#Eurovision 2023: Let the show begin! Ο B' Ημιτελικός είναι γεγονός! Kαλή επιτυχία Κύπρος! Δείτε Live εικόνα

#Eurovision 2023: H μάχη του Andrew Lambrou & Victor Vernicos για μια θέση στον Mεγάλο Tελικό - Καρακιτσαριό, ατμοσφαιρικές μπαλάντες και φαντασμαγορικές παρουσιάσεις στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό υπερshow - Φαβορί η Κύπρος - Outsider η Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Απόψε (Πέμπτη 11 Μαϊου) όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ΡΙΚ, για να παρακολουθήσουμε ζωντανά από το ΡΙΚ1, το RIKSAT, το ΡΙΚHD, το Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου και την προσπάθεια του Andrew Lambrou να κερδίσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο M&S Bank Arena, στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ουκρανία, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού του 2022, με το τραγούδι #Stefania των Kalush Orchestra, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022 κι έτσι η πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου αναλαμβάνει τη διοργάνωση.

Είναι η ένατη φορά, αριθμός-ρεκόρ, που το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον διαγωνισμό, με τελευταία φορά στο Μπέρμιγχαμ το 1998.

Τα τρία ζωντανά σόου παρουσιάζουν η Βρετανίδα τραγουδίστρια Alesha Dixon, η Βρετανίδα ηθοποιός Hannah Waddingham και η Ουκρανή τραγουδίστρια Julia Sanina, με τον Ιρλανδοβρετανό τηλεοπτικό επικό παρουσιαστή και σχολιαστή του διαγωνισμού Graham Norton να συμμετέχει μαζί τους στον τελικό. 

Τριάντα επτά χώρες συμμετέχουν στον διαγωνισμό, με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο να τάσσονται κατά της συμμετοχής τους, κυρίως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το σόου «Η μουσική ενώνει γενιές» (Music Unites Generations), με θέμα τη σχέση μεταξύ διαφορετικών γενεών της Ουκρανίας και της μουσικής που αγαπούν. Η εκπρόσωπος της Ουκρανίας στη Eurovision 2014, Mariya Yaremchuk, θα παρουσιάσει μία μείξη γνωστών τραγουδιών της χώρας της, σε ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί, με την από κοινού εμφάνιση της Mariya, του ράπερ OTOY και της 14χρονης εκπρόσωπου της Ουκρανίας στην Junior Eurovision 2022, Zlata Dzyunka 

Επίσης, θα παρουσιαστεί το σόου «Be who you want to be» το οποίο τιμά το γεγονός ότι η Eurovision είναι ανοιχτή σε όλους, δίχως περιορισμούς. Τρεις drag performers, μαζί με μία ομάδα χορευτών, θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό, ποπ σόου στη σκηνή του Λίβερπουλ, που θα μείνει αξέχαστο.

Ελλάδα και Κύπρος εμφανίζονται στον ίδιο ημιτελικό μετά το 2019.

Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στην 8η θέση ενώ η Κύπρος στην 6η. Ο δεύτερος ημιτελικός θα ανοίξει με τη Δανία και θα ολοκληρωθεί με τη ροκιά της Αυστραλίας.

Στον 2ο ημιτελικό θα ψηφίσουν επίσης η Ουκρανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Παρόλα αυτά ψηφίζουν κανονικά στους δύο Ημιτελικούς και συγκεκριμένα: Στον Α’ Ημιτελικό ψήφισαν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, ενώ στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Oι δέκα χώρες του Α' Ημιτελικού που πέρασαν στον Μεγάλο Τελικό της #Eurovision 2023 είναι: Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Φινλανδία, Τσεχία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Σερβία, Νορβηγία

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision (Σάββατο 13/5) θα ανακοινώσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ενώ για την Κύπρο ο Λουκάς Χάματσος.

Δείτε Live εικόνα

Συνολικά 16 χώρες λαμβάνουν μέρος στον δεύτερο ημιτελικό.

Δείτε μία προς μία τις χώρες του Β' Ημιτελικου της 67ης #Eurovision:

Δανία

Αρμενία

Ρουμανία

Εσθονία

Βέλγιο

Κύπρος


Ισλανδία

Ελλάδα

Πολωνία

Σλοβενία

Γεωργία

Άγιος Μαρίνος

Αυστρία


Αλβανία


Λιθουανία


Αυστραλία

Ουκρανία

Ισπανία

Ηνωμένο Βασίλειο


Δειτε Επισης

Γιώργος Θεοφάνους: «Στενοχωρήθηκα με το δημοσίευμα για την ΕΡΤ, αφήστε την κοπέλα να τραγουδήσει πρώτα»
Ο #SuperFM Φάνης Λαμπρόπουλος: «Φιλοδοξώ να βγάλω 8-10 επεισόδια πριν μου κλείσουν τo #Mymancan!»
Η Μαρία Κίτσου πρωταγωνιστεί στο πρίκουελ της σειράς #Μάγισσα- Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser
Η αποκάλυψη του Γιάννη Χατζηγεωργίου: «Έπαθα έγκαυμα στα γεννητικά όργανα, υπέφερα!»
Ιβάν Σβιτάιλο: «Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα τραύματά μου»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Mπήκα στο χειρουργείο με χαμόγελο και οι άλλοι κλαίγανε!»
Δεν προχώρησε ούτε σήμερα η διαδικασία αποσωλήνωσης του Δημήτρη Κόκοτα - Οι τελευταίες εξελίξεις
Η στιγμή που o Αντώνης Ρέμος ζητά συγγνώμη από τους Αλβανούς: «Η Ελλάδα σας πλήγωσε»
Η πρώτη της αντίδραση της Έλενας Παπαρίζου για τις εμφανίσεις στη φετινή #Eurovision
Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας με Πρωθιέρεια την Μαίρη Μηνά & Master of Ceremony τον Νίκο Αλιάγα