Από τρίτο πρόσωπο στον γάμο Κάρολου - Νταϊάνας, η «μισητή» Καμίλα, παίρνει τον τίτλο της... βασίλισσας

Ο ιστορικός ρόλος του πρίγκιπα Τζορτζ στη στέψη - Άφησαν εκτός την πριγκίπισσα Σάρλοτ γιατί είναι κορίτσι και έβαλαν τα εγγόνια της Καμίλα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη στιγμή που περιμένει εδώ και πολλά χρόνια ο Κάρολος Β' ο οποίος θα στεφθεί Βασιλιάς έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Καμίλα. Η ιστορική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 6 Μαΐου σε ένα Σαββατοκύριακο εορτασμών που θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη περίσταση.

Χθες, δημοσιεύτηκε το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά και της συζύγου του. Οι δυο τους ποζάρουν μέσα στο παλάτι, χαμογελαστοί και ευδιάθετοι.

f3b6c4b24cc6411b800514cff48cfa36

Ο αγγλικός βασιλικός οίκος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο "βασίλισσα Καμίλα" στο προσκλητήριο της στέψης που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, και το οποίο έχει αποσταλεί ήδη σε περίπου 2.000 επιφανείς καλεσμένους που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τη στέψη του Καρόλου Γ’ στο Λονδίνο, σε έναν μήνα.

Η επίσημη πρόσκληση, η οποία είναι τυπωμένη σε ανακυκλωμένο χαρτί και περιλαμβάνει ένα εικονογραφημένο πλαίσιο από αγριολούλουδα και βασιλικά σύμβολα, γράφει στις πρώτες γραμμές:

Λίγους μήνες πριν πεθάνει, η βασίλισσα Ελισάβετ ενημέρωσε τους πάντες ότι η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα, θα λάμβανε τον προσωρινό τίτλο της βασιλικής συζύγου (queen consort) μετά τον θάνατό της. Και τώρα ήρθε η ώρα να γίνει βασίλισσα.

2eef30989836438d837393897618a070

Η στρατηγική από το παλάτι που "διόρθωσε" το προφίλ της "μισητής" Καμίλα

Αν και ποτέ δεν κέρδισε την καρδιά των Βρετανών που πάντα θα την συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, πλέον μεγάλος αριθμός τους την αποδέχεται στο πλάι του νέου τους βασιλιά.

Τα τελευταία χρόνια το προφίλ της "μισητής" Καμίλα ενισχύθηκε με συγκεκριμένη στρατηγική από το παλάτι και κατάφερε να κερδίσει κάποια συμπάθεια, κάτι δεν ήταν καθόλου εύκολο σε σχέση με το ναδίρ όπου έφτασε η δημοτικότητά της στην Αγγλία, όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή της "υπήρχαμε τρεις σε αυτό τον γάμο".

Η ίδια γυναίκα που πολλοί θεωρούν υπεύθυνη για τη δυστυχία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, καθώς υπήρξε το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του Κάρολου με την Νταϊάνα, αναρριχήθηκε στην κορυφαία θέση της βασιλικής οικογένειας.

Tους τελευταίους μήνες, η Καμίλα βγήκε μπροστά στο πλευρό της βασίλισσας, η οποία ήθελε να δείξει την αποδοχή στο πρόσωπό της. Σταδιακά, αναλάμβανε όλο και περισσότερες δεσμεύσεις κυρίως με φιλανθρωπικό χαρακτήρα προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον κόσμο.

Οπως δηλώνει πηγή του παλατιού Μπάκιγχαμ στο #CNN, ήταν λογικό να γίνεται αναφορά στην Καμίλα ως βασιλική σύζυγος μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, για να μη συγχέεται με την αποδημήσασα βασίλισσα, όμως, τώρα, με τη στέψη του Καρόλου, ήρθε η στιγμή να πάρει τον κανονικό τίτλο της.

«Το "Βασίλισσα Καμίλα” είναι ο κατάλληλος τίτλος δίπλα στο "Βασιλιά Κάρολο”, στην πρόσκληση", πρόσθεσε η πηγή από το παλάτι. "Η στέψη είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει να χρησιμοποιείται το "βασίλισσα Καμίλα” με επίσημη ιδιότητα. Ολες οι πρώην βασιλικές σύζυγοι ήταν γνωστές ως "βασίλισσες”, συν το μικρό τους όνομα», πρόσθεσε.

Το ίδιο έκανε η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ, σύζυγος του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ'. Παρόλο που δεν τον προβλέπει το πρωτόκολλο, η ίδια πήρε τον τίτλο "βασίλισσα Ελισάβετ" όταν ο σύζυγός της στέφθηκε μονάρχης το 1937.

Η στέψη της βασίλισσας Καμίλα σε ένα μήνα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, όσο κι αν αυτό ενδέχεται να δυσαρεστήσει πολλούς, εντός και εκτός της βασιλικής οικογένειας.

GettyImages-2352014-d7cc05c

Ο ιστορικός ρόλος του πρίγκιπα Τζορτζ στη στέψη - Άφησαν εκτός την πριγκίπισσα Σάρλοτ γιατί είναι κορίτσι και έβαλαν τα εγγόνια της Καμίλα;

Ο πρίγκιπας Τζορτζ είναι το πιο αναγνωρίσιμο και νεότερο σε ηλικία αγόρι που θα λάβει μέρος στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα, η οποία πήρε τελικά και επίσημα τον τίτλο της βασίλισσας όπως αναφέρεται στην επίσημη πρόσκληση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε αυτή την ιστορική περίσταση για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, τα αγόρια που θα λάβουν μέρος στο τελετουργικό θα μεταφέρουν τις βασιλικές ρόμπες του ζευγαριού στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Όλα τα παιδιά ανήκουν στην οικογένεια του Καρόλου και της Καμίλα και στο στενό φιλικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συγκινήθηκαν που ο βασιλιάς ήθελε ο εγγονός του να παίξει έναν τόσο σημαντικό ρόλο στη στέψη του, ωστόσο είχαν κάποιους ενδοιασμούς. Οι γονείς του ήθελα να να είναι σίγουροι ότι ο εννιάχρονος Τζορτζ θα αισθανόταν άνετα στον δημόσιο έλεγχο που συνεπάγεται αυτός ο ρόλος που θα αναλάβει.

Μετά από συζητήσεις με τον ίδιο τον πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής μετά τον πατέρα του, ο νεαρός και οι γονείς του δέχτηκαν να αναλάβει αυτόν τον σημαντικό ρόλο.

Αν και μόλις 9 ετών, ο Τζορτζ είναι προετοιμασμένος ήδη για να στέκεται στο ύψος ανάλογων περιστάσεων.

506d3b2f9ec943bcbdd641fe18b62f84

Τι σημαίνει ο ρόλος «page of honour»

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον είπε χθες το βράδυ: «Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με τον ρόλο του πρίγκιπα Τζορτζ στη Στέψη, θα είναι μια απίστευτα ιδιαίτερη στιγμή».

Τα υπόλοιπα αγόρια που θα βρεθούν στη στέψη ως "pages" προέρχονται από την οικογένεια της Καμίλα και περιλαμβάνουν τους εγγονούς της Γκας και Λούις Λόπες, 13 ετών, και τον Φρέντι Πάρκερ Μπόουλς, 12 ετών.

Επικεφαλής όλων θα είναι ο Τζορτζ, ως page of honour που είναι μια ιστορική τελετουργική θέση, που πλέον χρησιμοποιείται μόνο σε επίσημες κρατικές περιστάσεις.

Ενώ ο πρίγκιπας Τζορτζ θα έχει επίσημο ρόλο στην στέψη του παππού του, δεν θα συμβεί το ίδιο με τα αδέλφια του Σάρλοτ και Λούις. Η Σάρλοτ δεν μπορεί να εμφανιστεί επειδή είναι κορίτσι και ο Λούις επειδή είναι πολύ μικρός σε ηλικία.

Τα δύο παιδιά θα φτάσουν στον χώρο μαζί με τους γονείς τους, και είναι σίγουρο ότι ο μικρός πρίγκιπας Λούις αλλά και η χαριτωμένη Σάρλοτ θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

To πιθανότερο σενάριο είναι ότι τα παιδιά θα φτάσουν στον χώρο μαζί με τους γονείς τους.

b4c91595fd644814982cc185268c922b

Δειτε Επισης

Θεατρικό dream team για Πάσχα στο σπίτι του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στο Πήλιο
Κώστας Αποστολάκης: «Η φωνή μου, δημιουργήθηκε με πολλή νύχτα, πολλή κατάπτωση, υπερβολή & πολύ ποτό»
Μαρία Μπακοδήμου για Φώτη Σεργουλόπουλο: «Όταν παίρνεις αποστάσεις είναι δύσκολο να βρεθείς ξανά»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Ουρλιάζαμε στο αμάξι, δεν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε αν ζούμε ή όχι»
Τα Χρόνια πολλά της Δήμητρας Βαμβακούση στον Γιώργο Αγγελόπουλο - Η φωτογραφία αγκαλιά με την κόρη τους
Δανάη Μιχαλάκη – Γιώργος Παπαγεωργίου: Το πρώτο Πάσχα αγκαλιά με την κόρη τους
Η πρώτη οικογενειακή φωτογραφία του Πύρρου Δήμα & Αφροδίτης Σκαφίδα, αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη τους
Μιχάλης Ρέππας, Κατιάνα Μπαλανίκα & Σταμάτης Κραουνάκης συγκινούν για τον χαμό της Άννας Παναγιωτοπούλου
Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον τραγουδιστή του επικού «Στέλλα, σ' αγαπάω... Τάκης», Αντώνη Τουρκογιώργη
Ατύχημα για τον Γιώργο Μαζωνάκη - Η φωτογραφία με το δεμένο πόδι