«Nα είμαστε φειδωλοί στο συναίσθημά μας, είναι μικρό μπροστά στον πόνο & τις κραυγές των οικογενειών»

Μπακογιάννη, Τσιμτσιλή, Σκορδά, Χατζίδου, Μαγγίρα, Σεργουλόπουλος, Μενεγάκη, Παπαχαραλάμπους, Μακρομαρίδου, Ζαρίφη, Οικονομάκου για το τραγικό δυστύχημα στα #Τέμπη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, με τους γονείς των θυμάτων να καλούνται να λάβουν τη σορό του παιδιού τους για το τελευταίο αντίο.

Τα τελευταία 24ωρα, δεν έχουν τέλος οι αναρτήσεις σπαραγμού στα social media για τους νέους φοιτητές, αλλά και όσους έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην τραγωδία στα Τέμπη αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία φιλοξενήθηκε στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε συντετριμμένη και προχώρησε στη συνέχεια σε μία προσωπική εξομολόγηση.

«Εγώ θέλω να σας πω ότι είμαι, όπως και όλος ο κόσμος σήμερα στην Ελλάδα, συντετριμμένη. Ξέρω τι θα πει να αποχαιρετάς τον άνθρωπό σου στις 8 και στις 8.30 να είναι νεκρός.

Φαντάζομαι τις μανάδες και τους πατεράδες αυτών των παιδιών και, ταυτίζεσαι μαζί τους» είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη για τους γονείς των παιδιών που χάθηκαν τόσο άδικα στα Τέμπη.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή επέστρεψε και αυτή την εβδομάδα με το #HappyDay και τα τελευταία στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη.

Ωστόσο, η παρουσιάστρια ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να δείξει σκηνές και εικόνες από τις κηδείες των θυμάτων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 3 ημέρες…

«Δεν θέλω να σας δείξω ειδικά σήμερα σκηνές και εικόνες από τις κηδείες των θυμάτων και αυτό γιατί ο κοινός παρονομαστής είναι θλίψη, είναι γιατί, φωνές, πόνος και είναι κλαμένα πρόσωπα συγγενών. Δεν θέλω γιατί νομίζω ότι αυτή τη στιγμή και ο κόσμος έχει ανάγκη να πενθήσει τους δικούς τους, με τον δικό του ρυθμό και με τον δικό του τρόπο. 

Δεν έχει ανάγκη και εμάς τους δημοσιογράφους να είμαστε με τις κάμερες από πάνω. Υπάρχει θυμός και με τους δημοσιογράφους και εγώ το καταλαβαίνω, σε ό,τι με αφορά αποδέχομαι την ευθύνη γιατί λένε λειτουργούσαν αυτά απαρχαιωμένα, εσείς τι κάνατε; Γιατί εσείς παίζατε άλλα ρεπορτάζ και δεν παίζατε κάθε μέρα αυτό μέχρι να γίνει κάτι;» θέλησε να ξεκαθαρίσει η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Η Φαίη Σκορδά επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας με το #PrwinoMas, ύστερα από τρεις ημέρες απουσίας της από τον τηλεοπτικό αέρα, εξαιτίας της έκτακτης επικαιρότητας.

Η παρουσιάστρια, εμφανώς επηρεασμένη από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, θέλησε να πει δυο λόγια στην έναρξη της εκπομπής για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.

«Καλημέρα, καλή εβδομάδα να έχουμε, όσο καλή μπορεί να είναι… Τις τρεις τελευταίες εκπομπές δεν είμασταν μαζί σας. Ήταν απόφαση του καναλιού λόγω των γεγονότων, των τραγικών γεγονότων να αναλάβει η ενημέρωση. Μια πολύ σωστή απόφαση και για εμάς. Δεν είναι τρεις μέρες… αυτός ο πόνος θα μείνει και η απώλεια αυτή για αυτές τις οικογένειες δεν φεύγει μέσα σε τρεις ημέρες. Η φύση αυτής της εκπομπής είναι καθαρά ψυχαγωγική, παρότι έχουμε και την ενημέρωση…

Συνήθως όσοι με γνωρίζετε, θα ήθελα να πω γιατί δεν είχα την ευκαιρία να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω κάτι… Επειδή τα περισσότερα θέματα τα αντιμετωπίζω με πολύ συναίσθημα και αυτά της επικαιρότητας… Στο συγκεκριμένο θα ήθελα να είμαστε όσο περισσότερο φειδωλοί γίνεται στο συναίσθημά μας, γιατί είναι πολύ μικρό μπροστά στον πόνο και τις κραυγές των οικογενειών. Εγώ θα σφίξω τα δόντια και θα αγγίξουμε αυτό το θέμα με συναισθηματική διακριτικότητα. Δεν σημαίνει ότι δεν πονάμε, ότι δεν έχουμε αρρωστήσει όλοι ακούγοντας και βλέποντας όλα αυτά, ας αφήσουμε τον πόνο και τα κλάματα για τις οικογένειες. Προσευχόμαστε για εσάς, δύναμη, κουράγιο, συλλυπητήρια» είπε συγκινημένη η Φαίη Σκορδά.

Η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου επέστρεψαν με το #StarBreakfast, μετά την ολιγοήμερη απουσία τους, λόγω της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Οι δυο παρουσιαστές ήταν αρκετά αμήχανοι και μουδιασμένοι, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη σύγκρουση των δύο τρένων, η οποία είχε ως συνέπεια να πεθάνουν 57 άνθρωποι.

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ελπίζουμε να είστε καλά, να είστε υγιείς. Είμαστε μουδιασμένοι όλοι από την τραγωδία, αυτό το μεγάλο κακό», είπε αρχικά η Ελένη Χατζίδου.

Ο Ετεοκλής Παύλου συμπλήρωσε από την πλευρά του: «Να χαίρεστε και να το εκτιμάτε κι εσείς κι εμείς και όλοι μας, όσοι είμαστε υγιείς και ξυπνάμε και μπορούμε και γυρνάμε το βράδυ στις οικογένειές μας και στα σπίτια μας».

«Αυτό που λέω κάθε μέρα στην εκπομπή, που λέμε… ανοίξαμε και σήμερα τα ματάκια μας, έτσι!», είπε επίσης η Ελένη Χατζίδου.

Και η Μπέττυ Μαγγίρα επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας με την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» μετά από τρεις ημέρες τηλεοπτικής απουσίας, εξαιτίας της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Τόσο εκείνη όσο και οι συνεργάτες της ήταν μουδιασμένοι στην έναρξη της εκπομπής, με τα λόγια να είναι περιττά.

Η Μπέττυ Μαγγίρα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε πάλι εδώ μετά από μια τριήμερη παύση. Μια παύση σεβασμού και τιμής απέναντι σε αυτή τη συγκλονιστική τραγωδία που μας έκανε όλους να αισθανόμαστε τόσο μικροί. Άλλωστε παρακολουθώντας μας τα τελευταία δύο χρόνια έχετε καταλάβει ότι προσπαθούμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό για να φτιάξουμε ένα παράθυρο αισιοδοξίας, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητά μας. Αυτός είναι και ο ρόλος και ο σκοπός της ψυχαγωγίας και εμείς τον τιμούμε. Όχι εύκολα αυτές τις μέρες… Δεν παύει να είμαστε άνθρωποι, γονείς, μητέρες και σίγουρα μας επηρεάζει».

«Είμαστε όλοι πολύ παγωμένοι, δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε όλες αυτές τις μέρες. Η ψυχαγωγία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για αυτό ίσως είναι εκεί, για να δώσει μια νότα αισιοδοξίας» κατέληξε η Μπέττυ Μαγγίρα.

H Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους βρέθηκε σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη.

«Πραγματικά αισθάνομαι ότι δεν έχω να πω τίποτα. Τι να πεις σε αυτές τις στιγμές; Για ποιες δουλειές να μιλήσουμε; Νομίζω ότι μας ξεπερνούν τα γεγονότα. Αισθάνομαι ότι πραγματικά δεν έχω να πω τίποτα» ανέφερε αρχικά η Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους.

«Είναι κάτι που μας ξεπερνάει. Πολλές φορές βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση των άλλων ανθρώπων, Εγώ έβαλα τα παιδιά μου… Είναι ένα μέσο που όλοι οι άνθρωποι το έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο, η Μαρία Παπαχαραλάμπους ανέφερε,  «Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι όλα είναι στην τύχη… Ζούμε κατά τύχη μάλλον… Χθες κάποια στιγμή, ο μεγάλος μου γιος κάπου ήταν και του λέω τη φυσική αυτή φράση, “πάρε με όταν φτάσεις” και την ώρα που το είπα, δαγκώθηκα. Πόσοι άλλοι άνθρωποι το είπαν σε κάποιον άλλον άνθρωπο “πάρε με όταν φτάσεις” και δεν έλαβαν το τηλεφώνημα ποτέ;»

Η Βέρα Μακρομαρίδου μίλησε στην εκπομπή #GeiaSou και στον Ισίδωρο Φικάρη. Η ηθοποιός η οποία πρωταγωνιστεί στη σειρά #Sasmos δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε δεκάδες ζωές.

«Νιώθω ότι είμαι σε ένα κράτος που δεν με προστατεύει. Νιώθω ότι ο οποιασδήποτε θα μπορούσε να ήταν μέσα σε αυτό το τρένο. Δεν θεωρώ ότι ήταν ανθρώπινο λάθος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ευθύνεται ο σταθμάρχης. Λυπάμαι, δεν έχω λόγια γι΄αυτό. Να θυμόμαστε ότι όλοι είμαστε περαστικοί», ανέφερε η Βέρα Μακρομαρίδου.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά επέστρεψαν για πρώτη φορά μετά την τραγωδία στα Τέμπη, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι δύο παρουσιαστές, ξεκίνησαν την εκπομπή με ένα ειδικό σκετς, κατά τη διάρκεια του οποίου αναφέρθηκε η φράση «Πάμε και όπου βγει», την οποία φέρεται να είπε ο μηχανοδηγός της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη, σκορπίζοντας τον θάνατο.

Στη συνέχεια, ο Φώτης Σεργουλόπουλος ανέφερε: «Ήταν πολύ δύσκολες οι μέρες και συνεχίζουν να είναι πολύ δύσκολες. Εμείς εδώ βρισκόμαστε για να σας κρατήσουμε παρέα, να μάθουμε και λίγα πράγματα περισσότερα. Η ενημέρωση είναι σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό το οποίο περιμένουμε από μία τηλεόραση, από τις ειδήσεις, από ένα κανάλι. Συλλυπητήρια στις οικογένειες που αυτές τις μέρες πενθούν, είναι πάρα πολύ δύσκολο γι’ αυτούς».

«Από εμάς χρειαζόταν να πούμε μόνο λίγα λόγια. Συλλυπητήρια, κουράγιο. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε αυτές τις μέρες», είπε από την πλευρά της η Τζένη Μελιτά.

Συναισθηματικά φορτισμένη από το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου εμφανίστηκε η Ελένη Μενεγάκη στην έναρξη της σημερινής της εκπομπής.

Η παρουσιάστρια, που την περασμένη εβδομάδα απείχε από την τηλεοπτική της παρουσία, όπως και όλες οι εκπομπές της ψυχαγωγίας, ξεκίνησε τη σημερινή της εκπομπή με μια αναφορά στο τραγικό αυτό συμβάν που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

«Καλησπέρα σας. Επιστρέψαμε και εμείς στη θέση μας διότι την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήμασταν εδώ. Δεν ήμασταν εδώ γιατί πρώτο λόγο είχε η ενημέρωση. Η ενημέρωση που θέλαμε να ακούσουμε και να έχουμε όλοι οι πολίτες της χώρας. Μπορεί το τριήμερο πένθος να πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά το πένθος όλων των Ελλήνων συνεχίζεται. 

Φυσικά, όσο πονούν εκείνοι που έχασαν δικούς τους ανθρώπους δε συγκρίνεται με τον πόνο που νιώθει ο καθένας από εμάς. Κανένας άνθρωπος δε μπορεί να πιστέψει ότι αυτό που ακούμε και μαθαίνουμε είναι μια πραγματικότητα και δεν είναι μια ταινία» είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Συγκλονισμένη είναι και η Κατερίνα Ζαρίφη η οποία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έγραψε δύο λόγια για τα θύματα:

«Σε αυτόν που δεν αναζήτησε κανείς. Σε αυτόν που ήταν στο τρένο, μετανάστης. Που ήταν μόνος και κανείς δεν ξέρει ότι χάθηκε. Που ήταν μόνος. Στον ξένο που είναι στη χώρα και ψάχνει με σπαστά ελληνικά και λυγμούς τον αδερφό του. Πονάει η ψυχή μας».

332263612_1593508577821870_7601004928144921939_n-800x1427-1

Η Αθηνά Οικονομάκου δημοσιεύοντας ένα βίντεο με την κόρη της, Σιέννα στο πλευρό της, αναφέρει πως σκέφτεται διαρκώς τις άτυχες μάνες που θρηνούν τα παιδιά τους μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η γνωστή ηθοποιός δημοσίευσε βίντεο από το εσωτερικό του σπιτιού της στο οποίο παρουσιάζεται να έχει έμπλαστρο στο πόδι της, όσο δίπλα της βρίσκεται η κόρη της.

«Μόνο τα παιδάκια μού δίνουν δύναμη αυτές τις μέρες, όσο σκέφτομαι αυτές τις μανούλες προσεύχομαι», έγραψε η Αθηνά Οικονομάκου εκφράζοντας έτσι τη θλίψη της για την τραγωδία στα Τέμπη και τις μάνες που θρηνούν σήμερα τα παιδιά τους.

1

Δειτε Επισης

Τριαντάφυλλος κατά Μάρκου Σεφερλή: «Ο γιος μου ενοχλήθηκε, δεν θα άλλαζε ποτέ επίθετο και πατέρα»
O Justin Bieber ένα από τα «θύματά» του Diddy, δεν θέλει να ασχοληθεί με την υπόθεση
Ανησυχία για τον Matt LeBlanc - Έχει απομονωθεί μετά τον θάνατο του Μatthew Perry
Η Lizzo απάντησε σε όσους τη θέλουν να παίρνει φάρμακο για τον διαβήτη για να αδυνατίσει - Η ανάρτησή της
Ο Γιάννης Καψάλη για το πανηγύρι του Κορυδαλλού που μετατράπηκε σε… ρινγκ για πανηγύρια: «Έτρωγα ξύλο»
Που θα γίνει η κηδεία του πρώην παίκτη του #MasterChefGR – Η επιθυμία της οικογένειας του Διονύση Πρώιου
Η Κόρα Καρβούνη έκλεισε τα social media: «Έχουν οδηγήσει σε ψυχικές ασθένειες, κατάθλιψη και μεγάλο θυμό»
Η σπάνια δημόσια εμφάνιση του Λεωνίδα Κακούρη μετά την περιπέτεια υγείας του
Ζερόμ Καλούτα: «Μεγάλωσα χωρίς πατέρα, έφυγε όταν ήμουν δυο ετών»
Η Μαρία Κορινθίου για το διαζύγιο από τον Γιάννη Αϊβάζη: «Δεν υπήρξαν τρίτα πρόσωπα, τον λατρεύω»