Θύμα χάκερ και γνωστός Youtuber, Χρήστος Κόγιας - Πώς του άρπαξαν 4.000 ευρώ

O youtuber έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης, με τη λίστα όσων ξεγελάστηκαν από τους χάκερ να μακραίνει ενώ την ίδια στιγμή οι προειδοποιήσεις της ελληνικής αστυνομίας είναι συνεχείς. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ανάμεσα σε εκείνους που τους έκλεψαν τα προσωπικά στοιχεία και απέσπασαν χρηματικό ποσό και ο Χρήστος Κόγιας που ανέβασε, μάλιστα, βίντεο εξηγώντας πώς έπεσε στην παγίδα κι έχασε τελικά 4.000 ευρώ. 

channels4_profile influencer__2_ influencer__3_ influencer_arthr influencer__1_ 130829433_323798178618907_1847095811226855357_n kogias
channels4_profile influencer__2_ influencer__3_ influencer_arthr influencer__1_ 130829433_323798178618907_1847095811226855357_n kogias

Όλα ξεκίνησαν από έναν σύνδεσμο που του έστειλαν άγνωστοι ενώ εκείνος ανέμενε να λάβει μια κάρτα wallet.

Ο TikToker θεωρώντας ότι το μήνυμα, που του εμφανίστηκε, είναι σχετικό με το αίτημα του υπέβαλε, συμπλήρωσε τη φόρμα-παγίδα με τα στοιχεία του.

Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, οι χάκερς να μπουν στον λογαριασμό του και να αρπάξουν 4.000 ευρώ.

«Πάλι καλά που δεν μου πήραν ό,τι χρήματα είχα στον λογαριασμό» ανέφερε στο βίντεο, προτρέποντας τους ακολούθους του να αποφεύγουν τα κλικ σε συνδέσμους που εμφανίζονται με τη μορφή μηνυμάτων

@chriskogias Replying to @Νεκταριος Αρβανιτης ♬ original sound - kogiasxristos

.Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφεραν στη Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος ότι έγιναν αποδέκτες μηνυμάτων με παράνομη χρήση της επωνυμίας των ΕΛΤΑ.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα διακινούνται e-mail και sms που εμφανίζουν ως αποστολέα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και με αφορμή μια δήθεν παράδοση δέματος, ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Το παρακάτω δείγμα επικοινωνίας, που αποστέλλεται τις τελευταίες μέρες σε αδιευκρίνιστο αριθμό πελατών του ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων:

elta

Σήμερα Χρήστος Κόγιας μίλησε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή #ΚαλημέραΕλλάδα.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Κόγιας είπε στον ΑΝΤ1: «Είχα παραγγείλει μία κάρτα, για να μπορέσω να κάνω συναλλαγές με ένα εικονικό πορτοφόλι που έχω με κρυπτονομίσματα. Προς υπεράσπισή μου, συνήθως δεν πέφτω θύμα τέτοιων μηνυμάτων όμως λόγω του ότι είχα κάνει μία παραγγελία την προηγούμενη μέρα μου ήρθε ένα μήνυμα

Πάτησα το link, είδα ότι ήταν μια αρκετά καλοφτιαγμένη σελίδα, έβαλα τους κωδικούς της τράπεζάς μου σαν καλό κορόιδο και πρόλαβαν να μου αποσπάσουν σχεδόν 4.000 ευρώ».

«Έκαναν δύο συναλλαγές σε εταιρία στο Ντουμπάι. Πήρα κατευθείαν τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών, μπλόκαρα τους λογαριασμούς, ευτυχώς δεν μου «τράβηξαν» κάτι παραπάνω» ανέφερε στη συνέχεια ο γνωστός Youtuber και κατέληξε:

«Μου έστειλαν χθες ένα screenshot, ότι οι συγκεκριμένοι τράβηξαν έως και 2 εκατομμύρια ευρώ. Δικό μου λάθος που έπεσα θύμα. Όμως ό,τι άσχημο σας συμβαίνει καλό είναι να το παίρνετε θετικά. Εγώ νομίζω ότι θα μου επιστραφούν επί 10 τα λεφτά που μου πήραν».

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»