Πέθανε ο Γιάννης Βογιατζής - Τον περιμένει ένας ουρανός με αστέρια

Σε ηλικία 89 ετών, έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής από πολυοργανική ανεπάρκεια.  Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

«Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, είχε ένα πρόβλημα στο νεφρό του. Το αφαίρεσαν με λαπαροσκόπηση, αλλά είχε μετά επιπλοκές. Στο τέλος δεν άντεξε η καρδούλα του», ανέφερε ο γιος του Γιάννη Βογιατζή στην Τατιάνα Στεφανίδου λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του.

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 και δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο.

Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960. Είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού και έχει τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι.

Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.

Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.

Είναι πρώτος εξάδελφος του ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή.

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Γιάννη Βογιατζή ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, όπου τότε είχε δώσει συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Αρκά.

Ο γνωστός τραγουδιστής είχε μιλήσει τότε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε, τον Τόλη Βοσκόπουλο, αλλά και την Ελένη Μενεγάκη.

«Έφυγα αξιοπρεπώς από τη δουλειά, από το 2008 σταμάτησα να εμφανίζομαι επί πληρωμή. Μου έκαναν προτάσεις και μετά από πέντε χρόνια που σταμάτησα. Δέχτηκα πρόταση από μια τραγουδίστρια να βάψω τα μαλλιά μου για να κάνω γκεστ και αρνήθηκα. Μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου όταν ήμουν νέος, αλλά μου αρέσει και τώρα που έχω μεγαλώσει.

Έχω περάσει δύο δικτατορίες, κατοχή. Το 1941 πέθανε ο πατέρας μου, είχα μια μάνα χήρα και είχα ανάγκη να ζήσω. Φάγαμε σκύλο εν γνώση μας για να ζήσουμε. Με τον Φώτη Μεταξόπουλο καθόμασταν και ακούγαμε τις διδαχές του Ορέστη Μακρή. Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου των ταινιών, ήταν ακριβώς έτσι.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν κολλητός μου και κάποια στιγμή χάλασε η φιλία μας και ούτε ξέρω γιατί. Μου στοίχισε η απώλειά του, ήταν πολύ γλυκός άνθρωπος. Είχα επιτυχία στο γυναικείο φύλο, αλλά δεν πούλησα τον εαυτό μου για να κάνω τον γκόμενο. Για 4 χρόνια υπήρξα τραγουδιστής των ανακτόρων. Είχαμε γνωριστεί με τον Κωνσταντίνο, ήταν καταπληκτικό παιδί», είχε πει τότε ο Γιάννης Βογιατζής.

Για την Ελένη Μενεγάκη, ο Γιάννης Βογιατζής ανέφερε τότε: «Με τη γυναίκα μου είμαστε παντρεμένοι από 1978 με πολιτικό γάμο. Μας άρεσε πάρα πολύ ο γάμος της Ελένης και παντρευτήκαμε και με ορθόδοξο. Εξαιτίας της Ελένης παντρευτήκαμε, μας τσίγκλισε».

Η στιγμή που ο Πασχάλης μαθαίνει on air για τον θάνατό του

Ο Πασχάλης, ο οποίος βρισκόταν στον αέρα του #ToPrwino και μιλούσε για τη #Eurovision, ενημερώθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα για τον χαμό του συναδέλφου του. Εμφανώς σοκαρισμένος, ο Πασχάλης δήλωσε: «Πολύ δυσάρεστη είδηση. Ο Γιάννης Βογιατζής ο τόσο αγαπητός συνάελφος… Θεός σχωρέστον. Πολύ λυπάμαι» αρκέστηκε να πει.  

Ο Γιάννης Βογιατζής νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. 

Το πρωί της Δευτέρας 15 Μάϊου η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, με ηθοποιούς, ερμηνευτές και δημοσιογράφους να αποχαιρετούν τον Γιάννη Βογιατζή μέσα από τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο. 

Η Άντζελα Γκερέκου έγραψε το δικό της «αντίο» στον Γιάννη Βογιατζή, ο οποίος ήταν καλός φίλος με τον αξέχαστο τραγουδιστή και σύζυγό της, Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2021.

Η Άντζελα Γκερέκου ανέβασε μια φωτογραφία των δύο τραγουδιστών από τα παλιά, οι οποίοι ποζάρουν μαζί με δύο σκυλάκια και χαμογελούν και έγραψε:

«Αντίο αγαπημένε Γιάννη μας με την γεμάτη μελωδία μαγική σου φωνή. Άφησες το δικό σου στίγμα στο ελληνικό πεντάγραμμο και στη “χρυσή εποχή” του ελληνικού κινηματογράφου. Δεν σας ξεχνάμε. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

347093174_633769551559208_9009681797990927940_n

Γλυκερία 

Σπύρος Μπιμπίλας

Λουκίλα Καρρέρ

Θέμης Αδαμαντίδης

Ελίνα Κωνσταντοπούλου

Νίκος Μαστοράκης

Ερασμία Μάνου

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»