Το θύμα του Roman Polanski υπερασπίζεται τον σκηνοθέτη που τη βίασε όταν ήταν 13χρονων στο σπίτι του Jack Nicholson

Η γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού από τον Roman Polanski όταν ήταν μόλις 13 χρονών υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά τον Roman Polanski, λέγοντας ότι όσα συνέβησαν μεταξύ τους «δεν ήταν ποτέ μεγάλο πρόβλημα» για εκείνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

«Ήμουν και είμαι ακόμη μια χαρά» είπε 60χρονη σήμερα Samantha Geimer σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στη σύζυγο του Roman Polanski, Emmanuelle Seigne, για λογαριασμό του γαλλικού #LePoint.

Ο Roman Polanski είχε συλληφθεί το 1977 για τη σεξουαλική επαφή του με το ανήλικο κορίτσι και, μετά από ποινικό διακανονισμό με τις εισαγγελικές Αρχές, εξέτισε ποινή κάθειρξης μόλις 42 ημερών. Ο σκηνοθέτης διέφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1978 ενώ βρισκόταν ακόμη υπό καθεστώς επιτήρησης, επειδή η νομική του ομάδα πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο να απαγγελθούν περαιτέρω κατηγορίες εις βάρος του, κάτι που θα σήμαινε περισσότερο καιρό στη φυλακή. Δεκαετίες αργότερα, ο 2009, τέθηκε υπό κράτηση από τις ελβετικές Αρχές σε μια απόπειρα των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτύχουν την έκδοσή του. Το ελβετικό δικαστήριο τελικά απέρριψε το αίτημα και άφησε τον Roman Polanski ελεύθερο.

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρη: αυτό που συνέβη με τον Roman Polanski δεν ήταν ποτέ μεγάλο πρόβλημα για εμένα» είπε στη συνέντευξή της με τη Emmanuelle Seigne η Samantha Geimer, αναφερόμενη στον βιασμό της από τον σκηνοθέτη στο σπίτι του Jack Nicholson μετά από κατανάλωση χαπιών και αλκοόλ. «Δεν ήξερα καν ότι ήταν παράνομο, ότι κάποιος θα μπορούσε θα συλληφθεί για κάτι τέτοιο. Ήμουν και είμαι ακόμη μια χαρά. Το γενονός ότι το έχουμε κάνει [τόσο μεγάλο ζήτημα] με βαραίνει τρομερά. Το να πρέπει συνέχεια να επαναλαμβάνω ότι δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα, είναι ένα τρομερό [συναισθηματικό] φορτίο για εμένα».

«Η απόπειρα έκδοσης, το γεγονός ότι ο Roman Polanski συνελήφθη με αυτόν τον τρόπο, ήταν κάτι πολύ άδικο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δικαιοσύνη... Όλοι θα έπρεπε να ξέρουν ότι ο Roman Polanski έχει εκτίσει την ποινή του, η οποία ήταν... μεγάλη, αν θες την άποψή μου. Κανείς δεν ήθελε να πάει στη φυλακή, αλλά πήγε και αυτό ήταν αρκετό. Πλήρωσε το χρέος του στην κοινωνία... Έκανε όλα όσα του ζητήθηκαν μέχρι που η κατάσταση ξέφυγε τελείως και η μόνη του επιλογή ήταν να διαφύγει. Οποιοσδήποτε θεωρεί ότι του αξίζει να βρίσκεται στη φυλακή κάνει λάθος. Αυτό δεν ισχύει σήμερα, ούτε ίσχυε τότε».

Στη συνέντευξή της, η Samantha Geimer επισήμανε ότι τη δεκαετία του '70 υπήρχαν διαφορετικές αντιλήψεις για το σεξ, που αντιμετωπιζόταν ως τρόπος διασκέδασης ή και μέσο συναλλαγής. «Θυμάμαι πως ήταν τα πράγματα όταν ξεκινούσα τη δουλειά, έγινα μοντέλο στα 14 μου χρόνια... Όλα τα κορίτσια, τα μοντέλα, πλάγιαζαν με τους φωτογράφους και εγώ δεν αποτελούσα εξαίρεση. Όμως το σεξ ήταν κάτι φυσιολογικό, μια φυσιολογική πτυχή της ζωής. Δεν υπήρχε όλη αυτή η ένταση, όλο αυτό το σκοτάδι γύρω από το σεξ».

Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, η Emmanuelle Seigne, η οποία παντρεύτηκε τον Roman Polanski το 1989, όταν ήταν 23 ετών και εκείνος 56, δημοσίευσε μια φωτογραφία της με την Samantha Geimer στο Instagram. «Ευχαριστώ Samantha Geimer που έκανες τόσο δρόμο για να με συναντήσεις και να μου μιλήσεις», έγραψε στην ανάρτησή της η Emmanuelle Seigne, με τη Samantha Geimer να απαντά ότι «είναι πολύ χαρούμενη που απέκτησε μια καινούργια φίλη».

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»