Χαμός στα social media με τη δήλωση της Στεφανίδου - «Όσο θα σπέρνεις Τατιάνες, θα θερίζεις σκ@τ@»

Το σχόλιο που έκανε για το ναυάγιο στην Πύλο και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων: Φώτης Σεργουλόπουλος και Τζένη Μελιτά, Ελένη Μενεγάκη, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Νίκος Μουτσινάς, Έλενα Ακρίτα, Μάριος Αθανασίου, Στέφανος Κοσμίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Το ναυάγιο στην Πύλο που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, είναι από το πρώτο θέματα που προβάλλεται από χθες στα δελτία ειδήσεων και τις διάφορες εκπομπές.

Η Τατιάνα Στεφανίδου αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός μέσω της εκπομπής της #TLive, ωστόσο μια δήλωσή της είναι αυτή, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, η γνωστή παρουσιάστρια κατά τη διάρκεια της εκπομπής ανέφερε μεταξύ άλλων φανερά εκνευρισμένη: «Επιβαρύνοντας την Ευρώπη και τη χώρα μας με αυτούς τους ανθρώπους, τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Γιατί λέω επιβαρύνοντας; Διότι προχθές κάναμε την κουβέντα για τα ασθενοφόρα, που δεν υπάρχουν. Τα ασθενοφόρα, που δεν υπάρχουν διαθέσιμα στην Ελλάδα. Και εδώ έχουμε μια κολοσσιαία κινητοποίηση, έχουν πάει οκτώ-δέκα ασθενοφόρα, για να βοηθήσουν την κατάσταση. Εάν αυτή τη στιγμή κάποιος χρειαστεί ασθενοφόρο στον νομό Πελοποννήσου, αν κάποιος σε ένα χωριό πάθει καρδιακό επεισόδιο, πού θα βρεθεί ασθενοφόρο να τον μεταφέρει;».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωσή της αυτή προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα social media, με τα περισσότερα να την αναφέρουν ότι ήταν μια απαράδεκτη, ρατσιστική δήλωση, αφού μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ενώ δεν ήταν και λίγοι αυτοί που σχολίασαν το γεγονός, πως η δημοσιογράφος δεν γνωρίζει πως η Πελοπόννησος δεν είναι νομός, αλλά περιφέρεια.

Η Ελένη Μενεγάκη ξεκίνησε την εκπομπή της διαφορετικά με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου με 79 νεκρούς μετανάστες και εκατοντάδες αγνοούμενους στη θάλασσα.

Η παρουσιάστρια ανέφερε συγκινημένη: «Μία μέρα διαφορετική… που ξεκινά η μέσα σου, η καθημερινότητά σου, η μέρα πολλών ανθρώπων, η μέρα με όνειρα να πετύχουν μία καλύτερη ζωή και ξαφνικά… μία τεράστια τραγωδία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τραγωδία που έχει να κάνει με μετανάστες που χάνουν τη ζωή τους, αλλά εδώ μιλάμε πραγματικά για μία τεράστια τραγωδία. Οι μόνοι επιζώντες είναι πάνω από 100 άτομα, δεν έχουν διευκρινίσει – γιατί ίσως δεν ξέρουν – πόσοι άνθρωποι βρισκόντουσαν πάνω σε αυτό το πλοίο που βούλιαξε σε μια στιγμή, σε λίγα λεπτά…»!

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε στον αέρα της εκπομπής, #HappyDay για το ναυάγιο της Πύλου με 79 νεκρούς μετανάστες και εκατοντάδες αγνοούμενους στη θάλασσα.

Η παρουσιάστρια ανέφερε:: «Πάντως παιδιά, αυτή η ιστορία των διακινητών που εκμεταλλεύονται την ελπίδα κάποιων ανθρώπων, την αγωνία τους για μία καλύτερη ζωή και τελικά να έχουν αυτήν την κατάληξη που πολύ συχνά την έχουμε, σφίγγεται η καρδιά μας».

Και πρόσθεσε: «Διάβασα χθες στα social media, εννοείται ότι πρωτοστάτησε κι αυτό το hashtag, που έλεγε ότι σταματήστε τους πολέμους και τις συρράξεις στις χώρες μας για να σταματήσουμε κι εμείς να θέλουμε να έρθουμε στις χώρες σας και να κινδυνεύουμε για να έρθουμε στις χώρες σας. Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι δεν ξύπνησαν μία ημέρα και είδαν την Ευρώπη σαν τη γη της επαγγελίας. Όταν επιτιθέμεθα οι δυτικοί στις χώρες τους»!

Και υπογράμμισε η Σταματίνα Τσιμτσιλή για την ασύλληπτη τραγωδία: «Μιλάμε για πάρα πολλούς νεκρούς, μιλάμε για μέτρα που πρέπει να ληφθούν αλλά αυτό νομίζω ότι είναι μία συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει αφού κάνουμε την καταμέτρηση των απωλειών».

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος του #Στούντιο4 τοποθετήθηκαν με τη σειρά τους για το ναυάγιο στην Πύλο που άφησε πίσω της 79 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους, με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου να λυγίζει on air.

«Μας βλέπετε έτσι σήμερα γιατί η χώρα είναι σε κατάσταση πένθους. Κατά τη γνώμη μας όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλη η Ευρώπη, η Μεσόγειος σίγουρα! Μπορεί οι ψυχές να χάθηκαν κοντά μας αλλά δεν είναι μόνο εδώ! Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Είναι πόνος!

Εμένα με κάνει να νιώθω ενοχές γιατί σκέφτομαι τη θάλασσα. Για κάποιους η θάλασσα είναι ελευθερία και για κάποιους τάφος», είπε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

Ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, πρόσθεσε: «Δεν έχεις τη διάθεση γιατί είναι μια μεγάλη τραγωδία. Σκέφτεσαι τις ιστορίες των ανθρώπων και σε βαραίνει. Πρέπει ειλικρινά να λυθεί κάποτε αυτό το θέμα».

Η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου ξεκίνησαν την εκπομπή τους εμφανώς επηρεασμένoi από το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

«Καλημέρα, ελπίζουμε να είστε καλά. Είναι μια μέρα δύσκολη η σημερινή, στενάχωρη. Αναφέρομαι στην τραγωδία, στο ναυάγιο στην Πύλο. Η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο εθνικό πένθος από χθες… Έχουμε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους» ανέφερε η Ελένη Χατζίδου στην έναρξη της εκπομπής Breakfast@Star.

«Εμείς είμαστε μια ψυχαγωγική εκπομπή, εννοείται και εμείς στεναχωριόμαστε, στην ίδια κοινωνία ζούμε. Υπηρετούμε τον σκοπό της ψυχαγωγίας. Όλα είναι δίπλα μας. Ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο και αυτό το αύριο δεν έρχεται» ανέφερε με τη σειρά του εμφανώς συγκινημένος ο Ετεοκλής Παύλου.

Ο Νίκος Μουτσινάς μίλησε στην έναρξη της εκπομπής #ΚαλόΜεσημεράκι για την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς στην Πύλο. Όπως είπε ο παρουσιαστής, παρά το γεγονός ότι έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος, οι εκπομπές βγαίνουν κανονικά.

«Ακούστε τώρα, ήρθαμε. Ήρθαμε; Δεν ήταν επιλογή μας, αλλά ήρθαμε και τώρα θα πρέπει να κάνουμε κάποια εκπομπή. Αυτές οι τελευταίες δέκα ημέρες να βγούνε από το κ@λο. Θυμάστε τι ωραία που ξεκινήσαμε αυτήν την εκπομπή; Μετά έσκασε η κορόνα μαύρα κι άραχνα, μετά η Πισπιρίγκου, μετά ο πόλεμος αλλά τώρα έφυγε το εφέ τελειώσανε. Πεθαίνει κόσμος γενικά, αλλά δεν μας ενδιαφέρει και προχωράμε κανονικά τη ζωή μας.

Τώρα έγινε αυτό. Δεν ξέρω η λέξη «δυσάρεστο» είναι λίγη. Είναι αδιανόητο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι να καταλάβουμε πόσο η ανθρώπινη ζωή είναι μηδέν. Τίποτα. Το ξεπερνά κι έχει κατέβει πολύ κάτω. Δεν ξέρω τι έγινε, τι θα μπορούσαν να κάνουν και δεν γνωρίζω το Δίκαιο, για αυτό μένω στο κομμάτι ότι χάθηκε πάρα πολύς κόσμος και να συνειδητοποιήσουμε λίγο πόσο «τυχεροί» είμαστε, που δεν μας αναγκάζει κάτι να φύγουμε από το σπίτι μας και να βρεθούμε από τον πάτο της θάλασσας μέχρι σε άλλη χώρα» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Μουτσινάς.

Στη συνέχεια ο Νίκος Μουτσινάς επεσήμανε: «Έχει κηρυχθεί ένα τριήμερο εθνικό πένθος. Τι σημαίνει όμως αυτό; Γιατί είμαι εγώ εδώ; Γιατί είναι οι εκπομπές κανονικά; Μόνο κάποιες συναυλίες δεν θα γίνουν. Τι είναι το τριήμερο; Τι με νοιάζει η δημόσια υπηρεσία για να κάνει πένθος; Δεν το καταλαβαίνω ποιος είναι ο σκοπός του πένθους. Πενθείτε αυτήν την στιγμή; Γιατί εγώ δεν πενθώ, είμαι εδώ και σε λίγο θα χορεύω. Άρα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε το debate».

Ο Νίκος Μουτσινάς έδειξε στην εκπομπή του το απόσπασμα με το απαράδεκτο σχόλιο της Τατιάνας Στεφανίδου για το ναυάγιο στην Πύλο και είπε δυο λόγια.

«Ναι μωρέ ναι! Ήθελα να θεωρήσω ότι ήταν μια λάθος τοποθέτηση. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι άλλο ήθελε να πει και ακούστηκε κάτι άλλο και δεν είχε καμία θέση να ακουστεί. Θα το θέσω αλλιώς! Η Τατιάνα μάλλον, μάλλον ήθελε να πει ότι “παιδιά έχουμε τα θέματα που έχουμε” και είπε κατατρεγμένοι και είδε και την άλλη πλευρά των ανθρώπων.

Βρε Τατιάνα μου, βρε αγάπη μου, να πιάσει μια τεράστια φωτιά και να ήταν όλα τα ασθενοφόρα εκεί, να πάθαινε καρδιακό και να μην τον προλάβαιναν και να μην ήταν πρόσφυγας. Ήθελες να υπογραμμίσεις ότι δεν έχουμε ασθενοφόρα. Ας μείνουμε εκεί! Θέλω να πιστεύω ότι ήταν λάθος τοποθέτηση, ήθελε να πει κάτι άλλο, μπερδεύτηκε και με την επικαιρότητα».

Με μια αναφορά στο γεγονός αυτό, ξεκίνησαν την εκπομπή τους ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά.

«Είναι μερικές μέρες που οι τίτλοι της εκπομπής είναι με άλλη διάθεση. Φέτος, η πραγματικότητα μας έχει ξεπεράσει πολλές φορές. Δεν το πίστευα γιατί κάνουμε και μια δουλειά ψυχαγωγίας και πρέπει να το προσαρμόσουμε! Θα τα καταφέρουμε!», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Από την πλευρά της, η Τζένη Μελιτά πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι έχει χρειαστεί να ανακοινώσουμε ειδήσεις δυσάρεστες. Είμαι πολύ μουδιασμένη, πολύ μαγκωμένη. Δεν είμαστε και αποκομμένοι από την πραγματικότητα!».

'

Η Έλενα Ακρίτα ήταν μια εξ αυτών που έγιναν έξαλλοι με το σχόλιο της Τατιάνας Στεφανίδου για το ναυάγιο στην Πύλο.

Αρχικά η Έλενα Ακρίτα έγραψε σε ποστ της στο facebook: «Δεν γράφω τ’ όνομα της για να μην προσβάλω τα σκατά». Και πρόσθεσε: «Αν είχε ναυαγήσει κρουαζιερόπλοιο με τουρίστες θα έλεγε το ίδιο; Περιμένουμε του χρόνου να την βραβεύσει το Ίδρυμα Μπότση όπως πέρσι τον σύζυγό της για της προσφορά της στη δημοσιογραφία».

2

Επανήλθε με νέο ποστ όπου δημοσίευσε φωτογραφία με τους διασώστες να κοιμούνται σε μια αποθήκη: «Έρχονται οι «λαθρό» και μάς παίρνουν τα καλύτερα ασθενοφόρα. Στο μεταξύ, τόσα ξενοδοχεία έχει η περιοχή, εκεί τους βάλανε. Άνθρωποι φαντάσματα που βγήκαν από την Κόλαση, κοιμούνται στρωματσάδα στοιβαγμένοι σε μια αποθήκη. Δεν είναι βλέπεις, τουρίστες από κρουαζιερόπλοιο».

3

Ο Μάριος Αθανασίου φανερά εκνευρισμένος και ενοχλημένος με το απαράδεκτο σχόλιο της Τατιάνας Στεφανίδου για το ναυάγιο στην Πύλο ξέσπασε σε στόρι του στο instagram.

Τα ασθενοφόρα που δεν υπάρχουν διαθέσιμα στην Ελλάδα. Και εδώ έχουμε μια κολοσσιαία κινητοποίηση, έχουν πάει οκτώ-δέκα ασθενοφόρα, για να βοηθήσουν την κατάσταση. Εάν αυτή τη στιγμή κάποιος χρειαστεί ασθενοφόρο στον νομό Πελοποννήσου, αν κάποιος σε ένα χωριό πάθει καρδιακό επεισόδιο, πού θα βρεθεί ασθενοφόρο να τον μεταφέρει;», ανέφερε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια.

Ο ηθοποιός ακούγοντας τα όσα είπε σχολίασε: «Κυρία Στεφανίδου μπορώ όλες τις υπόλοιπες ημέρες να ανέχομαι ή να υποστηρίζω το δικαίωμά σας να λέτε ότι θέλετε. Αυτή την ημέρα η σιωπή είναι ένδειξη σεβασμού. Κι ένα “συγγνώμη για όλα όσα δεν μπόρεσε να κάνω”».

463a08-1

Μετά τον Μάριο Αθανασίου ενοχλημένος με το σχόλιο της Τατιάνας Στεφανίδου για το ναυάγιο στην Πύλο είναι και ο Στέφανος Κοσμίδης.

Η παρουσιάστρια κατά τη διάρκεια της χθεσινής της εκπομπής σχολίασε: «Επιβαρύνοντας την Ευρώπη και τη χώρα μας με αυτούς τους ανθρώπους, τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Γιατί λέω επιβαρύνοντας; Διότι χθες κάναμε την κουβέντα για τα ασθενοφόρα που δεν υπάρχουν.

Τα ασθενοφόρα που δεν υπάρχουν διαθέσιμα στην Ελλάδα. Και εδώ έχουμε μια κολοσσιαία κινητοποίηση, έχουν πάει οκτώ-δέκα ασθενοφόρα, για να βοηθήσουν την κατάσταση. Εάν αυτή τη στιγμή κάποιος χρειαστεί ασθενοφόρο στον νομό Πελοποννήσου, αν κάποιος σε ένα χωριό πάθει καρδιακό επεισόδιο, πού θα βρεθεί ασθενοφόρο να τον μεταφέρει;».

Ο ηθοποιός έγραψε σε ποστ του στο facebook: «Όσο θα σπέρνεις Τατιάνες, θα θερίζεις σκ@τ@».

1

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»