Μετά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη τα κατάφερε και η Μιμή Ντενίση! H «Σμύρνη» μπαίνει #Netflix

Μετά το #Maestro, μια ακόμα ελληνική παραγωγή, η ιστορική ταινία της Μιμής Ντενίση, με τίτλο «Σμύρνη μου αγαπημένη», πήρε το «πράσινο φως» για να μπει στην πλατφόρμα του #Netflix.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής #PameDanai, η εταιρεία παραγωγής ήταν εδώ και πολύ καιρό σε διαπραγματεύσεις με το #Netflix και τελικά, η συμφωνία έκλεισε.

Η ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ενώ είναι η πρώτη ελληνική ταινία που θα κάνει την είσοδό της στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Εκτός από το #Netflix, η «Σμύρνη μου αγαπημένη» πρόκειται να προβληθεί επίσης, στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ρωσίας και της Κίνας.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και ακολουθεί μια Ελληνίδα της υψηλής κοινωνίας στη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου κ.α.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο. Ο προϋπολογισμός της ξεπέρασε τα 4 εκατ. ευρώ, γεγονός που την καθιστά την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

Η ταινία κατάφερε να αποσπάσει τα βραβεία φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, σχεδιασμού μακιγιάζ και ειδικών εφέ στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2022. Επίσης, ήταν υποψήφια για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Εκτός αυτού, ο Γιάννης Βογιατζής ήταν υποψήφιος για βραβείο Β' Ανδρικο

Δειτε Επισης

Η Adele απέρριψε συμφωνία 200 εκατ. δολαρίων - Επιμένει στην απόφασή της να απέχει από το τραγούδι
Η Ελευθερίου ξαναβλέπει τον εαυτό της 15 χρόνια μετά το #XFactorGR: «Έτρωγα τόσο πολύ!»
Η Τουρκία κόβει τη #Famagusta από το #Netflix – Η αντίδραση & το μήνυμα Κούλλη Νικολάου & Αντρέα Γεωργίου
Ο Μάρκος Σεφερλής πέρασε στην αντεπίθεση: «Καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε κοροϊδία & σάτιρα»
O Γιώργος Μαζωνάκης μετά τη δικαστική διαμάχη με την αδελφή του, έκανε πρεμιέρα «κουκουλοφόρος»
Ο Μάρκος Σεφερλής απάντησε στο κύμα αντιδράσεων κατά του, με βίντεο αποθέωσης του
Oι συγκινητικές φωτογραφίες της Μαρίνας Σάττι με τον πατέρα της, 5 μήνες μετά τον θάνατό του
O Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα εστιατόρια του: «Είναι δύσκολο, είμαι εκτός»
#Fade: Η πρώτη κυπριακή ταινία που υποστηρίζει Dolby Atmos, έχει κυκλοφορήσει το Trailer της, με χορηγό επικοινωνίας την Ad Tag Cyprus
Κύμα αντιδράσεων κατά του Μάρκου Σεφερλή για το προσβλητικό σκετς με το Nemo: «Ντροπή του!»