Γιώργος Γιαννόπουλος: Απαλλαγή εισηγείται η εισαγγελέας για τις 4 υποθέσεις βιασμού ανήλικων κοριτσιών

Eισαγγελέας στην Δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εισηγήθηκε την απαλλαγή του πρώην ντράμερ γνωστού συγκροτήματος είτε λόγω αμφιβολιών, είτε λόγω παραγραφής, αναφορικά με τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κοριτσιών σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας μεταξύ 2007 έως 2015.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε ο 70χρονος κατηγορούμενος ντάμερ να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών, ενώ για τις δύο άλλες περιπτώσεις η εισαγγελέας επισήμανε πως πρόκειται για πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι οποίες τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος και η ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου πρέπει να παύσει λόγω παραγραφής.

Αναλυτικά, η εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν έχουν τελεστεί οι δύο εκ των τεσσάρων καταγγελιών και ζήτησε την απαλλαγή του πρώην ντράμερ γνωστού ελληνικού συγκροτήματος, ενώ για τις άλλες δύο καταγγελίες είπε πως πρόκειται για πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, πλημμελήματα, για τα οποία έχει παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

«Σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη»

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρόταση της προς το δικαστήριο εξέφρασε τον προβληματισμό της για τη συγκεκριμένη υπόθεση, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

«Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις. Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις».

Η αναφορά στους γονείς

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στους γονείς των κοριτσιών για τους οποίους είπε: «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά.

Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».

FLT-azHXMAQzX64

Δειτε Επισης

Συγκλονίζει ο Ισίδωρος Σταμούλης για τον χαμό του 11χρονου ανιψιού του: «Όσο σκέφτεσαι, τρελαίνεσαι»
H Ελένη Χαμπέρη δέχτηκε on camera πρόταση γάμου από τον σύντροφό της
Δημήτρης Μπέλλος για Μαρία Μπέη: «Έχει κάποια θεματάκια μετά το #MasterChefGR, είναι και λίγο ψυχολογικό»
Σάσα Σταμάτη: «Σ’ ευχαριστώ δημόσια, Αντώνη Ρέμο, για όλα!Ήσουν, είσαι και θα είσαι νούμερο ένα άνθρωπος»
Ελισάβετ Σπανού: «Μου έδωσε σφαλιάρα, με χτύπησε στο πρόσωπο, υπήρχαν ζητήματα βίας»
Θανάσης Ευθυμιάδης: «Στο όνομα της... Αγάπης, έχουν γίνει πολλά εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας»
Βάσω Λασκαράκη: «Από όπου γουστάρω θα κάνω κριτική. Άντε μαζευτείτε! Στέλνετε ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι»
Βαγγέλης Κακουριώτης: «Αισθάνθηκα άβολα. Είναι σεξουαλική παρενόχληση. Η παρέα της δεν αντέδρασε»
Ο Γρηγόρης Πετράκος κράζει Μητσοτάκη, Καινούργιου και Στέφανο Κασσελάκη: «Σκίσε τα δίχτυα παιχταρά μου!»
Θανάσης Βισκαδουράκης: «Οι εισπρακτικές άρπαξαν την αποζημίωση 6.500€ του πλημμυροπαθούς πεθερού μου»