O γιος του Κώστα Γαβρά, Romain, μετά την σχέση με τη Rita Ora, βγαίνει με την Dua Lipa

O σκηνοθέτης του #NetFlix, Jay Z, Kanye West, Louis Vuitton, Dior και Saint Laurent και οι έρωτές του με Αλβανίδες superstars

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Ρομέν Γαβράς λέει πως ανδρώθηκε και γαλουχήθηκε με την ελληνική μυθολογία στο προσκεφάλι του. Ο πατέρας του, ο εμβληματικός σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, και η μητέρα του, η πάλαι ποτέ μαχητική δημοσιογράφος Μισέλ Ρέι-Γαβρά.

Πριν από δύο χρόνια ήταν η Rita Ora που περιγραφόταν από τον διεθνή Τύπο ως το αταίριαστα ταιριαστό άλλο μισό του Ρομέν Γαβρά, πριν από λίγες ημέρες η Dua Lipa πήρε τη σκυτάλη από την ποπ σταρ συνάδελφό της.

gavras_dua_lipa__3_


Τι κι αν τα φιλμ του ανερχόμενου σκηνοθέτη -με πιο γνωστό το πρόσφατο «Athena», σε παραγωγή #Netflix, το οποίο διαγωνίστηκε στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας- ακροπατούν στις παρυφές του εναλλακτικού, της δυστοπίας και του περιθωρίου, στην ιδιωτική του ζωή ο ίδιος φαίνεται πως ρέπει σε κάτι λίγο πιο ποπ. 

Το καλοκαίρι του 2020, το πρώτο μετά την πρώτη καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Γαβράς ο νεότερος βρέθηκε αντιμέτωπος με περισσότερη δημοσιότητα από εκείνη που πιθανότατα μπορούσε να καταναλώσει και τελικά να μεταβολίσει.

Δείτε το βιντεοκλίπ του Ρομάν Γαβράς για το τραγούδι «No Church In The Wild» των Jay Z και Kanye West το οποίο εμπνεύστηκε από τα επεισόδια της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008

Οχι για κάποια από τις αξιόλογες και ενδιαφέρουσες ταινίες του, για κάποιο βιντεοκλίπ του Κanye West, του Jay-Z, της M.I.A. ή των Last Shadow Puppets, ούτε βέβαια για κάποιο μικρού μήκους φιλμ από εκείνα που κατά καιρούς έχει δημιουργήσει για καμπάνιες οίκων όπως ο Louis Vuitton με μούσα την Εmma Stone, ο Dior με πρωταγωνίστρια τη Charlize Theron ή ο Yves Saint Laurent με κεντρική ηρωίδα την Εmily Blunt.

Ο λόγος της φλύαρης αναφοράς του ονόματός του από τον παγκόσμιο -ως επί το πλείστον σκανδαλοθηρικό- Τύπο ήταν το ειδύλλιό του με την τραγουδίστρια Rita Ora. Η Κοσοβάρα ποπ σταρ και ο Ελληνογάλλος σκηνοθέτης πρόσφεραν άφθονο φωτογραφικό υλικό από τις διακοπές τους εκείνο το καλοκαίρι στην Ιμπιζα και την Κέρκυρα και βέβαια έδωσαν τροφή για σκέψη (εντάξει, κυρίως για σχόλια) λόγω των διαφορετικών καλλιτεχνικών καταβολών τους, οι οποίες τελικά κάθε άλλο από τροχοπέδη αποδείχθηκαν. Μολονότι τελικά ο δεσμός τους δεν μακροημέρευσε, λόγω των βεβαρημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων αμφοτέρων, όπως θρυλείται, ο Ρομέν Γαβράς κόλλησε τότε τα πρώτα του ένσημα και απέκτησε εργατοώρες προϋπηρεσίας στο κυνήγι των παπαράτσι. Δεξιότητες δηλαδή που θα του είναι παραπάνω από χρήσιμες τώρα που η νέα του σχέση βρίσκεται σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο διασημότητας.

0_PAY-EXCLUSIVE-PREMIUM-EXCLUSIVE-Rita-Ora-Goes-Topless-While-On-Holiday-With-New-Man-Romain-Gavras

38694810-0-image-m-24_1612089480693

RitaOra-RomainGavras

Για την ιστορία, η 32χρονη σήμερα Rita Ora λίγους μήνες μετά τον χωρισμό της από τον Ελληνογάλλο σκηνοθέτη γνώρισε τον Νεοζηλανδό συνάδελφό του Taika Waititi (γνωστό για τις ταινίες του, μεταξύ άλλων, «Thor: Love and Thunder» και «Jojo»), με τον οποίο παντρεύτηκαν στα τέλη του 2022. Κανείς δεν χάνεται.

rita-ora-2-cbdd9bf3a979441f9ea04afa5e5ad448

Οι φήμες για τον νέο -και δυσανάλογα της διάρκειάς του συζητημένο- δεσμό ξεκίνησαν αμέσως μετά το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή απονεμήθηκαν τα βραβεία BAFTA, κατά κόσμον τα βρετανικά Οσκαρ. Μπορεί το virality να ανήκε αυτοδίκαια στην Κate Middletton, η οποία απαθανατίστηκε να θωπεύει τον πρίγκιπα William (βλ. διάδοχο του θρόνου) στο κόκκινο χαλί της απονομής, ωστόσο η συνύπαρξη της Dua Lipa και του Ρομέν Γαβρά δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο 41χρονος δημιουργός και η 27χρονη σούπερ σταρ παραβρέθηκαν μαζί στο after party του #Netflix και κυρίως εθεάθησαν να αποχωρούν παρέα. Θα μπορούσε βέβαια να είναι απλώς μία ακόμα κοινωνική συναναστροφή.

Την αμφιβολία φρόντισαν να διαλύσουν οι δυο τους την εβδομάδα που μας πέρασε. Το ζευγάρι αυτή τη φορά περιόδευσε τον έρωτά του στο Παρίσι, συγκεκριμένα στην Εβδομάδα Μόδας της γαλλικής πρωτεύουσας. Παρακολούθησαν το εντυπωσιακό σόου του οίκου Saint Laurent, το οποίο έλαβε χώρα με ιδανικό σκηνικό τον Πύργο του Αϊφελ, χειροκρότησαν τις κομψές ανδρόγυνες δημιουργίες του καλλιτεχνικού διευθυντή Anthony Vaccarello και πέρασαν τόσο καλά ώστε όχι μόνο αποχώρησαν πιασμένοι χέρι-χέρι, αλλά και αποφάσισαν να επισφραγίσουν τη νέα έξοδό τους με ένα παθιασμένο δημόσιο φιλί. Ηταν και οι δυο ντυμένοι στα μαύρα: εκείνος φορούσε σκουφί και είχε ένα τσιγάρο κολλημένο στα χείλη, εκείνη ήταν απλώς ο εαυτός της, μια γυναίκα δηλαδή που υπερασπίζεται ακόμα και με το πιο μικρό της νεύμα τον τίτλο της πιο επιτυχημένης ποπ σταρ των καιρών μας.

91cb361bf2314b35ad344384cf5a630c_md

Γεννημένος την 4η Ιουλίου

Ναι, ο Γαβράς και η Dua Lipa μοιάζουν να έρχονται από δύο διαφορετικούς κόσμους. Εκείνος γεννημένος στις 4 Ιουλίου του 1981 μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου όλα περιστρέφονταν γύρω από την τέχνη και το σινεμά - το πατρογονικό σπίτι του το ανακαλεί στη μνήμη του ως ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο όπου συνέβαιναν όλα.

Πατέρας μιας 13χρονης κόρης σήμερα, ο Γαβράς, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, αν και νιώθει βαθιά Ελληνας, ομολογεί πως δεν μιλά ελληνικά, είναι ένας ενδιαφέρων, αξιόλογος και ανερχόμενος δημιουργός που ευχαριστεί το μεγάλο εγώ του για το γεγονός ότι το βαρύ πατρογονικό όνομα δεν τον εμπόδισε να κάνει το σινεμά που ο ίδιος οραματίζεται. Και αναζητά με τις εικόνες του την ομορφιά είτε εκείνη βρίσκεται κρυμμένη στο παλίμψηστο της δυστοπίας, όπως λόγου χάρη στις ταινίες του, είτε είναι προφανής και αυταπόδεικτη, κάτι σύνηθες στις καμπάνιες βαρύτιμων οίκων μόδας που αναλαμβάνει.

2

Η Dua Lipa, από την άλλη, μεγάλωσε σε μια οικογένεια Κοσοβάρων μεταναστών στο Λονδίνο. Από παιδί έμαθε να ζει δύο παράλληλες ζωές.

Στο σπίτι της οικογένειας στα βορειοδυτικά προάστια της βρετανικής πρωτεύουσας τα πάντα ήταν αλβανικά: η γλώσσα, το φαγητό, οι ιστορίες που της αφηγούνταν οι γονείς της. Εκτός της οικογενειακής εστίας, η Lipa ήταν ένα κορίτσι που ζυμωνόταν με οτιδήποτε βρετανικό, και άρα παγκόσμιο.

Μικρή μαθήτευσε στο τσέλο και συμμετείχε στη σχολική χορωδία - με το ζόρι, όμως, αφού η δασκάλα δεν τη θεωρούσε απλώς μέτρια, αλλά κακή τραγουδίστρια.

Προτού ακόμα τελειώσει το σχολείο, εκείνη είχε ήδη δημιουργήσει το δικό της κανάλι στο YouTube και καταπιανόταν με διασκευές τραγουδιών. Για τα προς το ζην δούλευε σερβιτόρα στο Σόχο.

Δώδεκα χρόνια μετά η αξία της Dua Lipa παραμένει σε μονότονο limit up. Η μουσική της ακούγεται πολύ και παντού, τα πλέον βαρύτιμα brands, όπως ο οίκος Versace, συμπράττουν μαζί της, η ίδια αρθρώνει και πολιτικές απόψεις που όχι μόνο ακούγονται, αλλά και προκαλούν.

Την άνοιξη του 2021 η τραγουδίστρια μαζί με τις αδελφές Bella και Gigi Hadid -υπενθυμίζεται ότι η τραγουδίστρια υπήρξε επί χρόνια ζευγάρι με τον αδελφό τους, επίσης μοντέλο, Anwar- πήραν ανοιχτά θέση υπέρ των Παλαιστινίων με αφορμή τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει για μία ακόμα φορά στη Γάζα.

ae9728095bde43e4907989e8e924330e

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»