Αλέξης Γεωργούλης: Ποινές σε Ελλάδα - Βέλγιο για βιασμό & ξυλοδαρμό – Το κόστος της υπεράσπισής του

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ – Συνεδριάζουν άμεσα τα αρμόδια όργανα - Ξέσπασε η Λιάνα Κανέλλη - Σπύρος Μπιμπίλας, Μανούσος Μανουσάκης, Λευτέρης Πλασκοβίτης, Έλενα Χριστοπούλου, Γιωργής Τσαμπουράκης, Όλια Λαζαρίδου, Μάγδα Τσαγγάνη, Αθηνά Κρικέλη, Κώστας Αρζόγλου, Έλενα Ασημακοπούλου, Δανάη Μπάρκα και Πετράκος - Παπαθωμά για Γεωργούλη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Από παλαιστής στα εφηβικά του χρόνια και φοιτητής του Πολυτεχνείου, ζεν πρεμιέ σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και στη συνέχεια ευρωβουλευτής. Τώρα ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται στη δίνη καταγγελιών για βαρύτατα αδικήματα.

Από ζεν πρεμιέ της ελληνικής μυθοπλασίας που κατέκτησε και τα έδρανα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στον κυκλώνα καταγγελίας για βιασμό και ξυλοδαρμό νομικής εκπροσώπου της Κομισιόν.

Ο 48χρονος Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που έχουν προκαλέσει σάλο.

Όταν εκλέχθηκε ευρωβουλευτής κατέγραφε με ενθουσιασμό καρέ -καρέ την πρώτη του μέρα στα νέα του καθήκοντα.

Πρώτη ερώτηση που σπεύδει να καταθέσει ο Αλέξης Γεωργούλης  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας στο Face app, μια  δημοφιλής εφαρμογή στα κοινωνικά δίκτυα. Λίγες μέρες μετά παίρνει και πάλι το λόγο για το τσίπουρο και την τσικουδιά, ζητώντας να παραμείνει μειωμένος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Ζητήματα διαφάνειας, πολιτισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι στη συνέχεια, μέρος των δράσεων του ενώ μετέχει και σε καμπάνιες του κινήματος Μetoo κατά της βίας και της εκμετάλλευσης γυναικών.

Έχει προηγηθεί η κατάθεση της δικηγόρου στις βελγικές Αρχές για τις βαριές καταγγελίες σε βάρος του .

«Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δηλώνει τότε ο ίδιος.

Ο 48χρονος είναι το τρίτο από τα 4 παιδιά της οικογένειας Γεωργούλη. Μεγάλωσε στη Λάρισα, ασχολήθηκε με την πάλη στο γυμνάσιο και πέρασε στο Πολυτεχνείο χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Το 1996 ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός για να απογειωθεί η φήμη του περίπου μια δεκαετία μετά, μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές του MEGA, «Εραστής δυτικών προαστίων και «Είσαι το ταίρι μου».

«Εγώ ποτέ δεν το πήρα πάνω μου, ότι είμαι sex symbol, απλά το εκμεταλλεύτηκα στην τιμή για ένα ρόλο».

Σήμερα, περίπου ένα χρόνο μετά ο Αλέξης Γεωργούλης μετά και την άρση της ασυλίας του θα χρειαστεί να δώσει απαντήσεις, όχι σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την απήχηση του στις γυναίκες αλλά στις Αρχές για τις κατηγορίες του βιασμού και της σωματικής βίας.

Ερωτήματα που εμμέσως θέτουν σε αμφισβήτηση την εγκυρότητα της καταγγελίας της νομικής εκπροσώπου της Kομισιόν διατύπωσε στο Facebook ο πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, Σπύρος Mπιμπίλας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

«O χρόνος που έγινε η καταγγελία,  γιατί δημοσιοποιήθηκε τώρα,  γιατί κατήγγειλε το όνομα του 4 μήνες μετά, αφού η ίδια είναι νομικός».

Η υπόθεση πάντως έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση προέβη το ΣΕΗ για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη που έχει προκαλέσει σάλο. Μεταξύ άλλων τονίζεται πως θα συνεδριάσουν άμεσα τα αρμόδια καταστατικά όργανα του Σωματείου για τον Αλέξη Γεωργούλη, «τηρώντας τις καταστατικές μας διαδικασίες και θα αποφασίσουν συλλογικά για τις περαιτέρω ενέργειες μας».

Παράλληλα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εκφράζει «ρητά και κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας σε κάθε άτομο που έχει βιώσει εργασιακή, έμφυλη, σεξουαλική ή άλλη βία, είτε έχει μιλήσει για αυτήν, είτε όχι.

«Σε σχέση με την καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή, ηθοποιού και μέλους του ΣΕΗ, κ. Αλέξη Γεωργούλη, το ΔΣ του ΣΕΗ δηλώνει τα εξής:

Καταρχάς, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που οι επώνυμες καταγγελίες ακούστηκαν στον χώρο μας (Ιανουάριος 2021), εκφράζουμε ρητά και κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας σε κάθε άτομο που έχει βιώσει εργασιακή, έμφυλη, σεξουαλική ή άλλη βία, είτε έχει μιλήσει για αυτήν, είτε όχι. Οι λόγοι για τους οποίους τα άτομα που έχουν βιώσει τέτοιου είδους βία αποφασίζουν να μιλήσουν ή όχι, πότε αποφασίζουν να μιλήσουν και που, είναι απολύτως κατανοητοί.

Ως θεσμικό συνδικαλιστικό όργανο, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε καταγγελλόμενη τέτοιου είδους συμπεριφορά και αναγνωρίζουμε το χρέος μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε τα θύματα να νιώθουν ασφαλή να μιλήσουν και να καταγγείλουν κάθε μορφή βίας, εργασιακής, έμφυλης κλπ, να εξασφαλίσουμε την προστασία τους και τους μηχανισμούς υποστήριξης και δικαίωσής τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, άμεσα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια καταστατικά όργανα του Σωματείου μας, τηρώντας τις καταστατικές μας διαδικασίες και θα αποφασίσουν συλλογικά για τις περαιτέρω ενέργειες μας. Άλλωστε το Σωματείο μας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι λειτουργεί στο πλαίσιο των καταστατικών μας διατάξεων και με γνώμονα την προάσπιση των αξιών και αρχών που διέπουν την λειτουργία του, με στόχο την προστασία όλων των θυμάτων καταγγελλομένων συμπεριφορών, την επιβολή καταστατικών ποινών όπου κρίνεται, την αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον αλλά και τη συλλογική διαμόρφωση μιας κοινής αντίληψης για το τι σημαίνει εργασιακή βία, εκμετάλλευση των αδύναμων συναδέλφων, κατάχρηση εξουσίας και έμφυλη βία.

Το ΣΕΗ δεν λύγισε ποτέ και σε κανέναν, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε σε κόμματα, ούτε σε διευθυντικές θέσεις και απευθείας διορισμούς, ούτε στο δίκαιο του ισχυρού και γι’ αυτό απόδειξη είναι – μεταξύ άλλων (για όσους έχουν κοντή μνήμη) – οι εξοντωτικές αγωγές εναντίον του Σωματείου και συναδέλφων μας, για αυτήν μας ακριβώς τη δράση, τα εξώδικα, πλήθος υβριστικών αναφορών και στοχοποίηση του Σωματείου ως “σκευωρού” και πολλών άλλων μέσα στις δικαστικές αίθουσες, από τις οποίες – σημειωτέον – δεν λείψαμε ούτε μια μέρα.

Ο αγώνας για να μην μείνει πράγματι ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ και ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, όπως αναγράφει το πανό μας σε κάθε πορεία, συνεχίζεται μαζικά και, κυρίως, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην πρωινή εκπομπή #MEGAΚαλημέρα για τις δηλώσεις του σχετικά με με τον Αλέξη Γεωργούλη.

Έντονες αντιδράσεις στα social media έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες τα σχόλια του Σπύρου Μπιμπίλα σχετικά με τις καταγγελίες της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό από τον Αλέξη Γεωργούλη.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις αναφορικά με τα σχόλιά του για την πολύκροτη υπόθεση με τον Αλέξη Γεωργούλη, ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην  πρωινή εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

«Κάποιοι πιστεύουν πως εγώ πήγα να ‘’ξεπλύνω’’ τον κ. Γεωργούλη, με τον οποίο δεν είμαστε φίλοι. Δέχτηκα έναν κανιβαλισμό και πριν από την ανακοίνωση του ΣΕΗ, αναγκάστηκα να κάνω και εγώ μία ανακοίνωση και μίλησα για τον κανιβαλισμό στο ΣΕΗ και όχι για τον κ. Γεωργούλη. Αυτό παραποιήθηκε.  Να μην εμπλέκουμε το σωματείο σε κάτι τέτοιο. Ο κόσμος πιστεύει πως το ΣΕΗ είναι δικαστήριο επειδή βοήθησε με το #Metoo και ενεπλάκη καθώς ο Αλέξης Γεωργούλης είναι μέλος του. Εμείς θα ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες».

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας, ξεκαθάρισε πως η δίκη του ευρωβουλευτή θα γίνει στο Βέλγιο - Τι λένε νομικοί των Βρυξελλών

«Η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο»

«Κάνω έκκληση οι νομικοί, εφόσον είναι αντικείμενο που δεν το γνωρίζουν, να μην το προσεγγίζουν με εικασίες. Έχω δει να υπάρχουν δεδομένα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο ευρωπαίος εισαγγελέας δε θα παρέμβει στην υπόθεση αυτήν. Αφορά αυστηρά αδικήματα κατά του προσώπου και των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. Η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο χωρίς καμία αμφιβολία».

Σύμφωνα με τον κ. Ντάλτα, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργουλή δεν πρόκειται να λάβουν τη δικογραφία, πριν αρθεί η ασυλία του.

«Δεν υπάρχει άρση της ασυλίας, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία. Για να υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία θα πρέπει να προσλάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου για να ασκήσει δικαιώματα. Δεν του δίνουν έγγραφα της δικογραφίας, μπορεί να το κάνουν, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι. Χωρίς να έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, δεν μπορεί να ασκήσει τα  δικαιώματά του».

«Είναι αποδεδειγμένο ότι το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στη διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας, ο κ. Ντάλτας τόνισε ότι αυτή έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αποδεδειγμένο χωρίς καμία αμφιβολία ότι το έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το γνωρίζω το όνομα, αν το γνώριζα θα το έλεγα».

Τέλος σημείωσε ότι ο ανακριτής, «έχοντας απέναντί του το κακούργημα του βιασμού, έχει στο μυαλό του την πιθανότητα επιβολής προσωρινής κράτησης».

Δεν πήραν την δικογραφία οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη γιατί η διαδικασία της άρσης της ασυλίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αναφορές κατά του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία για βιασμό και σωματική βία εις βάρος του.

Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη δεν είχαν πρόσβαση τελικά στη δικογραφία καθώς όπως τους είπαν βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα η άρση της ασυλίας του, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 μήνες.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει δηλώσει πως θέλει να γίνει η άρση της ασυλίας και από την στιγμή που το έχει ζητήσει τότε οι διαδικασίες θα επισπευστούν αλλά μέχρι τότε δεν θα δοθούν στοιχεία της υπόθεσης.

Πριν από λίγο βγήκε ανακοίνωση από τους δικηγόρους του Αλέξη Γεωργούλη στη οποία αμφισβητούν επίσημα τις κατηγορίες της καταγγέλλουσας ενώ αφήνουν αιχμές για το χρονοδιάγραμμα της καταγγελίας, που όπως λένε γίνεται λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Η δήλωση των δικηγόρων του

«Ο κύριος Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί για την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να έρθει στην επιφάνεια η συγκεκριμένη   καταγγελία και λυπάται βαθιά για αυτή την εξέλιξη. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μήνυση που χρονολογείται από το 2020, είναι λυπηρό το ότι δημοσιοποιείται το περιεχόμενό της τρία χρόνια αργότερα – και πιο συγκεκριμένα λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

Ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως τονίζουν στο #LiveNews δικηγόροι σε Ελλάδα και Βέλγιο, κινδυνεύει με βαρύτατες ποινές σε περίπτωση που καταδικαστεί, ενώ όπως φαίνεται μια επιπλέον σημαντική παράμετρος, είναι τα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψει για να καλύψει τις απαιτήσεις των δικηγόρων του, με το κόστος να εκτιμάται, όπως αναφέρουν Έλληνες νομικοί στο Βέλγιο, τουλάχιστον στα 30.000 ευρώ.

Με το νέο ποινικό κώδικα που ισχύει στο Βέλγιο οι ποινές σε περίπτωση καταδίκης του Αλέξη Γεωργούλη θα κυμαίνονταν από 10 έως 15 χρόνια κάθειρξης. Επειδή όμως η καταγγελία έγινε το 2020, ο 49χρονος ευρωβουλευτής θα δικαστεί με τον παλιό σύστημα που προέβλεπε ποινές από 5 έως και 10 χρόνια.

Η Ελληνίδα δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους της, στο Βέλγιο. Οι πιθανότητες να δικαστεί ο καλλιτέχνης και πολιτικός στην Ελλάδα είναι για την ώρα ελάχιστες.

Όπως εξηγούν Έλληνες νομικοί στο Βέλγιο, οι ποινές δεν επιβάλλονται αθροιστικά. Σε περίπτωση δίκης και καταδίκης στην Ελλάδα, τα εκτιτέα χρόνια θα είναι διαφορετικά σε σχέση με το Βέλγιο.

Όλα αυτά πάντως για την ώρα είναι σενάρια. Ο Αλέξης Γεωργούλης υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως είναι αθώος και πως το πέρασμα του χρόνου θα τον δικαιώσει.

Οι δύο Βέλγοι δικηγόροι που τον εκπροσωπούν θεωρούνται κορυφαίοι και χρεώνουν ανάλογα, άλλοτε με την ώρα και άλλοτε με ένα εφάπαξ ποσό για να αναλάβουν. Πολλές φορές η αμοιβή τους καθορίζεται και από το αποτέλεσμα της δίκης.

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για τον Αλέξη Γεωργούλη, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους τρεις δικηγόρους του και αξιολογεί το κάθε στοιχείο και την κάθε διαρροή τις τελευταίες μέρες.

«Φωτιά» έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό με φόντο την υπόθεση Γεωργούλη.

«Βέλη» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αισχρές, συνομωσιολογικές και χυδαίες αναρτήσεις στελεχών του με αιχμή την υπόθεση Γεωργούλη.

Όλα ξεκίνησαν όταν η υποψήφια Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη ανάρτησε στο Twitter χυδαίο δημοσίευμα με αδιανόητα υπονοούμενα για την καταγγέλλουσα.

Στη συνέχεια ωστόσο η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κατέβαζε την ανάρτηση και έσπευσε να απολογηθεί.

«Ζητώ συγγνώμη για την απαράδεκτη ανάρτηση μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου και γι’ αυτό κατέβασα αμέσως τη σχετική ανάρτηση. Ως γυναίκα και μητέρα γυναικών απολογούμαι για τα συναισθήματα που το σοβαρό μου ατόπημα προκάλεσε».

Αποστάσεις από τη μητέρα της πήρε η κόρη της υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ και χρυσή Ολυμπιονίκης, Κατερίνα Στεφανίδη.

«Δεν ταυτίζομαι με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της μητέρας μου».

Η ανάρτηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα μία ακόμα υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Αναστασία Γαϊταρτζή, με ανάρτησή της υπαινίχθηκε ότι η σοβαρή ποινική υπόθεση μπορεί να είναι «στημένη» προεκλογικά.

«Πρώτοι εμείς καταδικάζουμε την παρενόχληση των γυναικών. Αν όμως είναι στημένο γεγονός πριν τις εκλογές; Τότε;».

Μετά τον νέο σάλο που ξέσπασε, επιχείρησε και εκείνη να ανασκευάσει.

«Και για όσους δεν κατάλαβαν…είμαστε με το θύμα κ όχι με το θύτη».

Όμως τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Βασίλης Μίγας, στέλεχος της νομαρχιακής επιτροπής Λάρισας, προχώρησε σε αχαρακτήριστη για τη χυδαιότητά της ανάρτηση, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά; Ό,τι π…ει ο Αλέξης το παίρνει ο Νικολάκης; Συζεί με Ανδρουλάκη η παρενοχλημένη;».

«Αλήθεια, πόση υποκρισία πρέπει να διαθέτουν για να ζητούν την ψήφο των πολιτών, μιλώντας για δικαιώματα και αξίες; Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων», λένε από τη ΝΔ.

«Είναι στελέχη κομματικών οργανώσεων. Εκπροσωπούν στις τοπικές τους κοινωνίες την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέχονται τέτοιες απόψεις στην αξιωματική αντιπολίτευση; Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, δε θα ανεχόμασταν ποτέ τέτοιες φωνές», είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο Βασίλης Μίγας σε λίγη ώρα διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο την ίδια ώρα και τέταρτο στέλεχος, ο Χρήστος Νικόπουλος, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας, υιοθετούσε χυδαία σενάρια συνωμοσίας για την καταγγέλλουσα.

Η αντιπαράθεση για τον βούρκο των social media συνεχίστηκε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε πρώτη το όνομα της καταγγέλλουσας στην υπόθεση Γεωργούλη.

«Είναι η Αρετή Αθανασίου, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από τους πιο φανατικούς λογαριασμούς στο Twitter που τους υποστηρίζουν, η οποία έβγαλε πρώτη την ανάρτηση με το ονοματεπώνυμο της καταγγέλλουσας και η οποία μόλις έγινε η φασαρία, τη διέγραψε κιόλας».

Η Κουμουνδούρου αλλά και η ίδια η Αρετή Αθανασίου διαψεύδουν ότι είναι κομματικό στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετωπική σύγκρουση για τον Γεωργούλη

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ανταλλάζουν πυρά κατηγορώντας ο ένας τον άλλον για πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης.

«Αν αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες και οι κατηγορίες εναντίον του ευρωβουλευτή του ευσταθούν τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να πούμε εμείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα βιαστών; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν για την τοξικότητα;», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόνου.

«Ο κ. Οικονόμου ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αντέδρασε ακαριαία – σε 15 λεπτά – μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία. Γιατί είμαστε με τα θύματα. Πάντα και αδιαπραγμάτευτα. Άραγε μπορεί να πει το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία;», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους, ‘κουκουλοφόρων’, ψηφιακών συμμοριών, που στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων, που είτε θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους είτε για άλλους δικούς τους λόγους», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ήξεραν, δεν ήξεραν

Την οργή της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε νέα τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Είναι χοντρό ψέμα και μεγάλη λάσπη και ντροπή για την πολιτική ζωή να δεχόμαστε ότι ο κ. Ανδρουλάκης το έμαθε τη Δευτέρα, ενώ η καταγγέλλουσα είναι στενή του συνεργάτης. Είναι δυνατόν λοιπόν να το έμαθε ο κ. Ανδρουλάκης τη Δευτέρα και να το ήξερε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έμαθε το γεγονός τη Δευτέρα του Πάσχα και κάλεσε τον Δημήτρη Παπαδημούλη να απαντήσει σχετικά με την έρευνα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Γεωργούλη, καθώς και αν υιοθετεί την τοποθέτηση του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή περί πολιτικής δίωξης.

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση με του Αλέξη Γεωργούλη τις τελευταίες ημέρες με το πολιτικό σκηνικό να είναι καζάνι που βράζει.

Λιάνα Κανέλλη:

Στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» συζητήθηκε το πολύ σοβαρό θέμα των ημερών με την Λιάνα Κανέλλη να βγαίνει εκτός εαυτού για όσα έχουν ακουστεί με αυτήν την υπόθεση για την καταγγέλλουσα, νομική σύμβουλο της Κομισιόν και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Χρονοπούλου και κατ’ επέκταση για την αντιμετώπιση που έχουν οι γυναίκες σε τέτοια ζητήματα.

«Δεν σέβεται κανείς και δεν λυπάται κανένας αυτή τη γυναίκα, την όποια γυναίκα, σήμερα είναι αυτή, αύριο θα είναι κάποια άλλη, εύχομαι να μην υπάρξει άλλη, αποκλείεται θα υπάρξει και τις προηγούμενες που υφίστανται αυτήν την στιγμή… Την έχουμε κάνει κομματάκια, κουρελού, τη βάζουμε δίπλα από τον Λιγνάδη, τον Φούφουτο, το Μούμουτο, τον έναν και τον άλλον. Σας ικετεύω, σας παρακαλώ, ο βιασμός είναι η χειρότερη μορφή βίας, οι γυναίκες εξακολουθούν ακόμη και στον πολιτικό λόγο να αντιμετωπίζονται κι εκεί θα ψάξετε την μορφή βίας ως ασθενής τάξη» είπε αρχικά η Λιάνα Κανέλλη.

«Μόνοι σας λέτε, γυναίκες και παιδιά, ασθενής τάξη. Εκεί πάτε στις γυναίκες. Μία τάξη που τη βλέπεις ίσα με εσένα δεν την χαρακτηρίζεις ασθενή. Κι όταν πάτε στο σεξ εκεί γίνεται πυρ, γυνή και θάλασσα και ξαφνικά είναι η πιο δυνατή και είναι αυτή που σέρνει τα καράβια. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Σοβαρευτείτε απέναντι στις γυναίκες, είναι καταγγέλλουσα και είναι υπόλογος. Ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του. Καλά κάνατε και τον διαγράψατε. Αυτή που δεν κατάφερε να κάνει αυτό που ήθελε ήταν η γυναίκα, η οποία δεν μπόρεσε να το πάει δικαστικά, όπως ήθελε και την κάναμε πατσαβούρα. Μπορούμε να αλλάξουμε συζήτηση Νίκο; Σε ικετεύω» έκλεισε η Λιάνα Κανέλλη.

Μάγδα Τσαγγάνη:

Τί είπε η ηθοποιός στο #MEGAΚαλημέρα για τον συνεργάτη και φίλο της, Αλέξη Γεωργούλη.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την σχέση της με τον Αλέξη Γεωργούλη.

«Εγώ με αυτόν τον άνθρωπο έχω ζήσει 1,5 -2 χρόνια, το 2005-2006. Δεν τον είδα μία φορά να έρθει κακομούτσουνος. Μία φορά να μην χαμογελάει, μία φορά να είναι αδιάβαστος, μία φορά να μην μας πει μία καλή κουβέντα ή ένα ανέκδοτο», είπε αρχικά η Μάγδα Τσαγγάνη.

«Δεν σας κρύβω ότι με αυτά που άκουσα ένιωσα σαν να τα άκουσα για τον γιο μου. Τον άνθρωπο αυτόν τον αγαπώ γιατί τον έζησα. Είναι ένα παιδί γεμάτο καλοσύνη και ευγένεια. Όταν είχαμε γυρίσματα για τον «Εραστή Δυτικών προαστίων» τον έβλεπαν και λιποθυμούσαν. Και τώρα εγώ ακούω ότι βίασε γυναίκα; Μένω κατάπληκτη περιμένω να δω, πιστεύω να έχει βρει έναν καλό δικηγόρο, νομίζω ότι μιλάνε για έναν άλλο άνθρωπο», συμπλήρωσε.

«Εάν έχει συμβεί αυτό να βάλω και τσουβάλι και να περιμένω να πεθάνω, δηλαδή όλα μπορούν να συμβούν. Να μην έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν πια; Βίασε γυναίκα ο Γεωργούλης; Ε θα πεθάνω», σχολίασε κλείνοντας η ηθοποιός.

Έλενα Ασημακοπούλου:

Για τη συνεργασία της με τον Γεωργούλη μίλησε και η Έλενα Ασημακοπούλου. Η ηθοποιός ανέφερε ότι δεν είχε ποτέ κακή συμπεριφορά και ότι ο ίδιος ήταν ευγενικός και θετικός απέναντί της.

«Έχω συνεργαστεί το 2006 2007 με τον Αλέξη. Δεν είχε ποτέ κακή συμπεριφορά ούτε σε μένα τους συνεργάτες του. Εγώ τότε μάλιστα ξεκίνησα την καριέρα μου ως ηθοποιός όποτε μπορείτε να καταλάβετε ότι θα μπορούσε να υπάρχει και μία κατάσταση από έναν ηθοποιό ο οποίος είναι χρόνια ήδη που να με κάνει να αισθανθώ άσχημα.

Ίσα-ίσα απεναντίας εκείνος μόνο θετικός ήταν και ευγενικός και σε μένα και σε όλο τον κόσμο. Όσες φορές φυσικά τον συνάντησα ξανά μετά από τότε ήταν πάλι πολύ ευγενικός. Δεν μπορώ να πιστεύω αυτά που λένε δεν ξέρω μου είναι παράξενο όλο αυτό. Λυπάμαι πολύ για όλα όσα ακούγονται εγώ δεν έχω γνωρίσει αυτόν τον Αλέξη δεν τον ξέρω ειλικρινά» ανέφερε η ηθοποιός.

Γρηγόρης Πετράκος:

Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Πετράκος μέσα από ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο facebook έκανε λόγο για αναπόδεικτες κατηγορίες, παραληρηματικές θεωρίες και κατακερματισμό των δυο φύλων.

«Διανύουμε το χειρότερο μεσαίωνα της ιστορίας. Άνθρωποι διαγράφονται, απομακρύνονται, στιγματίζονται και ρίχνονται στην πυρά μόνο με μια αναπόδεικτη κατηγορία. Το τεκμήριο αθωότητας αντικαθίσταται από το βιασμό των metooδων.

Tο διoξείδιo του @νθρακα βαφτίζεται “ρύπος” και η ελεύθερη μετακίνηση “ενεργειακo αποτύπωμα”. Η επιστήμη και η λογική αντικαθίσταται από τον παραλογισμό της πρ@σινης ατζέντας. Tο αντρικό και γυναικείο φύλο που αποτελεί την έκφραση του θετικού και αρνητικού πόλου της ανθρώπινης ψυχής κατακερματίζεται από δίπολο (όπως τα πάντα στη φύση) σε “φάσμα” 100 αυτο-προσδιορισμών.

Οι Συμπαντικοί Νόμοι αντικαθίστανται από παραληρηματικές θεωρίες. H ελευθερία, το δικαίωμα αλλά και το καθήκον του πολίτη να κρίνει και να ελέγχει την εξουσία βαφτίζεται συνωμοσιολογία. Η Δημοκρατία αντικαθίσταται από Τυραννία. Tο αυτεξούσιο και η αυτοδιάθεση βαφτίζεται “αντικοινωνική συμπεριφορά” και βιάζεται από την “κοινωνική ευθύνη”. Η ελεύθερη βούληση αντικαθίσταται από υποχρεωτικότητες.

Η αγάπη για την πατρίδα βαφτίζεται “νατιβισμός”, η άρνηση για αφομοίωση του πολιτισμού μας “ρατσισμός” και η αγάπη στο Θεό “σκοταδισμός”. Τα αρχέτυπα διαστρεβλώνονται και αντικαθίστανται από νοθευμένες δομές.
Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Ταρακουνηθείτε. Ανασυνταχθείτε. Μη συναινείτε» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Πετράκος.

Untitled

Θεοφανία Παπαθωμά:

Την στήριξή της στον Αλέξη Γεωργούλη έδειξε με ανάρτησή της η Θεοφανία Παπαθωμά, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον δημοφιλή ηθοποιό.

«Κι αν θες να βιάσεις κάποια, επιλέγεις τη Νομική Σύμβουλο της Κομισιόν!

Απολύτως λογικό…» έγραψε η Θεοφανία Παπαθωμά σε δημοσίευσή της, εκφράζοντας την άποψή της για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Αλέξη Γεωργούλη.

papathoma

Ποιοι επικρότησαν την ανάρτηση της Θεοφανίας Παπαθωμά

Στο #PrwinoMas με τη Φαίη Σκορδά, η οποία δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για την ανάρτηση της ηθοποιού, αποκαλύφθηκαν τα τρία πρόσωπα που επικρότησαν το εν λόγω post.

Πρόκειται για τον Απόστολο Γκλέτσο, τη Βερόνικα Αργέντζη και ο Άρης Δαβαράκης οι οποίοι έκαναν like στην ανάρτηση της Θεοφανίας Παπαθωμά.

Έλενα Χριστοπούλου:

Για την ανάρτηση που έκανε η Θεοφανία Παπαθωμά για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μίλησαν σήμερα στο #PrwinoMas, με την Έλενα Χριστοπούλου και τον Λευτέρη Πλασκοβίτη να εκφράζουν την άποψή τους.

«Είναι γελοία αυτή η ανάρτηση. Υπάρχει μια καταγγελία, πρέπει να σεβαστούμε την καταγγελία και το φερόμενο ως θύμα», είπε αρχικά ο Λευτέρης Πλασκοβίτης.

Η Έλενα Χριστοπούλου είπε από την πλευρά της: «Εδώ η τραγωδία δεν είναι αυτή. Δεν πάει μόνο να “ξεπλύνει” τον φερόμενο ως βιαστή, το θέμα είναι ότι πάει να ενοχοποιήσει το φερόμενο ως θύμα. Δεν παίρνει καμία απόσταση».

Ο Λευτέρης Πλασκοβίτης είπε επίσης: «Μέσα από τη γελοιοποίηση προσπαθεί να γελοιοποιήσει και το θύμα».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δηπεθέ Κοζάνης σκηνοθέτης Λευτέρης Πλασκοβίτης καταθέτει την άποψή του για την υπόθεση της καταγγελίας εις βάρος του Γεωργούλη

Μανούσος Μανουσάκης:

Ο Μανούσος Μανουσάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή #SuperΚατερίνα και τη ρεπόρτερ Μένια Κούκου. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης μίλησε για τις σοβαρές καταγγελίες που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός και Ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης.

«Η κατηγορία είναι πάρα πολύ σοβαρή. Η καταγγέλλουσα είναι μία γυναίκα που δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάτι από το πουθενά. Παρ’ όλα αυτά είμαστε ακόμη σε μία διαδικασία διερεύνησης των πραγματικών γεγονότων. Εάν αποδεχθεί, είναι οδυνηρό. Είναι ανατριχιαστικό να έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε έναν χώρο όπως η Ευρωβουλή και του Πολιτισμού. Αυτό δε σημαίνει κάτι για τους Έλληνες πολιτικούς ή ηθοποιούς, είναι μία εξαίρεση», τονίζει ο σκηνοθέτης.

«Το ότι δημοσιοποιήθηκε το όνομα του θύματος είναι κάτι αφ’ εαυτού εξοργιστικό, δε συμβαίνει ποτέ και πουθενά, εάν δεν το θελήσει το ίδιο το θύμα. Δεν ξέρω με ποια σκοπιμότητα έγινε αλλά αποτελεί αξιόποινη πράξη», επισημαίνει σε άλλο σημείο ο Μανούσος Μανουσάκης.

«Οποιοσδήποτε έχει κάνει κάτι τέτοιο είναι λυπηρό και το «λυπηρό» είναι μία επιεικής έκφραση. Είναι ανατριχιαστικό», αναφέρει κλείνοντας για το θέμα ο Μανούσος Μανουσάκης.

Γιωργής Τσαμπουράκης και Όλια Λαζαρίδου:

Οι Γιωργής Τσαμπουράκης και Όλια Λαζαρίδου κλήθηκαν να απαντήσουν για τον Αλέξη Γεωργούλη και τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες.

«Δεν έχω συνεργαστεί με τον κύριο Γεωργούλη. Ποιος είμαι εγώ να κρίνω έναν άνθρωπο χωρίς να τον έχει κρίνει η δικαιοσύνη; Δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Στη ζωή πολλές φορές οι άνθρωποι λειτουργούν σαν αρπακτικά. Οπότε, αν κάποιος έφταιξε σε κάτι, ας τον κρίνει η δικαιοσύνη», είπε ο Γιωργής Τσαμπουράκης.

Η Όλια Λαζαρίδου απάντησε από την πλευρά της για τον Αλέξη Γεωργούλη: «Δεν τα παρακολουθώ αυτά. Δεν έχω συνεργαστεί μαζί του και δεν έχω να πω κάτι».

Αθηνά Κρικέλη:

Η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη μίλησε για τον Αλέξη Γεωργούλη, με τον οποίο την συνδέει μία στενή φιλία.

«Με τον Αλέξη και την οικογένειά του γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, έχουμε συνεργαστεί στη Νέα Υόρκη σε παραγωγές. Αυτό που έχω πει δημόσια, και έχω την ηθική υποχρέωση να το κάνω, δεν θα δικάσω ή θα πω ότι ο Αλέξης είναι αθώος και όλα είναι συκοφαντίες», ανέφερε αρχικά.

«Θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο αυτό που ξέρω μέχρι σήμερα για τον Αλέξη. Το χέρι στο Ευαγγέλιο δεν το βάζει κανένας για τον εαυτό του. Εννοείται ότι καταδικάζω και ως γυναίκα και ως δημοσιογράφος και πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Όταν και αν αποδειχθεί όλοι θα σηκώσουμε το δάχτυλο και θα κατακρίνουμε κοινωνικά τον Αλέξη Γεωργούλη. Αυτή τη στιγμή δυο οικογένειες περνούν πραγματικό Γολγοθά και είναι κρίμα», συμπλήρωσε η Αθηνά Κρικέλη.

«Δεν έχω μιλήσει με τον Αλέξη, τι να του πω δεν θέλω να τον ενοχλώ. Θα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση του, τι να του πω, πώς νιώθεις;», είπε κλείνοντας.

<iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=20201021307" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315"></iframe>

Δανάη Μπάρκα:

Τα όσα έγραψε ο διεθνής Τύπος για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία που έγινε εις βάρος του για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης προβλήθηκαν στην εκπομπή #PameDanai, το πρωί της Παρασκευής 21/4.

Μετά το σχετικό βίντεο, η Δανάη Μπάρκα θέλησε να σχολιάσει με τους συνεργάτες της: «Αυτοί είναι μέχρι στιγμής οι τίτλοι που έχουν επιλέξει τα ξένα Μέσα για να παρουσιάσουν το θέμα. Όταν υπάρχει καταγγελία, φυσικά και είναι λογικό να κάνει τον γύρο του κόσμου και ειδικά όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο με θεσμικό ρόλο και εκλεγμένος από τον κόσμο στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια, η Δανάη Μπάρκα επεσήμανε: «Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, όταν μιλάμε για μία υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και υπάρχει αυτό το νομικό πλαίσιο γύρω-γύρω από αυτή την υπόθεση. Αυτά είχε να πει ο διεθνής Τύπος, αλήθεια είναι τόσο στενάχωρο να κάνει τον γύρο του κόσμου –θα μου πεις, γιατί ξεχωρίζεις καταγωγή, ιδιότητα, ταυτότητα; Όχι- ότι μέσα σε τρεις μήνες άλλος ένας άνθρωπος από τη δική μας χώρα αντιμετωπίζει μία βαριά καταγγελία».

Κώστας Αρζόγλου:

«Δεν πέφτω πια από τα σύννεφα. Οι βεβαιότητες που είχαμε πριν έχουν πια καταρρεύσει»

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα στη Νέα Υόρκη
Mariah Carey: «Στα 12 μου, η αδελφή μου με νάρκωσε Valium και κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό»
Ο Γιώργος Αμούτζας τρέχει στο Ράλι Ακρόπολις: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Θάνος Μπίρκος: «Μου έχουν πει να κάνω δίαιτα, πλέον απαντώ: βάλε κρεμούλα γιατί έχεις σπάσει»
Τον δεύτερο γιο τους βάπτισαν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης
Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος ξανά μαζί, 23 χρόνια μετά τον χωρισμό τους!
«Μετά το περιστατικό με τον Γιάννη Γιοκαρίνη πήγαμε σε ψυχίατρο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή»
Ερωτευμένη η πρώην φιναλίστ του #GNTMgr & νυν παίκτρια στο #SurviviorGR – Το βίντεο με τον σύντροφό της
Φώτης Ιωαννίδης: «Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο έρωτας. Έχω μια ευημερία, μια ηρεμία και περνάω καλά»
Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι ανενεργός σεξουαλικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν μ’ ενδιαφέρει»