Επανήλθε ο Κανάκης μετά τις αντιδράσεις ΕΣΗΕΑ, Γεωργιάδη, Νικολαΐδη και Πορτοσάλτε

Νικολαΐδης κατά Κανάκη: «Τηλεαρτίστα, έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής» - Τον χαρακτηρίζει: «αισχρό λασπολόγο, χυδαίο και απαράδεκτα υβριστή» - ΕΣΗΕΑ κατά Κανάκη και Μουτσινά: «Τηλεπερσόνες-τιμητές εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή. Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Με αφορμή την «κόντρα» που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του παρουσιαστή του #RadioArvyla Αντώνη Κανάκη, που επέκρινε την στάση του πρώτου σχετικά με την υποστήριξη των δηλώσεων του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε, η ΕΣΗΕΑ παίρνει δημόσια θέση επί του ζητήματος και μιλά για «τηλεπερσόνες που εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή», χωρίς ωστόσο να αφήνει απ' έξω και τον παρουσιαστή στο #KaloMaesimeraki Νίκο Μουτσινά για το ξέσπασμα κατά της κυβέρνησης σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

Χωρίς να αναφέρει ονόματα, αλλά «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένους παρουσιαστές, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Θυμίζεται πως την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν τα όσα είπε για το πρόσωπό του ο Αντώνης Κανάκης από τους «Ράδιο Αρβύλα» με αφορμή το γεγονός ότι υπερασπίστηκε δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Ποροσάλτε είχε δηλώσει στην ΕΡΤ:

«Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα. Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς.

Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα», ήταν τα λόγια του Άρη Ποστοσάλτε, ενώ την ίδια άποψη διατύπωσε και στο δελτίο του ΣΚΑΪ.

Τι είπαν Γεωργιάδης και Πορτοσάλτε

«Ο κ. Κανάκης που είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι ''δεν το είχε καταλάβει'', αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον ⁦Άρη Πορτοσάλτε και εμένα!» έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης για όσα ειπώθηκαν χθες στο Ράδιο Αρβύλα, ενώ σε άλλη εκτενέστερη ανάρτησή του έλεγε πως «ο Κανάκης έτσι είναι Τιμητής αλλά ο Πρετεντέρης «πιασμένος».

«Είναι κήρυγμα μίσους αυτό. Αυτό πρέπει να το κόψουμε. Δεν θα μας βγάλει σε καλό αυτή η ιστορία. Αυτή η ιστορία της στοχοποίησης δεν θα μας βγάλει σε καλό» είπε από την πλευρά του ο Άρης Πορτοσάλτε, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», ενώ αναφορικά με την διατύπωση της θέσης πως οι νεκροί θα γίνουν αφορμή για καλύτερους σιδηροδρόμους υποστήριξε πως «λέμε γνώμη επί των δεδομένων. Αυτή δεν χρειάζεται να την αγοράσει κάποιος. Λέμε γνώμη δεν διαμορφώνουμε γεγονότα».

Σε κείμενό του που ανήρτησε στο Facebook το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά θυμίζει, μεταξύ άλλων, για τον Αντώνη Κανάκη ότι «είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι "δεν το είχε καταλάβει"» αναφερόμενος στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τα εδικητικά revenge porn βίντεο που είχε αναρτήσει.

«Αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον κ. Άρη Πορτοσάλτε και σε εμένα» συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αλλά τώρα έχουμε νεκρούς τα νεύρα όλων μας ειναι τεταμένα και έχουμε καθήκον να μήν επιτρέψουμε στον λαϊκισμό και στην τοξικότητα να καταστρέψουν εκ νέου την Ελλάδα όπως την εποχή του Αντιμνημονίου που κόστισε στην Ελλάδα μία χαμένη δεκαετία διότι φοβηθήκαμε να αντιταχθούμε στην αρχή με αυτά» προσθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης και καταλήγει:

«Η Δικαιοσύνη θα βρει ποιος πραγματικά φταίει και φυσικά να πληρώσουν. Αλλά όχι και ο Κανάκης ρε παιδιά όχι και ο Κάνακης κάπου ώπα!».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Ο κ. Κανάκης που είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι «δεν το είχε καταλάβει», αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον κ. Άρη Πορτοσάλτε και σε εμένα. Υπό το πρόσχημα της σάτιρας στυγνή προπαγάνδα και λαϊκισμός.

Ο Γκλέτσος θέλει να ξυλοφορτώσει τον κ. Χιώτη, ο Κανάκης να φιμώσει τον Πορτοσάλτε, αν κάποιος δημοσιογράφος με τις απόψεις του φαίνεται ότι υποστηρίζει την Κυβέρνηση τότε πρέπει να τον εξευτελίσουν με κάθε δυνατό μέσο, εάν όμως η κα Ράνια Τζίμα πχ επιτεθεί στην Κυβέρνηση (και καλά έκανε εάν αυτό πιστεύει δικαίωμα της) τότε αποθεώνεται.

Εαν πεις ότι η κα Καλογεροπούλου πχ ή ο κ. Σβέρκος στηρίζουν τον Σύριζα τότε είσαι απαράδεκτος που δεν σέβεσαι την δημοσιογραφική τους ιδιότητα εαν όμως τολμήσει και μιλήσει ο Μπαμπης Παπαπαναγιώτου πχ ή η κα Παναγοπούλου τότε είναι πιασμένοι, φίλοι του Μητσοτάκη κλπ.

Ο Κανάκης έτσι είναι Τιμητής αλλά ο Πρετεντέρης «πιασμένος». Έτσι κάποτε μας είχαν φορτώσει ως «σπουδαίο» τον Λάκη Λαζόπουλο μέχρι να εξευτελιστεί και να σβήσει. Έτσι κτίζουν την ιδεολογική τους ηγεμονία στηριζομενοι στην δική μας ευγένεια!

Αλλά τώρα έχουμε νεκρούς τα νεύρα όλων μας ειναι τεταμένα και έχουμε καθήκον να μήν επιτρέψουμε στον λαϊκισμό και στην τοξικότητα να καταστρέψουν εκ νέου την Ελλάδα όπως την εποχή του Αντιμνημονίου που κόστισε στην Ελλάδα μία χαμένη δεκαετία διότι φοβηθήκαμε να αντιταχθούμε στην αρχή με αυτά.

Έως εδώ λοιπόν, η Κυβέρνηση μας έχει και αυτή ευθύνες προφανώς και θα έπρεπε να έχουμε βάλει το σύστημα της τηλεματικής νωρίτερα αλλά το ίδιο ευθύνονται όλες οι ενδιάμεσες Κυβερνήσεις, πλην του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εν μέσω θυέλλης Οικονομικής και επελαύνοντος Τσίπρα πρόλαβε να φτιάξει και αυτή τη σύμβαση και να βρει τα λεφτά και που αν δεν τον είχαν ριξει θα την είχε τελειώσει.

Δεν ευθύνεται όμως η Κυβέρνηση που ο άπειρος αυτός Σταθμάρχης έκανε τρία συνεχόμενα λάθη, αγνόησε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που είχε στη διάθεση του, ούτε που ο εκεί Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΣΕ επέλεξε αυτόν τον άπειρο άνθρωπο για αυτή την κρίσιμη θέση. Η Δικαιοσύνη θα βρει ποιος πραγματικά φταίει και φυσικά να πληρώσουν. Αλλά όχι και ο Κανάκης ρε παιδιά όχι και ο Κάνακης κάπου ώπα!»

2

Σε νέα του ανάρτηση, δε, στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης σχολιάζει, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις αναφορές Κανάκη, ότι «ζούμε σε μία Χώρα για να το πω απλά, που για το αριστερό TL είναι πολύ λογικό ο Κανάκης να μην γνωρίζει ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά και εξευτέλιζε γυναίκες ο κολλητός και καθημερινός του συνεργάτης, αλλά είναι απαράδεκτο ο Υπουργός να μην ξέρει τί κάνει ο Σταθμάρχης στη Λάρισα…»

1

Η Ναταλία Γερμανού, μάλιστα, θέλησε να απαντήσει στο αιχμηρό Tweet του Υπουργού Ανάπτυξης και οι δυο τους ανέπτυξαν έναν ιδιαίτερα εποικοδομητικό διάλογο μέσα από το Twitter

Δριμεία επίθεση στον Αντώνη Κανάκη εξαπέλυσε και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Χρήστος Νικολαΐδης, μετά τα όσα είπε ο παρουσιαστής των #RadioArvyla για το δυστύχημα στα Τέμπη και την κριτική που άσκησε σε «δημοσιογράφους – παπαγαλάκια».

Αναλυτικά ο Χρήστος Νικολαΐδης γράφει στο Facebook

«Αντώνη Κανάκη στο γράφω για να το έχεις και σε κείμενο: είσαι ένας αισχρός λασπολόγος, χυδαίος και απαράδεκτα υβριστής.

Είδα το ντεμέκ οργισμένο λογύδριό σου καθώς αποκαμωμένος ξάπλωνα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, στο τέλος μίας ακόμη εξουθενωτικής μέρας, μίας εξαιρετικά δύσκολης αποστολής.

Και σε άκουσα να μιλάς για δημοσιογράφους- παπαγαλάκια, για τον κόσμο που δικαίως μας σιχαίνεται και για ανθρώπους που προσπαθούν να φτιάξουν μία άλλη πραγματικότητα.

Περίμενα να μιλήσεις συγκεκριμένα. Περίμενα να ακούσω το όνομα κάποιου συναδέλφου που σε εξόργισε με τα όσα είπε.

Αλλά δεν έκανες καμία διάκριση.

Μας τσουβάλιασες όλους μέσα στους φτηνούς χαρακτηρισμούς σου.

Έβαλες στην ίδια κατηγορία αυτούς που σε χαλάνε, για τον οποιοδήποτε δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο λόγο. Και αυτούς που μοχθούμε στο ρεπορτάζ.

Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο, που έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής: όταν εγώ έφτασα στα Τέμπη, μαζί με τους συναδέλφους μου, τα παπούτσια μου κολλούσανε πάνω στις πυρωμένες λαμαρίνες.

Οι Πυροσβέστες και οι ΕΚΑΒιτες δακρυσμένοι μαζεύανε ανθρώπινα μέλη και στοιβάζανε τις μαύρες σακούλες πλάι στα συντρίμμια.

Την ατμόσφαιρα πλάκωνε η πιο άσχημη μυρωδιά που έχω ποτέ νιώσει, ένα μείγμα καμμένης σάρκας, λαδιών και λιωμένης λαμαρίνας.

Δεν κοιμήθηκα 48 ώρες. Γιατί έψαχνα. Και ξέρεις κάτι κ. Τηλεαρτίστα; Αν σήμερα όλη η Ελλάδα ξέρει με σαφήνεια πώς, πότε και γιατί έγινε το δυστύχημα, εάν τώρα όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις θα σου πει για τη βάρδια των σταθμαρχών, για τα ψαλίδια που έμειναν κλειστά, για το σύστημα τηλεδιοίκησης που δεν δουλεύει, για το ποιος ήταν υπηρεσία εκείνη την ώρα και τόσα άλλα είναι γιατί οι Δημοσιογράφοι που εσύ με τέτοιο ποταπό τρόπο βρίζεις, τα ανακάλυψαν και τα μετέδωσαν! Τα έφεραν στη γνώση του κάθε Έλληνα.

Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο ΟΣΕ δε θα ήθελε με τίποτε να βγουν τα άπλυτα του στη φόρα. Ούτε η κυβέρνηση θα ήθελε να γνωστοποιηθούν όλα αυτά με τις καθυστερήσεις της. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να ξέρουν πολλοί για τις δικές του ευθύνες. Το υπουργείο Υποδομών θα ήθελε πολύ να μη μάθετε ποτέ για το Σύστημα Τηλεδιοίκησης. Οι σταθμάρχες επίσης θα σκότωναν για να μην μαθευτεί ότι την κοπάνησαν στη βάρδια τους. Και ο Επιθεωρητής θα ήθελε πολύ να μην μάθει κανείς ότι πήρε αναρρωτική. Περισσότερο από όσο ήθελες εσύ να μη μαθευτούν ποτέ οι πομπές του Στάθη.

Αλλά όλα είναι στο φως σήμερα. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει...
Και φυσικά όχι χάρη στη δική σου εκπομπή»

111

Με αιχμές απάντησε ο Αντώνης Κανάκης, μέσα από τη συχνότητα του ANT1, επιλέγοντας να μην αναφερθεί στην κριτική που δέχτηκε από πολλές πλευρές για την επίθεσή του στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, αλλά να μιλήσει για διαπλοκή συγκεκριμένων δημοσιογράφων και πολιτικών, χωρίς να τους κατονομάσει.

«Δεν περιμέναμε κανένας από αυτούς να χαμπαριάσει και να αλλάξουν στο παραμικρό στάση, ύφος και γλώσσα του σώματος. Βγήκαν και είπαν ακριβώς αυτά τα θλιβερά πράγματα που περιμέναμε να πούνε, τα οποία είναι ανάξια λόγου. Αυτό που είναι άξιο λόγου και θα το πω πιο συνοπτικά και για τελευταία φορά είναι ότι παρακολουθούμε εδώ και καιρό μία ακραία και ξεδιάντροπη διαπλοκή μεταξύ συγκεκριμένων δημοσιογράφων και πολιτικών εξουσιών, δύο μέρη που εξ ορισμού θα έπρεπε να είναι απέναντι, αλλά συναλλάσσονται και συνεργάζονται στενά» είπε αρχικά ο Αντώνης Κανάκης.

«Παρακολουθούμε αυτή την ακραία και ξεδιάντροπη διαπλοκή να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας σε κοινή θέα και μάλιστα το ιδιαιτέρως εξοργιστικό είναι ότι δεν έχουν καν την τσίπα, την συναισθηματική νοημοσύνη να χαλαρώσουν το υπερθέαμα διαπλοκής αυτές τις μέρες που πενθούμε τόσο βαριά» σημείωσε ο Αντώνης Κανάκης.

«Αυτό που είναι χυδαίο είναι ότι τολμάς να κάνεις αυτούς τους συμψηφισμούς αυτήν την ώρα (σ.σ. για το Μάτι), ξεκινάς να λες ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά το λες. Αν δεν είναι της στιγμής, βούλωσέ το, μην το λες…».

Και πρόσθεσε: «Επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με τον εγκέφαλό τους; Δηλαδή γ…ώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, τη μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκατά στα μούτρα σας. Καταλάβατε; Για αυτό δεν θέλουμε να βγαίνουμε».


Το ξέσπασμα Μουτσινά για την τραγωδία στα Τέμπη

Στο δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε κατά την έναρξη της εκπομπής του «Καλό Μεσημεράκι» τη Δευτέρα (06/03) ο Νίκος Μουτσινάς, διατυπώνοντας τις σκέψεις του, ενώ σχολίασε τις πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μιλάμε για ένα τραγικό συμβάν έτσι κι αλλιώς και η τηλεόραση το κάνει πιο τραγικό. Δεν μπορούμε να ενώσουμε αυτό που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για αυτές τις ψυχές και δύναμη για τους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω» είπε αρχικά ο γνωστός παρουσιαστής.

Στη συνέχεια, δεν δίστασε να θίξει το θέμα του "ανθρώπινου λάθους" που ακούγεται από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος, δηλώνοντας πως προφανώς δεν φταίει μόνο ένας: "Τώρα μιλάμε για μια καραμέλα, που λέγεται "ανθρώπινο λάθος". Έχει χαθεί πια το μέτρο, μας λένε ό,τι να 'ναι, τους κοιτάμε στα μάτια, υπάρχει πάντα μία "συγγνώμη". Τρεις κυβερνήσεις, πάρα πολλοί υπουργοί, κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν θα ασχολιόταν αν δεν γινόταν το δυστύχημα».

«Μιλάμε για ένα κομμάτι που λείπει: την πρόνοια. "Ανθρώπινο λάθος" είναι που κατεβήκαμε εδώ, να φοβάσαι να βρέξει να χιονίσει, να ταξιδέψεις, συμβαίνει να ξαναφοβηθείς για τη ζωή σου. Όλα αυτά, καταλαβαίνετε, σκάνε ένα ένα. Ρε παιδιά τι γίνεται; Δεν φταίει μόνο ένας. Νιώθω ένα αδιέξοδο, παρόλα αυτά θα πρέπει κάτι να γίνει», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Μουτσινάς συνέχισε, αναφέροντας πως τα φαινόμενα ταραχής που συμβαίνουν είναι τόσο συχνά πια, που φοβάται πως θα ξεχαστεί και αυτό το συμβάν και θα γίνει "άλλη μια ημερομηνία μνήμης».

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός παρουσιαστής: «Τα άκουσε και ο σταθμάρχης, ο οποίος έκανε λάθος, ναι. Δεν λέμε ότι δεν έκανε λάθος, προς Θεού. Αλλά κάναμε φόκους σε αυτό, γιατί; "Ηλικιωμένος, γκριζομάλλης, τον βάλανε". Μπορεί να είναι με ρουσφέτι, ναι, είναι πάρα πολλοί με ρουσφέτι».

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας τη στάση του και καλώντας τον να παραιτηθεί, λέγοντας: «Βγήκε ο πρωθυπουργός, σαν να είναι πάλι κορωνοϊός, ίδια φάτσα. Ο επικοινωνιολόγος πρέπει να αλλάξει. Αλλάξτε τον, πρωθυπουργέ! Γιατί είτε είναι κορώνα, είτε ατύχημα, είτε βιασμοί, είναι μια ίδια φάτσα στεναχωρημένη. Αν δεν το αντέχετε, μπορείτε να παραιτηθείτε. Όχι μόνο ο πρωθυπουργός, όλοι. Είναι ανθρώπινο να πούμε ότι δεν μπορούμε. Ας έρθει κάποιος που μπορεί».

«Ό,τι να 'ναι γίνεται. Είναι τόσες υποθέσεις που είναι ανοιχτές. Είναι όλα στον "αέρα". Ας γίνει κάτι», κατέληξε ο Νίκος Μουτσινάς, αναφερόμενος στο θέμα της Δικαιοσύνης που θα ερευνήσει την υπόθεση, ενώ ολόκληρο το πλατό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, για όλα όσα είπε.

Την ενόχλησή του με τη στάση που κράτησε το ΣΕΗ στο τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία που σημειώθηκε στο Τέμπη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, εξέφρασε ο Νίκος Μουτσινάς μέσα από την εκπομπή του.

Απάντησε ο Σπύρος Μπιμπίλας σε όσα είπε ο Νίκος Μουτσινάς κατά του ΣΕΗ, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη

Ο παρουσιαστής και ηθοποιός ανέφερε πως θα περίμενε από το Σωματείο των ηθοποιών να βγάλει μια ανακοίνωση προκειμένου να μην ανοίξουν τα θέατρα αναφέροντας μάλιστα πως σε επικοινωνία που είχε ο παραγωγός του θεάτρου με τον Υπουργείο για να δουν τι ακριβώς συνεπάγεται το τριήμερο εθνικό πένθος, η απάντηση ήταν ματαίωση των δημοσίων εκδηλώσεων και ενός λεπτού σιγή.

«Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση ότι το ΣΕΗ δεν έβγαλε ανακοίνωση την Τετάρτη να μην παίξει κανένα θέατρο και παίξαμε. Παρ’ όλα αυτά ο παραγωγός πήρε τηλέφωνο στο υπουργείο και είπε “τι κάνουμε;” και ότι τι σημαίνει το τριήμερο εθνικό πένθος;

Για το υπουργείο σήμαινε ότι απλά δεν θα γίνουν  δημόσιες εκδηλώσεις, τα θέατρα φυσικά και θα παίξουν κανονικά. Δεν υπάρχει λόγος να μην παίξεις θέατρο, χαζός είσαι; Και να κάνουμε ενός λεπτού σιγής, την οποία και κάναμε και αυτό ήταν», είπε αρχικά ο Νίκος Μουτσινάς.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ενοχλήθηκε από τη στάση του ΣΕΗ καθώς τόσο καιρό ζητά τη στήριξη του κόσμου στον αγώνα που δίνουν για τα πτυχία τους και σε μια τέτοια τραγική για τη χώρα στιγμή έμεινε αμέτοχο.

«Κάπως ενοχλήθηκα, γιατί δυο εβδομάδες τρέχουμε σε εσάς που μας ακούτε να βοηθήσετε γι’ αυτό που συνέβη στο κλάδο των ηθοποιών και δεν έβγαλε μια ανακοίνωση το ΣΕΗ να μην παίξουμε την Τετάρτη, το οποίο ήταν αρκετά εκνευριστικό» είπε.

Δειτε Επισης

H Έλενα Τσαβαλιά "χτύπησε στην καρδιά" για τον Μάρκο Σεφερλή: «Μείναμε, εσύ και εγώ με 600.000 ευρώ χρέος»
Στο στρατοδικείο η παίκτρια του #SurvivorGR, Γεσθημανή Κουτούζογλου
O Νίκος Πορτοκάλογλου ακύρωσε τις συναυλίες του - Η επίσημη ανακοίνωση & το πρόβλημα υγείας του
«Δεν θα υπάρξει νέα Ελευθερία Αρβανιτάκη. Για να ξεχωρίσεις πρέπει να έχεις δικό σου μονοπάτι»
Συγκίνησε η Δέσποινα Βανδή από τη σκηνή του Λυκαβηττού 23 χρόνια μετά: «Σας ευχαριστώ! Eίμαι ευγνώμων!»
Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Φταίει ο Μάρκος Σεφερλής που βγάζει τον νάνο & 4.000 από κάτω ξεκαρδίζονται;»
Νίκος Ορφανός: «Ο Μάρκος Σεφερλής γελοιοποιεί πρώτο τον ίδιο του τον εαυτό»
Μιχάλης Αεράκης: «Ε όχι ρε φίλε, δεν επιτρέπονται τα πάντα στη σάτιρα! Υπάρχει ένα μέτρο»
Η ανακοίνωση της Γεσθημανής Κουτούζογλου του #SurvivorGR μετά τoυς μπελάδες με το ΓΕΣ
Στην αντεπίθεση ο Μάρκος Σεφερλής με αγωγές κατά πάντων: «Οργανωμένη επίθεση εναντίον μου»