Ενημερωτική Ημερίδα Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου: «Πόσο εύκολα μιλάμε για τον Μεταστατικό Καρκίνου του Μαστού;»

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και η Europa Donna Κύπρου, συνδιοργανώνουν την Ενημερωτική Ημερίδα «Πόσο εύκολα μιλάμε για τον Μεταστατικό Καρκίνου του Μαστού;».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Ημερίδα, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, μεταξύ των ωρών 09:30-12:30, στα Κεντρικά Γραφεία Τράπεζας Κύπρου, στον Στρόβολο (Αγία Παρασκευή). Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού, αλλά και των επαγγελματιών υγείας, για τα νεότερα δεδομένα που αφορούν τον μεταστατικό καρκίνο καθώς και όλα τα μελλοντικά φάρμακα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αυτό το νόσημα.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα συζητηθούν επίσης οι παράγοντες κινδύνου του Μεταστατικού Καρκίνου, τα συμπτώματα και η αντιμετώπισή του, οι νεότερες συστηματικές θεραπείες και οι δυνατότητες των τοπικών χειρουργικών και ακτινοθεραπευτικών λύσεων.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι εμπειρίες και δεδομένα επιβίωσης ασθενών σε συνδυασμό με μαρτυρίες ασθενούς και ψυχολόγου για τη διαβίωση με τον μεταστατικό καρκίνο.

Στη Ημερίδα θα συμμετάσχουν επιστήμονες από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το American Medical Center, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, την Europa Donna Κύπρου, το Donna Health Care και το Κέντρο Μαστού Κύπρου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, κα Στέλλα Κυριακίδου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, κ. Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης.

Η Δρ. Γιόλα Μάρκου, Παθολόγος-Ογκολόγος του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, αναφερόμενη στην επικείμενη Ενημερωτική Ημερίδα, υπογράμμισε πως: «Είναι επιτατική η συχνή και επαναλαμβανόμενη ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την υγεία του. Για αυτό το λόγο, θεωρούμε ιδιαίτερα αξιόλογη την ημερίδα αυτή, αφού στόχος είναι η ενημέρωση και κατανόηση όλων των διαστάσεων που αφορούν τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού: την αναγνώριση συμπτωμάτων, τις διαγνωστικές εξετάσεις, τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, αλλά και τρόπους διαβίωσης με τον μεταστατικό καρκίνο». H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, στηρίζεται από την Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου και τη Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου, με ευγενική χορηγία της εταιρείας Novartis.

Για δηλώσεις συμμετοχής το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στα τηλ.: 97 854388 και 22 490849 μέχρι την Τετάρτη 17/5, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

346108526_649486380357218_2026511507972481402_n (1)

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»