Η εκδήλωση της BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ) με τίτλο «Η θέση της γυναίκας είναι___________»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ) με αφορμή την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας με τίτλο «Η θέση της γυναίκας είναι___________», την Δευτέρα 13 Μαρτίου, στην Λεβέντειο Πινακοθήκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να επικοινωνηθεί το έργο της BPW Cyprus σε δημοσιογράφους, υποστηρικτές, συνεργάτες της και το ευρύτερο κοινό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η BPW Cyprus ανακοίνωσε τα δύο μεγάλα projects του 1ου εξαμήνου του 2023 που είναι το Mentorship Program και τη μεγάλη Παγκύπρια Έρευνα Αγοράς για τη θέση της γυναίκας στις κυπριακές επιχειρήσεις και τους οργανισμούς.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Προκοπίου Κουκκίδου όπου χαιρέτησε το έργο της ομοσπονδίας και δήλωσε πως «Η ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της ανάπτυξης των επαγγελματικών και ηγετικών ικανοτήτων τους, η προώθηση των ίσων ευκαιριών και η ενθάρρυνση της διά βίου μάθησης με στόχο τη διεύρυνση της μόρφωσης και των επαγγελματικών δεξιοτήτων των γυναικών είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την επίτευξη μιας υγιούς, εύρωστης και ευημερούσας κοινωνίας»

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της BPW Cyprus κα. Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου ανέφερε στην ομιλία της την σημαντικότητα και τον συμβολισμό της Μέρας της Γυναίκας όπως επίσης παρουσίασε το έργο, τους σκοπούς της οργάνωσης και δήλωσε «Φαίνεται παράδοξο αλλά ακόμα το 2023 διεκδικούμε το αυτονόητο. Ακόμα και σήμερα υπάρχει άγνοια και αρκετός εφησυχασμός στα θέματα της ισότητας στον επαγγελματικό στίβο. Είναι αδιανόητο να ακούμε από γυναίκες τον 21ο αιώνα στην κρατική μηχανή ή σε ημικρατικούς οργανισμούς ότι έχουν τύχει διάκρισης για προαγωγές. Να βλέπουμε γυναίκες σε οικογενειακές επιχειρήσεις να μην λαμβάνουν πλήρεις αμοιβές και ωφελήματα, γυναίκες σε θέσεις κλειδιά σε ιδιωτικές εταιρείες να μην διεκδικούν διευθυντικές θέσεις και αυξήσεις διότι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω της ιδιότητας τους ως μητέρες, να διαπιστώνουμε ότι σε θέματα διαδοχής σε επιχειρήσεις πρώτη επιλογή είναι ο γιός και όχι η κόρη της οικογένειας ανεξαρτήτως σπουδών ή ικανοτήτων»

Η Πρόεδρος της BPW English Speaking Club κα. Ραλούκα Ιοάνα Μαν παρουσίασε το Πρόγραμμα Mentorship & Coaching που στόχο έχει την ενδυνάμωση των γυναικών επαγγελματιών. Απώτερος σκοπός είναι οι γυναίκες να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται και τους αξίζουν.

Στη συνέχεια η κα. Χριστίνα Φοραδάρη, Ταμίας της BPW Cyprus ανακοίνωσε την έναρξη της Παγκύπριας Έρευνας Αγοράς αναφορικά με τη θέση της γυναίκας στις επιχειρήσεις , την κυβερνητική μηχανή και την πολιτική ζωή στην Κύπρο. Συγκεκριμένα ανέφερε «θέλουμε να διαφανούν οι ευκαιρίες ανέλιξης, η ισομισθία μεταξύ ανδρών και γυναικών, ο βαθμός συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και τις βαθμίδες διοίκησης της επιχείρησης. Να απαντηθούν ερωτήματα ως προς τι περιορίζει, εμποδίζει τις γυναίκες να εξελιχθούν, να ανελιχθούν και να προβληθούν σε αυτό που κάνουν.»

Τέλος εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στα ενδιαφερόμενα μέρη: ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Partners VMLY&R, ΟΠΑΠ Κύπρου, ExxonMobil, ΧΡ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ, KAPNOS AIRPORT SHUTTLE, PORSCHE CYPRUS για την διαχρονική τους στήριξη.

BPW CYPRUS 1 BPW CYPRUS 6 A B C D
BPW CYPRUS 1 BPW CYPRUS 6 A B C D

Δειτε Επισης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 26 ετών, ο γνωστός Tiktoker, Manolo: «Εύχομαι να έφυγες χαμογελαστός!»
Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος παντρεύτηκε τη σύντροφό του υπό άκρα μυστικότητα
Γιώργος Περρής: «Με τον πατέρα μου δε μιλούσαμε για 24 χρόνια. Εγώ και ο αδελφός μου χωριστήκαμε 5 χρονών»
Έραναν τον Γιώργο Βελισσάρη με 100 κιλά γαρύφαλλα σε πανηγύρι - Εικόνες απείρου κάλλους
Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Αργυρού για το νησί μας: «Κύπρος πατρίδα μου γλυκιά - 20/07-/1974 - Δεν Ξεχνώ»
Λάκης Λαζόπουλος: «Δεν είναι ο κόσμος τόσο χυδαίος. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσοι βόθροι»
«Μάλε βράσε» Έλενας Ακρίτα με Ελεονώρα Μελέτη για μία ανάρτηση που δεν έγινε ποτέ & η δημόσια παραδοχή της
Η «εκρηκτική» sold out συναυλία της Ελένης Φουρέιρα στο κατάμεστο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας
Η Άννα Βίσση χτύπησε το πόδι της, έγινε black out και αυτή συνέχισε απτόητη τη συναυλία στα Χανιά!
Η Βαλεντίνα Σοφοκλέους άνοιξε το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτογαλίας με έργο για την πράσινη γραμμή