Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση Γεωργούλη - «Θα τον συμπαθώ μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου»

Κώστας Κρομμύδας, Βασίλης Λεβέντης, Ελισάβετ Μουτάφη, Σίσσυ Χρηστίδου, Μαρία Μπακοδήμου, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, Ζήνα Κουτσελίνη, Ναταλία Γερμανού για Γεωργούλη: «Οι γυναίκες έρχονται στο γραφείο και μου κλείνουν το μάτι, εγώ όμως δεν είμαι σαν τον Γεωργούλη»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η αντίστροφη μέτρηση για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και την κατάθεσή του μετά την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό, έχει ξεκινήσει.

Η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή, μετά την καταγγελία από τη νομική σύμβουλο της Κομισιόν, αναμένεται να γίνει προς το τέλος Μαΐου.

Θα ακολουθήσει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου, όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται ότι για να κληθεί ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής ενώπιον των δικαστικών αρχών και για να λάβει τη δικογραφία της υπόθεσης στα χέρια του θα πρέπει να αρθεί η ασυλία του.

Το πρώτο βήμα λοιπόν, αναμένεται να γίνει στις 8 Μαΐου σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, με την τοποθέτηση αρμόδιου εισηγητή στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια θα οριστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ενδεχομένως στις 30 Μαΐου.

Το πιθανότερο είναι να μη χρειαστεί επόμενη συνεδρίαση για να ληφθεί η απόφαση που θα γίνει γνωστή στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς δεν θα υπάρξει αντίλογος…

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει να αρθεί η ασυλία του με δυο επιστολές στην πρόεδρο της Kομισιόν, Ρομπέρτα Μέτσολα με τις οποίες ζητά να συμβάλλει όσο μπορεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Μετά την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο αντιμέτωπος με τις βαριές κατηγορίες της νομικής εκπροσώπου.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν τα όσα είπε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ για την καταγγέλλουσα, ότι ήταν τόσο σοβαρά τα χτυπήματα που υπέστη, που η 38χρονη επί έξι μήνες κρυβόταν από όλους στην προσπάθεια της να μην γίνει γνωστή η υπόθεση και αναστατώσει τους γονείς της.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας τα θέματα που διαχειριζόταν στη διάρκεια της θητείας του ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως για τον πολιτισμό και την ελευθερία του Τύπου θα περάσουν στα χέρια άλλου ευρωβουλευτή, καθώς ο ίδιος δεν είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα εμφανιστεί στις επόμενες συνεδριάσεις της Κομισιόν.

Όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη σχολίασε η παρέα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι». Η Σίσσυ Χρηστίδου, ακούγοντας τη δημοσιογράφο Άννα Κανδύλη να μιλά για την άρση ασυλίας και όλη τη διαδικασία για τον Αλέξη Γεωργούλη, αντέδρασε με το σχόλιο που άκουσε on air…

«Αν δεν αρθεί η άρση ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη είναι σαν να μην υπάρχει η υπόθεση», ήταν το σχόλιο της Άννας Κανδύλη.

Και σχολίασε η Σίσσυ Χρηστίδου: «Έγινε! Παιδιά συγγνώμη, το δικό μου το μυαλό που δεν έχει όλη αυτή τη νομική εμπειρία τη δική σας, δεν μπορεί να το χωρέσει και ζητώ συγγνώμη, αλλά μου φαίνεται τελείως παράλογο όλο αυτό. Θα ήταν τεράστιο σκάνδαλο κάτι τέτοιο»

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα για να μην αρθεί η ασυλία. Δεν μιλάμε για αδίκημα κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σε καμία περίπτωση», απάντησε η Άννα Κανδύλη.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε η Σίσσυ Χρηστίδου: «Για να είμαστε και δίκαιοι, σε άλλες υποθέσεις που δεν θέλω τώρα να συγκρίνω και να αναφέρω, αλλά με το που σκάγανε κάποια ονόματα, ερχόταν πίσω μια αίσθηση ότι “ναι, όλοι ξέραμε, γινότανε χαμός, ήταν πολύ κακοποιητικές οι συμπεριφορές”.

Δεν έχει γίνει αυτό με τον Αλέξη Γεωργούλη να ξέρετε! Η αίσθηση είναι ότι έχουν πέσει από τα σύννεφα πάρα πολλοί άνθρωποι, χωρίς να σημαίνει τίποτα αυτό. Απλά δεν ήταν σαν ένα κοινό μυστικό, όπως ήταν για άλλες υποθέσεις», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου

Η Ναταλία Γερμανού παρουσιάζοντας on air την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία της, απάντησε στα σχόλια που λαμβάνει τις τελευταίες ώρες για τον «φίλο» της ευρωβουλευτή και ηθοποιό τον οποίο πριν από λίγους μήνες είχε υποδεχτεί στο πλατό της εκπομπής της.

«Επειδή διαβάζω τα σχόλια και λένε: “Τι να πει κι αυτή τώρα που είναι φίλη του”. – γιατί και οι προηγούμενοι περίπου φίλοι μου ήταν – τα τελευταία τρία χρόνια που κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, άλλοι καταδικάστηκαν και για κάποιους άλλους εκκρεμεί η υπόθεση…» ανέφερε αρχικά η Ναταλία Γερμανού.

Και ξεκαθάρισε για την στάση της απέναντι στον Αλέξη Γεωργούλη: «Άλλο η φιλία και άλλο το να κάνεις μία εκπομπή και να πρέπει να αντιμετωπίσεις με σοβαρότητα τα φερόμενα ως θύματα και τους φερόμενους ως θήτες. Δεν υπάρχει φιλία όταν θίγεται ένας άνθρωπος και στην περίπτωσή μας αυτή τη στιγμή υπάρχει μία καταγγελία από μία σοβαρή κοπέλα απέναντι σε έναν άνθρωπο που βεβαίως, τον έχω φέρει στην εκπομπή, βεβαίως τον συμπαθούσα και τον συμπαθώ μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου», είπε η παρουσιάστρια του Alpha.

«Όλοι είναι ένοχοι μέχρι να αποδειχτεί πως είναι αθώοι, ας το πάμε λοιπόν έτσι», είπε προσφωνώντας το θέμα η Ναταλία Γερμανού.

Ο Βασίλης Λεβέντης παραχώρησε συνέντευξη στη #Secret τη Σάσα Σταμάτη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε για τα ρουσφέτια που του έχουν ζητήσει, αλλά και τη σχέση του με το γυναικείο φύλο.

Οι γυναίκες σάς φλερτάρουν;

Ναι, πολύ. Έρχονται στο γραφείο, κλείνουν το μάτι, αφήνουν υπονοούμενα κ.λπ. Εγώ όμως δεν είμαι σαν τον Γεωργούλη και πιστεύω ότι στον δημόσιο βίο πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Πιστεύω ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη ζημιά η υπόθεση Γεωργούλη, όπως και για τη Ν.Δ. είναι μεγάλη ζημιά τα Τέμπη και ο Πάτσης.

leventisvasilis

Στην εκπομπή #GeiaSou μίλησε ο Κώστας Κρομμύδας για την γνωριμία του με τον Αλέξη Γεωργούλη αλλά και τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών μετά την είδηση για την καταγγελία εναντίον του.

Ο Κώστας Κρομμύδας δεν μάσησε τα λόγια του με τις δηλώσεις που έκανε η ηθοποιός Μάγδα Τσαγγάνη η οποία ανέφερε πως οι «γυναίκες κυνηγούσαν από πίσω τον Γεωργούλη σαν τα σκυλιά».

«Είναι το χειρότερο που θα μπορούσα να ακούσω από το στόμα μιας γυναίκας, ότι τρέχανε από πίσω του οι γυναίκες σαν τα σκυλιά. Πόσο υποτιμητικό είναι αυτό για μια γυναίκα η οποία το λέει για άλλους γυναίκες», είπε ο Κώστας Κρομμύδας.

Και πρόσθεσε: «Επειδή έχω ζήσει ένα καλοκαίρι με τον Αλέξη Γεωργούλη, ζούσε όντως όλο τον θαυμασμό από τις γυναίκες, αλλά να λέει μια γυναίκα αυτή τη δήλωση, είναι υποτιμητικό και για την ίδια την κυρία Τσαγγάνη που δεν θεωρώ ότι το εννοούσε, κάτι άλλο ήθελε να πει», είπε στον αέρα του ΣΚΑΪ.

H Μαρία Μπακοδήμου δεν άντεξε και ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής της.

«Έγινα έξαλλη με ένα σχόλιο από ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο διαγράφηκε, που ήταν τελείως καφενείο. Ήταν το πιο χυδαίο πράγμα που έχω διαβάσει. Και αισθάνομαι ότι κάποιοι άνθρωποι είναι σαν να μας πηγαίνουν σε μια πατριαρχία βάθη ανατολής, λέγοντας αυτά τα πράγματα. Γιατί αυτό κάνει μια άλλη γυναίκα που μπορεί να έχει κακοποιηθεί να το σκεφτεί 100 φορές και να αποφασίσει να το καταπιεί και να μην το καταγγείλει γιατί ντρέπεται», είπε η Μαρία Μπακοδήμου.

Η Μαρία Μπακοδήμου είπε επίσης: «Βλέπω γυναίκες να γράφουν δηλητηριώδη σχόλια για μια άλλη γυναίκα. Γυναίκες που είναι και μάνες κοριτσιών».

Στην εκπομπή #GeiaSou βρέθηκε καλεσμένη η Ελισάβετ Μουτάφη.

Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συναδέλφου της, Αλέξη Γεωργούλη καθώς και όσα ήρθαν στο φως μέσα από το κίνημα #metoo.

«Δεν έχουμε δουλέψει μαζί με τον Αλέξη Γεωργούλη. Θέλω όμως να πω κάτι γιατί, από τότε που συνέβησαν όλα αυτά και μας σόκαραν όλους, εγώ έχω μια πολύ συγκεκριμένη άποψη σε αυτό το θέμα. Και την έχω από την αρχή αυτήν. Αν δεν είσαι μάρτυρας ή θύμα, εγώ θεωρώ ότι δεν έχεις κανένας λόγο να βγεις και να μιλήσεις. Να πεις τι; Δεν υπάρχει άποψη. Όταν είναι βιασμένο ένα άτομο, είτε ερωτικά είτε από συμπεριφορά, είσαι μαζί του και δεν υπάρχει άποψη σε αυτό. Είναι δουλειά του δικαστηρίου να αποφασίσει και να τιμωρηθεί αυτός που πρέπει να τιμωρηθεί. Οπότε δεν υπάρχει συζήτηση πάνω στο θέμα».

«Τα τελευταία δυο χρόνια έπεσαν όλα μαζί. Σκάει κάτι συνέχεια. Αλλά ίσως είναι αυτό που λέμε… «έπρεπε να συμβεί». Όταν αποδειχθεί, το ξαναλάεω, ότι είναι ένοχοι αυτοί οι άνθρωποι και βία δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά.» πρόσθεσε, ακόμα, η Ελισάβετ Μουτάφη.

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος στην εκπομπή #GeiaSou και στον δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Αρτσίτα. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην υπόθεση Γεωργούλη, αλλά και στην συνεργασία του με την Ιωάννα Μαλέσκου.

«Σοκαρίστηκα με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, είναι ένα πρόσωπο που με είχε προβληματίσει. Δεν μου αρέσει ένας ευρωβουλευτής να κατεβαίνει στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε ένα show ή σε μια θεατρική παράσταση», είπε αρχικά ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Η Ζήνα Κουτσελίνη αναφέρθηκε στην υπόθεση κακοποίησης εις βάρος του πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη. 

Ειδικότερα, η παρουσιάστρια είπε πως δεν είχε ακούσει κάτι κακό για εκείνον όλα αυτά τα χρόνια ενώ αναφέρθηκε και στα πολιτικά κόμματα που όπως ανέφερε «προσπαθούν να βάλουν το δικό τους ‘’όχημα’’ και να προχωρήσουν με αυτό».

«Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι ένα πρόσωπο, που όσο καιρό είμαι μπροστά στις κάμερες, δεν έχω ακούσει το παραμικρό γι’ αυτόν όλα αυτά τα χρόνια και οφείλω να το πω δημόσια. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η αλήθεια αυτής της γυναίκας που όπως φαίνεται έχει περιγράψει μέσα από γνωματεύσεις και ιατροδικαστικά έγγραφα. Βλέπω ένα έντονο πολιτικό παιχνίδι που κάθε κόμμα προσπαθεί να το βάλει στο δικό του ‘’όχημα’’ και να προχωρήσει με αυτό. Μπροστά σε τέτοια γεγονότα δεν ταιριάζει να εκμεταλλεύεται κάποιο κόμμα τις αλήθειες της κάθε γυναίκας», είπε η παρουσιάστρια μιλώντας στο Mega.

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα στη Νέα Υόρκη
Mariah Carey: «Στα 12 μου, η αδελφή μου με νάρκωσε Valium και κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό»
Ο Γιώργος Αμούτζας τρέχει στο Ράλι Ακρόπολις: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Θάνος Μπίρκος: «Μου έχουν πει να κάνω δίαιτα, πλέον απαντώ: βάλε κρεμούλα γιατί έχεις σπάσει»
Τον δεύτερο γιο τους βάπτισαν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης
Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος ξανά μαζί, 23 χρόνια μετά τον χωρισμό τους!
«Μετά το περιστατικό με τον Γιάννη Γιοκαρίνη πήγαμε σε ψυχίατρο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή»
Ερωτευμένη η πρώην φιναλίστ του #GNTMgr & νυν παίκτρια στο #SurviviorGR – Το βίντεο με τον σύντροφό της
Φώτης Ιωαννίδης: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο έρωτας. Έχω μια ευημερία, μια ηρεμία και περνάω καλά»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι ανενεργός σεξουαλικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν μ’ ενδιαφέρει»