_n

Δειτε Επισης

#MadWalk 2024: Φουρέιρα, Αργυρός, Τάμτα, Παπαρίζου, Lila, Nemo κ.α. παρουσίασαν μοναδικά performances
Esperanza Cóctel Y Cocina: Το νέο talk of the town που φέρνει την μαγεία του Μεξικού στη Λάρνακα
ALDO και Πράσινη Ασπίδα: Ένωσαν δυνάμεις για μία δράση με θετικό αντίκτυπο προς το περιβάλλον
Αποθεωτική πρεμιέρα στο Δ.Θ. Λάρνακας, της Βαλεντίνας Σοφοκλέους, Λουκίας Μιχαήλ & Ναυσικάς Απόστρατου
Ο Matt Dillon παρέλαβε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 65o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Με glamour διάθεση γιόρτασε τα γενέθλιά της η Victoria Καλυβίτου στο Beverly Hills Beauty στη Λευκωσία
Η KEAN μάς έδειξε τα σημάδια του καρκίνου του μαστού και συγκέντρωσε 3000 ευρώ για την Europa Donna Κύπρου!
PINOLO: Ένα μαγικό ταξίδι γεύσεων στην Ιταλία
Δείτε πλάνα από την βράβευσή του 10χρονου Ανδρέα Χριστοδούλου με σύνδρομο Down για το #Famagusta
Το ENSO Vegan Lifestyle Bar γιορτάζει 5 χρόνια δημιουργίας και εξέλιξης