#MasterChefGR: Εκτός διαγωνισμού το μεγάλο φαβορί – Άφωνοι οι παίκτες στον εξώστη

#MasterChefGR: Η μαύρη καμπάνα έκρυβε μία έκπληξη. Ο βραβευμένος σεφ με αστέρι Michellin, Luca Piscazzi έχει ετοιμάσει μια ιδιαίτερη μαγειρίτσα με θαλασσινά, την οποία οι τρεις διαγωνιζόμενοι έπρεπε να αντιγράψουν με όση το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια γεύσης, υφής και εμφάνισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ακόμα μια ομαδική δοκιμασία έφτασε στο τέλος της και πλέον οι Top 8 έχουν επιστρέψει στο πλατό του MasterChef 2023 και περιμένουν να μάθουν τα αποτελέσματα.

Στην Ομαδική Δοκιμασία του MasterChef 2023, οι δύο ομάδες κλήθηκαν να ετοιμάσουν πέντε μεζέδες σε συγκεκριμένες κατηγορίες και με διαφορετικά υλικά ως πρωταγωνιστές, έχοντας ως μόνη πηγή θερμικής επεξεργασίας τη φωτιά. Ποια ομάδα κατάφερε να προσαρμοστεί καλύτερα στις ιδιαίτερες μαγειρικές συνθήκες και να κατανοήσει ορθότερα το ζητούμενο της δοκιμασίας;

Ο Άγγελος Τσιγκάκος ήταν εκείνος που είχε τα πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας στη διάθεσή του, ορίζοντας ως αντίπαλο αρχηγό τον Γιώργο Πορφύρη και επιλέγοντας πρώτος βασικό υλικό αλλά και μέλος για την ομάδα του σε κάθε κατηγορία. Άραγε, θα τον δικαιώσουν οι επιλογές του;

Μια διαφορετική ψηφοφορία, όμως, περιμένει την ηττημένη ομάδα. Για πρώτη φορά τα μέλη της ομάδας, που έχασε, θα έχουν τη δυνατότητα με τη θετική τους ψήφο να «σώσουν» έναν συμπαίκτη τους, δίνοντας του αυτόματα μια θέση στους επτά καλύτερους του φετινού διαγωνισμού. Με ποια κριτήρια θα επιλέξουν;

Η ομάδα που κατάφερε να προσαρμοστεί καλύτερα στις ιδιαίτερες μαγειρικές συνθήκες και να κατανοήσει ορθότερα το ζητούμενο της δοκιμασίας είναι η Κόκκινη που συγκέντρωσε 104 βαθμούς και η Μπλε 96.

Ωστόσο, λίγο πριν τη δοκιμασία αποχώρησης, ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε μια ανακοίνωση που «πάγωσε» τους παίκτες.

Έδωσε 4 μπλοκάκια στους παίκτες της ηττημένης ομάδας και τους ζήτησε να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο παίκτης που δε θα πάρει μέρος στη δοκιμασία δίνοντας την ευκαιρία σε αυτό τον παίκτη να περάσει απευθείας στους top 7.

Ο Νίκος Τράκας συγκέντρωσε τρεις θετικές ψήφους και μία ο Αλέξανδρος. Έτσι ο Νίκος πήγε απευθείας στους Top 7 του MasterChef 2023.

Στην δοκιμασία αποχώρησης του MasterChef 2023 Άγγελος, Αλέξανδρος και Ηλίας κλήθηκαν να υπερασπιστούν την παραμονή τους στον μαγειρικό διαγωνισμό.

Η μαύρη καμπάνα έκρυβε μία έκπληξη. Ο βραβευμένος σεφ με αστέρι Michellin, Luca Piscazzi έχει ετοιμάσει μια ιδιαίτερη μαγειρίτσα με θαλασσινά, την οποία οι τρεις διαγωνιζόμενοι έπρεπε να αντιγράψουν με όση το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια γεύσης, υφής και εμφάνισης.

Το πιάτο, που καλούνται να αντιγράψουν οι διαγωνιζόμενοι, απαιτεί τεχνική ακρίβεια αλλά και μαγειρική αντίληψη. Τα περιθώρια για αστοχίες και λάθη έχουν πια εξαλειφθεί και οι διαγωνιζόμενοι δίνουν τον καλύτερο μαγειρικό εαυτό τους για να καταφέρουν να διατηρήσουν το όνειρο του τελικού ζωντανό.

Μια δυνατή μαγειρική μάχη εξελίσσεται και οι τρεις υποψήφιοι γνωρίζουν καλά πως μια στιγμή απροσεξίας, μπορεί να αποβεί μοιραία για την παραμονή τους. Ποιος ή ποια θα κλείσει οριστικά την πόρτα της κουζίνας του Masterchef 2023 στο τέλος της ημέρας;

Μετά την κριτική που δέχθηκαν από τους τρεις σεφ, Άγγελος και Αλέξανδρος κέρδισαν από μία θέση στον εξώστη και την τελική 7άδα του MasterChef 2023, αναγκάζοντας τον Ηλία Κιαζόλι, ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για το φετινό έπαθλο, να παραδώσει την ποδιά και να αποχωρήσει από τον μαγειρικό διαγωνισμό.

Στις τελευταίες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Ηλίας Κιαζόλι δε μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση και να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Είμαι χαρούμενος γενικά. Πέρασα πολύ ωραία φέτος, πολύ καλύτερα από την πρώτη φορά και κρατάω μόνο τα θετικά. Θέλω να δω στον τελικό τον Πορφύρη, τον Άγγελο, τον Άλεξ και τον Τράκα. Σας συμπαθώ όλους αλλά έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στον κύριο Κουτσόπουλο», είπε ο Ηλίας Κιαζόλι.

«Για μένα είσαι από τους καλύτερους μάγειρες που έχουν περάσει από το MasterChef όλα αυτά τα χρόνια που ο διαγωνισμός είναι στον αέρα. Το λέω και το εννοώ», σχολίασε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, άποψη που υιοθέτησε και ο Πάνος Ιωαννίδης.

Οι συμπαίκτες του στον εξώστη μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη που αποχώρησε, δηλώνοντας έκπληκτοι που ένα από τα μεγάλα φαβορί δεν πέρασε στην τελική 7άδα του μαγειρικού διαγωνισμού.

To trailer 72ου επεισοδίου - Δευτέρα 15.5.2023

Δειτε Επισης

Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων