Διάλεξη δρος Κύπρου Νικολαΐδη στο ΙΝΓΚ «Να κάνετε αυτό που αγαπάτε»

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις έρευνές τους στην επιστημονική και φοιτητική κοινότητα είχαν οι διδακτορικοί φοιτητές του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), στη διάρκεια της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα DNA, η οποία τιμάται κάθε 25η Απριλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Οι παρουσιάσεις των διδακτορικών φοιτητών κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών πεδίων σε τομείς στους οποίους το ΙΝΓΚ δραστηριοποιείται ερευνητικά και διαγνωστικά. Ανάμεσα σε αυτά, Θαλασσαιμία, Αιμοσφαιρινοπάθειες, Νευρομυϊκές παθήσεις, Charcot-Marie-Tooth Disease,

Σκλήρυνση κατά πλάκας, ALS, Καρκίνος του Δέρματος, Ιολογία, γενετικοί παράγοντες στην απώλεια εγκυμοσύνης, ηπατική αντίσταση στην ινσουλίνη, Επιληψία, Νόσος Alzheimer, Νόσος Parkinson, Βιοπληροφορικά και Βιοστατιστικά μοντέλα στη διάγνωση και θεραπευτική αγωγή, κ.α.

Επίτιμος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο διακεκριμένος Κύπριος επιστήμονας, Καθ. Κύπρος Νικολαΐδης, ο οποίος έδωσε διάλεξη εξ αποστάσεως, με θέμα “Fetal Medicine”.

Απευθυνόμενος προς τους φοιτητές του ΙΝΓΚ, ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας είπε: «Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί άνθρωποι στο κοινό και ελπίζω ότι κάποιοι από αυτούς θα αναλάβουν αυτήν την εκστρατεία που θα βελτιώσει τη φροντίδα των εγκύων γυναικών…Μακάρι να είχα ένα Ινστιτούτο του ίδιου βεληνεκούς και με την ίδια ποιότητα επιστημόνων που βλέπω σήμερα στο κοινό, για να συνεργαστούμε εδώ στο Λονδίνο. Η συμβουλή μου, προς τους φοιτητές, είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να κάνουν αυτό που αγαπούν και αν δεν το κάνουν αυτό, αν δεν δώσουν τη ζωή τους σε αυτό που αγαπούν, δεν μπορούν να είναι επιτυχημένοι... Ξέρω ότι οι άνθρωποι που κάνουν διδακτορικό στο Ινστιτούτο σας είναι η αφρόκρεμα της Κύπρου, οπότε δεν χρειάζεται να σας συμβουλεύσω, έχετε ήδη μπει στο καλύτερο ίδρυμα που έχει η Κύπρος και αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι έχετε βρεί τον δρόμο σας. Απλά συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των επιστημονικών επιτευγμάτων του Ινστιτούτου και τη συμβολή του στην εξέλιξη του τομέα της γενετικής.

Η παρουσίαση έγινε από τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού. Χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη.

Όλα κάτω από την ίδια στέγη

Το μοντέλο εκπαίδευσης το οποίο εφαρμόζει το ΙΝΓΚ είναι καινοτόμο για τα κυπριακά δεδομένα, αφού κάτω από την ίδια στέγη συνυπάρχουν η έρευνα, οι διαγνωστικές και κλινικές υπηρεσίες μαζί με την εκπαίδευση.

Οι φοιτητές κινούνται σε ένα ζωντανό εργασιακό περιβάλλον και έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα διάφορα τμήματα του ΙΝΓΚ και να εκπονήσουν τις ερευνητικές τους διατριβές σε πληθώρα θεμάτων, δίδοντάς τους πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες.

Οι φοιτητές εντάσσονται στις ερευνητικές ομάδες του ΙΝΓΚ και παράλληλα παρακολουθούν διαλέξεις μαθημάτων κοινού κορμού και μαθημάτων επιλογής.

Η πέραν των 30 χρόνων πορεία του ΙΝΓΚ ως εργοδότη και πάροχου εκπαίδευσης, είναι καθοριστικός παράγοντας στην αναγνώριση των στοιχείων που αναζητούν οι εργοδότες.

Οι φοιτητές εισπράττουν καθημερινά τις πολύτιμες δεξιότητες της ομαδικότητας, του επαγγελματισμού στη σωστή διεξαγωγή της εργαστηριακής δουλειάς και την εμπειρία στην κατάκτηση ερευνητικών κονδυλίων.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΙΝΓΚ είναι κατάλληλα για απόφοιτους ιατρικής, βιολογίας, γενετικής, νευροεπιστήμης, βιοιατρικής, χημείας και άλλων συναφών κλαδών, οι οποίοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε Μεταπτυχιακό η Διδακτορικό επίπεδο. Γίνονται δεκτές αιτήσεις για όλα τα προγράμματα.

Προγράμματα Μάστερ (MSc) και Διδακτορικά (PhD)

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΙΝΓΚ είναι επικεντρωμένα στους τομείς ειδίκευσης του Ινστιτούτου.

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται στους εξής κλάδους:

  • Ιατρική Γενετική (MSc και PhD)
  • Μοριακή Ιατρική (MSc και PhD)
  • Νευροεπιστήμη (MSc και PhD)
  • Βιοϊατρική Έρευνα (MSc) • Βιοτεχνολογία (MSc)

Υποτροφίες

Προσφέρονται υποτροφίες στα προγράμματα Μάστερ και Διδακτορικού.

Επικοινωνήστε με το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΙΝΓΚ για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όλα τα προγράμματα και για πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες.

Tηλέφωνο: +357 22392840/841/844

Email: education@cing.ac.cy Ιστοσελίδα: https://www.cing.ac.cy/education

Δειτε Επισης

#Cannes Film Festival 2024: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί της La Croisette
Ο Γιώργος Γιαννιάς έκανε διακοπές μαζί με την οικογένεια του στην Ρόδο και βρέθηκαν μπροστά σε καρχαρία
Έξαλλος ο Λιάγκας με την κριτική στο πρόσωπο του: «Έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο, να το κοιτάξουν»
Τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Σταρόβα - Ματίνα Παγώνη: «Θα γίνει γρήγορα καλά»
Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Πρόκειται για απάτη που ουδεμία σχέση έχει με μένα, θα υποβάλω μήνυση»
Δίκη σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου: Απαλλαγή για το αδίκημα του βιασμού ζήτησε ο εισαγγελέας
Νέα μαλακτικά ρούχων ΕΥΡΗΚΑ SENSES. 100 πιστοποιημένες ημέρες αρώματος και φρεσκάδας!
Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Δήμητρα Ζέρβα μετά από μία σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της
Δίκη του σκηνοθέτη της σειράς #Sasmos, Κώστα Κωστόπουλου: Ο Κώστας Αρζόγλου παραιτήθηκε από μάρτυρας υπεράσπισης
Λένα Μαντά: «Ο σύζυγός μου παρουσίασε πνευμονική ίνωση, έχει φορητό μηχάνημα με καλώδιο για το σπίτι»