Ο Μάϊος αναβιώνει τις σκάφες του Μουτουλλά

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου INTERREG V-A Ελλάδα - Κύπρος 2014-2020 με τίτλο πράξης «ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ Ε4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (WATERWAYS)».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η πράξη συγχρηματοδοτείται απο την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και απο Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, μέσα απο τον προϋπολογισμό της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους ΛΤΔ, οι οποία είναι εταίροι στην πράξη αυτή.

Η πράξη αφορά την βελτίωση και ενίσχυση της ελκυστικότητας περιοχών φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος μέσω της προστασίας και ανάδειξης σημαντικών «στοιχείων νερού» στο μονοπάτι Ε4 στην Κρήτη και στην Κύπρο.

Ως περιοχή παρέμβασης, για σκοπούς της Πράξης για την Κύπρο ορίζονται τα διοικητικά όρια των 14 κοινοτήτων της περιοχής, που είναι στην Επαρχία Λευκωσίας: Γερακιές, Καλοπαναγιώτης, Κάμπος, Μηλικούρι, Μουτουλλάς, Οίκος, Πεδουλάς, Τσακκίστρα και στην Επαρχία Λεμεσού: Άγιος Δημήτριος, Καμινάρια, Λεμύθου, Παλαιόμυλος, Πρόδρομος, Τρεις Ελιές.

3

Η πράξη προβάλλει την αξία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεωλογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, συντελεί στην προστασία και διατήρηση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και ευαισθητοποιεί τους πολίτες σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αειφορία. Αποτελεί εργαλείο μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής και οικονομικής βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας ικανοποίησης των αναπτυξιακών στόχων, οι εταίροι σχεδίασαν και υπέβαλαν την παρούσα πρόταση που αποσκοπεί στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, στην υιοθέτηση κοινών προσεγγίσεων, στην υλοποίηση κοινών δράσεων και στην παραγωγή κοινών καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με κοινούς κύριους στόχους:

  1. την βελτίωση της ελκυστικότητας και την αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών παρέμβασης που μειονεκτούν ως προς την οικονομική ανάπτυξη και είναι πιο επιρρεπείς στην κλιματική αλλαγή,
  2. την αξιοποίηση και ανάδειξή τους ως πολιτιστικούς και γεωλογικούς τουριστικούς προορισμούς όλο τον χρόνο επιμηκύνοντας έτσι την τουριστική περίοδο. Η αύξηση της επισκεψιμότητας θα επιτευχθεί μέσω της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος με την εισαγωγή του υδάτινου στοιχείου ως σημαντικού παράγοντα διαμόρφωσης τόσο του φυσικού τοπίου όσο και του πολιτισμού στις περιοχές αυτές.

346103423_941477453736694_4737959772223075757_n

Δειτε Επισης

«Fractal Moment» Η επικείμενη έκθεση του σχεδιαστή κοσμημάτων Κωνσταντίνου Κυριάκου είναι γεγονός
Εβδομάδα διαβουλεύσεων και διαλόγου με οργανωμένες ομάδες της Λάρνακας Συν-διαμορφώνοντας το παρόν και το αύριο της πόλης
Οι γιορτές έρχονται! Η Coca-Cola ανακοινώνει τα δρομολόγια του φορτηγού που θα φέρει κοντά τους καταναλωτές και φέτος τα Χριστούγεννα
Οι ΤΗΕRION «ξαναχτυπούν» πιο δυναμικά από πότε με μία εμφάνιση στην Κύπρο στη Λευκωσία που θα γράψει ιστορία και κανένας φαν της μέταλ σκηνής δεν πρέπει να χάσει!
Η διάσημη δραματουργός και καλλιτέχνις Nan van Houte έρχεται στο Λάρνακα 2030
Ξυλοπόδαροι, ξωτικά και νεράιδες φέρνουν τα Χριστούγεννα στο Νicosia Mall
Call for Art: Προκήρυξη διαγωνισμού σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας - Εργαστήρια
«Δώσε Φως σε Μια Ζωή»: Χριστουγεννιάτικες Φιέστες Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και ΑΗΚ
Μαντομαχαλάrt: το μαχαΛάrt εξαπλώνεται
Xορευτική παράσταση "Μερικά κομμάτια πέτρας " - Πέμπτη 16/11/23- 20:00