Γιωργής Τσαμπουράκης: «Συρρικνώθηκα μετά την λεκτική βία, με πήγε πίσω -Eπανήλθα με τη βοήθεια ψυχοθεραπευτή»

«Όλοι έχουμε την εμπειρία μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για μια λεκτική επίθεση που μπορεί να σε πάει πίσω, να σε στιγματίσει ψυχολογικά, μέχρι το ακραίο»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Έχει λάβει μέρος σε πολλές σειρές, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, ενώ φέτος συμμετέχει στη σειρά της ΕΡΤ, «Όρκος ΙΙ».

Ο Γιωργής Τσαμπουράκης, παραχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη στο ελληνικό περιοδικό #7ΗμέρεςTv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μέσα σ’ όλα, ο ηθοποιός μίλησε για το κίνημα metoo καθώς και την δική του προσωπική εμπειρία από λεκτική κακοποίηση που έχει δεχτεί στο παρελθόν.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου. Εσείς έχετε βιώσει κάτι ανάλογο στην καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Ο χώρος μας είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη προβολή από κάθε άλλο. Κακοποιητικές συμπεριφορές υπάρχουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, οπότε δεν θεωρώ ότι ο εαυτός μου εξαιρείται από αυτό το πλαίσιο. Όλοι έχουμε την εμπειρία μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για μια λεκτική επίθεση που μπορεί να σε πάει πίσω, να σε στιγματίσει ψυχολογικά, μέχρι το ακραίο, που ευτυχώς δεν έχει συμβεί σε μένα.

Πως αντιδράσατε όταν δεχθήκατε λεκτική βία;

Συρρικνώθηκα. Με πήγε πίσω και επανήλθα ύστερα από δουλειά που έκανα με τον εαυτό μου, με τη βοήθεια ειδικού ψυχοθεραπευτή και αποδίδοντας τις ευθύνες εκεί που αντιστοιχούσαν. Έστειλα ένα ωραιότατο mail όταν έπρεπε, όπου απαριθμούσα όλα αυτά που με ενόχλησαν και μου κόστισαν πολύ στα πρώτα μου τρυφερά χρόνια στη δουλειά. Το κουβαλούσα σαν σκιά επάνω μου και με βοήθησε, όταν κατάφερα να το επικοινωνήσω, να φύγει από πάνω μου και να με ενδυναμώσει, ώστε να μπορώ την επόμενη φορά να διαχειριστώ ακαριαία, στον παρόντα χρόνο, αυτό που συμβαίνει.

giorgis-tsampourakis

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»