Οι δραματικές περιγραφές του Michael J. Fox για το Πάρκινσον: «Δεν μπορώ να κρατήσω μια κούπα καφέ»

Ο Michael J. Fox στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Still: A Michael J. Fox Movie», αποκαλύπτει πράγματα για τη ζωή, την καριέρα του και τη νόσο του Πάρκινσον.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Το ντοκιμαντέρ το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 12 Μαΐου, αφηγείται τη ζωή και την καριέρα του πρωταγωνιστή του #BacktotheFuture με δικά του λόγια.

Η ταινία, την οποία σκηνοθετεί ο Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ, χρησιμοποιεί στοιχεία ντοκιμαντέρ καθώς και πολλά αρχεία, για να ανατρέξει στις πιο συναρπαστικές αναμνήσεις του Φοξ. Το «Still» έκανε το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ #SouthbySouthwest νωρίτερα αυτόν το μήνα, αποσπώντας δυνατό χειροκρότημα από το κοινό.

Ο Fox αποκάλυψε για πρώτη φορά το 1998 ότι είχε διαγνωστεί με τη νόσο Πάρκινσον, όταν ήταν 29 χρονών. Ο σταρ του #TeenWolf έγινε από τότε υπέρμαχος της έρευνας για τη νόσο του Πάρκινσον και ίδρυσε το ομώνυμο ίδρυμά του τον Οκτώβριο του 2000. Το Ίδρυμα «Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research» έχει γίνει η μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική πηγή χρηματοδότησης της έρευνας για τη νόσο του Πάρκινσον παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού.

Ο 61χρονος Fox στο καινούριο τεύχος του #UsWeekly, αποκάλυψε τους λόγους που αποφάσισε μετά από πολλά χρόνια να πει την ιστορία του. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το ντοκιμαντέρ για δύο λόγους, πρώτον η ευαισθητοποίηση για αυτή την ασθένεια είναι πολύ σημαντική για μένα εδώ και χρόνια και ήθελα να συνεχίσω αυτό το έργο μέσω της ταινίας. Ο δεύτερος είναι για τους θαυμαστές μου. Αυτοί, μαζί με την οικογένειά μου, είναι ο λόγος που μπόρεσα να συνεχίσω. Όπως λέω, οι θαυμαστές μου μου έδωσαν ζωή και ήθελα να είμαι ανοιχτός για τη δική μου».

«Ο Michael J. Fox αισθάνθηκε ότι ήταν μια απίστευτη εμπειρία να μοιραστεί την ιστορία του. Καταφέρνει να συνδεθεί με τους θαυμαστές του όπως ποτέ άλλοτε και αυτό τον γεμίζει με τόση χαρά και υπόσχεση», είπε στο Us πηγή από το περιβάλλον του ηθοποιού και πρόσθεσε: «Ο Michael ήταν πάντα πολύ συνδεδεμένος και ενθαρρυμένος από την κοινότητα του Πάρκινσον και εδώ δεν υπήρξε καμία διαφορά. Όλοι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του από το ίδρυμά του ήταν στο SXSW και συμμετείχαν και στο ντοκιμαντέρ».

«Αντιμετωπίζεις την κατάσταση και αντιμετωπίζεις την αντίληψη των ανθρώπων για αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο ηθοποιός του #SpinCity -ο οποίος αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2020 εν μέσω της μάχης για την υγεία του- στο τεύχος του #AARP που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 σχετικά με τη διάγνωσή του. «Ήταν εύκολο για μένα να συντονιστώ με τον τρόπο που οι άλλοι άνθρωποι κοιτούσαν στα μάτια μου και έβλεπαν τον δικό τους φόβο να καθρεφτίζεται. Τους διαβεβαίωνα ότι «τα πάω υπέροχα» - γιατί όντως τα πήγαινα. Μετά από λίγο, η αποσύνδεση μεταξύ του τρόπου που ένιωθα και του φόβου που οι άνθρωποι προέβαλαν, απλά μου φάνηκε, ξέρετε, αστεία».

Συνέχισε προσθέτοντας τότε: «Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες ημέρες, έρχεται μια στιγμή όπου στην κυριολεξία δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω με τα ίδια μου τα συμπτώματα. Μόλις το προηγούμενο πρωί μπήκα στην κουζίνα. «Α ωραία, καφές. Πάω να πάρω λίγο! Όχι, περίμενε - θα φέρω λίγο και για την Τρέισυ - που είναι στο τραπέζι με την εφημερίδα. Βάζω ένα φλιτζάνι - ένα μικρό πρόβλημα εκεί. Μετά βάζω και τα δύο μου χέρια γύρω από την κούπα. Με κοιτάει. «Μπορώ να το πάρω αυτό για σένα, αγάπη μου;» «Όχι, το έχω!» Τότε αρχίζει το ταξίδι μου στην κουζίνα. Ξεκινάει άσχημα. Και έπειτα γίνεται χειρότερο. Ο καυτός καφές χύνεται στα χέρια μου, στο πάτωμα».

Ο πρώην ηθοποιός του #FamilyTies και η Tracy Pollan είναι παντρεμένοι από το 1988 και έχουν τέσσερα παιδιά. Τα παιδιά του Michael J. Fox -συμπεριλαμβανομένης της γυναίκας του- παρέμειναν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του εν μέσω της μάχης του με το Πάρκινσον και των γυρισμάτων του #Still. «Η Tracy Pollan ήταν πάντα η μεγαλύτερη οπαδός του Μichael J. Fox, από πριν από τη διάγνωσή του και τίποτα δεν άλλαξε μετά, αν μη τι άλλο τους έφερε ακόμη πιο κοντά», σημειώνει η πηγή για την ηθοποιό του #InventingAnna.

«Βλέποντας πώς η Tracy Pollan ανέλαβε και βοήθησε με οποιονδήποτε τρόπο, μπόρεσε να [κάνει] τον Michael J. Fox να την ερωτευτεί περισσότερο και απολαμβάνει να τη λούζει με αγάπη και δώρα αυτές τις μέρες». Η πηγή συνεχίζει: «Αυτό το ντοκιμαντέρ έχει πάρει πολύ από τον χρόνο του, αλλά η Τρέισι είναι ενθουσιασμένη βλέποντας τον να είναι τόσο δημιουργικός και βλέποντας πόσο ωφέλιμη είναι αυτή η διαδικασία για εκείνον».

mj-fox-cover-1-a39e5c7136fd44e9aace1c9599bf4b69

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»