Σάββατο 20.5.2023: Η APIVITA γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

Η APIVITA επιλέγει να γιορτάσει, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, η οποία θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει, παγκοσμίως, τα οφέλη των μελισσών και των λοιπών επικονιαστών για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, προωθώντας, συγχρόνως, δράσεις για την προστασία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Όπως το 2022, έτσι και φέτος, επιλέγουμε να γιορτάσουμε, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, με δράσεις για τους ανθρώπους μας και το ευρύτερο κοινό, αναδεικνύοντας, με κάθε τρόπο και μέσο, την σημασία των μελισσών για τον πλανήτη μας, την σημασία των μελισσών για την ζωή! Billion Bees Program Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στον Οργανισμό 1% for the Planet, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε το 1% των πωλήσεων επιλεγμένων προϊόντων μας σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και των μελισσών.

Το Billion Bees Program σχεδιάστηκε από την APIVITA και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό 1% for the Planet, στοχεύοντας στην αναγέννηση του πληθυσμού των μελισσών, οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο σε πλήθος πεδίων, επιτελώντας σπουδαίες λειτουργίες:

• Συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

• Μειώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. • Υποστηρίζουν και ενισχύουν την επιβίωση αγροτικών οικονομιών και κοινοτήτων.

• Βελτιώνουν την ποιότητα και την ποσότητα της γεωργικής παραγωγής.

Μέσω του Billion Bees Program η APIVITA προσφέρει το 1% των παγκόσμιων πωλήσεών της, των πωλήσεων μέσω του APIVITA Experience Store και των ηλεκτρονικών πωλήσεων των σειρών περιποίησης προσώπου Beessential oils και Queen Bee σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως το the Bee Camp και η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, αναπτύσσοντας υπεύθυνες συνέργειες, με διάρκεια στην πάροδο του χρόνου και ουσιαστική συμβολή προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά και της προστασίας του παγκόσμιου πληθυσμού των μελισσών.

1% από όλους εμάς = 100% για τις Μέλισσες και τον Πλανήτη! Μάλιστα, αποκλειστικά για τον Μάιο 2023, τον «Μήνα της Μέλισσας», δεσμευόμαστε να αφιερώσουμε το 100% των πωλήσεων της σειράς Beessential Oils στο Billion Bees Program, επιτρέποντας σε κάθε μικρή πράξη αγοράς ενός προϊόντος να μετατραπεί σε ουσιαστική υποστήριξη ενός εγχειρήματος παγκόσμιας εμβέλειας και αναμφίβολης σημασίας! Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι μέλισσες κατοικούν στον πλανήτη περισσότερο από 100 εκατομμύρια χρόνια. Με την καθημερινή τους εργασία, επικονιάζουν το 70% των φυτικών ειδών, γεγονός που σημαίνει ότι συμβάλλουν στη γονιμοποίηση 40.000 φυτών παγκοσμίως.

Κατά συνέπεια, αυτά τα μικρά έντομα επικονιάζουν το 1/3 της τροφής που απολαμβάνουμε καθημερινά στο τραπέζι μας καθώς και το 80% των ανθοφόρων φυτών.

Τα τελευταία 15 χρόνια, οι αποικίες των μελισσών σε όλο τον πλανήτη καταρρέουν με ασυνήθιστα υψηλό ρυθμό.

Τα ποσοστά θνησιμότητας αυξήθηκαν από 8% σε 30%, ή και σε 80% σε κάποιες περιπτώσεις.

Παρασιτοκτόνα, παράσιτα, παθολογίες και η έλλειψη τροφής (λόγω της αυξημένης μονοκαλλιέργειας, της απώλειας λουλουδιών στις άκρες των δρόμων, το πρόωρου κουρέματος των λιβαδιών, κλπ) ευθύνονται για τη μείωση του πληθυσμού της μέλισσας.

Αυτό δημιουργεί το φόβο ότι θα υπάρξουν τρομερές συνέπειες, μιας και σχεδόν το 30% της παγκόσμιας τροφής εξαρτάται άμεσα από την επικονίαση, ενώ μέχρι το 2030 προβλέπεται να υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο παραπάνω άνθρωποι με ανάγκες σίτισης.

Πως μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση της τροφικής μας αλυσίδας χωρίς τη βοήθεια των επικονιαστών; Χωρίς τις μέλισσες, θα είχαμε έναν πλανήτη χωρίς λουλούδια, χωρίς φρούτα ή λαχανικά.

Ολόκληρο το σύστημα συνδέεται: η υγεία και το μέλλον των μελισσών είναι ισότιμο με το μέλλον και την υγεία του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η APIVITA στηρίζει έναν σημαντικό σκοπό από την αρχή της ίδρυσής της - την προστασία των μελισσών.

Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, δραστηριοποιούμαστε σε δυο βασικούς τομείς:

  1. Τις αειφόρους και υπεύθυνες μελισσοκομικές πρακτικές -Το μελίσσι είναι ένας υπερ-οργανισμός, που διέπεται από την αρχή του ανώτερου κοινού καλού. Στην ουσία του, είναι ένα αειφόρο μοντέλο που συμβάλλει στη διατήρηση και την αναπαραγωγή των οικοσυστημάτων. Προκειμένου να διατηρήσει την εύθραυστη αλλά τόσο σημαντική αρμονία, η APIVITA προάγει αειφόρες μελισσοκομικές πρακτικές:
  • Συλλέγουμε μόνο το 40% της παραγωγής των μελισσών, αφήνοντας την υπόλοιπη για την ομαλή λειτουργία της κυψέλης,
  • Διατηρούμε την υγεία του μελισσιού παρεμβαίνοντας αποκλειστικά με τη χρήση αιθερίων ελαίων και φυσικών εκχυλισμάτων,
  • Αποκλείουμε τη χρήση φυτοφαρμάκων, αντιβιοτικών και οποιωνδήποτε άλλων χημικών
  • Συντηρούμε επίσης τα δικά μας μελίσσια στις εγκαταστάσεις μας για να μας θυμίζουν πάντα τις ρίζες μας.
  1. Εκπαιδεύουμε τις νεότερες γενιές Επενδύω στο μέλλον σημαίνει δίνω δύναμη στην επόμενη γενιά. Για τον λόγο αυτόν εκπαιδεύουμε τους πρωταγωνιστές του αύριο για τη σημασία των μελισσών για τη φύση και την ανθρωπότητα μέσα από δραστηριότητες διαφόρων ειδών:
  • Επισκέψεις στις εγκαταστάσεις μας από σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, από μαθητές δημοτικού έως μεταπτυχιακούς φοιτητές, ακόμα και από πανεπιστήμια από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Θεωρητική και πρακτική επιτόπου εκπαίδευση in situ (3000 επισκέπτες το χρόνο),
  • Σχολεία Μελισσών- πρακτική εκπαίδευση κα μάθηση Bee Schools – συνεδρίες πρακτικής εμπειρίας και ανταλλαγής γνώσεων σε δημοτικά σχολεία, • Εκδηλώσεις για τη Μέλισσα (Beevents) – εκπαίδευση στο σημείο πώλησης
  • Κατασκήνωση για τη Μέλισσα (Bee Camp) – εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις διακοπών γύρω από τη θεματολογία της μέλισσας.

Μέσα από αυτά τα προγράμματα, δεσμευόμαστε να γνωρίσουμε στους νέους ανθρώπους τις μέλισσες, και ταυτόχρονα να αυξήσουμε την οικολογική τους συνείδηση και το πνεύμα πράσινης επιχειρηματικότητας. Χρόνια πολλά Μέλισσες, χρόνια πολλά APIVITA! #worldbeeday #savethebees #apivitacyprus

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα δίπλα στα πρόωρα της Λεμεσού και Πάφου
Δωρεάν Parking στο Nicosia Mall
Για σχολικά και φέτος, στα Public, φυσικά!
Believe in yourself – Start now! Με την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές, μπαίνουμε σε σειρά για νέα ξεκινήματα.
Σχολικές Τσάντες: Αμέτρητα σχέδια σε περιμένουν ήδη στα Public!
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Απαρθενάσα» κέρδισε τιμητικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου!
#ΝΟΑ: Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός στη Λεμεσό
Η Cryos International γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Εμβρυολόγων με υπερηφάνεια και αφοσίωση
Το BARBIE SmartThings DreamHouse στο Samsung.com διαθέτει επίσης ένα καρουζέλ προϊόντων, που επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν κλικ για να αγοράσουν απευθείας τις σειρές προϊόντων που εμφανίζονται καθώς εξερευνούν τη σελίδα
Η δύναμη της ανθρωπιάς κινητήρια δύναμη για το TELETHON