Brooke Shields: «H μητέρα μου, με άφηνε να γυρίζω γυμνές σκηνές όταν ήμουν παιδί. Δεν θα το έκανα στις κόρες μου»

Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της #PrettyBaby - Μόλις 11 ετών αναγκάστηκε να φιλήσει 27χρονο τότε Keith Carradine στην ταινία #PrettyBaby του 1978, στην οποία η Brooke Shields υποδυόταν μια πόρνη - «Είναι παιδική πορνογραφία!»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Brooke Shields δήλωσε ότι δεν θα άφηνε ποτέ τα παιδιά της να συμμετέχουν σε οτιδήποτε έχει σχέση με την «πορνογραφία» κάτι που έκανε η ίδια στην παιδική της ηλικία με τις ευλογίες και την συγκατάθεση της μητέρα της.

Η ηθοποιός ήταν μόλις 11 ετών όταν αναγκάστηκε να φιλήσει σαγηνευτικά τον 27χρονο τότε Keith Carradine στην ταινία #PrettyBaby του 1978, στην οποία η ανήλικη Brooke Shields υποδυόταν μια πόρνη.

Η 57χρονη σήμερα Brooke Shields, λέει πως παλεύει ακόμα και σήμερα να καταλάβει πώς η μητέρα της Τeri Shield δεν παρενέβη για να σταματήσει όλο αυτό που συνέβη στην ταινία. Η ηθοποιός αποκάλυψε ακόμα ότι οι δικές της κόρες, η 19χρονη Rowan Francis Henchy και η 16χρονη Grier Hammond Henchy αρνούνται να δουν την ταινία.

Σε ένα απόσπασμα από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ Pretty Baby, η Rowan λέει: «Είναι παιδική πορνογραφία! Θα μας άφηνες να το κάνουμε αυτό στην ηλικία των 11 ετών;».

Η Brooke Shields εμφανώς συγκινημένη απαντά:

«Όχι». Αναπολώντας τη συζήτηση, δήλωσε στο περιοδικό #TheSundayTimes: «Αυτό ήταν δύσκολο για μένα, το να προσπαθήσω να δικαιολογήσω τη μαμά μου σε αυτούς, αλλά όταν με ρώτησαν, σκέφτηκα, ''Ω Θεέ μου, πρέπει να το παραδεχτώ αυτό''. Αλλά δεν ξέρω γιατί πίστευε ότι ήταν εντάξει».

Η αλκοολική και ανασφαλής μητέρα

Η μητέρα της ηθοποιού ήταν αλκοολική και πέθανε το 2012. Η Brooke Shields που ήταν μοναχοπαίδι, είπε ότι δεν μπορούσε να θυμώσει μαζί της καθώς η μητέρα της ήταν τόσο ανασφαλής.

Η ηθοποιός για καιρό υπερασπιζόταν τη μητέρα της - η οποία επέτρεψε στη Shields να ποζάρει γυμνή στο Playboy σε ηλικία μόλις 10 ετών, αλλά τώρα η Brooke Shields παραδέχεται: «Δεν ξέρω γιατί νόμιζε ότι ήταν εντάξει. Δεν ξέρω».

Στο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα, η Shields κάνει μια αναδρομή στη ζωή της, συμπεριλαμβανομένης της φιλίας της με τον Μichael Jackson. Αρνείται ότι έβγαιναν μαζί και διηγείται το σοκ όταν έμαθε για τις καταγγελίες περί σεξουαλικών επιθέσεων που αντιμετώπισε αργότερα.

Η ηθοποιός φαίνεται να λυγίζει καθώς σκέφτεται τα παιδικά της χρόνια - αντιμετωπίζοντας θέματα όπως τη σεξουαλικοποίηση ως κορίτσι προεφηβικής ηλικίας μέχρι τη δημόσια ντροπή που ένιωσε για την απώλεια της παρθενιάς της ως νεαρή ενήλικη.

Η Brooke Shields εξήγησε στις δύο κόρες της ότι δεν θα τις άφηνε ποτέ να δουν την ταινία στην οποία φιλούσε τον 27χρονο Keith Carradine, ενώ εμφανιζόταν και γυμνή.

Η μητέρα της παρακολουθούσε τι συνέβαινε, ενώ ο Keith Carradine τη διαβεβαίωνε ότι όλα ήταν «φανταστικά».

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο επίσης #PrettyBaby, κάνει πρεμιέρα στις 3 Απριλίου στο #Hulu.

Σε σκηνοθεσία της Lana Wilson, το ντοκιμαντέρ παίρνει το όνομά του από την ταινία του Louis Malle Pretty Baby του 1978, ένα δράμα για μια νεαρή εργάτρια του σεξ, την οποία υποδύεται η Σιλντς, στη Νέα Ορλεάνη το 1917.

Στην ταινία, σε σενάριο της Polly Platt, φιλάει τον Carradine ενώ εμφανίζεται και γυμνή.

Οι «ακατάλληλες» ταινίες και η διαφήμιση

Για την Brooke Shields δεν ήταν η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που σεξουαλικοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Στα 15 της γύρισε το #BlueLagoon, μετά ήρθε το #EndlessLove. Και οι δυο ταινίες περιείχαν σεξ και γυμνό. Και εκτός από την υποκριτική πόζαρε τόπλες στις διαφημίσεις τζιν τους Calvin Klein.

Στα 16 της ήταν παγκοσμίως γνωστή και ένας οικογενειακός φίλος και φωτογράφος προσπάθησε να πουλήσει γυμνές φωτογραφίες που την είχε τραβήξει όταν ήταν μόλις 10 ετών. Η μητέρα της έκανε μήνυση και η οικογένεια πήγε στα δικαστήρια, αλλά ο φωτογράφος κέρδισε.

Η Brooke Shields, η οποία έχει γράψει δύο βιβλία για τη ζωής της της είχε προταθεί και στο παρελθόν να γυρίσει ντοκιμαντέρ και πάντα έλεγε όχι. Αλλά τώρα που όπως λέει έχει μια καλή αίσθηση για το πού βρίσκεται στη ζωή της μετά από χρόνια θεραπείας, ένιωσε ότι η στιγμή ήταν κατάλληλη.

Πρόσφατα παραδέχτηκε ότι ακόμη και στα βιβλία της δεν έλεγε όλη την αλήθεια όσον αφορά τις γυμνές φωτογραφίες της όταν ήταν παιδί.

«Ήταν πάρα πολύ για μένα να το παραδεχτώ αυτό, πραγματικά», δήλωσε η Brooke Shields. «Αυτό με λύγισε. Ήταν εκείνη που προστάτευα».

Στο ντοκιμαντέρ, η Brooke Shields συγκινείται ενώ κάνει αναδρομή τη δική της παιδική ηλικία.

Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε ξεκινά με τη Brooke Shields να ερωτάται ως έφηβη τι γνώμη είχε για όλη τη «φασαρία που γινόταν γύρω από το όνομά της», καθώς καθόταν δίπλα στη μητέρα της Τeri.

Στα πλάνα από μια παλιά συνέντευξη, χαμογελάει και απαντά: «Νομίζω ότι είναι κάπως διασκεδαστικό».

Κοιτάζοντας πίσω, η Brooke Shield αφηγείται ότι σε «ολόκληρη» τη ζωή της βομβαρδιζόταν από ανθρώπους που την αποκαλούσαν «όμορφο» πρόσωπο «ξανά και ξανά».

«Και, αυτό πάντα με έκαιγε», εξομολογήθηκε.

Στα 14 της χρόνια, όταν άλλα κορίτσια στόλιζαν τις μολυβοθήκες τους, η Shields είχε γίνει το νεότερο μοντέλο που είχε γίνει ποτέ εξώφυλλο στη #Vogue.

Την ίδια χρονιά, άρχισε να γυρίζει το λάγνο εφηβικό ρομάντζο #BlueLagoon - στο οποίο ο χαρακτήρας της γδυνόταν συχνά και έκανε σεξ με τον ναυαγό συμπρωταγωνιστή της, τον οποίο υποδυόταν ο Christopher Atkins , τότε 18 ετών.

Όπως λέει η Brooke Shields, οι σκηνοθέτες την ενθάρρυναν να επιδιώξει ένα πραγματικό ειδύλλιο με τον Άτκινς εκτός οθόνης.

Σεξ και γυμνό είχε και την επόμενη χρονιά όταν πρωταγωνίστησε στο ρομαντικό δράμα Endless Love του Franco Zeffirelli.

Και στα 15 της, εμφανίστηκε - τόπλες - στις προκλητικές διαφημίσεις για τα Calvin Klein Jeans.

Πρόσωπο του #Time

Η μητέρα δύο παιδιών συνέχισε να σκέφτεται ότι επιλέχθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού #Time το 1981, σε ηλικία μόλις 16 ετών, για να εκπροσωπήσει το '80s look.

«Ήμουν στο εξώφυλλο του περιοδικού Time ως το πρόσωπο ολόκληρης αυτής της εποχής. Ποιος το αποφασίζει αυτό;» αναρωτήθηκε.

Η Shields, η οποία ήταν μόλις 11 ετών όταν υποδύθηκε μια παιδική πόρνη στην αμφιλεγόμενη ταινία Pretty Baby, παραδέχτηκε ότι «εκπλήσσεται που επέζησε από όλα αυτά».

«Βρήκα την αυτοπεποίθησή μου και σκέφτηκα: "Μπορώ να έχω τη δική μου γνώμη"».

Οι ταινίες αυτές και η διαφήμιση την βοήθησαν να γίνει διεθνώς διάσημη.

Γνωστή σε όλο τον κόσμο απλώς ως «Brooke», έγινε η μασκότ των κοριτσιών-πάρτi του νυχτερινού κέντρου #Studio54 της Νέας Υόρκης. Η νεαρή Brooke Shields φαινόταν μεγαλύτερη από την ηλικία της και ένας κορυφαίος ατζέντης της εποχής είχε πει: «Είναι τόσο όμορφη που οι άντρες ξεχνούν να πετάξουν την στάχτη των πούρων τους».

Παρά την εικόνα της, η Brooke Shields αποκάλυψε ότι μέχρι τα 22 της χρόνια ήταν παρθένα και θα ήθελε να περιμένει ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο, η αποχή της την βοήθησε αναμφίβολα να ξεφύγει από τα αρπακτικά του Χόλιγουντ.

Tο #MeToo και ο βιασμός

Σε μια άλλη συνέντευξή της είχε πει ότι «δεν με είχαν αγγίξει και δεν ήμουν εύκολη λεία» - και πως δεν είχε ποτέ βιώσει μια δική της «στιγμή #MeToo».

Στο ντοκιμαντέρ, η ηθοποιός αποκαλύπτει ότι βιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '20 σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου από έναν άνδρα της κινηματογραφικής βιομηχανίας χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος ήταν.

Το είχε συναντήσει για να συζητήσουν πιθανά κινηματογραφικά σχέδια μετά την αποφοίτησή της από το διάσημο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 1987.

Μετά το δείπνο, ο άνδρας -που όπως λέει ήταν φίλος της- την κάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Η Σιλντς λέει ότι ο «φίλος» της επέστρεψε αργότερα γυμνός και της επιτέθηκε ξαφνικά.

«Ήταν ακριβώς πάνω μου. Ήταν σαν πάλη», προσθέτει. Όπως λέει «πάγωσε» και δεν αντιστάθηκε από τον φόβο μήπως την σκοτώσει.

Ισχυρίζεται ότι έφυγε από το ξενοδοχείο μετά την επίθεση, μπήκε σε ταξί και «έκλαιγε σε όλη τη διαδρομή».

Για χρόνια, η Brooke Shields λέει ότι αρνιόταν να αποδεχτεί αυτό που της είχε συμβεί...

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»