Γιάννης Λιγνάδης: «Ο βίος του Δημήτρη Λιγνάδη έχει γίνει ασκητικός. Διαχειρίστηκε την περιπέτειά με αξιοπρέπεια»

Γιάννης Λιγνάδης: «Υποστήριξα τον αδελφό μου και αυτό σε κάποιους φάνηκε εγκληματικό, ως κακούργημα. Δεν με ενδιαφέρει αν είμαι απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Γιάννης Λιγνάδης, αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε στο #ToPrwino και την Φαίη Φώτου για το πως είναι σήμερα η καθημερινότητα του αδελφού και για το πως διαχειρίστηκε όλη αυτή την υπόθεση, ο οποίος είναι ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Ο Γιάννης Λιγνάδης αναφέρθηκε στο Θέατρο Τέχνης από το οποίο απομακρύνθηκε.

«Είναι μία περίπτωση δίωξης. Έχω απομακρυνθεί και από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου που επίσης δίδασκα με έναν τρόπο εξαιρετικά άκομψο, ο οποίος ελέγχεται και για τη νομιμότητα. Είναι μία περίπτωση παράπλευρης στοχοποίησης και έχει να κάνει με την περίπτωση του αδελφού μου. Είναι μία επίθεση που έχει να κάνει με την ταυτότητα την πολιτιστική και εκπορεύεται από διάφορα κέντρα παραεξουσίας που επιθυμούν να ελέγξουν τον χώρο» είπε αρχικά ο Γιάννης Λιγνάδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα.

«Τα προβλήματα στη δουλειά ξεκίνησαν μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης του αδελφού μου. Από το Εθνικό απομακρύνθηκα το 2021 με έναν τρόπο επονείδιστο. Με το Θέατρο Τέχνης ξεκίνησε πρόσφατα, καθώς μου γνωστοποιήθηκε μία ανώνυμη επιστολή. Γνωστοποίησαν στη διευθύντρια ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την παρουσία μου εκεί. Δεν παραιτήθηκα από τη Σχολή αλλά δεν μπορούσαν να με απολύσουν, γιατί δεν συνέτρεχαν λόγοι απόλυσης. Οι φοιτητές απείχαν από τα μαθήματα και το χρέωσαν σε εμένα. Η καλλιτεχνική διευθύντρια αποφάσισε την απομάκρυνσή μου ως προσωρινή λύση».

«Υποστήριξα τον αδελφό μου και αυτό σε κάποιους φάνηκε εγκληματικό, ως κακούργημα. Υποστηρίζω αυτό που εγώ νομίζω ότι είναι δίκαιο και δεν με ενδιαφέρει αν είμαι απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό. Πόσω μάλλον όταν είναι και συγγενής μου -υπάρχει και το θέμα της αγάπης», είπε αρχικά ο Γιάννης Λιγνάδηςς και συνέχισε:

«Η επόμενη μέρα των αδελφών Λιγνάδη θα είναι όπως όλες οι επόμενες ημέρες όλων των ανθρώπων. Μαζί δεν μιλάμε καθόλου για τέτοια θέματα μιλάμε για γάτες, για σκύλους, για ποδόσφαιρο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει να αντιμετωπίσει τα θέματά του, έχει το εφετείο.

Υπάρχουν άνθρωποι που απομακρύνθηκαν. Μια κρίση προσωπική, οικογενειακή πάντα βοηθά στο να εξακριβώσεις ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι είναι οι φίλοι που φορούν τη μάσκα.

Όλη την περιπέτειά του τη διαχειρίστηκε με μία ψυχραιμία και μία αξιοπρέπεια. Δεν τον είδα ούτε να λυγίζει. Έχει μία δύναμη και τώρα που ο βίος του έχει γίνει πιο ασκητικός, νομίζω ότι έχει αποκτήσει και περισσότερη σοφία».

Για τον θάνατο της μητέρας τους, ο Γιάννης Λιγνάδης εξομολογήθηκε:

«Ο θάνατος της μητέρας μου ήταν μία συμφορά που έπρεπε να τελειώσει. Είχε μία χρόνια ανίατη ασθένεια και βασανιζόταν. Λυπάμαι που το λέω δημόσια, αλλά είχα φτάσει σε ένα σημείο να προσεύχομαι να φύγει. Είχε μία μαρτυρική ζωή» ενώ για το τι κάνει σήμερα ο αδελφός του, ο Γιάννης Λιγνάδης είπε:

«Μαζί δεν μιλάμε καθόλου για τέτοια θέματα μιλάμε για γάτες, για σκύλους, για ποδόσφαιρο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει να αντιμετωπίσει τα θέματά του, έχει το εφετείο. Όλη την περιπέτειά του τη διαχειρίστηκε με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Δεν τον είδα να λυγίζει. Η επόμενη μέρα των αδελφών Λιγνάδη θα είναι όπως όλες οι επόμενες ημέρες όλων των ανθρώπων. Έχει μία δύναμη και τώρα που ο βίος του έχει γίνει πιο ασκητικός, νομίζω ότι έχει αποκτήσει και περισσότερη σοφία».

Δειτε Επισης

Ελένη Βιτάλη: «Με τον σύντροφο μου ερωτευτήκαμε κεραυνοβόλα σε μια συναυλία»
Χριστίνα Σούζη: Το μήνυμα από το νοσοκομείο μετά το σοβαρό τροχαίο - Τούμπαρε το αυτοκίνητό της
Ειρήνη Μερκούρη: «Έχω μετανιώσει για πράγματα και επιλογές μου»
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Είμαι άντρας νέας κοπής, με πολλή χαρά θα πλύνω πιάτα και θα σφουγγαρίσω»
Η διαθήκη της Ντόρας Μπακογιάννη και η μάχη με τον καρκίνο: «Την έκανα 35 χρονών μετά τη δολοφονία του Παύλου»
Θλίψη στην κηδεία του Γιώργου Γεωργίου – Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του
Ιωάννης Παπαζήσης: «Συνεχίζω τη ζωή μου, δεν με απασχολεί τι γράφεται»
Η Shannen Doherty λυγίζει τη στιγμή τη ακτινοθεραπείας στον εγκέφαλο - Η μετάσταση του καρκίνου και o χωρισμός
Ο γιος Δάντη & Τοπάζη, Χριστόφορος Βλαχάκης, είναι ανερχόμενος rock star στην Αμερική - Η συνεργασία για το #Netflix
Νίκος Βέρτης: «Θέλω μία γυναίκα να μαγειρεύει & να στρώνει το κρεβάτι. Να έχει στοιχεία από τη μητέρα μου»