Ο Μάϊος αναβιώνει τις σκάφες του Μουτουλλά

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου INTERREG V-A Ελλάδα - Κύπρος 2014-2020 με τίτλο πράξης «ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ Ε4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (WATERWAYS)».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η πράξη συγχρηματοδοτείται απο την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και απο Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, μέσα απο τον προϋπολογισμό της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους ΛΤΔ, οι οποία είναι εταίροι στην πράξη αυτή.

Η πράξη αφορά την βελτίωση και ενίσχυση της ελκυστικότητας περιοχών φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος μέσω της προστασίας και ανάδειξης σημαντικών «στοιχείων νερού» στο μονοπάτι Ε4 στην Κρήτη και στην Κύπρο.

Ως περιοχή παρέμβασης, για σκοπούς της Πράξης για την Κύπρο ορίζονται τα διοικητικά όρια των 14 κοινοτήτων της περιοχής, που είναι στην Επαρχία Λευκωσίας: Γερακιές, Καλοπαναγιώτης, Κάμπος, Μηλικούρι, Μουτουλλάς, Οίκος, Πεδουλάς, Τσακκίστρα και στην Επαρχία Λεμεσού: Άγιος Δημήτριος, Καμινάρια, Λεμύθου, Παλαιόμυλος, Πρόδρομος, Τρεις Ελιές.

3

Η πράξη προβάλλει την αξία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεωλογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, συντελεί στην προστασία και διατήρηση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και ευαισθητοποιεί τους πολίτες σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αειφορία. Αποτελεί εργαλείο μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής και οικονομικής βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας ικανοποίησης των αναπτυξιακών στόχων, οι εταίροι σχεδίασαν και υπέβαλαν την παρούσα πρόταση που αποσκοπεί στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, στην υιοθέτηση κοινών προσεγγίσεων, στην υλοποίηση κοινών δράσεων και στην παραγωγή κοινών καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με κοινούς κύριους στόχους:

  1. την βελτίωση της ελκυστικότητας και την αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών παρέμβασης που μειονεκτούν ως προς την οικονομική ανάπτυξη και είναι πιο επιρρεπείς στην κλιματική αλλαγή,
  2. την αξιοποίηση και ανάδειξή τους ως πολιτιστικούς και γεωλογικούς τουριστικούς προορισμούς όλο τον χρόνο επιμηκύνοντας έτσι την τουριστική περίοδο. Η αύξηση της επισκεψιμότητας θα επιτευχθεί μέσω της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος με την εισαγωγή του υδάτινου στοιχείου ως σημαντικού παράγοντα διαμόρφωσης τόσο του φυσικού τοπίου όσο και του πολιτισμού στις περιοχές αυτές.

346103423_941477453736694_4737959772223075757_n

Δειτε Επισης

DRAMA QUEEN!: Έρχεται το πρώτο stand-up cabaret show στην Κύπρο!
Ο κορυφαίος Έλληνας SUPERstar Σάκης Ρουβάς έρχεται στο νησί μας για ένα εκρηκτικό live show που θα μείνει αξέχαστο
Gin & Jazz βραδιά με live band στο Le Sundeck Robuchon
FOLLOW THE MUSIC: Το συναρπαστικό πρότζεκτ του Λάρνακα 2030 συνεχίζεται με τρεις πολυπολιτισμικές χορωδίες και ένα ντουέτο
Pre-Olympic Party στο Guaba Beach Bar με τον Μάριο Γεωργίου
Moυσικοποιητική παράσταση «Κύπρος: Από το χθες στο σήμερα»
Κύπριος καλλιτέχνης θα ανοίξει τη συναυλία του Πάνου Βλάχου στη Λεμεσό
Το line – up του μεγαλύτερου Wave Pool Party στο Waterworld Waterpark Ayia Napa
Έρχεται ένα μοναδικό Wave Pool Party στο Waterworld Waterpark Ayia Napa
Iσμήνη: Μόνο με τον θάνατο μου μπορώ ποτέ να τη φτάσω