#ΤELETHON 2023: Μουσική πανδαισία στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου Συναυλία αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η φιλανθρωπική συναυλία-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, την οποία διοργάνωσε το TELETHON σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου Günter Neuhold, παρουσιάστηκε ένα εξαίσιο ρεπερτόριο με τις μαγευτικές ερμηνείες δύο διεθνούς κύρους σολίστ, της Σοπράνο Gulnara Shafigullina και του Τενόρου Diego Godoy. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και της Πρώτης Κυρίας κα. Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, Επίτιμης Προστάτιδας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου.

353084260_6411996472176417_6233612833712688322_n

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικά το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου “ το οποίο τάχθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους ασθενείς, μέσω του ΓΕΣΥ κι έχει καταφέρει αυτά τα 33 χρόνια ύπαρξης και προσφοράς του, να τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης και να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο ως περιφερειακό κέντρο έρευνας και αριστείας, προσφοράς και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και εκπαίδευσης στα επιστημονικά και κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου και είμαστε περήφανοι για αυτό.”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το πολυεπίπεδο έργο του Ινστιτούτου είναι σε όλους μας γνωστό, είτε μέσω της ιατρικής περίθαλψης που παρέχει στους ασθενείς, είτε μέσω της πρωτοποριακής έρευνας και της παροχής προγραμμάτων μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε επίσης τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπορυ ότι η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό τους τονίζοντας ότι «Οι δράσεις του Συνδέσμου αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα της έμπρακτης συμβολής και του οφέλους που ο εθελοντισμός, λειτουργώντας σε οργανωμένη βάση, σε ένα Σύνδεσμο, μπορεί να αποφέρει στη σύγχρονη κοινωνία»

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής & Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, στο δικό του χαιρετισμό αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία για τη φιλοξενία της φιλανθρωπικής συναυλίας στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, εστίασε στη σημαντική συνεισφορά του TELETHON τόσο για τη στήριξη των ασθενών με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις, καθώς επίσης και τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων που διεξάγονται από επιστήμονες και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ινστιτούτου, με άμεση εφαρμογή σε ασθενείς.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ευχαριστώντας το Κράτος για τη διαχρονική του στήριξη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «το νέο αυτό υπερσύγχρονο κτίριο θα στεγάσει κυρίως νέες ερευνητικές ομάδες οι οποίες θα συμβάλουν σημαντικά στην ιατρική και στις βιοϊατρικές επιστήμες.

352868877_1186496088685223_3815227269609265335_n

Το έργο αυτό, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο από την ίδρυση του Ινστιτούτου, γίνεται πραγματικότητα από χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μέσω οικονομικής στήριξης από το Υπουργείο Οικονομικών».

Ο κ. Φυλακτού επεσήμανε ακόμη πως το Ινστιτούτο «αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των ασθενών, και μέσα από τις προσπάθειές για προσφορά ολοκληρωμένης φροντίδας, προχωρά παράλληλα με την ανέγερση ακόμη ενός κτιρίου που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποκατάσταση των ασθενών μέσω φυσιοθεραπείας και υδροθεραπείας.»

Στο δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου κ. Πάμπος Παπαδόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή των εκδηλώσεων μετά τη διαφοροποίηση τα τελευταία 3 χρόνια:

«Και φέτος, πιστοί στο καθήκον μας, όπως κάθε Ιούνιο, για να ενημερώσουμε την κοινωνία για τις νευρομυϊκές παθήσεις, αλλά και να στείλουμε κάλεσμα στον κόσμο να μας στηρίξει με τις εισφορές του».

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση επεσήμανε γιατί είναι σημαντική η συνεισφορά όλων:

«Η επιτυχία του TELETHON είναι για μας μονόδρομος και πηγή ζωής, για να μην υποχρεωθούμε να περιορίσουμε ή ακόμα και να αναστείλουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τιμητικές πλακέτες στον κ. Σταύρο Καραμοντάνη του Ομίλου Caramondani χορηγού της εκδήλωσης, στον κ. Δημήτρη Αλετράρη της ΟΠΑΠ Κύπρου, μεγάλου χορηγού του TELETHON, στον κ. Jan Malkus BD Swiss κύριο υποστηρικτή της εκδήλωσης και στην κ. Γεωργία Λευκαρίτη της PETROLINA (Holdings) Ltd και στον κ. Δημήτρη Μαυρομίχαλο της PPT Aviation Services, επίσης διαχρονικούς υποστηρικτές και χορηγούς του θεσμού TELETHON.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν ο ALPHA Κύπρου. Άλλοι υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες: AstroBank, Hellenic Bank, Petrolina & PPT Aviation Services Ltd, Coca-Cola Cyprus, ΑΗΚ, Chrysostomides, Cyproman, Andrey & Julia Dashin’s Foundation, Baker Tilly, Χαραλαμπίδης Κρίστης, Scientronics, Procopiou Medishop, C. Georgiou Lab Supplies, Vouros Group of Companies, PWC, KPMG, Ghalanos Distributors, Olive Bee, Agathocleous Group, Flexi Flyers, The Best, ΡΙΚ και SoldOutTickets. Χορηγός Επικοινωνίας ήταν ο ALPHA Κύπρου.

352885027_245049988368900_1462547485418154561_n

Δειτε Επισης

Ο Τριαντάφυλλος απαντά στον Δάντη: «Σκάσε, απ’ την σκέψη μου βγες, δε μιλούν οι σκιές, σκάσε, σκάσε»
Αγνοείται ο πατριός της Τατιάνας Μπλάτνικ – Έκκληση από τις Αρχές του Μαλιμπού
Λάκης Γαβαλάς για την επίθεση από μοναχούς: «Δεν μπορούν να βρομίζουν την θρησκεία, είναι ελεεινοί»
Μάνεσης, Τσιμτσιλή, Τσουρός, Χρηστίδου και Αλευράς κατά Λιάγκα - Ξεσπά on air μετά τα αρνητικά σχόλια
#Cannes Film Festival 2024: Οι λαμπερές εμφανίσεις της απαστράπτουσας Χριστιάνας Αριστοτέλους!
Νεφέλη Κουρή: «Έμεινα έγκυος στους τέσσερις μήνες της σχέσης μας. Δεν προλάβαμε να γνωριστούμε»
Ben Affleck και Jennifer Lopez ζουν χωριστά εδώ και μερικές εβδομάδες - Η εμφάνιση του χωρίς βέρα
Παντελής Τουτουντζής: «Όταν είπα στον αδελφό μου ότι είμαι γκέι, με πήρε αγκαλιά και μου είπε: Είμαι μαζί σου!»
Χρήστος Δάντης: «Ο Τριαντάφυλλος είναι επιεικώς φάλτσος, να μάθει να τραγουδά και μετά μιλάμε»
Θοδωρής Μαραντίνης: «Παιδί μπορεί να ξαναέκανα, αλλά γάμο, όχι. Δεν είναι κάτι που μου λείπει»