Οργισμένα μηνύματα για την τραγωδία στα Τέμπη κατέκλυσαν τα social media των επωνύμων

Μαρία Φιλίππου, Θάλεια Ματίκα, Δέσποινα Βανδή, Δανάη Μπάρκα, Βέφα Αλεξιάδου, Κρατερός Κατσούλης, Θεοδώρα Σιάρκου, Γιώργος Τσαλίκης, Αποστόλης Τότσικας, Βάσια Παναγοπούλου στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης για την τραγωδία στα #Τεμπη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει με μηνύματα θλίψης αλλά και οργής… για μια Ελλάδα του 2023 που χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές.

Ξέσπασε η Μαρία Φιλίππου για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η ηθοποιός με καταγωγή από την Κύπρο μετά το δυσάρεστο νέο για την ταυτοποίηση των σορών των δυο Κύπριων φοιτητών, συγκλόνισε με την ανάρτησή της.

«Και ο ιερέας, πατέρας του Κυπριανού της Κύπρου, έρχεται από την Αυγόρου να βρει τον γιο του και τελεί επιμνημόσυνη δέηση στα Τέμπη για το παιδί του, για τα τόσα παιδιά, για τους τόσους ανθρώπους, για τα νιάτα που χάθηκαν, για τα σπίτια που έκλεισαν. Θλίψη, πόνος, θυμός, αγανάκτηση. Ταυτοποιήσατε τις σορούς. Ταυτοποιείστε και την αλήθεια», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Instagram.

filippou-(1)

Σε μια συγκινητική ανάρτηση προχώρησε η Θάλεια Ματίκα.

Η ηθοποιός, μητέρα δυο παιδιών ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Η Θάλεια Ματίκα μουδιασμένη με όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τις σκηνές «αρχαίας τραγωδίας» που παρακολουθούμε παγωμένοι όλες αυτές τις ημέρες με τη φονική σύγκρουση να έχει αφήσει πίσω της δεκάδες νεκρού, μοιράζεται τις σκέψεις της.

«Στις επερχόμενες εκλογές θα κουκουλωθώ κάτω από το πάπλωμά μου και θα κλαίω γοερά σκεπτόμενη ότι η μόνη συμβουλή που έχω να δώσω στα δυο μου παιδιά από δω και στο εξής είναι ότι μεγαλώνοντας θα πρέπει να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, τον τόπο τους… Θα πρέπει να κυνηγήσουν τα όνειρα τους μακριά από την Ελλάδα μας… Θλίψη… απέραντη», έγραψε η ίδια.

1

Το απόγευμα της Παρασκευής η Δέσποινα Βανδή ξέσπασε μέσα από μια ανάρτηση οργισμένη για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία και βύθισε ολάκερη την Ελλάδα στην απόλυτη θλίψη!

Η τραγουδίστρια δημοσίευσε ένα ασπρόμαυρο σκίτσο με τα βαγόνια του τρένου και την επιγραφή: «Η κρατική αμέλεια δολοφονεί».

vandi-(1)

Στο τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκε η Δανάη Μπάρκα με τους συνεργάτες της για τις ανάγκες της εκπομπής της.

«Πρώτη φορά μπήκε άνοιξη με τόσο παγωμένη διάθεση. Μια ευχή παραπάνω κοιτώντας τον ουρανό να κάνουμε όλοι για τους ανθρώπους που μένουν πίσω και πρέπει να ζήσουν συνηθίζοντας αυτές τις απώλειες.

Μια ευχή κανένας άνθρωπος στον κόσμο να μην βιώνει πόνο», έγραψε στην πρώτη της ανάρτηση μετά το φονικό δρομολόγιο που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας.

H Δανάη Μπάρκα με τους συνεργάτες της βρέθηκαν στην Λάρισα και συγκεκριμένα στο Καστράκι και στα Τέμπη κάνοντας αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας, όπου τη Δευτέρα 6 Μαρτίου θα μας δείξει όσα έχει καταγράψει.

barka-(1)

barka-(6)

barka-(7)

barka-(5)

Η Βέφα Αλεξιάδου η οποία "έχασε" δύο κόρες, έστειλε ένα μήνυμα παρηγοριάς στις μανάδες που "έχασαν" τα παιδιά τους στα Τέμπη.

Να σας θυμίσουμε ότι η μαγείρισσα έχασε την Αλεξία της από ανακοπή καρδιάς και είχε ακολουθήσει τα βήματά της και μετά από λίγους μήνες έχασε και την κόρη της Άντζελα μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Σήμερα, 3 Μαρτίου, η Βέφα Αλεξιάδου έστειλε μέσα από το προσωπικό της λογαριασμό στο facebook το δικό της μήνυμα παρηγοριάς στις μανάδες που θρηνούν που «έχασαν» τα παιδιά τους στα Τέμπη.

«Ζεσταίνει κι απαλύνει τον πόνο της ψυχής μου ο ήλιος μπαίνοντας από το παραθυράκι της εκκλησούλας μου, το δειλινό! Μανούλες ΚΟΥΡΑΓΙΟ! όπως η Παναγιά! Θερμή προσευχή και παράκληση και θα νιώσετε το χέρι του Θεού να κρατάει σφιχτά το δικό σας χεράκι και να σας στηρίζει όπως εμένα! Δεν είναι τόσο απλό χρειάζεται πίστη δυνατή σε όσα μας δίδαξε ο Κύριος με τη ζωή του και όχι με λόγια! Πρέπει αν θέλουμε να τον ακολουθήσουμε να πάρουμε τον δικό μας σταυρό στην πλάτη και με κουράγιο και δύναμη να διαβούμε το δρόμο που είναι χαραγμένος για τον καθένα μας. Σας νιώθω! συμμερίζομαι τον πόνο σας ! Σας Αγαπώ! κι εύχομαι από ψυχής τα λόγια μου να είναι μια στάλα παρηγοριάς στον βαθύ πόνο σας».

vefa-3

O Κρατερός Κατσούλης ο οποίος δημοσίευσε ένα μήνυμα οργής τονίζοντας πως στην Ελλάδα του 2023, ζούμε από τύχη.

«Στους πόσους νεκρούς άραγε, θα πούμε φτάνει; Πόσα εγκλήματα θα δικαιολογήσουμε ακόμα και πως; Στην Ελλάδα του 2023 ζούμε από τύχη» έγραψε χαρακτηριστικά ο Κρατερός Κατσούλης.

330969345_1642800839488992_1697911456688332506_n

Η Θεοδώρα Σιάρκου, έχει σήμερα την ονομαστική της εορτή όμως είναι αδύνατο να γιορτάσει όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Η τραγωδία στα Τέμπη και όλοι αυτοί οι νεκροί είναι στο μυαλό της ηθοποιού που προσεύχεται και κλαίει και το μόνο που δεν θέλει είναι να γιορτάσει αυτές τις τραγικές ώρες.

«4.3.2023.
Ψυχοσάββατο Των Αγίων Θεοδώρων. Μέρα της ονομαστικής μου γιορτής. Μέσα σε μια βαριά ατμόσφαιρα απόλυτου πένθους, σπαραγμού, οδύνης, θλίψης, οργής και αγανάκτησης, μετά την τραγωδία των Τεμπών, δεν μπορώ και δε θέλω να γιορτάσω.
Μου είναι αδύνατο. Μόνο να κλαίω θέλω και να προσεύχομαι γι' αυτές τις αδικοχαμένες ψυχές των παιδιών και των συνανθρώπων μας.

Συγχωρέστε με που δε θα ανταποκριθώ στις ευχές σας. Σας ευχαριστώ. Εύχομαι σε όλους σας υγεία, αγάπη, καλοτυχία και...ψυχή βαθιά...», έγραψε η Θεοδώρα Σιάρκου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

siarkou (1)

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Γιώργος Τσαλίκης σχολιάζει τα όσα έγιναν στα Τέμπη.

Ο ίδιος παρακολούθησε τη χθεσινή συνέντευξη του 20χρονου Ανδρέα Αλικανιώτη που βοήθησε κόσμο στο δυστύχημα και τα όσα γράφει ραγίζουν καρδιές.

«ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΙΚΑΝΙΩΤΗΣ 20 ετών .
Σε μια χώρα που συνήθως βιάζεται να βάλει ταμπέλες, αυτή τη φορά η ΔΙΚΑΙΗ ταμπέλα ΗΡΩΑΣ γίνεται μη αποδεκτή από τον ίδιο σα συνέπεια του ήθους και της ενσυναίσθησης του που του λέει οτι δεν ήμουνα μόνο εγώ που βοήθησα, ήταν και άλλοι άνθρωποι .. και άλλα παιδιά που δε προβλήθηκαν όσο έτυχε να προβληθώ εγώ και μπορεί τώρα να βλέπουν και να νιώθουν ότι εγώ παίρνω τα εύσημα για μια δουλειά που ήταν ομαδική...
Δε δέχομαι τον όρο ΗΡΩΑΣ γιατί αμφιταλάντευτηκα ανάμεσα στην απόφαση που μου προτάσσει το αυτόματο ένστικτο της επιβίωσης και στην ηθική και την καθαρή μου συνείδηση που ΕΤΥΧΕ επειδή ήμουνα πιο καλά, είχα και τους συμφοιτητές μου παρέα ΕΚΕΙΝΗ τη συγκεκριμένη στιγμή να νικήσει...

Στην ηλικία του μεγάλου μου γιου ο Ανδρέας μου θύμισε το γιο μου και τους φίλους του που ειλικρινά οι περισσότεροι στο ίδιο μήκος κύματος ανθρωπιάς και ενσυναίσθησης κινούνται ..
Που κάνουν ΚΑΙ συζητήσεις πιο βαθιές, που προβληματίζονται, που είναι υγιείς προσωπικότητες.
Τα νέα παιδιά της Ελλάδας είναι καταπληκτικά ..
Ας πάρουμε χαμπάρι ότι αυτή η γενιά την οποία φέραμε σε τόσα αδιέξοδα για το μέλλον της (γιατί έχουμε ΟΛΟΙ ευθύνη) είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

Και για αυτή τη γενιά που αντιστέκεται στην κοινωνική αλλοτρίωση, στον παρτακισμό και στην αδιαφορία αξίζει να πολεμήσουμε να αντισταθούμε και εμείς και να αντιστεκόμαστε σε οτιδήποτε μπορεί να κάνει το μέλλον τους, άρα το μέλλον μας χειρότερο ..
Ανδρέα και όλα τα νέα παιδιά που τώρα μπορεί να διαβάζετε αυτό το μήνυμα ..
Σας γνωρίζω, σας ζω, σας αγαπώ και σας θαυμάζω ..
Συνεχίστε να μας δίνετε μαθήματα .. συνεχίστε να μας εμπνέετε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κι εμείς…»

tsalikis

Στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στη Λάρισα μετά την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Μεταξύ αυτών και η ανάρτηση του Αποστόλη Τότσικα.

Ο ηθοποιός αρχικά ανέβασε στο Instagram το σκίτσο με την ελληνική σημαία σε αποσύνθεση και αργότερα, επανήλθε με νέα ανάρτηση.

«Να μην ξέρεις από πού θα σου έρθει.
Να νιώθεις ανασφάλεια με μία βροχή.
Να καλοκαιριάζει και να νιώθεις ότι θα καείς.
Να κοιτάς στον παραμικρό σεισμό τους τοίχους να μην σε πλακώσουν.
Να θες να ταξιδέψεις και να μην ξέρεις εάν θα φτάσεις.
Ελλάδα 2023» έγραψε.

apostolis-totsikas-tempi11

Ξέσπασε και η Βάσια Παναγοπούλου μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η αγαπημένη ηθοποιός, αναρωτιέται πώς θα πει στα παιδιά της να συνεχίζουν να ζουν σε αυτή τη χώρα που ζούμε.

«Είμαι μάνα 3 παιδιών. Πώς θα τους πω ότι αυτή η ευλογημένη χώρα που είχαν την τύχη να γεννηθούν είναι και η καλύτερη για να συνεχίσουν να ζουν; Πώς θα εξηγήσει κάποιος πως το ρημάδι το χέρι μας που ψηφίζει πρέπει να βάλει κάποτε μυαλό;

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία - ούτε τα "ατυχήματα" ούτε οι ζωές μας που δεν έχουν καμία αξία και εξευτελίζονται καθημερινά σε διαδρόμους νοσοκομείων, τραπεζών, σε χρόνια σχολής που δεν αναγνωρίζονται και δεν συμμαζεύεται.. αχ πονάω πολύ για τις ζωές που φέρνουμε στον κόσμο και ζουν με το "πάμε κι όπου βγει "..», έγραψε η Βάσια Παναγοπούλου στο Facebook.

vasia (1)

Δειτε Επισης

Τριαντάφυλλος κατά Μάρκου Σεφερλή: «Ο γιος μου ενοχλήθηκε, δεν θα άλλαζε ποτέ επίθετο και πατέρα»
O Justin Bieber ένα από τα «θύματά» του Diddy, δεν θέλει να ασχοληθεί με την υπόθεση
Ανησυχία για τον Matt LeBlanc - Έχει απομονωθεί μετά τον θάνατο του Μatthew Perry
Η Lizzo απάντησε σε όσους τη θέλουν να παίρνει φάρμακο για τον διαβήτη για να αδυνατίσει - Η ανάρτησή της
Ο Γιάννης Καψάλη για το πανηγύρι του Κορυδαλλού που μετατράπηκε σε… ρινγκ για πανηγύρια: «Έτρωγα ξύλο»
Που θα γίνει η κηδεία του πρώην παίκτη του #MasterChefGR – Η επιθυμία της οικογένειας του Διονύση Πρώιου
Η Κόρα Καρβούνη έκλεισε τα social media: «Έχουν οδηγήσει σε ψυχικές ασθένειες, κατάθλιψη και μεγάλο θυμό»
Η σπάνια δημόσια εμφάνιση του Λεωνίδα Κακούρη μετά την περιπέτεια υγείας του
Ζερόμ Καλούτα: «Μεγάλωσα χωρίς πατέρα, έφυγε όταν ήμουν δυο ετών»
Η Μαρία Κορινθίου για το διαζύγιο από τον Γιάννη Αϊβάζη: «Δεν υπήρξαν τρίτα πρόσωπα, τον λατρεύω»