Φεστιβάλ Τεχνών #FANEROMENI23 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου: «H παράδοση είμαστε εμείς»

Για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτισμός ζωντανεύει στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη και μας προσκαλεί σε ένα όμορφο Φεστιβάλ Τεχνών για να απολαύσουμε παραστάσεις χορού, συναυλίες αλλά και κινηματογραφικές ταινίες κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Με ένα μοναδικό πάντρεμα τεχνών, σε μονοπάτια που μας ταξιδεύουν ανάμεσα στην παράδοση και το σήμερα, προβάλλοντας την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, το Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni23, απευθυνόμενο σε όλες τις ηλικίες, μας υποδέχεται στην αυλή του Ιδρύματος από τις 22 Ιουνίου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αρχή στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις κάνει η συναυλία «Η Θάλασσα μου, εσύ…» σε παραγωγή και καλλιτεχνική Διεύθυνση του Χρήστου Φιλίππου, την Πέμπτη 22 Ιουνίου. Το δίδυμο των ερμηνευτριών αποτελούν η Ελληνίδα μεσόφωνος Μπέττυ Χαρλαύτη και η νέα και ταλαντούχα Κύπρια τραγουδίστρια Φρειδερίκη Τομπάζου, που μαζί με μια ομάδα από δεξιοτέχνες μουσικούς, μας προσκαλούν να σαλπάρουμε για ένα σπάνιο μουσικό ταξίδι σε ιστορικά λιμάνια της Μεσογείου.

Ακολουθεί στις 29 Ιουνίου, η μουσική παράσταση «Της Ψυχής τα Χρώματα», μια ζωντανή παρουσίαση αυθεντικών συνθέσεων της Χρυσάνθης Σχίζα σε συνεργασία με σύγχρονους Κύπριους ποιητές και στιχουργούς. Επίσης θα παρουσιαστούν Κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια σε πρωτότυπες διασκευές και απαγγελίες παραδοσιακών ποιημάτων.

Στις 13 Ιουλίου η καλλιτεχνική ομάδα του πιανίστα Μανώλη Νεοφύτου, μας προσφέρει μια περιήγηση στις παραδοσιακές μουσικές της Κύπρου και διάφορων περιοχών της Ελλάδας με διασκευές για δύο πιάνα, λαούτο, αναγεννησιακό λαούτο, βιολί, κρουστά και φωνή με τη μουσική παράσταση «Που Δύσην ως Ανατολή».

Η μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριάς, παραμένοντας πιστή στη μεταφορά ήχου και στίχου, παρουσιάζει τις γέφυρες της κοινής μουσικής παράδοσης Κύπρου, Ελλάδας και Μικράς Ασίας -όπου μέσα στο πέρασμα των χρόνων, οι λαοί συνυπήρξαν σε κοινές πολιτιστικές δράσεις- την Πέμπτη 27 Ιουλίου με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Θέλω Τραγούδια να σου πω, Σκοπούς να σου Χορέψω».

Την αυλαία του Φεστιβάλ θα κλείσει στις 14 Σεπτεμβρίου η παράσταση «Κόρη, αρφή, μάνα, στετέ», με αφετηρία τη μουσική παράδοση του τόπου μας κι έχοντας υπόψη τη σημαντική συμβολή των γυναικών στη διάσωση και τη μετάδοσή της.

1

Η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος μετατρέπεται και αυτή τη χρονιά σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο για μικρούς και μεγάλους, με μια σειρά προβολών σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεργάζεται για ακόμα μια χρονιά με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου για μια σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni23.

Η αυλή του Πολιτιστικού μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο με την προβολή 4 ταινιών.

AINΜΠO - Η Πριγκίπισσα του Αμαζονίου (2021) Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 -20:00

Στα βάθη του Αμαζονίου, ένα νεαρό κορίτσι βρίσκει την ηρωίδα που κρύβει μέσα της.

H ΑΙΝΜΠΟ: ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ είναι μια περιπέτεια για τη σπουδαιότητα της φιλίας και της προστασίας του πλανήτη μας, με μια θαρραλέα πρωταγωνίστρια, με την οποία θα ταυτιστούν όλοι. Πρωταγωνίστρια είναι η 13χρονη Αίνμπο που ζει στα βάθη του Αμαζονίου με τη φυλή της. Μια μέρα, η Αίνμπο ανακαλύπτει πως η φυλή της κινδυνεύει. Όχι μόνο απειλείται από το κακό πνεύμα του Γιακουρούνα, αλλά και ολόκληρη η ζούγκλα καταστρέφεται από ανθρώπους, που την εκμεταλλεύονται για βιομηχανική εξόρυξη. Μαζί με το κωμικό δίδυμο πνευματικών οδηγών, τον αξιολάτρευτο Ντίλο και τον αγαθούλη Βάκα, η Αίνμπο αποφασίζει να σώσει τη φυλή της.

Κινούμενα σχέδια, περιπέτεια, Οικογενειακή Mεταγλωττισμένη στα ελληνικά και με ελληνικούς υπότιτλους | Διάρκεια: 85’ λεπτά | Σκηνοθεσία: Ριτσαρντ Κλάους & Χοσέ Ζελάντα

Ticket to Paradise – Εισιτήριο για το Παράδεισο (2022) Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023-20:30

Μια ρομαντική κομεντί για τις γλυκιές εκπλήξεις που φέρνουν οι δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή Οι βραβευμένοι με Όσκαρ

Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινια της Universal Pictures “Ticket to Paradise”, μια ρομαντική κωμωδία που σκηνοθετήσε ο Όλ Παρκέρ του “Mama mia, here we go again”. Ο Κλούνεϊ και η Ρόμπερτς θα παίξουν ένα διαζευγμένο ζευγάρι που ταξιδεύουν στο Μπαλί για να εμποδίσουν την κόρη τους να επαναλάβει ένα λάθος που έκαναν 25 χρόνια νωρίτερα.

Το σενάριο υπογράφουν οι Πάρκερ και Ντάνιελ Πίπσκι ενώ στην παραγωγή θα βρίσκονται οι Τιμ Μπίβαν, Έρικ Φέλνερ, Σάρα Χάρβει και Ντέμπορα Μπάλντερστόουν.

Αμερικανική οικογενειακή ταινία περιπέτειας | Με ελληνικούς υποτίτλους | Διάρκεια: 100'

PIL’S ADVENTURE - Η πριγκίπισσα Αλάνι (2021) Πέμπτη 31 Aυγούστου 2023-20:00

Μια δυναμική νεαρή μεταμφιέζεται σε πριγκίπισσα για να σώσει τον νόμιμο διάδοχο του θρόνου από τις δολοπλοκίες του σατανικού αντιβασιλέα.

Κινούμενα σχέδια | περιπέτεια | Οικογενειακή Mεταγλωττισμένη στα ελληνικά και με ελληνικούς υπότιτλους | Διάρκεια: 89'

Top Gun : Maverick (2022) Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023-20:30

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε». Όταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξιδεικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ, «Χωρίς Μέτρο»), γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο. Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.

Περιπέτεια | Δράση | Με ελληνικούς υποτίτλους | Διάρκεια: 131'

Χώρος κινηματογραφικών προβολών: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Είσοδος ελεύθερη

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni 23, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού και είναι προσβάσιμες σε εμποδιζόμενες ομάδες.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης. www.boccf.org @boccf

2

Δειτε Επισης

H Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη δεύτερη πρόβα στη σκηνή της #Eurovision
H υπερσέξι Φαίη Σκορδά χορεύει Beyonce και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες της
Το μήνυμα στην Μπέττυ Μαγγίρα που αποδεικνύει ότι η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ
Η παρατήρηση που δέχτηκε από θρησκόληπτο follower της η Κόνι Μεταξά και η αντίδρασή της
Το πρώτο ταξίδι της Αθηνάς Οικονομάκου μετά το διαζύγιο από τον Φίλιππο Μιχόπουλο
Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη αγκαλιά στο ταξίδι τους στο Πήλιο
Το ισχυρό μήνυμά της Εριέττα Κούρκουλου για το Πάσχα και ο λόγος που έχει αποφασίσει να μην τρώει κρέας
Lila: «Έχω χάσει αρκετούς φίλους τον τελευταίο χρόνο και αυτό με στενοχωρεί»
Το αποκαλυπτικό φόρεμα της Ραταϊκόφσκι σε εκδήλωση για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του βασιλιά Καρόλου
Η Έλενα Τοπαλίδου ανέβασε βίντεο που χορεύει Έμινεμ και έγραψε στην ανάρτησή της «Επιτάφιος»