Στιγμές στο Μουσείο: Οι συλλογές του Πολιτιστικού́ Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, ως υλικό για δημιουργία και ερμηνεία παρτιτούρας.

Η σειρά εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου Στιγμές στο Μουσείο συνεχίζει με τη δράση «Σχεδιάζω Ήχους στο Μουσείο», η οποία συνδυάζει διήμερο βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικού́ χαρακτήρα και συναυλία, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Τι κρύβεται πίσω από τα μυστηριώδη σύμβολα στο διάκοσμο ενός αγγείου και πώς αυτά μετατρέπονται σε ήχους; Ένα μοναδικό και αλλιώτικο βιωματικό εργαστήριo με σκοπό́ τη γνωριμία με τις συλλογές των Μουσείων του ΠΙΤΚ.

Οι συλλογές μετατρέπονται σε ηχητικές παλέτες και δημιουργούν γραφικές παρτιτούρες, μέσα από μία δημιουργική και πρακτική διαδικασία, με την οποία οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό έργο.

Με αφετηρία τα εκθέματα των μουσειακών συλλογών (σύμβολα νομισμάτων, σχέδια αγγείων ή και σχήματα αγαλμάτων) και την ιδιαίτερη ιστορία τους, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την πρακτική της προετοιμασίας γραφικών παρτιτούρων και τεχνικές μουσικής σημειογραφίας που συνδυάζουν εικόνες, σύμβολα και λεκτικές οδηγίες σαν έναυσμα για ηχητικό πειραματισμό.

Με το πέρας των βιωματικών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα έχουν δημιουργήσει δικά τους πρωτότυπα έργα που θα ερμηνευθούν από επαγγελματίες μουσικούς, αλλά και από τους ίδιους τους συμμετέχοντες (εάν το επιθυμούν) στην τελική συναυλία της δράσης, με τη χρήση μουσικών οργάνων και άλλων ηχοποιητικών αντικειμένων, με τεχνικές αυτοσχεδιαστικής ερμηνείας.

Για το εργαστήριο δεν απαιτούνται προηγούμενες καλλιτεχνικές ή μουσικές γνώσεις. Οι παρτιτούρες που θα δημιουργηθούν στο εργαστήριo θα ερμηνευθούν μουσικά από επαγγελματίες μουσικούς και θα παρουσιαστούν στην τελική παράσταση, που θα είναι ανοικτή στο κοινό, την Κυριακή 19 Μαρτίου η ώρα 12:00.

Υπεύθυνοι δράσης - καθοδηγητές εργαστηρίων: Άντρια Νικοδήμου και Δρ. Αντρέας Παπαπέτρου Μουσικοί συναυλίας: Άντρια Νικοδήμου και Δρ. Αντρέας Παπαπέτρου

Δωρεάν συμμετοχή

Κράτηση απαραίτητη στο 22128175

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία (Μουσείο Γεώργιου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη)

Σάββατο 18/03/2023 Εργαστήριο -10:00-13:00

Κυριακή 19/3/2023 Εργαστήριο -10:00-12:00

Παράσταση - 12:00-13:00

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128175.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο.

Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία Για πληροφορίες: 22 128157 www.boccf.org @boccf

Δειτε Επισης

“Καλοκαίρι στο Μουσείο 2023” στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Επιστρέφει δυναμικά το φιλανθρωπικό fashion show «Οκτώ με ένα σκοπό»
«Καλοκαίρι στο Μουσείο 2023» στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Europa Donna Κύπρου και Λούκας Γιώρκας ενώνουν τις δυνάμεις τους στις 3 μοναδικές συναυλίες του τραγουδιστή
Αυτό το τριήμερο ψήνεσαι για μια βόλτα ….στο άπειρο;
Το Γλέντι του Γιώργου, εις μνήμη του Γιώργου Γιώρκα
Νίκος Βέρτης: Έρχεται για μια εκπληκτική συναυλία
Το Θέατρο Γέλιου παρουσιάζει την νέα ξεκαρδιστική κυπριακή φαρσοκωμωδία: «Τίνος είναι το μωρό»!
Ο Μάϊος αναβιώνει τις σκάφες του Μουτουλλά
Η BrandConnect παρουσιάζει το Kids Fest «Επιστροφή στη Φύση» 27-28 Μάϊου στο Πάρκο Ακρόπολης!