Τα 'Καθημερινά Τιτιβίσματα' στο Wall Gallery του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου

Η εικαστικός Σιμώνη Φιλίππου μεταφέρει μια ήσυχη αναπαράσταση πλούσιας φύσης στους ασθενείς του Ογκολογικού Κέντρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Τhe Wall Gallery συνεχίζει το έργο της στον εξωτερικό χώρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου. Για πέμπτη συνεχή χρονιά αναδιαμορφώνεται ο εξωτερικός χώρος του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου με ένα έργο από την εικαστικό και χαράκτρια Σιμώνη Φιλίππου.

Το «Wall Gallery» αναδεικνύει τους εξωτερικούς τοίχους του θεραπευτικού κέντρου και τους μεταμορφώνει σε μόνιμο εικαστικό χώρο, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για τον καρκίνο και δίνοντας μηνύματα αισιοδοξίας στους ασθενείς του Κέντρου.

Σε κάθε έκθεσή της «The Wall Gallery», παρουσιάζεται ένα νέο, μεγάλων διαστάσεων έργων, από διάφορες μορφές τέχνης, το οποίο είναι δημιουργία καταξιωμένων και ανερχόμενων κυπρίων εικαστικών. Το κάθε έργο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που θέτει σχετική μελέτη που έγινε για ένα θεραπευτικό περιβάλλον και τοποθετείται ειδικά για να είναι ορατό από το παράθυρο των θαλάμων των ασθενών και των νοσηλευτών του Ογκολογικού Κέντρου.

Μέσα από την οπτική πλατφόρμα του the Wall Gallery, η Σιμώνη Φιλίππου επιλέγει να απεικονίσει μια ήσυχη αναπαράσταση πυκνής βλάστησης με ποικιλόμορφα πουλιά να απολαμβάνουν το πλούσιο φύλλωμα των δέντρων. Μια εικόνα που ίσως να μη μοιάζει πρωτότυπη, αλλά σίγουρα μας υπενθυμίζει πόσο αξιοθαύμαστη είναι η φύση. Η ίδια πιστεύει πως ακόμη και ένα απλό τοπίο έχει τη δύναμη να χρωματίσει όλες τις αισθήσεις και να προσφέρει καταφύγιο ακόμη και στον πιο μικρό επισκέπτη.

H μελέτη του έργου είναι αποτέλεσμα έρευνας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ABR – Alternative Brains Rule, με την ευγενή και διαχρονική στήριξη της Τράπεζας Κύπρου. Το έργο «The Wall Gallery» είναι απάντηση στην ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας διαμονής των ασθενών του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία. Ταυτόχρονα αποτελεί πλατφόρμα ανάδειξης και υποστήριξης ντόπιων ταλαντούχων δημιουργών.

Δειτε Επισης

Larnaka Biodesign Festival 2024: Being Embedded
Αντώνης Ρέμος και Ελένη Φουρέιρα στην συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο #NammosLimassol!
Τα «Αρκουδάκια από το σπίτι για το ΣΠΙΤΙ» συνεχίζουν τη φιλανθρωπική τους πορεία... αγκαλιάζοντας το RMHC® Κύπρου!
Πολυκλινική Υγεία - Θαλάσσιος Μαραθώνιος 2024
«My Way»: Μια ματιά στον πολύχρωμο κόσμο της Nicola Michael
200 Κιθάρες για την Κύπρο με τον Βασίλη Λέκκα και την Ρίτα Αντωνοπούλου!
Φιλανθρωπική Συναυλία TELETHON: A Night in Havana – Jazz Fusion
Super Summer Happening at Rocas Experience στον Πρωταρά
Μοναδικές βραδιές με θερινό σινεμά στο Nicosia Mall
Κομψή Κληρονομιά - Εκδήλωση: Φύση - Μόδα - Μουσική