Καταγγελία για τα casting ηθοποιών με βάση τους followers στα social media – Η ανακοίνωση του ΣΕΗ

Τι δηλώνουν on camera: Ελένη Γερασιμίδου, Κούλης Νικολάου, Ιάσονας Παπαματθαίου, Ειρήνη Στεργιανού και Μανούσος Μανουσάκης - Όσα είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας: Το παράπονό του από εκπομπές - Το σχόλιο του, για τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο και τα όσα είπε για τον Πέτρο Φιλιππίδη και την υπόθεση Γιώργου Κιμούλη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προχώρησε σε μία ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι μέλη του ΣΕΗ καταγγέλλουν ότι στα castings για τηλεοπτικές σειρές της επόμενης σεζόν, οι ιθύνοντες ζητούν από τους υποψήφιους ηθοποιούς –εκτός από το βιογραφικό τους- και τον αριθμό των followers στα social media.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Καλούμε όλες και όλους τους ηθοποιούς που συμμετέχουν σε τηλεοπτικά casting και γίνονται μάρτυρές τέτοιων απαξιωτικών συμπεριφορών για το σύνολο του επαγγέλματος, να απευθύνονται κατευθείαν στο σωματείο τους

Σχετικά με τα casting ηθοποιών για τις τηλεοπτικές παραγωγές:

Ύστερα από μαρτυρίες μελών μας, υπέπεσε στην αντίληψη του σωματείου μας πως σε κάποια casting για τηλεοπτικές σειρές της επόμενης σαιζόν, οι υπεύθυνοι της εν λόγω διαδικασίας, ζητάνε από τους υποψήφιους ηθοποιούς, εκτός από το βιογραφικό τους σημείωμα, τον αριθμό των followers που διαθέτουν στα social media. 

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως ο αριθμός των followers στα social media δεν μπορεί επ ουδενί ν’ αποτελεί κριτήριο επιλογής ενός ηθοποιού για την εργασία του και καμία σχέση δεν έχει με την καλλιτεχνική διαδικασία. 

Δεν μπορεί η ψηφιακή εικόνα ενός ηθοποιού και ο τρόπος που αυτή διατίθεται ηλεκτρονικά, να επηρεάζει το αναφαίρετο δικαίωμα του στην εργασία. Αυτό προσβάλει την ανθρώπινη αυτοδιάθεση της καθεμίας και του καθενός εργαζόμενου, να ορίζει δίχως φόβο τη διαδικτυακή του παρουσία, εφόσον φυσικά επιθυμεί να έχει. 

Στην εποχή της εμπορευματοποίησης των πάντων είναι σαφές ότι ανακουφίζει την εξουσία της εκάστοτε εργοδοσίας να αξιολογούμαστε με νούμερα και στατιστικές. Να είμαστε αντί για εργαζόμενοι καλλιτέχνες, εταιρείες και μηχανισμοί εκπλήρωσης προωθητικών ενεργειών που ωφελούν πάνω απ’ όλα τους ίδιους και τους μελλοντικούς πελάτες τους, τις διαφημιστικές εταιρίες.

Καλούμε όλες και όλους τους ηθοποιούς που συμμετέχουν σε τηλεοπτικά casting και γίνονται μάρτυρές τέτοιων απαξιωτικών συμπεριφορών για το σύνολο του επαγγέλματος, να απευθύνονται κατευθείαν στο σωματείο τους. Μόνο εμείς οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι ηθοποιοί, μπορούμε  και οφείλουμε, να προστατέψουμε την εργασία μας από την υποβάθμιση που η εποχή επιβάλλει στη ζωή και στη τέχνη μας.

Όσα είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν μπορείς να υποχρεώνεις τους ηθοποιούς να έχουν social»

Το παράπονό του από εκπομπές - Το σχόλιο του, για τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο και τα όσα είπε για τον Πέτρο Φιλιππίδη και την υπόθεση Γιώργο Κιμούλη

Δήλωση στην εκπομπή της Ελένης Χατζίδου και του Ετεοκλή Παύλου έκαναν η Ελένη Γερασιμίδου ο Κούλης Νικολάου ο Ιάσονας Παπαματθαίου, η Ειρήνη Στεργιανού και ο Μανούσος Μανουσάκης

Δειτε Επισης

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Moυ πήρε πάρα πολύ καιρό να αγαπήσω και να αποδεχτώ τον πατέρα μου»
Εβελίνα Παπούλια για το διαζύγιό της: «Δεν είχα πάρει είδηση τι παιζότανε, υπήρχε μια ηρεμία στο σπίτι»
Δημήτρης Μακαλιάς: «Είχα έναν αδελφό, τον Τάσο, τον οποίο έχασα πριν από πέντε χρόνια από ανακοπή
Συγκλονίζει η εστεμμένη, Ανθή Πριοβόλου, για τη δολοφονία του γιου της: «Θέλεις να μπεις στον τάφο με το παιδί σου»
Η ανάρτηση του Χάρη Βαρθακούρη για τo χειρουργείο που υποβλήθηκε: «Ξεκουράζομαι και αναρρώνω»
Θεοφανία Παπαθωμά – Γρηγόρης Πετράκος: Χωρισμός «βόμβα» μετά από 10 χρόνια και 2 παιδιά - Το unfollow
Το #FameStory επέστρεψε μετά από 21 χρόνια! Ποιοι έμειναν εκτός της Ακαδημίας;
Άννα Βίσση: Συγκινημένη με το τσουνάμι αγάπης, για τα 50 χρόνια Απόλυτης υπερκαριέρας, στην γενέτειρά της!
«Πέταξε» ο Λούης Πατσαλίδης στην πρεμιέρα του! «Πτήσεις» πάνω από 30% στο Prime Time
Δημήτρης Μπέλλος για Μαρία Μπέη: «Έχει κάποια θεματάκια μετά το #MasterChefGR, είναι και λίγο ψυχολογικό»