Ρεγγίνα Μακέδου Vs. Σπύρος Πνευματικός - Η οργισμένη ανάρτηση της, ξήλωσε τον βουλευτή από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Μετά τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς, η Ρεγγίνα Μακέδου δημοσίευσε βίντεο στο TikTok με το οποίο ζητούσε απαντήσεις - Ο Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί της - Η απόφαση ήταν μονόδρομος, τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Σάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει η σοκαριστικά κυνική χθεσινή δήλωση του Σπύρου Πνευματικού περί διαλογής καρκινοπαθών ασθενών.

Όλοι τάχθηκαν εναντίον του. Οι χρήστες στα social media, τα κόμματα, όλοι εκτός από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία και ιατρικούς συλλόγους. Ο προσχηματική συγγνώμη του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις αντιδράσεις, όχι μόνο δεν έπεισε, αλλά μάλλον έκανε χειρότερη την άποψη της πλειοψηφίας του κόσμου προς το πρόσωπό του. Κι αυτό γιατί ο κ. Πνευματικός επικαλέστηκε «περιορισμένο χρόνο» και έκανε λόγο για «μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν».

Μόνο που όποιος άκουσε το σχετικό απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ διαπιστώνει ότι όχι μόνο είχε στη διάθεσή του απεριόριστο χρόνο, καθώς ανέλυσε το ζήτημα ξανά και ξανά χωρίς κανείς εκ των παρουσιαστών να τον διακόψει.

Τι είπε ο Σπύρος Πνευματικός

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό... Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο λοιπόν που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, αλλά όμως στο τέλος της ημέρας τι θα γίνει;» είπε αρχικά ο Σπύρος Πνευματικός και πρόσθεσε:

«Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα. Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πρωτοπάει με τη γυναίκα μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει είναι πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν. Θα μου πει κάποιος ότι μιλάω περίεργα για την ανθρώπινη ζωή. Την αγαπάμε την ανθρώπινη ζωή, έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας σε αυτό το πράγμα, αλλά πρέπει τελικά επειδή είναι συγκεκριμένα τα resources που έχουμε, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε αυτά. Αν είχαμε απεριόριστο όριο δυνατοτήτων θα κάναμε τα πάντα για τους πάντες, από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχει όριο κάποια στιγμή. Γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα. Ακούγεται λίγο κυνικό, αλλά δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο. Αν η υπηρεσία που παρέχω σήμερα σε κάποιον που δεν θα του προσφέρει κάτι, την παίρνω από κάποιον άλλο και μπορεί να του σώσω τη ζωή αύριο. Αυτό πρέπει να σκεφτούμε. Αυτά πρέπει να τα δει κάποιος».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα στο 21:55'':

Τι απάντησε μετά τον σάλο

Ο Σπύρος Πνευματικός υποχρεώθηκε μετά τον σάλο αντιδράσεων να ζητήσει συγγνώμη, μια συγγνώμη, όπως προαναφέραμε προσχηματική και χωρίς καμία ουσία, μόνο για τα μάτια του κόσμου, ίσως και για να ικανοποιήσει κάποιους στο εσωτερικό του κόμματος. Πληροφορίες θέλουν, άλλωστε, τον Παύλο Μαρινάκη να του τηλεφώνησε για να ζητήσει εξηγήσεις.

«Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν.

Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα.

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας», ανέφερε σε ανάρτησή του.

1

Η Ρεγγίνα Μακέδου έδωσε και δίνει τη δική της γενναία μάχη με τη λευχαιμία και αρκετά συχνά κάνει αναρτήσεις στα social media για τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της. 

Μετά τις δηλώσεις του υποψήφιου, με τη ΝΔ, βουλευτή Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς, η Ρεγγίνα Μακέδου δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok με το οποίο ζητούσε απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ποιος αποφασίζει ότι πρέπει να τραβήξει γραμμή.

«Θα τον ξηλώσετε από τα ψηφοδέλτιά σας; Ποιος θα αποφασίσει ότι μπορεί να τραβήξει τη γραμμή; Εμένα οι γιατροί μου με τραβούσαν από το θάνατο κάθε μέρα ακόμα και όταν εγώ πίστευα ότι φεύγω. Έχω τόσα νεύρα, είμαι αηδιασμένη. Ποιος είναι ο κ. Πνευματικός που νομίζει ότι είναι Θεός;» ξέσπασε η ταλαντούχα χορεύτρια.

Η απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν μονόδρομος και ο Σπύρος Πνευματικός τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο ίδιος ο κ. Πνευματικός μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε χθες από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη αναγκάστηκε να ανασκευάσει και να ζητήσει συγνώμη αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Μάλιστα, η Ρεγγίνα Μακέδου αποκάλυψε πως της τηλεφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να της πει ότι λυπάται που τόσοι άνθρωποι με καρκίνο, ένιωσαν άσχημα.

«Δεν θα το πίστευα ποτέ!!!!! Εκτός Βουλής και εκτός ψηφοδελτίου ο κ. Πνευματικός και πριν 5 λεπτά μιλούσα στο τηλέφωνο με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος μου είπε ότι είναι κάθετα αντιθέτως σε τέτοιες δηλώσεις, ότι είδε το βίντεο μου και ότι λυπάται που τόσοι άνθρωποι με καρκίνο ένιωσαν άσχημα! Μέσω του Win Cancer έγινε η επικοινωνία και ναι είναι ένα βήμα να μας ακούν οι πολιτικοί» έγραψε η χορεύτρια.

makedou1

Δειτε Επισης

Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;