Η Brooke Shields μιλά μετά από 30 χρόνια για τον βιασμό της από ισχυρό στέλεχος του Hollywood

Η Brooke Shields, η γνωστή ηθοποιός και μοντέλο, μίλησε για τον βιασμό της, που συνέβη πριν από 30 χρόνια. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο #People, η Shields αποκάλυψε ότι η επίθεση συνέβη όταν ήταν στα 20 της χρόνια, σε ένα αρχικό στάδιο της καριέρας της, όταν αγωνιζόταν να βρει δουλειά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο δράστης ήταν ένα ισχυρό στέλεχος του Χόλιγουντ που την είχε καλέσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του για να κάνει ένα τηλεφώνημα για ταξί μετά το δείπνο. Αντ' αυτού, της επιτέθηκε, αφήνοντας τη Brooke Shields να νιώθει φοβισμένη, μόνη και να κατηγορεί τον εαυτό της για ό,τι είχε συμβεί.

«Έλεγα συνέχεια, "δεν έπρεπε να το κάνω αυτό. Γιατί ανέβηκα μαζί του; Δεν έπρεπε να είχα πιει εκείνο το ποτό στο δείπνο”» εξομολογείται η ηθοποιός, συμπληρώνοντας: «Ήταν πολύ εύκολο να αποστασιοποιηθώ, γιατί μέχρι τότε ήταν πια παρελθόν. Και επειδή ήταν μια επιλογή τύπου "πάλεψε ή φύγε". Η μάχη δεν ήταν επιλογή, οπότε απλά αφήνεις το σώμα σου. Δεν είσαι εκεί. Δεν συνέβη"».

Στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ «Brooke Shields: Pretty Baby», που θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Απριλίου στο Hulu, η Σιλντς μοιράζεται την ιστορία της και μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ως νεαρή ηθοποιός, ιδιαίτερα λόγω των σεξουαλικών ρόλων της σε ταινίες όπως το «Pretty Baby» και το «The Blue Lagoon». Μέσα από το ντοκιμαντέρ, ελπίζει να εμπνεύσει και άλλους να μιλήσουν την αλήθεια τους και να μην αισθάνονται μόνοι.

«Κάνοντας το ντοκιμαντέρ, τα βλέπεις όλα μαζί και είναι θαύμα που επέζησα», λέει η 57χρονη ηθοποιός στο #People και προσθέτει: «Μου πήρε πολύ καιρό να το επεξεργαστώ. Τώρα είμαι πιο θυμωμένη από ό,τι μπορούσα να είμαι τότε. Αν φοβάσαι, τότε δικαίως φοβάσαι. Πρόκειται για τρομακτικές καταστάσεις. Δεν χρειάζεται να είναι βίαιες για να είναι τρομακτικές».

Untitled

Η τραγική εμπειρία της ηθοποιού είναι πολύ συνηθισμένη. Η σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση είναι διαδεδομένες στη βιομηχανία του θεάματος εδώ και δεκαετίες και πολλά θύματα φοβούνται να μιλήσουν λόγω του φόβου ότι δεν θα τους πιστέψουν, ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή ότι θα κριθούν από τους άλλους. Ωστόσο, το κίνημα #MeToo τα τελευταία χρόνια βοήθησε να χυθεί φως σε αυτά τα ζητήματα και ενθάρρυνε περισσότερους ανθρώπους να βγουν μπροστά με τις ιστορίες τους.

Η ηθοποιός δήλωσε επίσης ότι της πήρε πολύ καιρό να επεξεργαστεί αυτό που είχε συμβεί και ότι ακόμα παλεύει με τον θυμό για την επίθεση. Έχει επίσης μάθει να χρησιμοποιεί μια τεχνική που υιοθέτησε από νωρίς για να αντιμετωπίσει την έντονη προσοχή που δεχόταν ως μοντέλο και ηθοποιός.

Untitled 1

Παρά τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει, η Brooke Shields έχει επιμείνει και έχει βρει επιτυχία σε διάφορες προσπάθειες. Σήμερα είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες, ενώ έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή κοινότητα και πλατφόρμα ευεξίας με τίτλο #BeginningIsNow, η οποία έχει ως στόχο να εμπνεύσει τις γυναίκες άνω των 40 ετών να γιορτάσουν τα επιτεύγματά τους και να απολαύσουν το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους.

Μοιραζόμενη την ιστορία της, η Brooke Shields έδειξε απίστευτο θάρρος και δύναμη. Η ελπίδα της είναι ότι η εμπειρία της θα βοηθήσει άλλους που μπορεί να έχουν περάσει παρόμοια τραύματα και θα τους ενθαρρύνει να μιλήσουν την αλήθεια τους. Όπως δήλωσε η ίδια στη συνέντευξη, πλέον μοιράζεται την εμπειρία της «με την ελπίδα να βοηθήσει τους ανθρώπους να μην αισθάνονται μόνοι. Ο καθένας επεξεργάζεται το δικό του τραύμα σε διαφορετικό χρονοδιάγραμμα. Θέλω να γίνω συνήγορος των γυναικών ώστε να μπορούν να λένε την αλήθεια τους».

Δειτε Επισης

Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
«Βόμβα» από στενό φίλο του Harry: «Το παλάτι είπε ψέματα για τον καρκίνο της Kate Middleton»
Ο άγριος τσακωμός Chiara Ferragni και Fedez στο πάρτι γενεθλίων της κόρης τους και η μετακόμιση
H Christina Applegate για τη μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Έχω 30 βλάβες στον εγκέφαλό μου»