#Eurovision 2023: Let the show begin! Ο Mεγάλος Τελικός είναι γεγονός! Kαλή επιτυχία Κύπρος! Δείτε Live εικόνα

O vary hot right now, Andrew Lambrou, στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό υπερshow, τoν 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της #Eurovision

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Απόψε όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ΡΙΚ, για να παρακολουθήσουμε ζωντανά από το ΡΙΚ1, το RIKSAT, το ΡΙΚHD, το Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου την προσπάθεια του Andrew Lambrou, στον μεγάλο τελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της #Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο M&S Bank Arena, στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κούκλος εκπρόσωπος της Κύπρου αναστάτωσε το γυναικείο και όχι μόνο κοινό με τη σκηνική του παρουσία αλλά και το ταλέντο του. 

Ο Andrew Lambrou γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1998 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όπου και μεγάλωσε.
Φοίτησε στο AMS Music School και έμαθε να παίζει πιάνο από μικρό παιδί.

Σε ηλικία έξι ετών, ο Andrew κέρδισε την πρώτη θέση σε ένα διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από το σχολείο του, τραγουδώντας το #DoReMi από την “Μελωδία της Ευτυχίας”. To 2013 έκλεψε για πρώτη φορά την προσοχή των media επάνω του, όταν ανέβασε στο YouTube μια διασκευή του #MyImmortal των Evanescence.

Ο Andrew Lambrou έρχεται με φόρα από τον Β’ Ημιτελικό και τη δυναμική μπαλάντα «Break a Broken Heart», για να εντυπωσιάσει με τη σκηνική του παρουσία και τις εντυπωσιακές φωνητικές του ικανότητες. Καλή επιτυχία, Κύπρος!

Δείτε Live εικόνα

Η Ουκρανία, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού του 2022, με το τραγούδι #Stefania των Kalush Orchestra, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022 κι έτσι η πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου αναλαμβάνει τη διοργάνωση.

Είναι η ένατη φορά, αριθμός-ρεκόρ, που το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον διαγωνισμό, με τελευταία φορά στο Μπέρμιγχαμ το 1998.

Τριάντα επτά χώρες συμμετέχουν και οι διοργανωτές καθόρισαν την τελική σειρά εμφάνισης των χωρών με βάση το είδος του τραγουδιού και τις ανάγκες της σκηνικής τους παρουσίας, ώστε να έχει την ιδανική ροή το σόου.

Η αποψινή σειρά εμφάνισης στον Μεγάλο Τελικό! Η Κύπρος στην 7η θέση!

Oι δέκα χώρες του Α' Ημιτελικού που πέρασαν στον Μεγάλο Τελικό της #Eurovision 2023 είναι: Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Φινλανδία, Τσεχία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Σερβία, Νορβηγία

Oι δέκα χώρες του B' Ημιτελικού που πέρασαν στον Μεγάλο Τελικό της #Eurovision 2023 είναι: Αλβανία, Κύπρος, Εσθονία, Βέλγιο, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Αυστραλία, Αρμενία, Σλοβενία

Και τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Η διοργάνωση ξεκινά με ένα αφιερωματικό βίντεο στους περσινούς νικητές, Kalush Orchestra, στο οποίο ακούγεται το νικητήριο τραγούδι Stefania, με τη συμμετοχή του Sam Ryder (Ηνωμένο Βασίλειο 2022) και του Andrew Lloyd Webber.

Οι Kalush Orchestra ανεβαίνουν στη σκηνή της Eurovision, ερμηνεύοντας το περσινό νικητήριο τραγούδι τους, ενώ παρουσιάζουν και το καινούργιο τους κομμάτι με τίτλο Changes, λαμβάνοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Οι 26 διαγωνιζόμενες χώρες περνούν από τη σκηνή της διοργάνωσης στην καθιερωμένη «Παρέλαση των Σημαιών» και καταχειροκροτούνται. Στη σκηνή το ουκρανικό συγκρότημα Go_A, που ερμηνεύει το τραγούδι Shum, με το οποίο κατέλαβε την 5η θέση το 2021.

Το δικό της guest act στη σκηνή του Λίβερπουλ κάνει η Jamala, ερμηνεύοντας ένα απόσπασμα του νικητήριου κομματιού της «1944» (Ουκρανία 2016). Ακολουθεί η Tina Karol με το Show me your Love (Ουκρανία, 7η θέση το 2006) και ο Verka Serduchka (Ουκρανία, 2η θέση το 2007), ξεσηκώνοντας το κοινό.

Οι τέσσερις παρουσιαστές της βραδιάς (Graham Norton, Alesha Dixon, Julia Sanina και Hannah Waddingham) ανεβαίνουν στη σκηνή και καλωσορίζουν κοινό και τηλεθεατές στο Λίβερπουλ. Αφού διευκρινίζουν τα διαδικαστικά, δίνουν επίσημα το σύνθημα για το ξεκίνημα του Μεγάλου Τελικού.

Οι 26 χώρες θα εμφανιστούν ως εξής:
Αυστρία

Πορτογαλία

Ελβετία

Πολωνία

Σερβία

Γαλλία


Κύπρος


Ισπανία

Σουηδία

Αλβανία

Ιταλία

Εσθονία

Φινλανδία

Τσεχία

Αυστραλία

Βέλγιο

Αρμενία

Μολδαβία


Ουκρανία


Νορβηγία


Γερμανία

Λιθουανία

Ισραήλ

Σλοβενία

Κροατία

Ηνωμένο Βασίλειο

Μετά το πρώτο recap, το πρόγραμμα αναλαμβάνει ο περσινός εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου, Sam Ryder. Ο 33χρονος super star παρουσιάζει το νέο του κομμάτι, που έχει τον τίτλο «Mountain».

Σε μία ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς, 6 πρώην νικητές και μη της Eurovision παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό medley από τραγούδια-ορόσημα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Την αρχή έκανε ο Ιταλός Mahmood, ερμηνεύοντας το κομμάτι «Imagine» του John Lenon, με τη συνοδεία ορχήστρας.

Ακολούθησε η Netta, νικήτρια του διαγωνισμού το 2018 για το Ισραήλ. Η 30χρονη pop star μας θύμισε το «You Spin me Round» από τα μακρινά 80’s και το συγκρότημα Dead or Alive.

Ο Ισλανδός Daði Freyr ανεβαίνει στη σκηνή.

Την σκυτάλη πήρε η Cornelia Jacobs (Σουηδία 2021), ερμηνεύοντας το τραγούδι «Turn to You» της Melanie C.

Γυρίζοντας 30 χρόνια πίσω, η Sonia ερμηνεύει το κομμάτι «Better the Devil you Know», θυμίζοντας στους Euro-fans τη 2η θέση που κατέλαβε για το Ηνωμένο Βασίλειο το 1993.

Ακολούθησε ο νικητής της Eurovision του 2019, Duncan Lawrence, ο οποίος τραγούδησε «You Will Never Walk Alone» των Rodgers & Hammerstein.

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση απαντά για τον Νίκο Καρβέλα και την πρόταση του Acun για το #TheVoiceGR
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Ζαφείρης Μελάς: «Απρόβλεπτος είναι ο Σταμάτης! Δεν είναι η πρώτη φορά που με φίλησε! Ήταν πάρα πολύ καλό!»
Η Νεκταρία Γιαννουδάκη αποκάλυψε το λόγο που αποχώρησε από τον #Sasmo για τις #Ψυχοκόρες
#Maestro: Απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου – Το spoiler της Στεφανίας Γουλιώτη
#MasterChefGR: Ξεκίνησε το Silver Week με νέες μπριγάδες & νέους αρχηγούς ! Ο νικητής θα λάβει 20.000 ευρώ!
#SurvivorGR:Ο αγώνας για την 2η ασυλία, η δεύτερη υποψήφια, οι... άχρηστες & οι... άμυαλοι