Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έφαγα ξύλο για τα #Harrods αλλά δεν με πειράζει»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η απάντηση για τις εκρήξεις στο γήπεδο και τη συνεργασία με τον πατέρα του - Η παρέμβαση και αποκάλυψη του Αργυρού στο #EnwpiosEnwpiw

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι γνωστός για το ταπεραμέντο του μέσα στο γήπεδο, ενώ δεν λείπουν οι εκρήξεις και οι κόντρες με τον προπονητή – πατέρα του. Ο Έλληνας τενίστας, στη συνέντευξή του στο #EnwpiosEnwpiw ήταν ξεκάθαρος. 

«Είναι και η μόνη δουλειά που έχω. Χωρίς αυτή δεν θα ήξερα τι θα έκανα» είπε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής αναφερόμενος στο πάθος και την ένταση των αγώνων.

«Πολλές φορές θες να φτάσεις στο στόχο που έχεις βάλει στην αρχή της χρονιάς. Υπάρχει ενδιαφέρον, θέλω να επιτύχω και είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις. Είναι ένα είδος εκτόνωσης», ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πιο όμορφη εικόνα του κόσμου, φαίνεται άθλιο. Είναι δύσκολο να παίζεις με τόση ένταση και προσπάθεια και να πηγαίνεις από το 100 στο μηδέν σε δυο δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και το κάνει και το πιο δύσκολο άθλημα στον κόσμο. Υπάρχει η συναισθηματική προσέγγιση και τα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Εάν έχεις προπονητή που δεν έχεις οικογενειακή σύνδεση και υπάρχει πιο επαγγελματική σχέση, μπορεί να μην εκτονωθείς με τον ίδιο τρόπο όπως με τον πατέρα σου, το οποίο είναι φυσιολογικό» αποκάλυψε για τον τρόπο που αντιδρά πολλές φορές.

Τα τελευταία χρόνια η σχέση με τον πατέρα μου έχει μπερδευτεί, έχει γίνει ένα κοκτέιλ

«Τα τελευταία χρόνια η σχέση με τον πατέρα μου έχει μπερδευτεί, έχει γίνει ένα κοκτέιλ. Έχει γίνει πιο επαγγελματική παρά πατρική και προσπαθώ να το επαναφέρω και φυσικά με το πρόσφατο ταξίδι μας στην Ισλανδία ήταν κάτι το οποίο προσωπικά εγώ το ήθελα πάρα πολύ, να είμαι με την οικογένεια μου και να ταξιδέψουμε κάπου που να είναι εκτός… τένις, κάτι που δεν κατάφερα να κάνω, διότι με το πού φτάσαμε στην Ισλανδία βρήκε κατευθείαν τα indoor courts να πάει να παίξει με τον αδελφό μου. Είμαι ευγνώμων που και οι δύο γονείς μου είναι μέσα στο άθλημα» τόνισε ο διεθνής τενίστας.

Πατέρας Τσιτσιπά: Φυσικό να υπάρχουν τριβές ανάμεσα στον αθλητή και τον προπονητή

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε και ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου, Απόστολος Τσιτσιπάς και μίλησε για τις «εκρήξεις», αλλά και για την πορεία του.

«Σχετικά με την πορεία του Στέφανου νομίζω ότι η σταθερότητα του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει αυτή τη στιγμή, γιατί τα τελευταία έξι χρόνια είναι σταθερά στο Top 10 της βαθμολογίας», σημείωσε αρχικά.

«Όμως όπως είπατε και προηγουμένως το τένις είναι ένα δυναμικό άθλημα γιατί κάθε χρόνο ανανεώνεται η βαθμολογία και αυτό το κάνει ένα πολύ ιδιαίτερο άθλημα που θα πρέπει να είσαι πάντα στις επάλξεις και να κρατιέσαι στην κορυφή. Και ακόμα όταν φτάσεις στην κορυφή, ακόμα και να είσαι NO1 στον κόσμο, τότε ίσως θα πρέπει να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά, όχι τόσο στον όγκο δουλειάς, αλλά στον τομέα της λεπτομέρειας για να μπορέσεις να κρατηθείς ψηλά» υπογράμμισε.

«Είναι φυσικό μερικές φορές να υπάρχουν τριβές ανάμεσα στον αθλητή και τον προπονητή, γιατί σε αυτό το άθλημα υπάρχουν τόσο πολλές απαιτήσεις… υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου για να βελτιωθείς έστω και λίγο προκειμένου να φτάσεις στην κορυφή και να παραμείνεις εκεί. Άρα πολλές φορές υπάρχει δυσκολία στην κατανόηση του τι συμβαίνει στο γήπεδο του τένις. Πώς μπορούμε να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, πώς μπορούμε να ανεβάσουμε την αθλητική μας απόδοση. Εκεί φυσικά ο προπονητής θα προσπαθεί να αφουγκραστεί και να βρει αυτές τις λεπτομέρειες και να βάλει την επιστημονική γνώση πίσω από την δουλειά, πολλές φορές δεν είναι εύκολο να πείσει τον παίκτη να συγκεντρωθεί και να πειθαρχήσει ώστε να γίνει αυτή η δουλειά» πρόσθεσε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

«Στο συγκεκριμένο άθλημα παίζει τεράστιο ρόλο. Νομίζω όμως ότι ο Στέφανος το έχει καταλάβει αυτό τα τελευταία χρόνια με τα αποτελέσματά του. Είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά. Γιατί το τένις είναι μια αντανάκλαση της ζωής μας. Γιατί το τένις είναι δύσκολο άθλημα. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι δύσκολο και τότε με την δουλειά που θα κάνουμε και με την σωστή και πειθαρχημένη δουλειά θα φτάσουμε εκεί που έχουμε ονειρευτεί» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα ξεσπάσματα του Στέφανου, απάντησε: Είναι φυσικό να πικραίνεσαι, όμως γνωρίζω τον χαρακτήρα του Στέφανου, έχει αναλάβει πολλές ευθύνες στη ζωή του από πολύ μικρός, έχει αγαπήσει αυτές τις ευθύνες. Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο σε πολύ μικρή ηλικία να αγαπήσεις αυτές τις ευθύνες και να πάρεις το βάρος μιας ολόκληρης οικογένειας. Ο Στέφανος το καταφέρνει και πραγματικά είναι εντυπωσιακό. Το κομμάτι που ίσως να με δυσαρεστεί, όταν έρχονται αυτές οι στιγμές είναι το γεγονός ότι επηρεάζεται ο αγώνας. Γιατί σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται το 100% της συγκέντρωσής του προκειμένου να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Γιατί το παν στο τένις, αλλά και στην ζωή είναι να αναζητάς τις λύσεις».

Για το γεγονός ότι και εκείνος αλλά και η σύζυγός του, μιλάνε κατά τη διάρκεια των αγώνων του Στέφανου, διευκρίνισε πως «κάποιος μπορεί να μην ξέρει την επαγγελματική σχέση που έχουμε με τον Στέφανο. Κι εγώ και σύζυγός μου έχουμε υπάρξει προπονητές του Στέφανου. Η σύζυγός μου στα πρώτα στάδια κι εγώ στη συνέχεια. Συμφωνώ ότι πια ο Στέφανος δεν χρειάζεται τόσο πολύ την κατεύθυνση του προπονητή του και πόσο μάλλον των γονέων του και ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση ή κάποια αλλαγή σε συνεννόηση με τον Στέφανο».

 

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε και στην κριτική που δέχεται κατά καιρούς για τα σχόλιά του στα social media.

«Το διασκεδάζω. Για μένα τα social media είναι να μπορείς να πεις κάτι που εσύ προσωπικά πιστεύεις. Αυτό με το «Harrods» ποτέ δεν το κατάλαβα, γιατί οι προθέσεις μου ήταν διαφορετικές από αυτές που κατάλαβε ο κόσμος. Είχα την ευκαιρία να πάω για πρώτη φορά στο Λονδίνο και να πάω να στα «Harrods». Ενθουσιάστηκα… Είναι ένα φοβερό πολυκατάστημα. Και σκεφτόμουν, αν χτιζόταν ένα παρόμοιο στην Ελλάδα θα έδινε δουλειές σε κόσμο που αυτή τη στιγμή δεν έχουν δουλειά. Έφαγα «ξύλο», αλλά δεν με πείραξε, γιατί ήξερα ότι οι προθέσεις μου ήταν άλλες» ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Δεν είναι υγιές να περνάς πολύ χρόνο στα social media, γιατί θα βρεις ανθρώπους που είτε θα ζηλεύουν είτε θα πουν κάτι κακό. Δεν θέλουν να βγάλουν κάτι θετικό. Βγάζουν αρνητική ενέργεια. Για μένα τα social media για μένα είναι ένα μέρος να περνάω καλά. Και φυσικά, η επικοινωνία να μπορείς να μοιράζεσαι τις πεποιθήσεις σου» διευκρίνισε.

Η απάντηση Τσιτσιπά για τα bathroom breaks

Στη συνέχεια μίλησε για τον ντόρο που έγινε το τελευταίο διάστημα με τα bathroom breaks, ενώ μίλησε και για τον Νικ Κύργιο.

«Ήταν μια πολύ περίεργη στιγμή για την καριέρα μου, αλλά και αστεία ταυτοχρόνως γιατί ο κόσμος το πήρε τόσο προσωπικά και τόσο σοβαρά… Πρώτα απ’ όλα κατάφερα να δείξω στην ATP πως ο κανονισμός για τα bathroom breaks… τα επιτρέπει. Δεν έκανα ποτέ καμιά παρανομία. Δεν έσπασα ποτέ κάποιον κανονισμό και φυσικά το συζήτησα και με την ATP αυτό, τους έστειλα και γράμμα, αναφερόμενος πάνω σε αυτό και μετά από αυτό η ATP έφτιαξε κανονισμό για τα bathroom breaks. Οπότε συνεισέφερα κατά κάποιον τρόπο κι εγώ» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο λόγος που τότε έλειψα 8 λεπτά στην τουαλέτα, ήταν η υγρασία. Ιδρώνω πάρα πολύ όταν παίζω. Στο Σινσινάτι είναι το τουρνουά με την περισσότερη υγρασία και στη Νέα Υόρκη» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στον Νικ Κύργιο και τις σχέσεις τους, απάντησε: «Τα χάλασε μόνος του, εγώ δεν έκανα τίποτα. Εγώ απλώς προσπαθούσα να παίξω τένις και είχα κάποιον από την άλλη πλευρά του γηπέδου που ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα και φυσικά έκανε τα “καραγκιοζιλίκια του”. Είναι από ποια πλευρά του κρεβατιού θα ξυπνήσει»

 

 

 

«Χωρίς ήττες δεν θα ήμουν στο νούμερο 3» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξή του.

«Είναι σημαντικό το να χάνεις, γιατί μαθαίνεις πολλά πράγματα. Μπορεί οι νίκες να είναι από τις πιο γευστικές και ωραίες στιγμές στην καριέρα σου, αλλά χωρίς τις ήττες δεν θα ήμουν στο No.3 του κόσμου, δεν θα κατακτούσα 9 ATP τίτλους μέχρι στιγμής και Master και ο στόχος μου είναι να κατακτήσω ένα Grand Slam» σημείωσε.

Τσιτσιπάς: Η ζωή μου είναι η ρακέτα

«Αυτή τη στιγμή η ζωή μου είναι η ρακέτα, είναι η καθημερινότητά μου. Είναι 90% πόνος και 10% χαρά αυτό που παίρνω, αλλά είμαι παραπάνω έτοιμος να το κάνω τα επόμενα 20 χρόνια. Αποτελεί στόχο των ονείρων που ήθελα από παιδί και είμαι πρόσω ολοταχώς για κάτι μεγάλο σε αυτό το άθλημα που έχω επιλέξει» επεσήμανε ο τενίστας.

 

 

 

 

«Πιο πολύ έχει να κάνει με την καθημερινή δουλειά που είναι στο background της καθημερινότητας. Η γυμναστική είναι πολύ σημαντικό μέρος του αθλητισμού της δουλειάς που έχω επιλέξει. Βελτιώνω συνεχώς την τεχνική μου, αλλά σε αυτό το άθλημα δεν υπάρχουν όρια. Αν πας στο σκάκι μπορείς να το πεις. Ακόμα και ο Νόβακ Τζόκοβιτς που είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή, πιστεύω δεν έχει φτάσει ακόμα το όριο του. Είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορείς συνεχώς να βελτιώνεσαι και να δημιουργείς κάτι καινούργιο είτε αυτό είναι τεχνικό είτε σε βαθμός φυσικής κατάστασης, που ακόμα πιστεύω δεν έχω φτάσει» πρόσθεσε.

«Παίζει μεγάλο ρόλο η φυσική κατάσταση στο να κερδίσεις, αλλά και στο να κρατάς αυτή τη… ροή μέσα σε μια σεζόν. Γιατί όπως ξέρουμε το τένις δεν είναι ένα ή δυο αποτελέσματα μέσα σε μια χρονιά. Είναι ένας μαραθώνιος. Δεν είναι ένα σπριντ. Δεν βγαίνει αλλιώς. Άμα χρειαστεί να μείνεις 6 ώρες στον αγώνα, πρέπει να είσαι σαν μηχανή. Και για αυτό βάζεις πολλή δουλειά καθημερινά για να μπορείς να φτάσεις σε αυτό το σημείο» περιέγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

 

 

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε δώσει μουσικές συμβουλές σε έναν φίλο του, που δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Ο δημοφιλής τραγουδιστής παρενέβη κατά τη διάρκεια της εκπομπής και μίλησε για την σχέση του με τον Έλληνα τενίστα.

«Με τον Στέφανο έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση. Τον αγαπώ πάρα πολύ, τον εκτιμώ αφάνταστα. Είναι ένας αθλητής, ο οποίος γνωρίζω ότι προσπαθεί να ξεπερνάει τον εαυτό του, τις ανασφάλειές του, την καθημερινή του ζωή, η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη, διότι έχει άπειρες προπονήσεις και είμαι τόσο περήφανος για αυτόν τον άνθρωπο που καταφέρνει και κάνει όλο αυτό το πράγμα και για την Ελλάδα και στο παγκόσμιο τένις, που δεν έχω λόγια να μιλήσω γι’ αυτή την ψυχή και αυτόν τον αθλητή», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Όσον αφορά για τις μουσικές συμβουλές που έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είπε: «Μου είχε πει ότι ήθελε να με δει στην πιο… dance μουσική. Προσπαθώ να κάνω κάποια τέτοια πράγματα. Προσπαθώ κι εγώ να φανταστώ τον εαυτό μέσα σε αυτό το… dance, αλλά αυτή είναι και η μαγεία της μουσικής. Να μπορείς να κάνεις τα πάντα και αν μπορέσεις και πετύχεις καινούργια style και τα λοιπά, υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαφορετικά πράγματα που μπορείς να κάνεις».

Η συμβουλή που έδωσε στον Στέφανο Τσιτσιπά ήταν «Να είναι ο εαυτός του γιατί ξέρω ότι έχει τρομερή ψυχή, είναι ένα παιδί με τρομερές ικανότητες, με φανταστική προσωπικότητα και μία δύναμη εσωτερική, η οποία πιστεύω ότι αυτή θα τον φτάσει και τον έχει φτάσει ήδη βασικά, αλλά… “sky is a limit”».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

  

 

 

Δειτε Επισης

Οι αναρτήσεις της κόρης του Τόλη Βοσκόπουλου, Μαρίας για τα τρία χρόνια από τον θάνατό του πατερα της
Σπύρος Μπιμπίλας για Αλέξη Κούγια: «Δεν θα πέσω στο επίπεδό του. Περιμένω διακαστική απόφαση τον Οκτώβριο»
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες της Carla Bruni και του Nicola Sarkozy από τις διακοπές στην Ελλάδα
Παντρεύονται Θανάσης Τσαλταμπάσης και Αγοραστή Αρβανίτη
Η Δέσποινα Βανδή θα κινηθεί νομικά μετά το επεισόδιο στην Τουρκία; Τι αναφέρει ο δικηγόρος της
Στράτος Τζώρτζογλου: «Οι γονείς μου είχαν πει: Μη γίνεις ηθοποιός, θα πρέπει να περάσεις από κρεβάτια. Ισχύει»
Αναστασία Γιούσεφ: «Μου έχουν ζητήσει περίεργα, ανώμαλα πράγματα. Να τους ουρήσω»
Ελεύθεροι με εγγύηση οι τράπερ Light και Thugslime για την υπόθεση Lamanif και τη διαρροή σεξουαλικού βίντεο
Κατερίνα Στανίση: «Δεν είναι ωραίο να μπλέκουν τη μουσική με αυτά. Να μην ζούμε με αυτά συνέχεια»
Ξέσπασε η Κατερίνα Καινούργιου: «Ντρέπομαι για το ανθρώπινο είδος»